Hoinar pe web
Site-uri care mi-au atras atentia
TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES
Pe vremuri, miresele…
În zilele noastre, publicaţiile de tot felul sunt pline de sfaturi pentru realizarea unor relaţii sexuale reuşite.
Cu un secol în urmă, când sexul era conceput (în primul rând de biserică) doar ca un element auxiliar al căsniciei, cu rolul de a procrea, erau puţini cei care îndrăzneau să susţină, în publicaţii, că sexul poate oferi plăcere şi sfaturile arătau cu totul altfel.
Un blog oferă traducerea unor
sfaturi pentru tânăra mireasă, apărute într-o publicaţie de orientare spirituală din New York, în anul 1894.
Iată o mostră:
“În noaptea nunţii, mireasa trebuie să plătească tributul, confruntându-se pentru prima dată cu experiența dezgustătoare a sexului. Există unele fete care aşteaptă calvarul din noaptea nunţii cu curiozitate și plăcere! Feriți-vă de o astfel de atitudine! Un soţ egoist si senzual poate profita cu ușurință de o astfel de mireasă…”
Mărturisesc că, având oarecari dubii cu privire la autenticitatea textului, am căutat şi alte surse şi am aflat că, deşi celebrul site de identificare a hoaxurilor Snopes.com nu oferă o concluzie fermă, sunt numeroase sursele (printre care şi
Wikipedia) care consideră că “Sfaturile” ar fi o farsă.
Farsă sau nu, ele reflectă o mentalitate care s-a păstrat, în mare măsură chiar şi în Statele Unite, până când s-a produs
Revoluţia sexuală din anii 1960.
Etichete: Trecut - prezent - viitor
Poveşti cu tâlc
Am găsit pe un site de psihologie, într-un capitol întitulat “Metafore terapeutice”, o mulţime de povestiri scurte care mi s-au părut remarcabile .
Iată două dintre ele, care au ca temă percepţiile oamenilor:
“Sherlock Holmes şi dr. Watson au plecat împreună cu cortul. Au petrecut o zi minunată în natură, plimbându-se pe dealuri. Când s-a lăsat seara, au instalat cortul şi, după ce au gătit şi au mâncat copios, au adormit amândoi, obosiţi.
Târziu în noapte, Holmes se trezi, mormăi ceva şi-şi trezi asistentul înghiontindu-l uşor în coaste.
- Watson! spuse el. Deschide repede ochii şi uită-te la cer! Ce vezi?
Watson deschise ochii, buimac.
- Văd stele, Holmes, răspunse el. Multe stele.
- Şi ce-ţi spune asta, Watson? întrebă Holmes.
Watson se gândi un moment.
- Păi, ce să-mi spună, Holmes? Îmi spune că acolo, depărtate, sunt nenumărate stele şi galaxii şi probabil mii de planete. De aceea presupun că există o grămadă de argumente împotriva teoriei că suntem singuri în Univers. Mă uit la cer şi mă simt umil în faţa acestor depărtări nesfârşite. Ţie ce-ţi spune asta?
- Mie-mi spune că a venit cineva şi ne-a furat cortul, zise Holmes”.
Iat-o şi pe cea de a doua:
“Un beduin, care călătorea călare pe o cămilă încărcată cu doi desagi, a întâlnit un om care l-a întrebat:
- Ce duce cămila ta?
- O desagă cu grâu și una cu nisip, a răspuns beduinul.
- Dar de ce cari desaga cu nisip?
- Ca să cumpănească desaga cu grâu.
- Mai bine ai fi împărțit grâul în doi desagi, a spus omul. Cămila ta ar fi avut de dus astfel o povară mai ușoară.
Beduinul a fost izbit de înțelepciunea acestui sfat.
- Ai dreptate”, a strigat el. De o mie de ori ai dreptate! Ai o minte ascuțită și pătrunzătoare! Haide, urcă pe cămila mea!
După ce omul a urcat în spinarea cămilei, beduinul a zis:
- Cine ești? Un om deștept ca tine trebuie să fie sultan ori măcar vizir!
- Nu, nu sunt nimic.
- Eşti cel puțin bogat?
- Nu, uită-te la veștmintele mele.
- Ce fel de negoț faci? Unde locuiești? Unde ți-e prăvălia?
- N-am nici prăvălie, nici casă.
- Dar cămilele? Dar vitele?
- N-am nici una, nici alta.
- Dar ce ai, în afară de minte?
