Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

luni, ianuarie 31, 2011
  Adunare ciudata

În anumite condiţii, egalitatea de mai jos este corectă.
1111+1=10000.
Acestă afirmaţie este adevărată sau falsă? Argumentaţi.

Etichete:

 
  Alegeti medicamente mai ieftine

Compensarea preţului medicamentelor determină, de regulă, scăderi similare ale preţurilor atât la medicamentele scumpe cât şi la echivalentele lor ieftine, astfel încât diferenţele de preţ rămân mari.
Medicii, cointeresaţi adesea de companiile producătoare de medicamente şi farmaciştii, care speră că un profit mai mare al reţelei de farmacii le va aduce şi lor venituri mai mari, înclină să recomande medicamente scumpe, folosind adesea argumentul ingredientelor ajutătoare mai eficiente.
Un site românesc, care a presupus multă muncă, demonstrează că putem alege în locul medicamentelor scumpe cu care ne-am obişnuit, altele mai ieftine care conţin aceeaşi substanţă activă.
Site-ul se numeşte Medicamente compensate şi precizează preţul impus de Ministerul Sănătăţii pentru medicamentele care se eliberează pe bază de reţetă pentru beneficiarii diverselor tipuri de compensare a preţului sau pentru cei neasiguraţi.
Am constatat, printre altele, că:
- pentru multe medicamente cu aceiaşi substanţă activă, preţul medicamentului compensat cel mai des recomandat poate fi de 2-8 ori mai mare decât altul necunoscut cu acelaşi efect;
- numeroase medicamente germane sunt mai ieftine decât echivalentele lor româneşti;
- medicamentele cu aceeaşi denumire comercială înscrisă pe ambalaj au preţuri diferite în funcţie de producător;
- preţurile nu sunt identice cu cele de pe site, în diverse farmacii, dar diferenţele sunt mici.
Pentru exemplificare, am ales pe site medicamentul Debridat, care tratează unele tulburări digestive.
În 3 farmacii, am găsit numai produsul Debridat, de cca 7 ori mai scump decât medicamentul echivalent Colperin, după cum vedeţi mai jos.În două din farmacii mi s-a spus că medicamentul Colperin, produs de filiala din Tg. Mureş a cunoscutei fabrici maghiare de medicamente Gedeon Richter nu a fost cerut şi nu a fost vândut niciodată.
O informaţie utilă culeasă de pe site, extrasă din Ordinul Ministerului Sănatăţii/Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate 265/408 din 1 aprilie 2010:
"În cazul în care o persoană cu asigurare de sănătate se adresează unei farmacii în vederea solicitării unui anumit medicament compensat sau gratuit, iar aceasta nu dispune de medicamentul solicitat, farmacia are obligaţia să se aprovizioneze cu produsul respectiv, în termen de maximum 24 ore pentru bolile acute şi subacute şi 48 de ore pentru bolile cronice".

Etichete:

 
duminică, ianuarie 30, 2011
  Dezinstalator portabil de programe

O bună parte din vina pentru funcţionarea mai greoaie a calculatorului, faţă de momentul în care era nou şi cu un număr minim de aplicaţii instalate, o poartă diversele programe pe care le instalăm cu buna intenţie de a rezolva diverse probleme şi constatăm ulterior că nu prea ne sunt de folos.
IObit Uninstaller, un dezinstalator gratuit, de dimensiuni mici şi - în acelaşi timp - portabil (fără instalare în calculator), vă oferă diverse opţiuni avantajoase faţă de dezinstalarea uzuală din Control Panel, dintre care amintesc:
- dezinstalează mai multe programe deodată;
- şterge fişierele lăsate de un program pe care l-aţi dezinstalat şi nu mai figurează în lista de programe;
- puteţi opta pentru o dezinstalare cu evidenţierea tuturor resturilor instalate de programul pe care doriţi să-l ştergeţi în regiştri şi pe harddisk, permiţându-vă să le eliminaţi şi asigurându-vă automat o copie prealabilă de restaurare pentru un eventual backup.
Cei care s-au obişnuit să folosescă pentru dezinstalarea programelor apreciatul Revo Uninstaller pot opta acum pentru Revo Uninstaller portabil, lansat recent, cu facilităţile cunoscute ale vechii variante gratuite instalate.

Etichete:

 
  Copaci neobisnuiti

Un blog prezintă 10 dintre cei mai neobişnuiţi copaci din lume.
Veţi găsi printre ei un copac care se întinde pe o suprafaţă de aproape un hectar, un alt copac care supravieţuieşte singur de un secol într-un deşert din Bahrein, boababii din Madagascar, care au doar un smoc înverzit în vârf şi care acumulează, în anotimpul ploios, cantităţi foarte mari de apă pentru perioada secetoasă, în trunchiul lor de o grosime imensă, cel mai mare arbore din lume, un Sequoia din Statele Unite care are o înălţime de peste 83 de metri şi circumferinţa la bază de peste 31 de metri şi copaci al căror aspect este "sculptat" (precum cel din figură) de un californian.

Etichete:

 
sâmbătă, ianuarie 29, 2011
  Joc de echilibru

Jocul pe care vi-l propun vă cere să ţineţi în echilibru tija cu bila din vârf, mişcând mouse-ul astfel încât tija să fie destul de aproape de verticală încât să nu se răstoarne.
Dacă vă apropiaţi prea mult de marginea cadrului, echilibrarea devine imposibilă când bila se înclină spre acea margine. În plus, tot felul de obiecte care cad de sus dărâmă bila dacă o ating.
Un cronometru vă arată cât timp reuşiţi să menţineţi bila în echilibru.
Mărturisesc că n-am reuşit să depăşesc 14 secunde.

