Hoinar pe web
Site-uri care mi-au atras atentia
TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES
Arma rusească Gazprom
Abandonarea proiectului de construire a conductei Nabucco, care ar fi redus dependenţa energetică a ţărilor europene faţă de Rusia, ne va obliga să cumpărăm gazele ruseşti în condiţii, probabil, mai dezavanajose ca acum. Conducta Southstream va permite Gazpromului să reducă la minimum tranzitul de gaze prin Ucraina, Republica Moldova şi România.
Un blog românesc prezintă o analiză amplă a modului în care Rusia foloseşte compania de stat Gazprom, care deţine monopolul exportului de gaze, ca
armă de luptă economică în Europa.
Etichete: Politica-politici
Recunoaşteţi actriţa?
O actriţă celebră interpretează rolul unei vrăjitoare într-un film care va fi lansat anul viitor. Vi se pare cunoscut chipul ei?
Despre cine este vorba aflaţi de
aici.
sursa fotoEtichete: Cultura si arta
Bizarerii pariziene
Un blog franţuzesc a cules
100 de anecdote pariziene.
Am ales trei dintre ele şi, după ce am răscolit alte surse, vi le ofer cu completări.
Originea Sorbonei
Robert de Sorbon, capelanul regelui Ludovic al IX-lea, a obţinut, cu ajutorul unei donaţii regale, o clădire pe strada Coupe-gueule din Paris, azi rue de la Sorbonne, unde a înfiinţat în 1257 un colegiu teologic. Cum pe atunci nu existau cursuri ţinute de profesori, numeroasele colegii pariziene aveau rolul de a asigura studenţilor găzduire şi spaţii de studiu.
E greu de spus cum s-a transferat numele colegiului lui Sorbon către cea mai renumită universitate din Franţa, care este şi una din cele mai cunoscute din lume.
Vopseaua Turnului Eiffel
Considerat iniţial oribil şi acceptat pentru doar 20 de ani, după îndelungi controverse, revopsit de 19 ori în cei 114 ani care au trecut de la construcţia sa, Turnul Eiffel, devenit simbol al Parisului, consumă 60 de tone de vopsea de fiecare dată când i se reface machiajul.
Straturile de vopsea nu au doar un rol decorativ. Ele feresc monumentul de oxidare, asigurându-i durabilitatea.
Revopsit la fiecare 7 ani, celebrul turn a cărui primă culoare, brun-roşcat în 1899, a fost înlocuită la prima revopsire cu ocru galben, este colorat din 1968 cu un bronz brun, în nuanţe degradate de la vârf spre bază, care dau senzaţia de uniformitate a culorii.
Poate este interesant de ştiut şi că vârful tunului, aflat la înălţimea de 324 de metri, se înclină datorită vântului sau dilatării produse de caniculă. Recordul înclinării a fost de 18 cm, măsurat în 1976. Inginerul Gustave Eiffel, proiectantul turnului, i-a prevăzut o înclinaţie admisibilă de 70 cm.
Râul care străbate Parisul nu e Sena
Dacă ţinem seama de debitele râurilor la confluenţa lor în Montereau-Fault-Yonne din departamentul Seine-et-Marne, Yonne nu este absorbită de Sena ci aceasta din urmă este, cu cei 80 mc/sec ai săi, afluentul Yonnei care are un debit cu aproape 20% mai mare. Deci Yonne ar fi râul care străbate Parisul şi se varsă în Canalul Mânecii, nu Sena.
De unde provine această greşeală străveche e greu de spus. Dacă debitele celor două râuri nu s-au modificat în timp, este posibil ca eroarea să fie generată în lupta pentru influenţă a vechilor triburi galice.
Etichete: Bizarerii
Afacerea „Maidanezul”
Aşa cum se întâmplă de obicei la noi, cei care apucă puterea profită de orice prilej pentru a naşte afaceri veroase. În timp ce oamenii se ceartă pe tema câinilor fără stăpân iar demenţii dau foc unor căţei nevinovaţi, tragedia copilului ucis de câini în Parcul Tei din Bucureşti devine
o nouă afacere bănoasă pentru cei care au consumat milioane de euro pentru a se preface că rezolvă problema maidanezilor.