- Nimic, ți-am spus doar, n-am nici măcar un codru de pâine să-mi potolesc foamea. Iar hainele mele sunt numai zdrențe.
- Dă-te jos de pe cămila mea!” a strigat beduinul. Piei din ochii mei! Du-te cu tot cu mintea ta primejdioasă, pentru că prostia mea este sfântă!”
sursaEtichete: Fara eticheta
Din vina oamenilor
Midway, o insulă coralieră din Oceanul Pacific, aflată la jumătatea distanţei dintre Japonia şi California, serveşte ca loc de cuibărit pentru păsările de mare, ferit de aşezările omeneşti aflate la mari depărtări. Şi totuşi, acolo mor mii şi mii de păsări din vina oamenilor.
Un film de 4 minute înfăţişează farmecul locului şi tragedia puilor ucişi de deşeurile nereciclate.
Etichete: De ce?
O piesă muzicală nouă
Taxi este una dintre puţinele trupe muzicale româneşti care reuşesc să se menţină în atenţia publicului, după aproape 15 ani de existenţă, deşi nu se evidenţiază prin sunete stridente, iar textele pun adesea probleme care nu se înscriu în preferinţele tinerilor care dau tonul în succesul interpreţilor.
Şi totuşi, recentul videoclip al trupei Taxi întitulat
Subtitrarea la români, în care apare şi Irina Margareta Nistor, critic cinematografic şi binecunoscută traducătoare a filmelor vorbite în engleză, a avut un succes remarcabil, deşi atacă limbajul trivial, devenit uzual în rândul generaţiei mai mult sau mai puţin bacalaureate.
Prescurtarea ft. din titlul videoclipului înseamnă “featuring”, cu sensul de “invitat special”, utilizat în Show Business.
Taxi a reuşit, de-a lungul timpului să aibă, printre invitaţii care au participat la clipuri, numeroase celebrităţi. Faptul că Maya Morgenstern, Andreea Esca, Teo Trandafir, Toni Grecu, Robert Turcescu, alături de mulţi alţii, pot fi întâlniţi în clipurile
NonStop şi
Cele două cuvinte, devenite virale pe You Tube, e un semn de apreciere din partea unor persoane care nu-şi acordă uşor girul.
Etichete: Muzica
O galerie cu animale
Agenţiile de presă primesc numeroase fotografii spectaculoase din toată lumea.
Cu câteva luni în urmă, Agenţia Mediafax a iniţiat publicarea online a unor colecţii tematice de fotografii sub titlul “Mediafax Zoom”.
Vă propun să admiraţi fermecătoarea galerie foto întitulată
Animale în jurul lumii.
Vă vine să credeţi că fotografiile au fost alese doar dintre cele primite în luna iunie?
Etichete: Surprizele naturii
Joc sau test de gândire laterală?
Jocul
Petals Around the Rose (Petalele din jurul trandafirului) vă supune, de fapt, unui test de gândire laterală.
Dacă nu ştiţi ce este gândirea laterală (Lateral Thinking, la modă în America sub denumirea Think outside the box), vă poate ajuta Google sau puteţi folosi un răspuns aproximativ de genul: o abordare a unei probleme într-un mod indirect, creativ, care iese din tiparele logicii şi gândirii analitice. Iată trei exemple în care răspunsurile la întrebări sunt rodul unei gândiri laterale:
- Cu ce seamănă o jumatate de măr? - Cu cealaltă jumătate.
- Care este principalul motiv al divorţurilor? - Căsătoria.
- Într-un coş sunt 6 ouă. După ce 6 oameni iau câte un ou fiecare, în coş rămâne un ou. Cum este posibil? - Ultimul ia coşul cu oul în el.
Revenind la joc: răspunsul la întrebarea “câte petale sunt în jurul trandafirului?” trebuie dat după fiecare aruncare a zarurilor şi este corelat cu numele jocului şi cu indicaţiile zarurilor. Răspunsul poate fi 0 sau un număr par.
Testând răspunsul dat după fiecare aruncare de zaruri, aflaţi răspunsul corect care vă poate ajuta să aflaţi soluţia cheie.
Se pare că oamenii care gândesc simplist au şanse mai mari să găsească rapid soluţia jocului decât cei înzestraţi cu o gândire analitică deosebită.
În 1977, în timp ce aştepta un avion pe aeroportul din Dallas, împreună cu nişte colegi,
Bill Gates a fost printre ultimii care au găsit soluţia jocului.