Etichete:

 
  Timisoara, orasul premierelor

Numărul site-urilor care oferă prezentări powerpoint online, în format flash creşte continuu.
Pe un astfel de site am găsit prezentarea Timişoara, oraşul premierelor.
Când admirăm premierele Timişoarei, nu trebuie să uităm că oraşul a intrat în componenţa României abia în 1919 şi că majoritatea performanţelor remarcabile din prezentare aparţin perioadelor în care Timişoara făcea parte din imperiul habsburgic (care a cucerit-o de la turci în 1716) sau se afla sub stăpânire maghiară (1860-1918).
Premierele nu sunt doar cele legate de iluminat şi de transportul public, în general cunoscute. În Timişoara au fost înfinţate primul spital municipal şi prima bibliotecă publică din Austro-Ungaria şi s-a construit prima maşină de sudat şine de cale ferată din lume (1938).
Trebuie să remarcăm că, spre deosebire de alte zone, diversele etnii din Timişoara şi din zonele sale alăturate au trăit în bună înţelegere şi solidaritate. Acest fapt a permis prosperitatea remarcabilă a capitalei bănăţene de-a lungul timpului şi chiar în zilele noastre, în care profitorii de tot felul instigă populaţia la învrăjbire (nu numai interetnică), ca să poată fura cât mai mult din avutul statului şi al oamenilor de rând.
Parcurgerea imaginilor se face manual, cu ajutorul săgeţilor, puteţi opri sau porni sunetul clicând pe difuzor şi obţineţi fullscreen apăsând pe pătratul din dreapta jos.

Etichete:

 
vineri, ianuarie 28, 2011
  Pentru Harap Alb e simplu

Un butoi cilindric fără capac pare să fie plin cam pe jumătate.
Puteţi afla dacă lichidul conţinut umple mai mult, mai puţin sau exact jumătate din butoi, fără a folosi nici un alt obiect?
Răspunsul la Comentarii peste câteva zile.

Etichete:

 
  Prima baie publică din Bucureşti

Un articol dintr-o publicaţie online care prezintă într-un mod atrăgător pentru marele public subiecte de istorie se referă la Prima baie publică din Bucureşti, inaugurată în 1825, care a devenit, conform scrierilor vremii, subiect de scandal public şi chiar de răzmeriţă.
Tabloul care însoţeşte articolul se numeşte “Baia turcească” şi a fost realizat de pictorul francez Jean Auguste Ingres în 1862.

Etichete:

 
joi, ianuarie 27, 2011
  Personalizati meniul clic dreapta

Un program portabil (care nu necesită instalare) uşor de folosit, utilizabil în Windows 7, vă permite să introduceţi sau să eliminaţi opţiuni, în funcţie de preferinţele proprii, în meniul care se deschide când clicaţi dreapta pe aplicaţii, foldere, fişiere etc., fără a folosi regedit.
Informaţiile necesare privind descărcarea şi utilizarea aplicaţiei 7CmenuEditor pot fi găsite într-un blog românesc.

Etichete:

 
  Inteligenta plantelor

Mulţi consideră că inteligenţa este un atribut care aparţine exclusiv oamenilor (homo sapiens se traduce din latină prin omul înţelept). Uneori înţelepciunea (care nu este cu certitudine un atribut al tuturor oamenilor) este considerată un sinonim al inteligenţei.
Cum nu există o definiţie unanim acceptată a inteligenţei, iubitorii de animale consideră adesea că pisicile sau câinii lor sunt fiinţe inteligente.
Profesorul italian Stefano Manguso, conducătorul Laboratorului de neurobiologie vegetală de la Universitatea din Florenţa, a susţinut, în mod spectaculos, la conferinţa TED din vara trecută, într-o prezentare pe care o puteţi urmări cu subtitrare în limba română, că plantele dispun de sisteme care le permit să aibă un comportament inteligent, să schimbe informaţii între ele şi cu insectele care sunt vectorii polenizării, să se protejeze, să caute elemente nutritive, să se odihnească, să caute trasee optime pentru extinderea rădăcinilor şi chiar să se apere împotriva prădătorilor.
Intr-un interviu recent, profesorul Manguso defineşte inteligenţa ca fiind capacitatea de a rezolva probleme, considerând că şi cel mai umil organism viu unicelular trebuie să fie inteligent pentru a rezolva problemele din viaţa de zi cu zi.
În cadrul prezentării TED, cercetătorul italian susţine că în fiecare porţiune din rădăcina unei plante există o porţiune mică al cărei consum de oxigen este mult mai mare decât al celorlalte zone ale rădăcinii şi care au rolul de ţesut nervos care dirijează evoluţia rădăcinilor.
Prezentarea cercetătorului italian conţine multe informaţii interesante, chiar dacă unii dintre Dumneavoastră vor manifesta rezerve faţă de concluziile lui.

Etichete:

 
miercuri, ianuarie 26, 2011
  Descifrati textul

Emisfera stânga a creierului Dumneavoastră este sediul limbajului, al traducerii lingvistice a unui text scris, a calculului, logicii, cifrelor, raţionamentelor, capacităţii de analiză si abstractizare. Prin ea, orice percepţie se traduce în reprezentare logică, semantică şi fonetică.
Vă propun un test care verifică abilitatea emisferei stângi a creierului Dumneavoastră.
Dacă reuşiţi să citiţi primele cuvinte, le veţi descifra şi pe celelalte. Cred că orice persoană capabilă de un pic de concentrare face faţă acestui test.

0D474 1N7R-0 21 D3 V4R4, 574734M P3 PL4J4 0853RV4ND D0U4 F373 70P41ND 1N N151P, 151 D4D34U 53R105 1N73R35UL C0N57RU1ND UN C4573L D3 N151P CU 7URNUR1, P454J3 53CR373 51 P0DUR1. C4ND 3R4U P3 PUNC7UL D3-4 73RM1N4, 4 V3N17 UN V4L, D157RU64ND 707UL, R3DUC4ND C4573LUL L4 0 6R4M4D4 D3 N151P 51 5PUM4. M-4M 64ND17 C4 DUP4 47474 3F0R7, F373L3 V0R 1NC3P3 54 PL4N64, D4R 1N L0C D3 4574, 4L3R64U P3 PL4J4 R424ND 51 JUC4NDU-53, 51 4U 1NC3PU7 54 C0N57RU145C4 UN 4L7 C4573L; M1-4M D47 534M4 C4 4M 1NV4747 0 M4R3 L3C713: D3D1C4M MUL7 71MP D1N V1474 N0457R4 C0N57RU1ND C3V4, D4R C4ND M41 74R21U UN V4L V1N3 51 D157RU63 707, C3 R4M4N3 3 D04R PR1373N14, 6R1J4 51 M41N1L3 4C3L0R4 C3 5UN7 C4P481L1 54 N3 F4C4 54 5UR4D3M.
Pentru cei care nu au răbdare sau nu reuşesc să descifreze textul, îl voi publica în clar la Comentarii peste câteva zile.