Etichete: De pe la noi
Ce înseamnă "virgin"?
Strădania părinţilor care vor să-şi educe corect copiii întâmpină azi dificultăţi mai mari decât pe vremea când aducerea copiilor pe lume intra în atribuţia berzelor.
Amuzaţi-vă, privind
un clip You Tube subtitrat în româneşte, în care o mamă se străduieşte să răspundă corect la o întrebare derutantă a fetiţei ei.
Etichete: Amuzante
Pe cine a mai cumpărat RMGC
Roşia Montana Gold Corporation (RMGC) investeşte masiv în atragerea celor care îi pot fi de folos în activitatea dubioasă pe care o desfăşoară. Dacă guvernanţii şi politicienii de tot felul care servesc mai demult sau mai de curând interesele corporaţiei nu pot fi acuzaţi (în lipsa unor dovezi) că o fac contra cost, o mare parte din
mass-media este cumpărată pe faţă.
Etichete: Mass media la noi
Dicţionare româneşti online
V-am prezentat zilele trecute dicţionarul de sinonime
Dictoo şi am promis că vă mai arăt şi altele.
În hoinăreala mea pe web, am mai întâlnit numeroase dicţionare româneşti:
-
Webdex vă permite să aflaţi definiţia din DEX a unui cuvânt, dar şi informaţii despre acel cuvânt culese din dicţionarele de sinonime, antonime, neologisme, arhaisme şi regionalisme, etimologic şi academic;
- Un dicţionar explicativ simplu şi bine documentat pare a fi
Ce înseamnă?;
- Alt
Ce înseamnă (fără semn de întrebare), este tot dicţionar explicativ pe pagina căruia puteţi accesa o grămadă de dicţionare (de abrevieri, de argou, de nume, culinar, medical, juridic, mitologic, religios şi multe altele, la care se adaugă dicţionare englez-român, german-român, francez-român şi inversele lor;
-
DexX, realizat de reputaţi filologi ieşeni, alege informaţii despre cuvântul căutat dintr-un teanc mare de dicţionare, dintre care doar dicţionarul explicativ conţine peste 100.000 de cuvinte, iar celelalte (de omonime, de omofone, de termeni internaţionali, de proverbe, financiar-bancar, religios etc.) se limitează, mai toate, la un număr de termeni de ordinul sutelor;
-
DEXro caută cuvântul într-un dicţionar de definiţii, unul de sinonime şi unul de antonime, oferind în plus un dicţionar englez-român şi unul român-englez;
-
Dicţionarul Român Explicativ conţine definiţii şi sinonime pentru cuvintele româneşti şi are ca suplimente dicţionare reversibile pentru engleză, franceză, germană, italiană şi spaniolă.
Mai puteţi folosi
Vocabular şi
Dicţionar sinonime.
Util pentru a învăţa limbajul surzilor este
Dicţionarul de limbaj mimico-gestual care prezintă în videoclipuri gesturile care exprimă cuvinte.
Etichete: Dictionare si enciclopedii
Prinţi consorţi în blogosferă
Blogării familişti masculi nu prea povestesc pe blog ce li se întâmplă acasă. Uneori se mai referă la vacanţe, la copii, la cheltuieli, dar aproape niciodată la neveste. Femeile, în schimb, bloguiesc mai des despre chestiile care se petrec acasă şi îşi aduc uneori bărbaţii ca personaje în postări, oferindu-le astfel notorietate (cam ca a prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii), când blogul doamnei soţii are succes. Şi tot ca prinţul Philip, care a primit după căsătorie titlul de Duce de Edinburg, soţii unor blogăriţe cu har şi haz sunt blagosloviţi cu câte un titlu:
- „Jupânul” este rangul de pe blog deţinut de soţul
Inei Simona Cîrlan mutată din Vaslui la Veneţia împreună cu pseudonimul literar şi blogeristic "Scaietina". Poveştile ei din blog sunt pline de miez şi de haz;
- „Peşty sau Peştişorul” este prinţul consort, silit la cură de slăbire, al doctoriţei
Lili aka Mel, aka Melami, cunoscută mai ales sub numele „Şi la vară cald” (al blogului ei).