Etichete: Jocuri, Teste
Bizareriile tenisului
Prima ciudăţenie cu care se confruntă cel care asistă pentru prima dată la un joc de tenis este scorul atipic: 0, 15, 30, 40 şi aici numărătoarea se termină. Rezultatul celui care câştigă jocul nu este exprimat în cifre.
Zero puncte se cheamă în tenis Love, deşi termenul nu are legătură cu iubirea ci cu …forma oului.
Egalitatea 40-40 se numeşte Deuce, cuvânt propriu tenisului care mai este folosit în engleză pentru a drăcui sau cu sensul “doi” la zaruri şi la cărţi de joc.
Aflăm dintr-un blog că şi
istoria tenisului are numeroase ciudăţenii, descrise într-o postare care povesteşte şi de unde vin bizareriile terminologice ale tenisului, sursa informaţiilor fiind o carte englezească.
Etichete: Bizarerii
Legi murphyce
Căpitanul inginer american Edward Murphy a afirmat, cândva în intervalul 1948-1951, că un tehnician cam incompetent din echipa lui „dacă are vreo posibilitate de a greși, o va face”.
Textul modificat în „Dacă ceva poate să meargă prost, va merge prost” a devenit, ceea ce numim azi viral, după ce a apărut într-un ziar, a fost preluat de alte publicaţii şi a fost inclus într-o colecţie care se umfla rapid cu enunţuri de acelaşi gen, rod al înţelepciunii populare.
Legile lui Murphy (puţini sunt cei care ştiu cine a fost) s-au înmulţit mereu şi au devenit legendare.
Lingvistul, jurnalistul, traducătorul şi politicianul George Pruteanu a formulat şi el
legi murphyce savuroase, care sunt, parcă, mai valabile azi, la cinci ani de când cel care le-a conceput ne-a părăsit.
Etichete: Amuzante
Despre fobii
Wikipedia ne spune că „fobia este o teamă irațională, foarte persistentă, dusă uneori la extreme și totuși inofensivă care poate fi stârnita atât de o anumită situație, cât și de anticiparea ei. De exemplu, cei care suferă de acrofobie (teama de inălțime) se pot panica chiar și atunci când se gândesc că este necesar să urce pe o clădire înaltă”.
Nu mi-am imaginat niciodată că paleta fobiilor este atât de extinsă. Au fost identificate
câteva sute de fobii diferite.
Deşi nu vă miraţi, probabil, că unii suferă de ablutofobie – o teamă patologică de a se spăla sau de a face baie, nu cred că v-aţi imaginat că există aritmofobia - teama de numirea cifrelor, melofobia - aversiunea patologică față de muzică, sau microfobia - teama patologică de obiecte mici.
Etichete: Bizarerii, Sanatatea
Ce e aia procrastinare?
Chiar nu ştiţi? Nici eu n-am ştiut şi am aflat din Wikipedia. Dar mi s-a părut mai simpatică
explicaţia dintr-o recomandare de carte. Pentru că n-am citit cartea, nu mă implic în recomandarea ei.
Unii procrastinează accidental, alţii sistematic. Pentru că m-au obosit relele cu care e încărcat comportamentul uman, prefer să vă propun
o privire amuzantă asupra procrastinării, e drept, accentuat feminină.
Etichete: Despre noi
De ce au sticlele de vin 0,75 litri?
Probabil, nu vi s-a întâmplat să vă miraţi că, spre deosebire de băuturile răcoritoare, de apa minerală sau de băuturile alcoolice distilate, vinul nu este îmbuteliat niciodată în sticle de un litru şi că dimensiunea standard pentru sticlele de vin este de 0,75 litri. Oare câte alte bizarerii le acceptăm ca fiind normale?
Şi totuşi, de unde această ciudăţenie?
Standardul sticlelor de 0,75 litri pentru vin a fost introdus, în secolul XIX, în Franţa şi a fost preluat de majoritatea producătorilor de vin din lume. Motivul acestei alegeri ni-l explică
un site franţuzesc.
În acea perioadă, principalii clienţi ai viticultorilor francezi erau englezii, care nu măsoară capacitatea vaselor în metri cubi sau litri. Unitatea de măsură folosită în Marea Britanie este galonul imperial adoptat în 1824, egal cu 4,54609 litri. Pentru a reduce din bătaia de cap pe care o presupunea conversia, francezii transportau vinul în butoaie de 225 litri, adică 50 de galoni, care încăpeau exact în 300 de sticle a 0,75 litri.