Etichete:

 
  Vizitati online Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală şi Antichităţi din Bucureşti a fost fondat în anul 1834 şi era găzduit în clădirea Colegiului „Sf. Sava” (actuala Universitate).
In perioada 1904-1906, sub directa îndrumare a directorului de atunci Grigore Antipa, a fost construită clădirea din Piaţa Victoriei, actualul sediu al Muzeului Naţional de Istorie Naturală. Este primul edificiu din România începutului de secol XX construit în scopul de a deveni muzeu.
Pentru copii şi adolescenţi, muzeul este o sursă excelentă de cunoaştere a unei lumi cu care vin destul de puţin în contact şi de informaţii despre evoluţia vieţii pe pământ.
În ianuarie 2009 muzeul a fost închis pentru lucrări de reconstrucţie şi va fi redeschis abia în luna aprilie a acestui an.
Până atunci, vă propun o vizită virtuală cu deplasări panoramice prin diverse zone ale muzeului renovat. Chestionarul la care trebui să răspundeţi, înainte de a începe vizita, este foarte simplu şi scurt.
Dacă doriţi să vă opriţi şi să vă apropiaţi de un exponat, clicaţi pentru oprire şi folosiţi butoanele de zoom din stânga jos. Din păcate, site-ul nu prezintă informaţii despre ce veţi întâlni în fiecare zonă vizitată şi - în consecinţă - nu puteţi alege, în cunoştinţă de cauză, zona în care care veţi găsi anumite vieţuitoare care vă interesează.
Pentru fiecare zonă, aveţi la dispoziţie în dreapta un text cu explicaţii.

Etichete:

 
marți, ianuarie 25, 2011
  A fost 24 ianuarie

Ziua de 24 ianuarie, care aniversează unul din cele mai importante evenimente din istoria României, nu e sărbătoare legală şi a trecut aproape neobservată în acest an.
Simbolul unirii şi al formării statului român modern rămâne domnitorul Alexandru Ioan Cuza, detronat după 7 ani de monstruoasa coaliţie, o alianţă între liberalii extremişti şi conservatorii de atunci. Alianţa dintre liberalii şi conservatorii de azi se numeşte ACD.
România Liberă a publicat ieri un articol întitulat Cine a fost cu adevărat Alexandru Ioan Cuza, care cred că merită să fie parcurs.
Mi se pare util să reţinem că:
- primul principe al României nu a fost prinţul Carol care a purtat acest titlu din 1866 până în 1881, când a fost încoronat rege, ci Alexandru Ioan Cuza, recunoscut ca atare în ianuarie 1862, ca urmare a faptului că Moldova şi Ţara Românească au format un stat unitar, adoptând oficial, numele de România, cu capitala la Bucureşti, cu o singură adunare şi un singur guvern;
- numele lui Alexandru Ioan Cuza rămâne legat de de reforme şi de modernizarea statului român.
Reformele lui Cuza, realizate în cea mai mare parte cu sprijinul primului ministru Mihail Kogălniceanu au vizat secularizarea averilor mănăstireşti, (un sfert din suprafaţa arabilă a României aparţinea mănăstirilor), reforma fiscală, reforma agrară, conceperea codului civil și a codului penal, instituirea legii pentru obligativitatea învățământului primar, înființarea primelor universități din țară la Iași și la București, organizarea armatei naționale.

Etichete:

 
  Munti de muzica intr-un blog

Puteţi asculta mii de ore de muzică nouă şi veche, nenumăraţi compozitori şi interpreţi străini şi români, din mai toate genurile muzicale (fără manele şi cu puţină muzică populară) pe blogul De la lume adunate şi-napoi la lume date.
Am folosit termenul munţi de muzică pentru că numărul imens de piese care vi se propun spre ascultare este grupat în albume şi uneori în colaje care îmi sugerează trasee montane, printre care veţi găsi multe cărări ascunse, piscuri şi văi unde puteţi avea surpriza unei întâlniri cu Ceaicovski sau cu Lady Gaga.
Ca în orice blog, postările succesive nu au legătură între ele, dar subiectele sunt grupate în ordine alfabetică în stânga, unde numele unor interpreţi sau compozitori alternează cu selecţii tematice al căror titlu ascunde uneori surprize destul de greu de intuit.
De exemplu, la tema “Concerte online” veţi găsi, printre altele, Concertul de la Viena din 1 ianuarie 2009, un concert al lui Elvis Presley şi unul al lui Richard Clayderman.
La “Diverşi români” veţi găsi zeci de albume, de la cântece de altă dată (Cristian Vasile, Jean Moscopol, Zavaidoc) la Angela Similea şi Tudor Gheorghe, de la muzica compusă de Marius Ţeicu la Anna Lesko, de la Cornel Fugaru la basarabeanul Ian Raiburg.
După părerea mea, nu sunt de neglijat dramatizările care pot fi ascultate la “Teatrul radiofonic”.
Autorul blogului semnează Rory, iar linkul numelui său trimite la un scriitor, care şi-a descoperit vocaţia la vârsta părului alb şi care nu revendică blogul muzical, deşi face uneori trimiteri la el şi foloseşte uneori aceeaşi semnătură.

Etichete:

 
luni, ianuarie 24, 2011
  Care este regula?

În fiecare din cele trei rânduri orizontale, cea de a treia figură se obţine printr-o regulă care se bazează pe primele două figuri din rând.
Deducând regula, veţi putea afla figura care lipseşte din rândul al treilea.
Soluţia şi sursa peste câteva zile la Comentarii.

Etichete:

 
  Matematica marketingului

Observ că site-ul românesc Nicepps.ro, care prezintă în format flash fişiere Powerpoint, oferă numeroase surprize interesante.
Vă propun să vizionaţi succesiunea de imagini întitulată Matematica societăţii capitaliste, descrisă în româneşte, care ne atrage atenţia asupra înşelătoriei care se poate ascunde în spatele unor oferte promoţionale. Sursa escrocheriei descrise o găsiţi în noua formă a mânerului care reduce cantitatea de detergent din recipient.
Surprinzător este faptul că produsul Ariel, fiind inscripţionat în limba germană, este destinat uneia din pieţele germană, austriacă sau elveţiană, ţări unde publicitatea înşelătoare este sancţionată foarte sever.
În dreapta jos găsiţi comutarea pe fullscreen.