- „Iubi” este diminutivul conferit bărbatului ei de
Anca, inginer specializat în calculatoare, care îşi iubeşte fără diminutiv şi diploma de istoria artei.
- “Al Meu Ca Bradul” poate fi găsit în
Şiragul de gânduri împletit din istorisirile remarcabile şi adesea amuzante ale Mărgeluţei.
- „Soţu” este soţul Caragialelui blogosferei noastre
Adelina Iliescu.
- „Hazbandul” este titlul nobiliar acordat prinţului consort de
Ioana, profesoară în Vanves, Franţa;
- „Consortul” este prinţul
Cenuşăresei.
Precis sunt mai mulţi cei care devin personalităţi cunoscute datorită efortului blogăristic al doamnelor care i-au luat de soţi. Carevasăzică, să mai căutăm.
Etichete: Blogosfera
Un dicţionar românesc de sinonime
Uneori, când găsirea unui sinonim în DEX e dificilă, vă poate fi de folos dicţionarul online de sinonime
Dictoo.
Dictoo are capriciul de a vă cere să alegeţi cuvântul dorit din 3 liste de termeni: „încep cu:”, „conţin:” şi „sfârşesc cu:” termenul respectiv. Adesea lista „conţin:” e goală şi dicţionarul încearcă să vă intimideze anunţându-vă că „nu există rezultate”. Nu-l luaţi în serios şi alegeţi un cuvânt din celelalte liste.
Dictoo vă mai oferă un dicţionar de paronime (cuvinte asemănătoare ca formă dar diferite ca sens), conjugări de verbe franţuzeşti, jocuri de cuvinte şi altele.
Am ales Dictoo pentru că mi se pare că are paleta cea mai largă de sinonime dintre dicţionarele similare disponibile. Pentru cei care ar putea avea altă preferinţă, voi prezenta în altă postare celelalte dicţionare online pe care le-am vizitat.
Etichete: Dictionare si enciclopedii
Nişte hărţi
Un site neobişnuit conţine hărţi şi grafice care permit compararea situaţiei din diverse ţări într-un număr impresionant de domenii.
Iată câteva planigloburi din care putem afla:
-
procentul din PIB alocat educaţiei. Chiar dacă harta nu a fost actualizată din 2009, cu certitudine situaţia noastră raportată la ţările din jur nu s-a îmbunătăţit. Aveam atunci 3,48% din PIB alocat pentru educaţie, faţă de 4,24% în Bulgaria, 5,42% în Ungaria, 5,66% în Polonia.
-
numărul cercetătorilor la un milion de locuitori era acum doi ani 908 la noi, 1499 în Bulgaria, 1733 în Ungaria şi 1623 în Polonia. Măsurile guvernamentale recente au afectat negativ cercetarea la noi, în situaţia în care în Europa occidentală proporţia cercetătorilor este de 4-8 ori mai mare.
-
consumul de energie electrică pe locuitor este la noi cu 50% până la 100% mai mic decât în cele trei ţări menţionate, iar faţă de Europa occidentală este de 3-4 ori mai mic (nu am ţinut seamă de ţările scandinave unde raportul creşte până la 10).
- în scimb, suntem fruntaşi la
religiozitate cu 98.5% din populaţie creştină, depăşind ca proporţie a creştinătăţii orice altă ţară din lume (sper să nu-mi fi scăpat vreuna).
- dintre datele pe care le-am parcurs, deosebit de îngrijorătoare pentru noi mi se pare
incidenţa tuberculozei care este de 3-4 ori mai mare în România decât în Bulgaria, Ungaria şi Polonia şi de 7-20 de ori mai mare decât în Europa occidentală. În Europa, ne depăşeşte, în această privinţă, doar Republica Moldova.
Site-ul oferă un număr imens de informaţii, interesante dar nu întotdeauna exacte, despre fiecare ţară. De exemplu, României i se atribuie râsul (linxul) ca animal simbolic.
Nu vă recomand traducerea în româneşte a textelor din site, pentru că se foloseşte traducerea automată care poate genera confuzii.
Etichete: De pe planeta, Despre noi
Dacă doriţi să folosiţi...
...semnele ☺☟ ☎ ✌ ✄ ✈ ☠ ✎ ♞ ♆ ◕ ‽ ₳ ⇔ ➹ ₱ ⏎ ⋆ ☃ ➒ sau unele similare, în documente, în e-mailuri, pe forumuri sau în bloguri, accesaţi
un site suedez din care puteţi alege şi copia unul sau mai multe caractere, transferându-le apoi unde doriţi.
Site-ul vă dă posibiltatea să faceţi alegerea din 10 seturi de caractere destul de simple, alb/negru.
Etichete: Internet-IT
Scară siciliană
Într-o localitate din Sicilia a fost construită în anul 1608
o scară cu 142 de trepte, acoperită cu plăci ceramice decorate manual.
De atunci, scara a fost folosită mereu ca fundal pentru ceremonii religioase şi spectacole, fiind împodobită cu flori sau lumânări aşezate în forme simbolice pentru fiecare manifestare.
Etichete: De pe planeta
Jocul fuselor orare
Un
site dedicat fuselor orare, deloc fusiforme şi stabilite după criterii adesea discutabile, pune în evidenţă, cu discreţie, felul în care politica statelor influenţează uneori alegerea orelor valabile în diverse ţări.
De exemplu, statul Belarus, aflat în sfera de influenţă a Rusiei, a mutat recent ţara de pe ora Europei răsăritene pe ora Moscovei, iar obsesia chineză a statului unitar se simte şi în acest domeniu, pe imensul teritoriu al Chinei fiind valabilă aceeaşi oră, deşi în extremitatea vestică a ţării miezul zilei este la ora 15 iar în cea estică la 11. În Rusia a fost înlăturată în 2011 ora de vară şi s-au eliminat două fuse orare, astfel că după ora Moscovei urmează un salt de două ore, iar Ucraina a revenit la ora Europei răsăritene după cea preferat destul de mult timp ora Moscovei.
În mod ciudat, unele ţări, printre care figurează Australia, India, Canada, au un decalaj orar suplimentar de o jumătate de oră faţă de fusul orar ales.
E posibil să nu ştiţi că
zdrenţuitul fus orar în care se încadrează România include, printre alte ţări, Finlanda, ţările baltice, Grecia, Egiptul, Israelul, Siria şi Africa de Sud. Unele dintre ele (Egipt, Africa de Sud etc.) nu au introdus ora de vară, aşa că doar în jumătatea friguroasă a anului au aceeaşi oră cu noi.
P.S.
Informaţiile pe care vi le-am furnizat nu sar în ochi pe site, ci sunt obţinute prin răscolirea multor buzunare ale site-ului şi, uneori, prin interpretarea unor informaţii oficiale (China, Belarus).
Etichete: Politica-politici
Logica butoanelor
Jocul logic
Button Mania vă propune un antrenament al raţionamentului.
Vi se cere să reduceţi valorile tuturor cifrelor din cadran la 0, ştiind că apăsarea butonului unei cifre scade cu o unitate valorile din căsuţa respectivă şi din căsuţele alăturate pe orizontală şi pe verticală, cu excepţia lui 0 pe care îl urcă la 3.
Pentru că setarea implicită pe dificultatea “normal” s-ar putea să vă creeze probleme la început, vă propun să setaţi jocul pe una din variantele inferioare.
Etichete: Jocuri
Animalele cu două nume în engleză
De obicei, blogul meu conţine linkuri către mesajele care mi se par interesante. De această dată, textul pe care vi-l supun atenţiei e scurt, aşa că îl rebloghez:
Se ştie că în limba britanicilor unele animale au un nume când sunt moarte şi un alt nume când sunt vii. Aşa de exempu:
- boul se cheamă OX când e pe patru picioare şi când e tăiat se cheamă BEEF
- viţelul viu se cheamă CALF, iar când e mort se cheamă VEAL
- porcului i se spune SWINE când e viu şi PORK când e mort.
- oaia este SHEEP când trăieşte, şi când moare, devine MUTTON.
Întrebarea este de unde provine această diferenţă? Explicaţia e următoarea. În Anglia, începând cu secolul al XIII-lea, paznicii de turme au fost întotdeauna germanici care foloseau termeni din limba lor (ox, sheep, calf, swine). Bucătarii în schimb au fost totdeauna francezi/ normanzi care aveau propriile lor cuvinte pentru aceleaşi animale (veau – veal; porc – pork; mouton – mutton; boeuf – beef).
Spectaculoasă explicaţie! Cert este că numele animalelor vii sunt de origine germanică şi că transformarea animalelorlor în carne le face numele francofone.
Sursa este
un blog care m-a sedus. L-am răsfoit, i-am cercetat autorul şi intenţionez să spun mai multe despre el.
Etichete: Bizarerii
Vrem aur şi gaze?
Un specialist român de la Banca Mondială ne spune ce înseamnă
Mirajul resurselor pentru o ţară ca a noastră care nu are o dezvoltare economică stabilă.
Pericole sunt, e clar. Câteva mii de locuri de muncă, poate pentru zece ani, constituie un argument acceptabil pentru catastrofele probabile în condiţiile în care jaful şi „merge şi aşa” sunt peste tot la noi?
Etichete: De pe la noi
Ţări şi cifre
Ştiţi care sunt: ţara fără nici un râu, țara cel mai puțin populată de pe pământ, ţara cea mai despădurită, ţara cu cele mai mare diversitate lingvistică, ţara cu cele mai multe lacuri din lume şi cu cei mai mulţi oameni cu educație superioară, ţara în care jumătate din populaţie are sub 15 ani, cel mai vechi stat suveran?
Faceţi cunoştinţă cu postarea care descrie
24 de "performanţe" surprinzătoare ale unor ţări, vă oferă răspunsurile la întrebări şi dezvăluie alte caracteristici neobişnuite ale unor state independente de pe glob.
Pentru că prezentarea blogului e cam insistentă, coborâţi pentru a ajunge la postare.
Etichete: De pe planeta
Virale lol
Constat din ce în ce mai des că viralizarea videclipurilor din You Tube nu are nici o legătură cu valoarea artistică sau informativă a clipului, ci cu diverse gusturi adolescentine, adesea primitive, iar uneori cu preferinţa pentru stupidităţi.
Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu cuvântul „lol”, folosit intens de generaţia tânără, în special în chat, dar şi în vorbirea curentă, precizez că lol este acronim pentru expresia englezească „laughing out loud” (râzând în hohote).
Un specialist american în analiza mesajelor cu răspândire largă pe internet a selectat
198 de virale Web LOL.
Pentru că viralele nu sunt aşezate în vreo ordine, vă supun atenţiei câteva:
- Deosebit de stupid mi se pare videoclipul
Cel mai bun mod de a distruge un telefon vechi care a avut parte de aproape 13 milioane de vizualizări, iar cei care îl apreciază sunt de două ori şi jumătate sunt de două ori şi jumătate mai mulţi decât cei cărora nu le-a plăcut;
- Cel mai mare număr de vizualizări pe care l-am întâlnit vreodată pe You Tube (peste jumătate de miliard) îl are videoclipul
Charlie mi-a muşcat din nou degetul, cu doi copii, e drept, simpatici. Evenimentul central al videoclipului e anunţat în titlu;
- Celebrul grăsan caraghios care a lansat clipul
Numa Numa, folosind piesa „Dragostea din tei” interpretată de grupul O-Zone, s-a îmbogăţit, a devenit vedetă şi fenomen al internetului. Deşi pe YouTube figurează doar două zeci de milioane de vizualizări, BBC aprecia la sfârşiţul anului 2006 că Numa Numa atinsese 700 de milioane de vizualizări pe numeroase surse care au preluat videoclipul.
-
Un clip de doar 35 de secunde în care o mămică arătoasă se amuză pentru că şamponul ei de păr miroase urât a reuşit să ajungă la aproape 150 de milioane de vizualizări, datorită imaginii iniţiale de prezentare care sugerează altceva.
Etichete: Fara eticheta
Poveste cu pilde
Îmi plac bloggerii care scriu cu farmec sau cu haz, ori oferă surprize interesante, fără să le pese dacă sunt băgaţi în seamă sau nu.
„De regulă, dintr-o poveste cu pilde fiecare îşi scoate morala care-i convine” zice bloggerul de la care am cules
o poveste cu pilde.
Etichete: Blogosfera
Pericolele neimplicării
Pentru că termenul „willful blindness” (orbire intenţionată), sinonim cu „willful ignorance” (ignorare voită), nu are un echivalent în în limba română, l-am aproximat prin cuvântul neimplicare.
Termenul este utilizat în justiţia americană atunci când se constată că o persoană este vinovată pentru faptul că, din nepăsare, a ignorat posibilitatea de a evita o daună produsă.
La o conferinţă TEDx din primăvara acestui an, o americancă, producător de televiziune şi antreprenor de succes în activităţi online, a arătat, cu exemple sugestive, cât de mare este
pericolul orbirii intenționate.
Nepăsarea şi neimplicarea majorităţii oamenilor, care preferă să nu observe situaţii foarte periculoase, evidentă în aceste zile şi la noi, poate avea consecinţe catastrofale care ar putea fi prevenite.
Expunerea este subtitrată în româneşte.
Etichete: Prezentari TED
4000 de videoclipuri muzicale
Un site muzical spaniol vă oferă posibilitatea să alegeţi ce vă place din peste
4000 de videoclipuri muzicale.
Selecţia se face după iniţiala numelui de botez ori din cele mai vizitate 100 de videoclipuri de pe site sau din noutăţi.
Am găsit pe site clipuri video interpretate de
Inna şi de
Alexandra Stan. Mai există informaţii, fără clipuri video, despre alţi interpreţi români (Dan Bălan şi grupul O-Zone, grupul Akcent, Radio Killer).
Pentru interpreţii din site veţi mai găsi textele pieselor cântate, biografia (în spaniolă), fotografii, ş.a.
Etichete: Muzica
Bizarerii optice
Reiau din când în când, cu eticheta Redivivus, postări vechi care mi se par interesante şi astăzi. Cea care urmează a fost publicată în blog în noiembrie 2005.
Pe vremea când eram proaspăt deţinător al carnetului de conducere auto, un şofer cu experienţă mi-a dat câteva sfaturi. Printre altele, a insistat să să reduc viteza de fiecare dată când vizibilitatea nu este perfectă, pentru că ochiul te înşală, zicea el.
Peste câţiva ani, am avut norocul să pot frâna la câţiva centimetri de un om beat, pe care nu-l văzusem venind din stânga, orbit fiind de farurile unui troleibuz care staţiona.
Mecanismul de percepţie vizuală al omului este adaptat la situaţiile standard, explică Prof. Dr. Michael Bach de la Universitatea din Freiburg. În creier se realizează conexiuni tip pentru situaţiile obişnuite. Din această cauză, în unele cazuri atipice se produce o interpretare eronată a imaginilor văzute. Aşa se produc iluziile optice .
Şi destule accidente de circulaţie, adaug eu.
Prof. Bach a pus pe un site
60 de iluzii optice de tot felul.
Impărţirea pe categorii, explicaţiile şi trecerea comodă de la un experiment la altul conferă site-ului calităţile specifice unei lucrări făcute „nemţeşte”.
Pe
site-ul personal al profesorului Bach găsiţi şi alte informaţii interesante.
Informaţia că Universitatea din Freiburg a fost înfiinţată în 1457, anul in care a început domnia lui Ştefan cel Mare, am cules-o din altă parte.
Etichete: Bizarerii, Redivivus
Mauritius, un paradis în devenire
Zilele trecute, în timp ce căutam informaţii despre
libertatea economică pe glob, mi-a atras atenţia statul situat pe locul 8, înaintea Danemarcei şi Statelor Unite, despre care nu ştiam mai nimic.
Situată în Oceanul Indian, în apropierea Madagascarului, insula Mauritius este stat independent din 1968. Cu o populaţie alfabetizată aproape integral, cu o speranţă medie de viaţă de 75 de ani, cu 90% din populaţie care dispune de instalaţii sanitare moderne (58% trăiesc în mediul rural), cu 6% din PIB alocat sănătăţii, ţara tropicală Mauritius depăşeşte net România.
Poate că acest
film subtitrat de 11 minute oferă o explicaţie, măcar parţială. Mai sunt şi alte cauze posibile: corupţia foarte redusă, democraţia reală,
influenţa britanică.
În imagine sediul Băncii Comerciale Mauritius.
Etichete: De pe planeta
I-aţi recunoaşte?
Un site rusesc prezintă
20 de fotografii din tinereţe sau din copilărie ale unor personalităţi celebre. Veţi întâlni printre ele imagini vechi în care apar tinerii Angelina Jolie, Barack Obama, Marilyn Monroe, Salvador Dali, Vladimir Putin, Leonardo di Caprio, Hillary Clinton, Bill Gates.
Chipurile lor la maturitate sunt cunoscute pe tot mapamondul, dar uneori nu e uşoară identificarea lor după imaginile din copilărie sau chiar din tinereţe. O dificultate în plus: trebuie să le descifraţi numele scrise în ruseşte.
Etichete: Trecut - prezent - viitor
Show cu mesaj şocant
În celebrul cartier roşu din Amsterdam a fost reluat, a doua oară în acest an,
un mesaj şocant difuzat la sfârşitul unui show erotic desfăşurat în vitrinele prostituatelor.
Etichete: De pe planeta
Operaţii estetice bizare
Pe un blog sunt descrise
7 operaţii estetice bizare care, deşi sunt mai puţin răspândite decât implanturile silicoanelor, aduc beneficii deloc neglijabile chirurgilor esteticieni.
Etichete: Bizarerii
Nu e o invenţie recentă
Oamenii au realizat, cu multă vreme în urmă, o invenţie care le permite să vadă prin ziduri. Invenţia a evoluat şi este folosită şi astăzi. Numiţi-o, vă rog.
Sursa şi răspunsul peste câteva zile.
Etichete: Teste
Desant nemţesc la Fălticeni
O publicaţie agricolă interesantă povestea în toamna trecută că
doi nemţi din Hanovra cultivă pământul lăsat pârloagă în zona Fălticenilor.
Cu pricepere şi hărnicie, nemţii reuşesc să scoată profit de pe cele 1000 de hectare luate în arendă, deşi trebuie să plătească 40.000 de euro pe an unei firme de pază ca să scape de hoţii care îi păgubeau.
Sinteza grosului comentariilor: să-i înjurăm că ne jefuiesc şi să ne mândrim că suntem români!
Etichete: De pe la noi
Un scurtmetraj scurt
Orice tânăr vă va asigura că Facebookul a simplificat teribil conexiunea dintre oameni. Poate, când e vorba de mult doritele like-uri sau de amabilităţi superficiale.
Un scurtmetraj fermecător, de doar două minute şi jumătate, demonstrează însă că generaţia Facebook nu este ferită de teama de respingere, care poate închide gândurile în carapacea monologurilor interioare.
A găsit
Pauza de masă o bloggeriţă care iubeşte lumea scurtmetrajelor.
Etichete: Fara eticheta
Umbre sculptate
Creaţiile artistice ale ultimelor decenii reuşesc mult mai des să şocheze decât să încânte simţurile. Nici americanul Larry Kagan nu-şi propune să-i farmece pe admiratorii operei sale cu umbrele care constituie produsul final al creaţiei lui, ci mai degrabă să-i intrige, căci este imposibil să deduci din încâlceala firelor sudate de sculptorul în sârmă, cum va arăta umbra ghemului când lumina va cădea pe el din unghiul dorit.
Creaţiile lui Kagan au suces în multe ţări, deşi mulţi din cei care îi vizitează pentru prima dată expoziţiile se întreabă adesea dacă umbrele nu sunt realizate printr-un truc high-tech.
Puteţi vedea mai multe lucrări ale artistului
aici.
Etichete: Cultura si arta