Iată deci că o normă, aplicată azi pe mai tot mapamondul, are drept motivaţie un interes comercial local de pe vremuri.
Etichete: De ce?
Dicţionar de prenume
Un blog, activ şi astăzi, oferea în toamna anului 2008 o succesiune de postări care alcătuiau
un dicţionar de prenume utilizate la noi sau în alte părţi ale lumii. Pentru fiecare nume sunt prezentate semnificaţia şi originea.
Etichete: Dictionare si enciclopedii
Şi şlapii sunt periculoşi
Ziceam, zilele trecute, că după ce a fost invadat cu informaţii despre beneficiile, adesea surprinzătoare, aduse de roşii, ciocolată, muzică etc., internetul parcurge o perioadă în care predomină ştirile despre tot felul de pericole care ne pasc dacă utilizăm unele produse categorisite ca benefice, dar şi altele, cum ar fi ...şlapii.
Apreciatul site Descoperă.ro (preluat de numeroase publicaţii şi bloguri) ne spune
care sunt riscurile la care te expui când mergi în şlapi, în baza unor informaţii din Huffington Post.
Etichete: Sanatatea
Şcoala în America
Un elev de clasa a IX-a din Făgăraş, care are 15 ani, a început să bloguiască la 12 ani şi mai are numeroase alte performaţe notabile, a aflat cu uimire
cum se face şcoală în America.
Probabil şi cei mai mulţi dintre noi vor fi surprinşi de unele îndrăzneli ale învăţământului de peste ocean în primii ani de şcoală, mai ales dacă ne raportăm la poziţia Ministerului Învăţământului de la noi faţă de expoziţia „The Human Body” de la Muzeul Antipa.
Etichete: De pe planeta
Scufiţa Roşie modernizată
Pentru că unele din postările mele din ultima vreme vă trimit către mesaje care contrapun unor soluţii moderne, metodele clasice pe care mulţi sunt tentaţi să nu le abandoneze, vă propun să urmăriţi versiunile moderne pe care le prezintă doi bloggeri pentru basmul Scufiţa Roşie, pe care Charles Perrault l-a dăruit omenirii în secolul XVII.
Prima modernizare se bazează pe
progresul tehnologic, iar cea de a doua pe
moravurile actuale.
Deoarece am aflat cu uimire că majoritatea elevilor din celebra clasă pregătitoare nu au auzit de basmul cunoscut de toţi copiii din generaţia mea, mă întreb dacă nu cumva este cazul să le înfăţişăm una din versiunile zilelor noastre.
Etichete: Amuzante
Graniţa lumii şi a timpului
Aflate în strâmtoarea Bering care separă Asia de America de Nord,
două insule reprezintă locul unde Statele Unite şi Rusia se află la mai puţin de 4 km. depărtare.
În fâşia de apă care separă insulele se află graniţa dintre cele două mari puteri militare ale lumii, dar şi Linia internaţională de schimbare a datei, care produce o distanţă în timp de o zi între insule.
Etichete: Geografice - Arheologice
Internetul ucigaş
Într-un blog românesc, am dat de traducerea unei liste publicate de ziarul britanic Daily Telegraph cu
lucrurile pe care le-a omorât internetul în ultimii ani.
Veţi întâlni printre ele: discuţiile politicoase în contradictoriu, agendele telefonice, bârfele transmise verbal şi multe altele.
Pentru fiecare "asasinat" veţi găsi explicaţii şi exemple, adesea amuzante.
Etichete: Internet-IT
Pericolul ascuns în banane
După invazia de ştiri care ne asigurau că prazul, păstârnacul sau caisele vindecă mai toate bolile, în ultimii ani bântuie informaţii conform cărora
tot felul de chestii considerate benefice sunt nocive.
Un regretat biolog român, dispărut anul trecut în apele Pacificului în timp ce era într-o misiune de voluntariat în cadrul unui program de conservare a naturii, prezenta cu mult haz, cu câţiva ani în urmă, concluzia unui studiu efectuat la Universitatea Harvard cu privire la
legătura dintre consumul de banane şi sinucidere.
Etichete: Bizarerii
Povestiri Zen
Am avut intenţia să vă prezint câteva povestiri zen, făcând trimitere la un site. Pentru că site-ul a devenit inactiv, am cules 5 povestiri zen care mi-au plăcut, de pe câteva bloguri.