Etichete:

 
duminică, ianuarie 23, 2011
  Cum recunoastem un hoax

Poate este doar impresia mea dar parcă, în ultima vreme, numărul mesajelor de e-mail care conţin hoaxuri, multe din ele traduceri în româneşte ale unor hoaxuri care au circulat cu unul-doi ani în urmă pe alte meleaguri, s-au înmulţit.
Faptul că o bună parte din cei care le retransmit nu sunt chiar novici în navigarea pe internet mi se pare neplăcut, ca şi joaca stupidă a traducătorilor, care probabil sunt doar în mică măsură rău intenţionaţi. Am cunoscut un adolescent mândru nevoie mare de cunoştinţele sale mediocre de limbă engleză care i-au permis să traducă un hoax vechi pe care l-a pus în circulaţie.
Dacă vă este accesibilă engleza vă propun să parcurgeţi o listă de sfaturi care vă permit să identificaţi un hoax primit şi să nu-l retransmiteţi.
Pentru cei care nu ştiu ce este un hoax iată o scurtă descriere în limba română a hoaxului.
Există site-uri specializate în identificarea hoaxurilor transmise prin e-mail, dintre care cel mai cunoscut este snopes.com.

Etichete:

 
  Nu vrea Schengen!

Diverse sondaje arată că numărul românilor care regretă regimul comunist este neaşteptat de mare.
Sărăcia, criza economică şi neştiinţa justifică această situaţie.
Răscolind webul, am dat de un blog al unui profesor pensionar din comuna Cicăneşti, judeţul Argeş, comunist convins, chiar dacă nu a fost primit în PCR pe vremea lui Ceauşescu, ba chiar a fost un timp trimis la puşcărie, fapt care îl face să susţină, pe bună dreptate se pare, că după 89 „ne-a cuprins Întunericul, sub cizma peceriștilor care construiesc Capitalismul și Imperialismul”.
În postarea Nu vrem Schengen! de pe blog, scrisă în limbajul de lemn din vremurile de care cei tineri nu au avut parte, profesorul Ungureanu zice, printre altele: „noi, Poporul Dac (poreclit romîn) sîntem prima victimă a libertinajului nomazilor care hoinăresc nu pentru Muncă, fiindcă toată lumea ne-a știut de harnici, inteligenți, viteji, curajoși, cinstiți, ospitalieri și drepți, calități umbrite de acest libertinaj...” şi „Nu vrem Schengen! Vrem granițe impenetrabile sub controlul Statului suveran!”
Pentru a obţine unele informaţii despre personajul care reprezintă categoria atipică a celor care, nefiind inculţi, sunt comunişti convinşi în România de azi, merită să parcurgeţi articolul apărut într-o publicaţie argeşană, întitulat În ‘89, revoluţie a fost numai la Curtea de Argeş! (afirmaţia aparţine bloggerului citat).

Etichete:

 
sâmbătă, ianuarie 22, 2011
  Folositi functiile speciale in Gmail?

În sectiunea Labs din opţiunea Settings a serviciului de poştă electronică Gmail există peste 50 de funcţii pe care le puteţi activa, NUMAI după ce vă logaţi în adresa de Gmail, dacă vi se par utile.
Printre ele figurează marcajele speciale pentru mesajele importante, posibilitatea de a insera imagini direct în mesaj, previzionarea mesajelor fără a le deschide şi multe alte particularizări.
Este posibil ca unele din funcţiile pe care le activaţi să nu vă satisfacă. Le puteţi dezactiva foarte simplu bifând "Dezactivati".

Etichete:

 
  Criza alimentara

Un articol din România Liberă întitulat Jumătate din populaţia lumii a intrat în criză alimentară arată că penuria de alimente ar putea duce la înfometarea a jumătate din populaţia lumii şi la revolte precum cea din Tunisia în diverse ţări, în special în lumea arabă. Un articol din Euractiv aduce argumente în acest sens.
Faţă de minimele din iunie, preţul grâului a crescut cu 80%, soia s-a scumpit cu 50%, iar preţul porumbului aproape s-a dublat.

Etichete:

 
vineri, ianuarie 21, 2011
  Eroarea 404 prezentata nostim

Blogul Mashable prezintă două postări una cu 35 de afişări şi alta cu 33 de afişări amuzante ale celebrei erori 404, care anunţă că pagina căutată pe web nu există, a fost anulată sau mutată.
Le puteţi parcurge cu ajutorul săgeţilor.

Etichete: ,

 
  Dem Radulescu in 1998

Anul trecut s-au împlinit 10 ani de când s-a stins din viaţă Dem Rădulescu.
Vă mai amintiţi de el? A fost unul din cei mai mari actori români de comedie, cu o carieră impresionantă în teatru, în film, la televiziune. A devenit celebru în foarte scurt timp de la începerea activităţii de actor.
Timp de peste 4 decenii, nu cred că a existat vreun om în această ţară care să nu-l recunoască, dacă îl întâlnea pe stradă, dar spre deosebire de "vedetele" de astăzi, cunoscute publicului doar datorită scandalurilor în care sunt implicate, nimeni nu ştia mai nimic despre cel pentru care porecla Bibanul, primită în liceu, a devenit renume, în afară de ceea ce puteau vedea spectatorii în apariţiile lui pe scenă sau pe ecran.
În 1998, la 67 de ani, incitat de aproape singura persoană care poate fi considerată moderator de talk show televizat românesc, Eugenia Vodă, realizatoarea emisiunii “Profesioniştii” de la televiziunea publică, Bibanul a dezvăluit publicului larg numeroase laturi surprinzătoare ale vieţii şi muncii lui.
Emisiunea de 50 de minute poate fi regăsită pe You Tube, împărţită în 5 episoade a câte 10 minute.
Cei care cred că merită să urmărească emisiunea o pot face, selectând episoadele în lista de mai jos. Regret momentul de lipsă de inspiraţie al realizatoarei, care a introdus la începutul emisiunii o secvenţă destul de banală dintr-un film în care a jucat Dem Rădulescu.
- Dem Rădulescu-Profesioniştii 1;
- Dem Rădulescu-Profesioniştii 2;
- Dem Rădulescu-Profesioniştii 3;
- Dem Rădulescu-Profesioniştii 4;
- Dem Rădulescu-Profesioniştii 5.