Dacă vi se par interesante, vă ajută Google să aflaţi ce sunt povestirile Zen.
Cineva care le-a parcurs rapid a spus că sunt “stupizenii”. Mie mi s-au părut remarcabile. E drept că nu întotdeauna am reuşit să înţeleg sensul fiecărei povestiri după prima parcurgere.
1. Un miriapod trecea pe o cărare, cu cele 100 de picioare ale sale mișcându-se într-o sincronizare perfectă. O broască râioasă l-a privit minunându-se:
- Cum reușești să îți coordonezi atât de bine picioarele? Pe care dintre ele îl miști primul?
Miriapodul s-a oprit să se gândească și de atunci nu a mai știut cum să meargă.
2. Un om numit Nasrudin a fost întrebat de cei care l-au găsit, într-o noapte, târându-se în patru labe sub un felinar, ce anume caută pe jos.
- Mi-am pierdut cheia de la casă, le-a răspuns el.
Câţiva dintre cei care l-au întrebat au început şi ei să se uite cu mare băgare de seamă pe jos, dar nimeni n-a reuşit sã dea de urma cheii. Până cand unul dintre ei s-a gândit să-l întrebe:
- Dar nu-ţi aduci măcar aminte cam pe unde ai pierdut-o?
- În casă, a rãspuns Nasrudin.
- Omule! Păi atunci de ce o cauţi aici sub felinar?!!!
- Pentru că aici e mai multă lumină, a rãspuns cu candoare Nasrudin.
3. Un filozof întâlni într-o zi un maestru zen și vrând să-l pună în dificultate îl întrebă:
- Fără cuvinte și fără tăcere îmi poți spune ce este realitatea?
Maestrul zăbovi puțin apoi îi dădu un pumn în față.
4. Într-o zi Maestrul a anunțat că un tânăr călugăr a atins o stare avansată de iluminare. Vestea s-a răspândit repede. Unii din călugări au mers să îl vadă pe tânărul călugăr.
„Am auzit că ești iluminat. Este adevărat?” au întrebat.
„Da, este adevărat,” a răspuns.
„Si cum te simți?”
„La fel de mizerabil ca întotdeauna,” spuse călugărul.
5. Viitorul care abia a sosit a avut o scurtă întâlnire cu trecutul din care a rezultat un moment prezent efemer.
Etichete: Fara eticheta
Cititul păstrează mintea ageră
Aflăm din ediţia în limba română a revistei
BBC Science World că
Cititul îți păstrează mintea ageră la bătrânețe.
Un studiu amplu efectuat la Centrul Medical al Universității Rush din Chicago arată că procesele mentale ca rațiunea, vizualizarea spațială și viteza de gândire încep să intre în declin de la vârsta de 22 de ani şi că în cazul celor care scriu şi citesc sistematic până la bătrânețe, se reduce rata de declin a memoriei cu 32%.
Etichete: Sanatatea
Cerşetor cu venit de director
Unul din genurile jurnalistice în curs de dispariţie în România este reportajul. Azi, sunt numiţi reporteri tinerii puşi să pândească locul unui eveniment probabil şi să relateze din când în când ce se mai întâmplă pe acolo.
Autorii de reportaje valoroase devin bloggeri, precum Viorel Ilişoi, mazilit de la Jurnalul Naţional sau ca Simona Tache, cândva cronicar TV la Cotidianul, amândoi din specia rară a jurnaliştilor cu idei şi condei.
Am făcut trimitere la un reportaj impresionant al lui Ilişoi, în prima zi a lunii trecute.
Azi vă supun atenţiei
un reportaj din 2008 al Simonei Tache, care a fost o zi cerşetoare în centrul Bucureştiului.
Etichete: De pe la noi
Să ne amuzăm la TED
Prezentările selecţionate pentru cele două mari conferinţe anuale ale TED au de obicei rolul de a modifica puncte de vedere, atitudini faţă de un subiect.
În acest context, pare probabil surprinzător faptul că a fost selecţionată pentru conferinţa din luna februarie a acestui an, care s-a ţinut la Long Beach, California, expunerea curatorului muzeului de istorie naturală din Roterdam despre
o comunicare ştiinţifică a sa, răsplătită cu premiul Ig Nobel, care se acordă pentru studii şi cercetări ridicole, inutile.
Explicaţia constă probabil în hazul deosebit al ornitologului olandez, care este şi cordonatorul unei publicaţii dedicate umorului în ştiinţă, ca şi în susţinerile sale privind faptul că amuzamentul şi faptele curioase pot fi elemente care atrag oamenii către ştiinţă dar şi către acţiuni care să salveze vieţuitorele aflate în pericol.
Prezentarea este subtitrată în româneşte.
Etichete: Prezentari TED
Hiperrealismul
O modalitate de expresie care are destul de mulţi adepţi printre artiştii plastici din zilele noastre este hiperrealismul (sau fotorealismul), un curent apărut după 1950 în artele vizuale, care îşi propune să reproducă cu exactitate toate detaliile unui subiectului pictat sau sculptat.
Un blog cultural dedică o postare creaţiei lui
Ron Mueck, unul din cei mai cunoscuţi sculptori hiperrealişti, care are ca subiect preferat chipurile şi trupurile oamenilor.
Dacă vreţi să vedeţi mai multe lucrări realizate de Ron Mueck, puteţi să le urmăriţi într-un
slideshow.
Printre materialele folosite pentru realizarea sculpturilor figurează acrilatul, siliconul, fibrele de sticlă.
O altă postare se referă la lucrările a
doi pictori hiperrealişti, un mexican şi un taiwanez stabilit în Statele Unite, a căror preferinţă se îndreaptă către trupurile feminine.
Etichete: Cultura si arta
Hârtia nu moare
Un spot publicitar savuros, realizat recent de Leo Burnett-Franţa, se înscrie în disputa dintre cei care vor să vadă totul digitalizat şi adepţii hârtiei.
Etichete: Amuzante
Fabrica de bani B.O.R.
Trei miliarde de euro este suma la care se ridică averea Bisericii Ortodoxe Române.
La veniturile cultului majoritar din România, scutit de impozite, se adaugă banii primiţi din taxele şi impozitele populaţiei, adică de la bugetul care nu poate asigura strictul necesar pentru sănătate şi învăţământ, dar contribuie, printre altele, la construirea unei catedrale gigantice.
Două scurte filme documentare descriu veniturile şi afacerile B.O.R.
Etichete: De pe la noi
Test ciudat
În imaginea de mai jos vedeţi o egalitate incorectă (6+1=5) scrisă cu cifre romane:
Vă propun să o transformaţi într-o egalitate corectă, tot cu cifre romane, fără să atingeţi calculatorul (tableta, telefonul), nici masa, hârtia, beţele de chibrit, scobitorile etc. dacă transpuneţi egalitatea pe alt suport.
Probabil vi se pare ciudată problema. Nu este vorba de vreo interpretare sucită a textului. Există o soluţie reală. Raţionaţi, vă rog.
Etichete: Teste
Părerea şi ciorba
Un blogger ne propune
o strategie pentru formarea părerilor.
Cred că tare ne-ar prinde bine să o aplicăm, fără să mai luăm de bune tot felul de intoxicări.
Etichete: Utile?
3x3, un film de 5 minute
Un tânăr producător portughez de filme, cu diplomă de inginer specializat în comunicare audiovizuală şi cu masterat în arte obţinut în Statele Unite, a realizat primul său
scurtmetraj întitulat 3x3 în 2009.
În mod surprinzător, comedia de scurtmetraj care a obţinut 14 premii în diverse colţuri ale lumii, din Germania până în Japonia, ascunde un îndemn la învăţarea matematicii.
Etichete: Amuzante
Istoria prostituţiei în România
O doamnă, blogger din Timişoara, pentru care fiecare articol (termenul post sau postare e prea modest) presupune o amplă documentare, îndrăzneşte să întocmească
O istorie decentă a bordelurilor din România, plină de întâmplări interesante, printre care şi istoriile unor curtezane celebre precum Miţa biciclista şi Zaraza.
Primele reglementări ale prostituţiei datează la noi de la jumătatea secolului XIX. Astăzi, prostituţia este scoasă în afara legii în România, deşi o întâlnim pretutindeni şi autorităţile nu reuşesc să o controleze.
În imagine, reclama unui bordel din perioada interbelică.
Etichete: Trecut - prezent - viitor
Gestionaţi corect informaţiile!
Cu 5 ani în urmă, când criza economică începuse să-şi arate colţii şi la noi, era postată pe un blog, în care aproape toate postările mi se par remarcabile,
o suită de 6 bancuri reuşite a căror interpretare transmite mesajul: Gestionaţi corect informaţiile!
Etichete: Amuzante