Etichete:

 
joi, ianuarie 20, 2011
  Avertizare la inchiderea Chrome

Spre deosebire de majoritatea browserelor de internet, Google Chrome are prostul obicei de a se închide la un simplu clic pe x-ul din colţul din dreapta sus al aplicaţiei, fără a cere confirmarea manevrei.
Mi s-a întâmplat de mai multe ori să închid accidental browserul, când voiam să închid doar ultima filă deschisă.
Instalarea extensiei Chrome Toolbox poate impune, printre altele, apariţia unei ferestre care vă cere confirmarea închiderii browserului când sunt deschise mai multe pagini.
Deschizând opţiunile extensiei, aveţi la dispoziţie posibilitatea de a modifica metodele de închidere a fiecărei pagini, de a mări orice imagine de pe o pagină, de a introduce scurtături de tot felul şi - în primul rând - de a cere confirmarea închiderii mai multor file deschise, selectând în setul de opţiuni Toolbar/Tab opţiunea “Confirm before closing multiple tabs”.

Etichete:

 
  Orasul fara strazi

Giethoorn este un orăşel situat în Nord-Estul Olandei, la cca 100 de kilometri de Amsterdam, supranumit Veneţia Nordului.
Fiecare clădire este înconjurată de apă. Cei cca 2500 de localnici şi vizitatorii circulă cu bărcile pe canalele care străbat localitatea, pe jos sau cu bicicletele pe podeţele construite peste canale.
Turiştii veniţi din toată lumea care vizitează aşezarea îşi lasă maşinile în afara ei, pentru că în localitatea plină de verdeaţă nu există drumuri care să poată fi străbătute de autovehicule.

Etichete:

 
miercuri, ianuarie 19, 2011
  Test dificil de geografie

Mi se pare dificil acest test de geografie pentru că vă cere să identificaţi pe planiglob diverse state, adesea dintre cele pe care sunt puţine şanse să le fi întâlnit în călătoriile sau chiar în lecturile Dumneavoastră, pentru că deplasarea planiglobului se face destul de dificil, cu ajutorul a 4 taste afişate pe spaţiul afectat testului şi pentru că aveţi la dispoziţie doar două minute pentru manevrarea hărţii, identificarea cât mai multor ţări şi clicarea pe ele.
Pentru cei cărora le place geografia (cum ar fi Bogdan M.) testul e o provocare.

Etichete:

 
  Probabil nu stiati ca…

Site-ul românesc Bancuri faine conţine o rubrică întitulată Ştiaţi că? în care veţi găsi peste 50 de informaţii, dintre care majoritatea sunt surprinzătoare.
Iată câteva dintre ele:
- dacă mesteci gumă în timp ce tai ceapă, nu îţi vor curge lacrimi;
- greutatea tuturor furnicilor de pe pământ este mai mare decât greutatea tuturor oamenilor;
- singurul aliment care nu se degradează este mierea;
- prima fabrică de bere din România a fost înfiinţată în anul 1718.

Etichete:

 
marți, ianuarie 18, 2011
  Cine nu minte?

- Adrian susţine că Bogdan minte;
- Bogdan afirmă că Dan minte;
- Dan spune că Adrian şi Bogdan mint.
Ştiind că doar unul din cei trei spune adevărul, identificaţi-l şi argumentaţi răspunsul.
Testul este o adaptare a unei probleme propuse de matematicianul Charles Dodgson (1832-1898), cunoscut sub pseudonimul Lewis Carroll, nume sub care a publicat articole în presa vremii şi lucrări literare, dintre care povestea "Alice în ţara minunilor" l-a făcut celebru în întrega lume.
Soluţia peste câteva zile la Comentarii.

Etichete:

 
  Insectele, hrana viitorului

Un profesor de entomologie de la Universitatea din Wageningen, Olanda, recunoscută ca având unul din cele mai bine cotate departamente de cercetare în domeniul nutriţiei din lume, demonstra la conferinţa TED din vara trecută, într-o prezentare pe care o puteţi urmări subtitrată în româneşte, că insectele vor deveni într-un răstimp destul de scurt o componentă esenţială în alimentaţia oamenilor.
De altfel, susţine entomologul, înlocuirea cărnii de porc, de vită sau de oaie cu insecte prezintă multiple avantaje, printre care merită să fie amintite protecţia mediului, cantitatea imensă de insecte existente pe pământ şi faptul că delicatese precum lăcustele şi omizile concurează cu carnea în ceea ce priveşte aroma şi substanţele nutritive conţinute.
Estimări recente apreciază că până în anul 2020, consumul de carne de vită şi de porc se va dubla pe plan mondial, ceeace - în lipsa unei alternative - va produce o explozie a preţurilor acestor produse, făcându-le inaccesibile pentru foarte mulţi oameni.

Etichete:

 
luni, ianuarie 17, 2011
  Cate triunghiuri are pisica?

Un test de atenţie vă cere să precizaţi câte triunghiuri vedeţi în pisica de mai jos?Răspunsul şi sursa poimâine la Comentarii.

Etichete:

 
  Recorduri…

Un blog specializat în descrierea performanţelor spectaculoase din lume prezintă 18 lucrări realizate de oameni care sunt, în prezent, cele mai mari, mai lungi sau mai largi din lume.
Printre ele veţi întâlni cel mai lung pod, cel mai mare vas de pasageri, cea mai înaltă clădire, cel mai mare stadion, cea mai complexă intersecţie de şosele, cea mai înaltă statuie.
În imagine Oasis of the Seas, cel mai mare vas de pasageri din lume, care asigură croaziere în Marea Caraibelor cu 6300 de pasageri şi 2100 de membri ai echipajului.

Etichete:

 
duminică, ianuarie 16, 2011
  Doua teste de deductie

1. Completaţi lista:
doi3
trei4
patru5
cinci5
şase?


2. Care sunt următorele 8 litere din şirul:
DHDEHIDEFHIJ????????

Răspunsurile peste câteva zile la Comentarii

Etichete:

 
  Raritati printre bancuri

Ca şi cei mai mulţi dintre Dumneavoastră, primesc prin e-mail bancuri cu Bulă, cu diverse moduri de asasinare a soacrei, cu neveste care îşi ascund amanţii de soţii sosiţi pe neaşteptate.
În rubrica “Bancuri primite de la cititori a revistei româneşti “Clipa”, care apare în Statele Unite, veţi găsi uneori, sub denumirea de bancuri, altfel de istorioare (unele poate adevărate) pe care merită, după părerea mea, să le parcurgeţi, în cazul în care ştiţi că Hegel şi Degas nu sunt nume de fotbalişti.
Iată o mostră:

Pictorul Degas a asistat la o licitație unde un tablou al său, aparținând unui bogătaș, s-a vândut cu 50.000 de franci. Cineva i s-a adresat:
- Cum va simțiți, maestre?
- Ca un cal de curse care a câștigat marele premiu și el capătă numai ovăz.
*
Diogene, fiind îmbiat cu un pahar de vin, a vărsat lichidul pe jos.
– De ce-ai făcut așa ceva? l-a întrebat gazda.
– L-am răsturnat eu înainte de a apucă el să mă răstoarne, a răspuns înțeleptul.
*
Un prieten care l-a vizitat pe marele inventator Edison, l-a întrebat:
- Bine, măi Thomas, de ce nu repari poarta pe care am deschis-o atât de greu?
- Pentru că fiecare intrare și ieșire sporește volumul apei din rezervorul meu cu 5 litri, a precizat ingenioasă gazda.
*
Deoarece uitase să-și ia ochelarii, Einstein i-a cerut chelnerului să-i citească lista cu meniuri. Acesta i-a răspuns:
- Nu pot, domnule! Nici eu nu știu citi. Sunt analfabet ca și dumneavoastră…
*
- Domnule Hegel, arde casa! i-a strigat valetul înspăimântat.
- Spune-i soţiei, ea se ocupă de casă, i-a răspuns filozoful concentrat asupra ideilor sale.
*
- Pablo, cum de n-ai nici un tablou de-al tău în camera? l-a întrebat un prieten pe Picasso.
- Unele îmi plac chiar foarte mult, dar se vând prea scump că să-mi permit să le cumpăr eu, a răspuns pictorul.
*
Într-un spectacol de teatru, un tânăr actor a avut o singură replică: Majestate, flota engleză a distrus flota spaniolă. Fiind emoționat, acesta a zis: "Majestate, flota spaniolă a distrus flota engleză!"
Maria Filotti, care era regina, neavând o replică adecvată pentru acest anunț inversat, a izbucnit: "Nu te cred! Ești un spion. Piei din faţa mea!"
*
Un student a încercat să-l păcălească pe marele medic internist, Iuliu Hatieganu, așezându-se într-un pat din salonul vizitat de acesta și simulând o boala.
– Scoate limba! i-a cerut profesorul, când a ajuns la el. După ce i-a privit-o, i s-a adresat:
– Fă-ți formele de ieșire. Boala ți-a trecut.
*
– Piesa asta a lui Caragiale – Năpasta – poate fi socotită ca și căzută, a spus un adversar al marelui dramaturg înainte de spectacol.
– Da, însă căzută din cer! a ripostat Delavrancea care auzise pronosticul.
*
Coşbuc trecea foarte rar pe la Terasa Oteteleşeanu, locul de întâlnire al scriitorilor, dar a nimerit o dată acolo, când cafeneaua era goală.
– Domnule, i s-a adresat un chelner, luați loc la alta masa, aceasta este rezervată poeților!
– Scuzați-mă! a spus Coşbuc și s-a mutat alături.
Sursa

Etichete:

 
sâmbătă, ianuarie 15, 2011
  Stergeti folderele goale

Printre deficienţele structurale ale sistemuliui de operare Windows figurează şi crearea unor foldere goale, odată cu instalarea unor aplicaţii. Se întâmplă totodată ca ştergând anumite fişiere sau programe să nu ştergem şi folderul rămas gol.
Pentru identificarea şi ştergerea folderelor goale, un blog românesc ne propune o aplicaţie gratuită, comodă şi de mici dimensiuni care identifică toate folderele goale de pe o partiţie aleasă, permiţându-ne să decidem pe care dorim să le păstrăm, eliminând-le pe celelalte cu un singur clic.
Aplicaţia funcţionează şi pe Windows 7 şi Vista.

Etichete:

 
  Din cultura romaneasca

Un site întitulat Cultura românească prezintă în numeroase pagini selecţii cuprinzând:
- momente vesele cu Toma Caragiu, Amza Pellea, Grigore Vasiliu Birlic etc. (o parte din ele sunt clipuri video);
- fabule de Grigore Alexandrescu, poveşti de Ion Creangă, basme de Petre Ispirescu;
- două piese de teatru şi 5 schiţe ale lui Caragiale;
- muzică populară interpretată de Maria Tănase, Sofia Vicoveanca, Nicolae Furdui-Iancu, Fărămiţă Lambru etc., care poate fi ascultată în format mp3;
- imagini reprezentative din diverse localităţi din ţară, multe din ele consacrate, dar şi unele mai puţin cunoscute, cum ar fi cele din comuna Biertan, judeţul Sibiu, aşezare săsească atestată documentar cu 8 secole în urmă, cu o catedrală impunătore şi clădiri cu intrări neobişnuite (în imaginea de mai jos);
- multe sute de poezii aparţinând unor poeţi clasici şi contemporani, unele traduse în limbi străine;
- muzică uşoară din anii 1930-1945, colinde, muzică interpretată de grupul Phoenix, imagini ale unor bancnote româneşti din diverse perioade.
După părerea mea site-ul merită o vizită din partea celor care nu sunt pasionaţi doar de scandalurile politice sau de stupiditatea “mondenităţilor” vehiculate de Click şi Libertatea.

Etichete:

 
vineri, ianuarie 14, 2011
  Cele mai puternice calculatoare

Pe apreciatul blog Listphobia, al unui tânăr inginer, jurnalist şi activist social pakistanez, sunt descrise 10 calculatoare, cele mai puternice din lume în intervalul 1976-2009.
Dacă supercomputerul Cray 1 reuşea să efectueze, în 1976, 160 de milioane de operaţii de calcul pe secundă, Cray XT5 efectua în 2009 o mie de trilioane de operaţii pe secundă.
BBC anunţa însă, în octombrie 2010, că deşi Cray XT5 reuşise, între timp, să atingă 1,75 petaflopi (1750 de trilioane de calcule pe secundă), a fost depăşit de supercomputerul chinezesc Tianhe-1A, capabil să efectueze peste 2,5 de mii de trilioane de calcule pe secundă.
În imagine, supercalculatorul chinezesc.

Etichete:

 
  Intrerupatoare bizare de lumina

Un blog de bizarerii prezintă o colecţie de întrerupătoare neobişnuite de lumină.
Unele au rolul de a asigura economisirea consumului de energie electrică, iar altele încearcă să fie doar amuzante.
Sper să nu jignesc pe nimeni prezentându-vă în imagine un întrerupător nostim care este o reclamă pentru Viagra.

Etichete:

 
joi, ianuarie 13, 2011
  Schimbati rolul unor taste

Publicatia How to Geek propunea cu 3 ani în urmă o aplicaţie de dimensiuni mici care vă permite să schimbaţi destinaţia unor taste în funcţie de propriile preferinţe. Aplicaţia numită Sharpkeys funcţionează simplu şi intuitiv, scutindu-vă de manevre complicate în regiştri.
Este foarte simplu, de exemplu, să dezactivaţi tasta Caps Lock, care apăsată din greşeală vă poate produce diverse încurcături, sau să o înlocuiţi eventual cu încă o tastă Enter, Delete, F1 sau orice altceva credeţi că vă e util pe prima coloană.
Pentru că articolul a apărut în 2007, deşi este reluat recent de diverse reviste şi bloguri (inclusiv de publicaţia care a semnalat iniţial programul) fiind, se pare, până astăzi cea mai comodă soluţie de remapare a tastaturii, vă propun să descărcaţi o variantă a aplicaţiei actualizată în 2009 de pe Softpedia şi nu varianta veche propusă în articol.
Mulţumesc Alex.

Etichete:

 
  Cele mai mari conspiratii

Nevoia oamenilor de a-şi explica diversele necazuri cu care se confruntă omenirea, zvonurile lansate de mass media în aflată în criză de audienţă sau de indivizi dornici de celebritate duc adesea la acceptarea, adesea fără discernământ, de către numeroase persoane, a unor teorii conspiraţioniste fantasmagorice.
E drept că de-a lungul istoriei au existat şi destule conspiraţii reale, cum a fost cea care adus la asasinarea în antichitate a lui Iuliu Cezar, operaţiunea Paperclip, pusă la cale de serviciile secrete americane în 1945, prin care 104 oameni de ştiinţă au fost extraşi din Germania şi aduşi în Statele Unite, în contextul războiului rece, sau manipularea întregii pieţe energetice americane de uriaşa companie Enron în timpul crizei electricităţii din California, între 2000 si 2001, dar majoritatea dintre teorii sunt speculaţii care satisfac nevoia unui mare număr de oameni de a găsi vinovaţi pentru destinul nostru.
În fond şi religiile au creat zei şi - mai târziu - Dumnezeul unic secondat de diavol pentru a ne degreva de răspunderea pentru soarta fiecăruia din noi.
Un articol întitulat TOP 10 Cele mai mari conspiratii din toate timpurile publicat anul trecut pe site-ul Descoperă.ro prezintă scenarii probabil fanteziste dar cu numeroşi adepţi, cum ar fi existenţa unui guvern mondial, vizitele extratereştrilor pe pământ, faptul că virusurile HIV, Ebola si SARS sunt de fapt nişte superarme bacteriologice create în secret de către guvernul american, că tsunami-ul care a lovit Oceanul Indian în 2004 a fost provocat de o bombă nucleară care a fost detonată în adancul oceanului sau că iminenta încălzire globală ar fi de fapt o făcătură inventată de catre obscurul grup de interese Bilderberg.

Etichete:

 
miercuri, ianuarie 12, 2011
  Un tonomat online

Am găsit pe un site un tonomat online care vă permite să alegeţi hiturile americane ale oricărui an din cei 60 cuprinşi între 1940 şi 1999.
Puteţi să ascultaţi melodiile în ordinea în care sunt listate pentru anul pe care îl alegeţi, să opriţi melodia şi să treceţi la următoarea sau să selectaţi orice melodie din listă.
Aveţi şi posibilitatea să reglaţi volumul ascultării.

Etichete:

 
  Viata la minus 50 de grade

Am găsit pe site-ul Ştirilor PRO TV o informaţie recentă despre oraşul cu 5000 de locuitori Chesky din nord-estul Siberiei care timp de opt luni pe an este complet rupt de restul lumii, fiind îngropat sub gheaţă si zăpadă, la temperaturi care ating minus 50 de grade.
Cel mai apropiat oraş de Chesky este Yakutsk, situat la o distanţă de patru ore cu avionul. Un bilet trece de 500 de dolari, o suma colosală pentru localnicii de aici pentru care o pâine este de două, trei ori mai scumpă ca la Moscova.

Etichete:

 
marți, ianuarie 11, 2011
  Inregistrati mesaje audio online

Dacă doriţi să înregistraţi un mesaj sonor, vorbit, cântat sau difuzat de pe un aparat care emite sunete în faţa microfonului cuplat la calculator, aplicaţia online Vocaroo vă oferă gratuit această facilitate precum şi posibilitatea de a transmite mesajul audio prin e-mail, de a-i atribui o adresă astfel încât să poată fi regăsit pe internet sau de a-l înregistra în format wav pe propriul harddisk.
Indicaţiile necesare le găsiţi clicând pe Help în partea de jos a paginii.
Plasată pe internet, înregistrarea poate fi regăsită timp de două luni sau - dacă vă faceţi un cont gratuit la Vocaroo - timp de 6 luni.

Etichete:

 
  Cum a fost intampinat anul 2011

Sunt multe popoare pentru care anul nou nu începe la 1 ianuarie şi care socotesc altfel anul în care ne aflăm. Totuşi, pe mai tot mapamondul, oamenii au sărbătorit cumva începutul anului 2011.
O prezentare Slideshare conţine peste 90 de imagini din diverse localităţi din lume care arată tot felul de aspecte ale modului în care a fost întâmpinat anul 2011 la Paris şi în Shanghai, în New York şi în Melbourne, în oraşul Comăneşti din judeţul Bacău şi în oraşul indian Allahabad de pe malul Gangelui, în Kuala Lumpur şi în Bishkek, capitala Kirghistanului, în Tokio şi în Dubai, în Rio de Janeiro şi în Karachi, în Toronto şi la Moscova, în Denpasar, capitala insulei Bali din Indonezia şi în oraşul kurd Arbill din Irak, în Sofia şi în Seul, în Beirut şi în Port au Prince, capitala insulei Haiti, devastată de cutremur, în oraşul Scheveningen din Olanda, unde 10.000 de oameni s-au avântat în apa cumplit de rece a Mării Nordului şi în comunitatea armeană din Teheran, în Las Vegas şi în Singapore, ca şi în multe alte localitaţi din lume.
Evident că veţi întâlni numeroase fotografii din New York, Londra, Berlin şi alte mari oraşe occidentale, dar mi se pare ciudat că n-am văzut nici o imagine din Italia.
Opţiunea fullscreen este activă.

Etichete:

 
luni, ianuarie 10, 2011
  Cati ani are Vasile?

Testul pe care vi-l propun n-are nici o legătură cu înşelătoriile de tot felul care se ascund sub denumirea de numerologie şi nici cu originea numelor de persoane.
Pentru că numele noastre nu se schimbă sau se modifică rar (prin căsătorie, prin utilizarea unor pseudonime sau diminutive), în timp ce vârsta evoluează ireversibil, nu poate exista vreo legătură între nume şi vârstă.
Pot exista însă nişte coincidenţe care creează, la un moment dat, o corelaţie între nume şi vârstă, ca în cazul celor la care se referă întrebarea următoare:
Dacă Gheorghe are 35 de ani, Elena - 32 de ani, Mihaela - 43 de ani, Petre - 23 de ani, câţi ani are Vasile?
Răspunsul la Comentarii, peste câteva zile.

Etichete:

 
  Cand s-a nascut minijupa


Am găsit pe un site italian o colecţie de fotografii din anii 60-70 când minijupa a cucerit lumea, străpungând chiar şi barierele lagărului comunist.
Veţi putea admira în fotografii, alături de diverse tinere în minijupe, fotografiate pe străzile oraşelor occidentale, celebrităţi precum Faye Dunaway, Raquel Welch, Julie Christie, Jane Birkin, Goldie Hawn, Brigitte Bardot, Vanessa Redgrawe.
În imagine, Brigitte Bardot în 1969.

Etichete:

 
duminică, ianuarie 09, 2011
  Control meticulos pentru malware

Un site întitulat Virus Total asigură scanarea gratuită online a oricărui fişier de pe calculatorul Dumneavoastră, suspectat că ar putea conţine viruşi, viermi, troieni sau orice alte forme de malware detectabile cu cei 42 de antiviruşi cu ajutorul cărora se face verificarea.
Puteţi să introduceţi de asemenea un URL care va fi controlat de 6 aplicaţii specializate în verificarea oricărui site web suspect.
Programul controlează maximum 20 MB.
Pentru cei care preferă soluţia offline, programul poate fi instalat pe calculator cu ajutorul unui mic executabil de 140 kB.
Există şi posibilitatea de a trimite un URL prin e-mail, urmând să primiţi răspunsul pe aceeaşi cale.

Etichete:

 
  Dictionare, nu doar scolare

Deşi sunt destinate elevilor, dicţionarele online din site-ul Calificativ.ro pe care vi le supun atenţiei mi se par utile la orice vârstă, chiar dacă nu toate referatele care au devenit articole în dicţionare răspund unor exigenţe severe.
Puteţi accesa de pe site:
-un dicţionar de civilizaţie greacă;
- un dicţionar de cultură generală;
- un dicţionar de curente literare;
- un dicţionar de personaje literare;
- un dicţionar de cugetări în limba latină;
- un dicţionar de proverbe;
- un dicţionar de popoare şi obiceiuri;
- un dicţionar de personalităţi;
- un dicţionar de evenimente istorice.
Pentru exemplificare, amintindu-vă faptul că Estonia a adoptat recent moneda Euro, îmi îngădui să vă atrag atenţia asupra articolului Statele baltice din Dicţionarul de popoare şi obiceiuri, care oferă multe informaţii despre diferenţele surprinzătoare dintre cele 3 ţări nord-europene desprinse cu două decenii în urmă din Uniunea Sovietică.

Etichete:

 
sâmbătă, ianuarie 08, 2011
  Plantati 10 copaci

Un om vrea să planteze 10 copaci astfel încât să obţină 5 rânduri a câte 3 copaci pe fiecare linie.
Credeţi că îl puteţi ajuta?
Răspunsul peste câteva zile la Comentarii.

Etichete:

 
  Proverbe scotiene si olandeze

Am ales de pe un site românesc de proverbe culese din toată lumea, câteva care mi s-au părut necunoscute la noi:

PROVERBE SCOŢIENE
Unui om este mult mai uşor să-i dezvolţi calităţile decât să-i înlături defectele.
Fii fericit cât trăieşti, pentru că mort o să fii mult timp.
Nu te căsători pentru bani, poţi găsi un împrumut mai avantajos.
Un foc mic, care dă caldura, preţuieste mai mult decât un foc mare, care frige.
Leneşul este fratele cerşetorului.

PROVERBE OLANDEZE
Şi ţapului bătrân îi place iarba fragedă.
Măgarul drept mulţumire loveşte cu piciorul pe cel care îl scarpină.
Teme-te de marinarul care ajunge pe uscat!
Câinii au dinţi in orice ţară.
Ţine-te de partea groasă a copacului.

Sursa

Etichete:

 
vineri, ianuarie 07, 2011
  Ping-pong

Un joc online care vă testează reflexele este 3D Ping Pong.
Probabil, e de preferat să alegeţi, pentru început, nivelul Easy.
Cu New incepeţi jocul, cu clic pe Serve serviţi şi prin deplasarea mouse-ului mânuiţi paleta.
Lovitura cu partea dreaptă a paletei trimite mingea spre stânga şi cu partea stângă, deviaţi mingea la dreapta.
Succes!

Etichete:

 
  Televiziunea lui Oprah

Lansată cu o săptămână în urmă, reţeaua de televiziune OWN, lansată de Oprah Winfrey, a fost urmărită, în prima zi de emisie, de peste 1 milion de telespectatori fiind cel de-al treilea cel mai urmărit post de televiziune din Statele Unite sâmbăta trecută, în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 25 şi 54 de ani, după ESPN şi USA Network, ne informează Medifax care oferă şi alte amănunte despre noul post TV.

Etichete:

 
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

SCRISE RECENT

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul