Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

marți, august 31, 2010
  Folositi VisWiki?

Deşi una din principalele sale surse este Wikipedia, enciclopedia online VisWiki nu face parte din produsele Fundaţiei Wikimedia.
VisWiki este un aplicaţie online interactivă, cu multe elemente specifice tehnologiei web 2.0, care completează informaţiile culese din Wikipedia cu clipuri You Tube, imagini din Flickr, date culese de motoarele Google şi Yahoo dar şi din Google Maps, sau extrase din alte enciclopedii şi date culese de alcătuitorul (nedeclarat) al aplicaţiei.
Printre particularităţile utile ale site-ului, figurează şi faptul că oprirea mouse-ului pe orice link deschide, chiar în pagina activă, o zonă cu informaţii despre tema la care se referă linkul.
Introducând “Bucharest” în caseta de căutare, veţi avea de ales una din cele 50 de propuneri, printre care veţi găsi Gara de Nord, Tratatul de la Bucureşti (1812), aeroporturile, Istoria Bucureştilor, Stadionul Dinamo, Metroul.
În imagine, stema Bucureştilor în anul 1868.
Accesând Gara de Nord veţi putea afla distanţa pe calea ferată de la Bucureşti la numeroase localităţi din ţară şi din străinătate, veţi putea vedea imagini şi clipuri video care se referă la Gara de Nord, veţi găsi linkuri către texte despre Gara de Nord scrise în câteva limbi şi o diagrama de legături către aproape 50 de subiecte, dintre care multe se referă la diverse staţii de metrou din Bucureşti. Am aflat astfel că staţiei Costin Georgian i-a fost atribuit numele unui inginer care a murit în timpul construcţiei metroului.

Etichete: ,

 
  Cele mai rapide mamifere

Un clasament al vitezei cu care pot alerga mamiferele situează pe primul loc ghepardul care poate atinge 114 km/h, urmat de o specie de antilope.
Interesant este că micii iepuri şi vulpile pot alerga cu viteze apropiate de cea pe care o atinge leul.
În clasamentul care include doar 10 animale, figurează un singur animal domestic, calul, situat pe locul 10, a cărui viteză maximă este 72 km/h.

Etichete:

 
luni, august 30, 2010
  Gasiti sursa imaginilor pe web

Tin Eye este un motor de căutare care găseşte rapid paginile web în care apare o imagine pe care o alegeţi ca subiect de căutare. În prezent, motorul indexează peste un miliard şi jumătate de imagini şi găseşte paginile web în care sunt incluse.
În pagina de accesare a aplicaţiei puteţi alege o imagine pe care aţi descărcat-o pe discul dur, sub “Upload your image” sau puteţi introduce adresa unei imagini de pe web sub “Enter image address”.
Puteţi alege extensia TinEye pentru browserul de internet pe care îl folosiţi clicând pe “Goodies” în partea de sus a paginii sau alegând soluţia pe care o doriţi sub textul “Featured TinEye Plugins” din mijlocul paginii.
Am verificat doar extensia pentru Google Chrome şi am constatat cu surprindere că acceptă doar imagini accesate pe internet şi nu selectează imagini descărcate pe harddisk, lucru posibil direct pe pagina sursă a programului.
Soluţia de a porni de la o imagine către paginile web pe care figurează acea imagine poate oferi surprize interesante şi scoate în evidenţă plagiatele, din păcate foarte răspândite.
Tin Eye m-a ajutat să aflu informaţiile despre tabloul din Ermitaj care i-a plăcut motociclistului pe care l-am citat în postarea precedenţă.

Etichete:

 
  Un motociclist roman la Ermitaj

In plină criză, amplificată de politicienii şi alţi îmbogăţiţi prin jaf care profită de pe urma ei, numeroşi români bântuie lumea, pentru plăcerea de a cunoaşte mapamondul şi descriu cu har şi adesea haz locurile pe unde ajung.
Orlando, călătoreşte prin lume cu Melcul (aşa şi-a botezat motocicleta).
Sper să vă amuze cel mai celebru muzeu al Rusiei, Ermitajul, dar şi Sankt Petersburgul, descrise savuros pe blogul lui în postarea O ceşcuţă de artă.
Apropo: tabloul care i-a plăcut lui Orlando a fost creat de pictorul german Franz von Lenbach (1836-1904) şi o reprezintă pe Marion Lenbach (fiica sau poate nepoata lui).

Etichete:

 
duminică, august 29, 2010
  Doua intrebari

Intr-o librărie nu există două cărţi care să conţină acelaşi număr de cuvinte, iar numărul cărţilor este mai mare decât numărul cuvintelor din conţinutul cărţii cu cel mai mare număr de cuvinte.
Câte cuvinte trebuie să conţină una din cărţi?

Această întrebare, destul de simplă, publicată într-o carte întitulată „Diversions and Pastime" în anul 1935, este urmată de o a doua întrebare: care credeţi că este subiectul cărţii ieşite din comun?
Vă propun să răspundeţi doar la prima întrebare.
Veţi găsi răspunsul la ambele întrebări aici. În ceea ce priveşte al doilea răspuns, voi îndrăzni eu să vă întreb: credeţi, acum după trei sferturi de secol de la publicarea problemei, că autorul are dreptate?

Etichete: ,

 
  De la Andrei Plesu cetire

Articolul lui Andrei Pleşu din Dilema Veche întitulat Pe caniculă la televizor ne prezintă, ca de obicei, o sinteză meşteşugit şi fermecător formulată a situaţiei în care ne aflăm ca urmare a "netrebniciei autohtone, a gosolăniei, miticismului, descurcărelii, băşcăliei demolatoare, fuduliei şi somnambulismui".
Zice meşterul Pleşu: “Alegem din ce ni se oferă. „Piaţa“ politică nu are decît tarabele pe care le are. Dacă ai de ales între prune stricate şi roşii storcoşite, între mere viermănoase şi cartofi putreziţi, recursul la inteligenţă şi discernămînt e inutil”.
Din păcate, de pe aceste tarabe mizerabile culeg şi moderatorii de televiziune mercenari “elitele” care ne dirijează, în talk-showuri, spre îndobitocire şi brutalitate.
În "Minima moralia" eseul de 90 de pagini apărut În 1988, publicat după ce fusese dat afară din învăţământ de dictatura comunistă, Pleşu scria, alegând cuvinte care să nu atragă atenţia cenzurii: "Cultura e cea mai decentă formă de scepticism".
Se pare că şi astăzi lipsa culturii ne împiedică să privim cu scepticism îndemnurile la dezbinare şi ură pe care ni le inoculează "tupeul iresponsabil al unor incompetenţi care au ocupat scena şi nu vor s-o mai părăsească".

Etichete:

 
sâmbătă, august 28, 2010
  Antrenament pentru memorie

Jocul Mindwarp vă testează memoria cerându-vă să reţineţi succesiunea cercurilor care îşi schimbă pentru un scurt timp culoarea şi să o reproduceţi clicând piesele în aceeaşi ordine.
După o introducere care vă prezintă înşiruirea culorilor cercurilor, puteţi începe apăsând pe GO.
Jocul se complică în funcţie de performanţa pe care o realizaţi. În cazul în care nu aţi reţinut o secvenţă, puteţi obţine repetarea ei cu REPLAY.
Dacă greşiţi de 3 ori, reluaţi jocul de la început. Este necesară o memorie excelentă ca să parcurgeţi 50 de etape cu mai puţin de 3 greşeli.

Etichete:

 
  Saracele companii bogate

Publicaţia electronică Wall Street.ro publică un clasament cu cele mai mari datorii din 2009 al companiilor româneşti, preluat de pe site-ul Ministerului de Finanţe:
- locul 10: Mediplus deţinut de A&D Pharma, 301,6 milioane euro;
- locul 9: Interagro, deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae, 331,1 milioane euro;
- locul 8: retailerul Carrefour Romania, 353,7 milioane euro;
- locul 7: operatorul de transport de energie electrică Transelectrica, 386,1 milioane euro;
- locul 6: lanţul de hypermarket-uri Real, 548 milioane euro;
- locul 5: furnizorul de servicii de televiziune, internet şi telecomunicaţii RCS&RDS, 613 milioane euro;
- locul 4: compania Nuclearelectrica, care aparţine statului, 632 milioane euro;
- locul 3: Rompetrol Rafinare vândută de Dinu Patriciu Kazahstanului, 941,8 milioane euro;
- locul 2: compania de stat Hidroelectrica, 1,45 miliarde euro;
- locul 1: OMV Petrom, cea mai mare companie din România, 1,5 miliarde euro.
Ciudat este că numele câtorva din datornici, cum ar fi Hidroelectrica (păguboasa retehnologizare a Porţilor de Fier), Rompetrol (amânarea datoriilor), Ioan Nicolae (desfiinţarea. Tutunului Românesc), OMV Petrom (cedarea zăcămintelor) îmi amintesc de măreţele realizări (în folosul cui?) ale guvernului condus de Adrian Năstase care, ca şi discretul său complice de atunci Dan Ioan Popescu, plutesc înfloritori deasupra smârcurilor justiţiei române.

Etichete:

 
vineri, august 27, 2010
  Depozite online pentru fisiere

O publicaţie specializată în soluţii online destinate webmasterilor, dezvoltatorilor dar şi de utilizatorilor de calculatoare care îndrăznesc să se apropie cât de cât de Cloud Computing propune o selecţie de 17 depozite online pentru diverse tipuri de fişiere.
Fişierele sunt depozitate pentru backup, pentru accesarea de pe orice calculator, după dorinţă, fie doar de către utilizatorul autorizat fie de oricine, pentru reducerea încărcării propriului disc dur etc.
Particulartăţile fiecărei aplicaţii de depozitare sunt descrise destul de amănunţit, precizându-se limitele spaţiului oferit, tipurile de fişiere găzduite, preţul sau gratuitatea etc.
Multe din aplicaţii nu sunt foarte cunoscute, deşi oferă soluţii demne de băgat în seamă. Evident, nu e neglijat nici Dropbox, foarte descărcat în ultima vreme.
Dacă nu găsiţi linkul în text, accesaţi aplicaţia clicând pe figură.

Etichete:

 
  Hituri frantuzesti

Îmi plac multe din colajele muzicale de pe Trilulilu selectate de Petre Radu. Se pare că destul de mulţi dintre vizitatorii blogului le apreciază.
De data asta vă propun 5 linkuri trimise prin e-mail de un amic către tot atâtea colaje, de câte 70-80 de minute fiecare, cu hituri franţuzeşti interpretate de celebrităţi franceze ca Edih Piaf, Yves Motand, Dalida, Jo Dassin, Patricia Kaas dar şi de canadience apreciate ca Linda Lemay şi Milene Farmer:
- colajul 1;
- colajul 2;
- colajul 3;
- colajul 4;
- colajul 5.
Pentru ca să puteţi alege selecţia preferată, vă stau la dispoziţie 5 comentarii, fiecare din ele cuprinznâd lista pieselor din câte un colaj.

Etichete:

 
joi, august 26, 2010
  Mici site-uri independente

Presupunând că nu aveţi site sau blog şi doriţi să faceţi o comunicare online, aplicaţia short Text vă permite să obţineţi o adresă web cu ajutorul căreia puteţi transmite 30.000 de caractere însoţite de imagini sau fişiere video. Textul poate fi prelucrat după dorinţă folosind "Rich Text" conform indicaţiilor pe care le obţineţi clicând "How?"
Este necesar doar să comunicaţi celor interesaţi URL-ul care trebuie accesat.
ShortText poate fi lansat şi printr-o extensie Firefox. O variantă a aplicaţiei permite mărirea numărului de caractere dintr-un mesaj Twitter.
Mi-ar fi fost de folos această aplicaţie mai demult, când am vrut să introduc într-un comentariu câteva figuri explicative simple care nu puteau fi incluse în text.

Etichete:

 
  Iluminatul cu becuri LED

Cuvântul LED, intrat în ultima vreme în limbajul curent datorită utilizării beculeţelor de mici dimensiuni cunoscute sub numele de leduri, folosite pentru tot felul de semnalizări în aparatele electronice sau pentru efecte decorative, este de fapt un acronim pentru “Light-emitting diode”.
În ultimii ani, se impune tot mai pregnant soluţia iluminatului cu un ansamblu de leduri grupate pe un suport.
Eu am o lanternă cu doar 3 leduri care îmi asigură o iluminare mult mai bună decât cea cu beculeţul incandescent clasic şi pe care o pun la încărcat rar în priză, deoarece are un consum foarte mic .
Un articol publicat pe un site românesc dedicat becurilor de iluminat întitulat Care sunt avantajele becurilor LED vă oferă informaţii interesante despre această soluţie de iluminare care se va impune cu siguranţă atunci când costul produsului se va reduce la un prag rezonabil.
În imagine vedeţi un bec cu leduri, produs în USA, care asigură acelaşi fux luminos cu un bec cu incandecenţă de 75 w, la un consum de 7,6 w. Deocamdată, preţul unui asemenea bec este 73 de dolari, sumă care face ca uriaşa durată de funcţionare de 50.000 de ore şi consumul foarte mic să nu fie suficient de tentante pentru oamenii de rând.
În China sunt numeroşi producători de becuri cu LEDuri, iar oferta este foarte diversificată şi exportul pare semnificativ. Din păcate, n-am găsit nici un preţ afişat pe site, nici măcar la vânzarea prin internet.

Etichete:

 
miercuri, august 25, 2010
  O problema de geometrie

Problema de de mai jos presupune cunoştinţe elementare de geometrie dar şi un mod de a gândi neconvenţional:
Cum se poate dubla suprafaţa unei ferestre fără să i se schimbe nici lăţimea nici inălţimea?
Soluţia o găsiţi aici.
Voi îndrăzni să vă sugerez încă o soluţie, poimâine într-un comentariu, dacă nu o propune altcineva până atunci.

Etichete:

 
  Ne conduc marile conspiratii?

Marile conspiraţii sunt de multă vreme un subiect deosebit de gustat, în special de cei a căror viaţă este dominată de eşecuri şi care îşi justifică nereuşitele prin existenţa unor conspiraţii.
Evident au existat şi există conspiraţii reale, dar proporţia dintre cele adevărate şi cele fabricate cu rea credinţă este net în favoarea acestora din urmă.
În ultima vreme, boala teoriilor conspiraţiei s-a transformat în epidemie în România, datorită atmosferei tensionate generate de criza economică şi amplificată de mass media aservită intereselor îmbogăţiţilor din ultimii 20 de ani, care vor să profite şi de pe urma crizei.
Un blog românesc al cărui titlu promite amuzament, dar al cărui conţinut se referă frecvent, cu seriozitate, la subiecte cu mare impact în diverse domenii, enumeră şi descrie interesant Cele mai mari 10 conspiraţii din toate timpurile. Chiar dacă noţiunea de top este - ca în orice domeniu - discutabilă, conspiraţiile prezentate sunt printre cele cu răspândire foarte mare.
Citez din textul postării:
“Dacă stăpânii lumii nu ar exista, nu numai ca am fi singuri, dar, mai mult, am fi răspunzatori de destinul nostru, iar aceasta este o povară grea, pe care nu toată lumea ar fi dispusă să şi-o asume”.
Pe de altă parte, există cercetări psihologice care susţin că dacă o persoană ajunge să creadă intr-o singura teorie a conspiraţiei, acea persoana va fi inclinată să creadă şi în mai toate celelalte teorii de acest gen.
Anul trecut, site-ul Descoperă.ro a prezentat serial cu nu mai puţin de 29 de teorii ale conspiraţiei.

Etichete:

 
marți, august 24, 2010
  Testati-va capacitatea mintii

Un set de teste inspirat dintr-un show britanic de televiziune vă dă posibilitatea să vă apreciaţi competenţele în 5 domenii care sunt specifice activităţii creierului: calculul, memoria, coordonarea, recunoaşterea şi evaluarea riscului.
Timpul disponibil pentru răspunsuri este limitat.

Etichete:

 
  Nestiinta genereaza iluzii

O prezentare subtitrată în româneşte de la o recentă conferinţă TED întitulată Modelul din spatele auto-iluziei explică mecanismele prin care creierul omenesc interpretează realitatea prin prisma a ceea ce este pregătit să accepte.
Fetei din imagine i s-a arătat un tânăr frumos care urma să o sărute, apoi i s-au acoperit ochii şi...
Cred că informaţiile oferite de Michael Shermer ne vor ajuta să înţelegem de ce lipsa de educaţie ne determină să fim atât de uşor de manipulat nu numai de escrocii care vând vindecări şi proorociri bazate pe aşa zisele fenomene paranormale dar şi de politicienii şi îmbogăţiţii ultimilor 20 de ani, care ne mint prin intermediul ziarelor şi televiziunilor care îi slujesc.
Şi le este uşor s-o facă dacă ne gândim la sondajul care ne spune că aproape jumătate din români cred că soarele se roteşte în jurul pământului.

Etichete:

 
luni, august 23, 2010
  Laptop sau Notebook?

Pentru cei mai mulţi dintre noi, termenii laptop şi notebook sunt sinonimi.
Un articol din Webopedia încearcă să prezinte diferenţele dintre laptopuri şi notebookuri.
Există şi păreri care susţin că cei doi termeni depind de bunul plac al producătorilor.

Etichete:

 
  Parcari ingenioase

Lipsa locurilor de parcare din Bucureşti, completată cu sârguinţa celor care ridică maşinile parcate incorect (profitabilă afacerea!) ne determină să admirăm cu invidie parcările ingenioase de pe mapamond.
Tokio, cel mai aglomerat oraş din lume, oferă soluţiile cele mai spectaculoase, dar puteţi admira parcări interesante la Koln, la Santa Monica din USA sau în alte oraşe.

Etichete:

 
duminică, august 22, 2010
  Sute de carti

Un blog românesc vă permite să citiţi online sau să descărcaţi gratuit peste 400 de cărţi scrise sau traduse în limba română, care au autori celebri.
Cărţile sunt ordonate după numele de botez al autorului şi aveţi posibilitatea să citiţi cărţile online sau să le descărcaţi în format PDF, Word, Text.
Printre autori veţi găsi pe Alexandre Dumas şi Jules Verne, Cehov şi Dan Brown, Cioran şi Freud, Marquez şi Liiceanu, Caragiale şi Ion Barbu, Asimov şi Coelho.

Etichete: ,

 
  Cat ne costa Rompetrolul

Guvernul Năstase a semnat o ordonanţă în 2003 prin care Petromidia, deţinută de Dinu Patriciu, a primit facilitatea de a-şi transforma datoriile de 570 mil. euro în obligaţiuni.
Când Patriciu a vândut statului kazah Rompetrolul pe o sumă care l-a făcut miliardar, premierul Tăriceanu a declarat că nu ştie nimic despre tranzacţie.
Acum, compania kazahă a achitat mai puţin de 10% din suma ajunsă la scadenţă ne spune Ziarul Financiar.
Probabil că de vină este incompetentul guvern Boc care nu acceptă ca Dinu Patriciu să-l salveze, deşi acesta se oferă să cumpere clădirile guvernamentale pentru a le închiria apoi statului.

Etichete:

 
sâmbătă, august 21, 2010
  Numarati patrulaterele

Câte patrulatere sunt în imaginea de mai jos?Pentru că sursa din care am cules problema nu conţine rezultatul, vă voi spune părerea mea poimâine, într-un comentariu.
P.S. 23.08.2010
Eu am numărat 21 de patrulatere:
- 3 pătrate;
- 6 trapeze isoscele;
- 4 trapeze dreptunghice;
- 8 patrulatere fără laturi paralele, dintre care 4 au forma unui vârf de săgeată.
Nu am certitudinea că am identificat toate patrulaterele.

Etichete:

 
  5 biciclete iesite din comun

Bicicleta devine mijlocul de transport preferat în oraşele aglomerate ale lumii evoluate, din care noi nu facem (încă) parte.
Un supliment al publicaţiei online Wall Street.ro prezintă 5 modele noi de biciclete ieşite din comun.
Parcurgeţi prezentările clicând pe săgeţile cu vârful spre dreapta sau pe imaginile din partea de jos a paginii.

Etichete:

 
vineri, august 20, 2010
  Imagini din Bucuresti-2010

În vremea foametei ceauşiste, bancurile constituiau cea mai savuroasă hrană a românilor.
În preajma lui 23 august, atunci sărbătoare naţională, Europa Liberă ne aminteşte de clasicul nostru haz de necaz cu imagini de week-end din Bucureştiul anului 2010 care pot fi urmărite şi în full screen.
Imaginea alăturată nu e din sursa citată ci de pe un blog american de curiozităţi.

Etichete:

 
  Frauda sociala

O bună parte din cei care primesc pensii sau ajutoare sociale, secătuind bugetul ţării, le-au obţinut prin prin fraudă, cu ajutorul unor medici mituiţi care i-au declarat incapabili de muncă, prin nedeclararea unor venituri sau prin acte false întocmite de funcţionari publici cointeresaţi.
Şi în Danemarca, o ţară cu impozite mari sever controlate, există acest fenomen, evident la scară mult mai mică. Totuşi primarul capitalei daneze declară că municipalitatea pierde anual din această cauză milioane de Euro.
Aflăm dintr-un articol publicat de un cotidian danez şi tradus în româneşte de PressEurop că, pentru a eradica acest fenomen, primarul a iniţiat un site în care cere cetăţenilor să-i denunţe pe beneficiarii frauduloşi de alocaţii de la stat.
Norocul lor e că acolo funcţionarii publici sunt competenţi şi incoruptibili.
În schimb la noi judecătorii îl consideră nedreptăţit pe SOV care, conform controlului fiscal, a păgubit statul cu 3,8 milioane de Euro.

Etichete:

 
joi, august 19, 2010
  Virusi, viermi, troieni

Majoritatea utilizatorilor de calculatoare ştiu că instalarea unui program antivirus este esenţială pentru a feri, într-o măsură, calculatorul de pericole.
Din păcate, în afară de viruşi există şi alte primejdii care ne pândesc când accesăm internetul.
Protecţia totală faţă de relele intenţii ale hackerilor bine antrenaţi este foarte greu de realizat, dar informaţiile despre câteva tipuri de malware oferite de Webopedia vă pot fi utile.

Etichete:

 
  Hituri din anii 50-60

Un blog românesc vă propune o colecţie de hituri de la jumătatea secolului trecut, oferindu-vă posibiltatea să ascultaţi, să vedeţi şi să aflaţi lucruri interesante despre pionerii muzicii moderne. Numeroase piese prezentate în blog au fost reluate cu succes în ultimele decenii.
Citez din blog:„Poate ca în marea de tehno si house actuală e nevoie şi de câte o evadare în perioada rock and roll, blues, jive sau twist”.
Imaginea mi-a fost sugerată de selecţia autoarei blogului, care a plasat într-o categorie specială cântecul „Mama” interpretat de Elvis Presley.

Etichete: ,

 
miercuri, august 18, 2010
  Variante pentru software

Site-ul Alternative to vă oferă posibilitatea să înlocuiţi un program pe care îl aveţi instalat în calculator cu un altul (adesea gratuit) din multele softuri de acelaşi gen, care s-ar putea să se încadreze mai bine în preferinţele Dumneavoastră.
Veţi găsi soluţii specifice pentru calculatoare în secţiunile Windows, Mac, Linux şi Online şi pentru echipamente mobile de tipurile Iphone, Windows Mobile, Android, Blackberry, Symbian, Palm Pre etc.
S-ar putea să constataţi, de exemplu, că din diversele soluţii propuse, VLC Media Player (gratuit) prezintă o mulţime de avantaje faţă de Windows Media Player, cu care s-au obişnuit mulţi utilizatori de Windows.

Etichete:

 
  Bucurestii de-a lungul vremii

Cred că merită să vizitaţi pagina Stiaţi că...? a site-ului “Bucureştii vechi şi noi”.
Aveţi astfel prilejul să aflaţi, printre multe alte lucruri pe care probabil nu le ştiţi, că:
- cea mai veche gară de călători din Bucureşti este Filaret;
- Calea Victoriei a avut încă din 1878, sens unic de mers;
- primul semafor din Bucureşti a fost montat în anul 1929, pe Calea Victoriei, în dreptul Cercului Militar;
- până la 1904, lacul din Parcul Carol a fost o baltă în care se scăldau bivolii, foarte răspândiţi la acea vreme;
- pe locul fântânilor din Piaţa Unirii s-au aflat nişte case şi grădini mari ale familiei Brâncoveanu.

Etichete:

 
marți, august 17, 2010
  Camera Ames

Una din cele mai spectaculoase iluzii optice, Camera Ames, care transformă oamenii în uriaşi sau pitici, în funcţie de locul în care se află, se bazează pe o încăpere trapezoidală care pare interiorul unui cub atunci când e privită dintr-un anumit unghi.
Iluzia este deosebit de impresionantă când este prezentată într-o secvenţă filmată.

Etichete:

 
  Deutche Welle despre Antena3

Un articol publicat pe site-ul în limba română al postului german de radio Deutche Welle, întitulat Antena 3 şi reabilitarea comunismului remarcă: „o parte din presa românească desfăşoară o activitate susţinută de reabilitare a liderilor comunişti din anii ’50”, cu o menţiune specială referitoare la postul Antena3.
Cred că acest punct de vedere poate fi corelat cu partea referitoare la România dintr-un alt articol de pe acelaşi site, pe care o reproduc mai jos:
“In Süddeutsche Zeitung de la finele săptămânii, Klaus Brill oferă cititorilor germani un amplu reportaj despre viaţa omului de rând din România, despre greutăţile austerităţii, despre crescândele nemulţumiri şi despre cauzele reale ale problemelor bugetare şi economice româneşti.
Aflăm între altele că, din pricina necazurilor curente, 63 la sută din români au ajuns să regrete comunismul, respectiv să creadă că sub Ceauşescu le-ar fi mers mai bine.
După ce relatează despre draconicele reduceri salariale şi tăieri de posturi în serviciul public, ziarul constată că măsurile de austeritate guvernamentale nu se datorează arbitrariului, ci rigorilor bugetare implicate de condiţiile creditorilor internaţionali, care tratează şi alte ţări din estul Europei cu aceiaşi severitate.
Analistul german identifică sursele răului în cadourile electorale acordate în trecut, din pricina cărora aparatul birocratic românesc s-a umflat până peste poate. Dincolo de gonflarea ieşită din comun a acestui aparat birocratic românesc, se mai constată în România şi amploarea pe care au luat-o abuzurile în domeniul diverselor alocaţii sociale şi pensii speciale încasate de foştii nomenclaturişti şi securişti ai regimului Ceauşescu.
În fine, de vină pentru starea precară a bugetului românesc e „gândirea clientelară a partidelor şi a activiştilor lor locali", scrie textual autorul, care nu ignoră nici rolul cu totul nefast al extinsei corupţii şi al carenţelor justiţiei româneşti”.

Etichete:

 
luni, august 16, 2010
  Casa ciudata

Această clădire nu este realizată prin trucaj fotografic. Este probabil cea mai fotografiată casă din Polonia, are peste 4000 de metri pătrati în care se află restaurante, baruri şi magazine în zona centrului comercial Rezydent din Sopot.
Arhitectul care a construit-o s-a inspirat din ilustraţiile unei cărţi pentru copii.

Etichete:

 
  10 mari crize economice

Înainte de accentuarea globalizării, care determină în ultimele decenii transmiterea rapidă la nivel global a efectelor unor recesiuni care se produc în ţările puternic industrializate, marile crize economice cunoscute de-a lungul istoriei au afectat, în general, câte o ţară sau un grup restrâns de state implicate într-o acţiune comună.
Un blog foarte cunoscut prezintă 10 mari crize economice care au determinat schimbări fundamentale în istorie. Printre ele nu figurează marea criză americană din 1929, probabil datorită faptului că revenirea din criză s-a produs fără consecinţe esenţiale.
Veţi constata, poate cu uimire, că decăderea imperiului bizantin, dezmembrarea imperiului otoman, revoluţia franceză din 1789, revoluţia bolşevică din 1917, ascensiunea lui Hitler ca urmare a inflaţiei galopante şi foametei din Republica de la Weimar, au avut drept principală cauză crize economice foarte puternice.

Etichete:

 
duminică, august 15, 2010
  Tabara de romi evacuata in Franta

Ediţia online a cotidianului francez Le Parisien prezintă azi într-un un clip video evacuarea de către polţia franceză, în baza unei hotărâri judecătoreşti, a unei tabere de romi originari din România.
Tabăra a fost instalată cu 5 luni în urmă pe un teren viran dintr-o suburbie pariziană.
Majoritatea celor evacuaţi refuză să se întoarcă în România.

Etichete:

 
  Jurilovca si lipovenii

M-am mai referit şi altă dată la un blog românesc al unei perechi - sot si soţie - care se declara autodidacti, dar care ne dau informaţii documentate, bazate pe studii ştiinţifice, despre “crâmpeie din România” despre care nu ştim prea multe, dar mai ales despre oameni şi despre tradiţiile lor.
Postarea Jurilovca - lipovenii vă spune de ce merită să vizitaţi Jurilovca şi împrejurimile ei, dar vă oferă şi surpriza de a prezenta informaţii despre istoria şi obiceiurile minorităţii deosebit de interesante pe care o constituie lipovenii, care au început să migreze spre teritoriile româneşti cu trei secole în urmă, concentrându-se apoi preponderent în Dobrogea.
Cred că merită să amintesc, folosind ca sursă Wikipedia, numele unor lipoveni cu care ne mândrim: multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin, regretatul scriitor şi jurnalist sportiv Ioan Chirilă şi Mihail Moruzov, fondatorul primului serviciu secret românesc.
În imagine, tinere lipovence dansând în costume tradiţionale (imagine preluată din revista "Zorile" a comunităţii lipovene din România).

Etichete:

 
sâmbătă, august 14, 2010
  Site-uri pentru editarea imaginilor

Un blogger român a publicat o prezentare cu cele mai bune 18 site-uri pentru editarea imaginilor online.
Sper să fiţi de acord cu părerea lui.

Etichete:

 
  Universitatile noastre

Unul din cele două clasamente ale universităţilor din lume, recunoscute pe plan mondial, este cel întocmit de Universitatea Jiaotong din Shanghai, care utilizează drept criterii de bază rezultatele în domeniul cercetării ştiinţifice, articolele importante publicate, procentul absolvenţilor raportat la cei ce încep cursurile etc.
Ziarul francez Le Monde preia lista primelor 500 de universităţi din clasamentul pe acest an.
Remarc, parcurgând lista, că printre primele 500 de universităţi nu figurează nici o universitate din România (în aceeaşi situaţie mai sunt, dintre ţările Uniunii Europene, Bulgaria şi Slovacia) şi că 17 locuri din primele 20 sunt ocupate de universităţi americane, dintre care Universitatea Harvard, clasată pe primul loc, obţine un punctaj cu peste 27% mai bun decât cel al următoarei clasate.
Articolul, publicat în 12 august, poate fi accesat la această adresă.

Etichete:

 
vineri, august 13, 2010
  Automobil real?

Priviţi cu atenţie imaginea de mai jos. Credeţi că e o iluzie optică?
Traducerea textului rusesc este: "Orice este posibil".
via

Etichete:

 
  De la Maglavit la Deva

Am constatat cu stupoare că pe site-ul destul de interesant care prezintă oraşul Deva există un număr de articole grupate sub denumirea “Subiecte fierbinţi” care conţin fantasme conspiraţioniste care au drept scop îndobitocirea omului de rând, ca şi în cazul profitorilor de pe urma “miracolului” de la Maglavit la care m-am referit în postarea precedentă sau în protestele ridicole împotriva actelor de identitate care ar conţine semnul fiarei, 666.
Încep cu articolul Conducatorii lumii folosesc salutul satanic, care îi arată pe Geoge W. Bush, Bill Clinton, Obama, Papa Benedict al XVI-lea, Yasser Arafat, Mahmoud Ahmadinejad, Berlusconi, Sarcozy şi pe mulţi alţii adresând publicului un anumit gest al degetelor care poate avea cine ştie ce semnificaţie. Dacă ar fi ceva adevărat în această poveste, cei citaţi n-ar fi atât de idioţi încât să facă în faţa publicului larg un semn care este definit ca semn de recunoaştere într-un grup restrâns, denunţându-se drept conspiratori împotriva oamenilor de rând. În imagine, preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy, cu mâna dreaptă destul de prost montată din altă fotografie.
Am mai găsit acestă prezentare (vizibil photoshopată în bună parte) şi pe alte pagini web româneşti, dar în nici un caz pe un site care vrea să prezinte atracţiile unei localităţi.
Alt articol stupid, întitulat Statul duşmanul propriilor cetăţeni extinde o aberaţie conspiraţionistă similară cu cea de mai sus asupra actualei guvernări, căreia nu-i reproşează incompetenţa evidentă, ci aderarea, prin intermediul acordului cu FMI, la Protocoalele Secrete Francmasonice. Evident guvernarea care a secătuit în 2007-2008 şi secătuieşte şi azi bugetul, datorită pomenilor electorale de atunci, nu e deloc menţionată
Nu e greu de dedus că site-ul este sprijinit (poate sponsorizat) de un politician local care şi-a plasat foarte vizibil trimiterea către propriul site. Domnul în chestiune a fost viceprimar al municipiului Deva şi a fost înlăturat de şeful lui, coleg de formaţiune politică, probabil în urma unor neînţelegeri pe ciolan, fapt tipic pentru mai toţi politicienii noştri care au ceva de ros din bani publici.

Etichete:

 
joi, august 12, 2010
  Ati auzit de Petrache Lupu?

Pentru că traversăm o perioadă în care încrederea multor români în tot felul de pungăşii cu tentă paranormală este tot mai intensă (ce-o mai fi cu flacăra violetă?), profit de un articol din Historia.ro întitulat Maglavit miracol sau escrocherie?, cu subtitlul “Mecanismele unei afaceri profitabile” pentru a vă aminti că în urmă cu trei sferturi de secol, atenţia celei mai mari părţi din presa românească şi evident cea a milioane de creduli erau concentrate pe Maglavit, o localitate din Oltenia în care ciobanul Petrache Lupu pretindea că l-a văzut şi a vorbit cu Dumnezeu.
Satul Maglavit, declarat loc cu puteri miraculoase de vindecare, a fost vizitat între 1935 şi 1938 de două milioane de pelerini şi a adus primarului, unor politicieni şi unor clerici beneficii de milioane, niciodată anchetate de justiţie.
Chiar şi regele Carol a II-lea s-a implicat în elaborarea proiectului unei foarte costisitoare biserici, de 2500 de mp, la Maglavit.
Evenimentele de politică externă, acutizate în 1938, au comutat atenţia profitorilor fenomenului Maglavit pe alte aspecte devenite critice.
În imagine, episcopul Râmnicului oficiind slujba de botez a copilului lui Petrache Lupu.

Etichete:

 
  Cele mai apreciate bloguri

Twingly, un remarcabil program suedez de evidenţă a blogurilor din toată lumea prezintă o listă cu cele mai populare bloguri scrise în diverse limbi, pe care le puteţi accesa direct din listă.
Cred că lista merită o vizită, chiar dacă nici un blog românesc nu figurează în selecţie.
În schimb, într-o căutare după titlu sau după URL, veţi putea accesa şi blogurile noastre cât de cât semnificative.

Etichete:

 
miercuri, august 11, 2010
  Poate va tenteaza SlimBrowser

Cu certitudine folositor pentru cei care utilizează Internet Explorer, dar demn de testat şi de către cei ce preferă să navigheze pe internet folosind alte browsere, Slimbrowser are numeroase particularităţi care îl fac atractiv. Amintesc câteva dintre ele:
- deşi dispune de mult mai multe funcţii şi e mai rapid decât IE, fişierul său ocupă doar 2 MB;
- este uşor de configurat, permiţând modificarea simplă a comenzilor şi a barelor de instrumente;
- asigură completarea automată a adresei dacă termenul introdus în caseta de căutare este numele unui site de tipul .com sau dacă e însoţit de numele domeniului superior (rol.ro, harvard.edu)
- permite accesarea unor siteuri prin denumiri predefinite de două-trei litere;
- poate alege printr-o scurtătură numită Quick Search căutarea în numeroase motoare şi enciclopedii;
- funcţia Autologin vă permite să accesaţi printr-un singur clic diverse site-uri care vă solicită autentificare (username şi parolă);
- prezintă informaţii meteo pentru locaţia dorită, într-un colţ al paginii;
- traduce automat un text selectat pe o pagină web din şi în numeroase limbi, inclusiv româna.

Etichete:

 
  Istoria minijupei şi altele

Diverse sondaje demonstrează că numărul celor interesaţi de istorie sau de alte domenii ale culturii descreşte în favoarea celor care preferă scandalurile cu tente sexuale, aberaţiile conspiraţioniste, înscenările paranormale sau încrâncenarea dirijată de televiziunile mercenare.
În acest context, un profesor din Râmnicu Sărat reuşeşte, cred eu, să atragă atenţia asupra istoriei, cu precumpănire asupra istoriei românilor, într-un blog presărat cu postări nostime care atrag atenţia chiar şi celor pentru care cultura este indigestă.
Vă propun ca mostre:
- Istoria minijupei;
- Istoria umbrelei;
- şi o anecdotă: A.C Cuza şi rabinul.
Poate că parcurgând aceste postări, în care predomină componenta amuzantă, se vor găsi destui vizitatori care să fie interesaţi şi de modul în care a ajuns alfabetul chirilic la noi, de informaţiile despre începuturile vieţii pe pământ, de armele de asalt folosite în antichitate sau poate de clipurile video cu piese de prim rang din muzica clasică.
Blogul la care mă refer se numeşte Istorii regăsite.

Etichete:

 
marți, august 10, 2010
  Iar extensiile Google Chrome

Cea mai răspândită extensie a browserului de internet Google Chrome a depăşit 1.100.000 de utilizatori.
Prima versiune Chrome a fost lansată cu mai puţin de doi ani în urmă, iar prima sa galerie de extensii online a apărut la sfârşitul anului trecut. În luna mai, Chrome atinsese 70 de milioane de utilizatori activi.
Spre deosebire de Chrome, înainte de prima versiune lansată la 9 noiembrie 2004, browserul Mozilla Firefox, principalul concurent al Internet Explorerului a cunoscut numeroase versiuni pregătitoare. Prima sa galerie de extensiii datează din 2005. Astăzi Firefox are peste un miliard de utilizatori, dar expansiunea atractivului Chrome nu e de neglijat.
Chiar dacă multe din extensiile utilizate pentru Chrome preiau idei folosite la Firefox, extistă numeroase aplicaţii specifice pentru browserul creeat de Google.
Softpedia prezintă lista celor mai drescărcate 10 extensii în Chrome din prima săptămână a lunii august.

Etichete:

 
  Citate din George Bernard Shaw

George Bernard Shaw, unul din cei mai străluciţi scriitori britanici, s-a născut la Dublin în Irlanda în anul 1856. Întrucât posibiltăţile materiale ale familiei lui erau foarte modeste, Shaw n-a putut urma studii superioare şi la vârsta de 20 de ani a plecat la Londra unde a debutat în gazetărie și literatură.
A scris numeroase articole, eseuri şi pamflete, dar este cunoscut mai ales ca dramaturg de mare succes.
În anul 1925 a primit premiul Nobel pentru literatură. A murit în anul 1950 la venerabila vârstă de 94 de ani.
Din cele 9 pagini de citate sclipitoare, uneori imperfect traduse, cele mai multe sunt perfect valabile în zilele noastre, iar unele parcă se referă la noi.
Iată câteva exemple:
- Democraţia este un mecanism care garantează că nu vom fi guvernaţi mai bine decât merităm;
- Democraţia transformă mulţimea incompetenţilor care aleg în puţinii corupţi care numesc;
- Omul este singurul animal care se consideră bogat în proporţie cu numărul şi voracitatea paraziţilor săi;
- Învăţătura îţi predă o singură lecţie: îndoiala!
- Adevarata bucurie în viaţă este să împlineşti un scop pe care tu să-l consideri important; să fi o forţă a naturii în loc să fi o zdreanţă tremurândă, egoistă, plângăcioasă şi suferindă, ce reproşează întregii lumi că nu se străduie să o facă fericită.

Etichete:

 
luni, august 09, 2010
  Tangouri si valsuri celebre

Au fost dansurile cele mai îndrăgite cu peste o jumătate de secol în urmă. Acum le mai ascultă mai ales bătrânii. Totuşi, majoritatea melodiilor sunt remarcabile şi poate odihnitoare în tumultul vieţii de azi.
Trilululilu ne oferă un colaj de o oră cu tangouri celebre şi unul de 100 de minute cu valsuri celebre.
Printre interpreţi figurează Julio Iglesias, Mireille Mathieu, Corina Chiriac, Elvis Presley, Ştefan Iordache, Salvatore Adamo, Gică Petrescu, Andre Rieu.
Am extras de pe site şi listele pieselor pe care le veţi asculta. Le găsiti la comentarii.

Etichete:

 
  Dictionare romanesti alaturate

Un proiect Soucefoge.net vă permite să descărcaţi în calculator Dixit un dicţionar explicativ românesc gratuit care conţine cca 400.000 de definiţii bazate pe termenii din DEX online, completate cu informaţii culese din cca 30 de alte dicţionare, cum ar fi dicţionarele de neologisme, arhaisme şi regionalisme, de sinonime şi antonime sau dicţionarele de termeni muzicali, aviatici, gastronomici ori de argou şi - evident - un dicţionar ortografic.
Consumă destul de multe resurse, dar - după părerea mea - merită să-l aveţi, în condiţiile agramatismului tot mai răspândit la noi, mai ales ţinând seama de faptul că vă permite să introduceţi termeni care au elemente comune, asociaţii de cuvinte (cap/coada) sau termeni imperfect cunoscuţi. S-ar putea să întâlniţi şi semnificaţii nebănuite pentru unele cuvinte cum ar fi, de exemplu, "ana".
Ţineţi seamă de instrucţiunile de instalare şi de utilizare.

Etichete:

 
duminică, august 08, 2010
  Mentalitatea americana

Venită din România la studii în Statele Unite, Cristiana prezintă cu farmec, pe blogul ei, o sinteză a mentalităţilor americane privite prin ochelarii modului de viaţă românesc.

Etichete:

 
  Ceausescu ar jubila

Istoricul Adrian Cioroianu a publicat în Dilema Veche un articol întitulat Surpriza din mormântul Ceauşeştilor, al cărui conţinut m-a îndemnat către titlul acestei postări.
Argumentez cu câteva citate din articol:
- De ceva vreme, România – pe orizontală şi pe verticală în fibra sa – e vizibil frămîntată de o incredibilă agresivitate ţîfnoasă, de o harţă constantă şi fără leac;
- Românii au o încredere infimă în statul numit România. Un stat omnipotent cînd e vorba să se lase jefuit de unii cetăţeni, dar cu totul impotent cînd e vorba să-şi apere toţi cetăţenii;
- Aproape jumătate dintre românii urbanizaţi regretă vremurile în care plăteau chirie statului pentru apartamentele de la bloc;
- Profitorii băncilor fraudate, diplomele calpe şi complicităţile de castă au făcut din foşti politruci actuali formatori de opinie. Carierele şi averile dubios fundamentate aparţin celor ce n-au suferit sub vechiul regim din simplul motiv că ei erau regimul.

Etichete:

 
sâmbătă, august 07, 2010
  Elibereaza drumul

Jocul online Salvează dreptunghiul îţi cere să deplasezi piesele care blochează calea dreptunghiului roşu spre ieşire, trăgându-le cu mouse-ul doar în lungul lor, în spaţiul disponibil, până când reuşeşti să obţii cale liberă spre ieşire dreptunghiului roşu.
Fiecare succes permite mărirea nivelului de dificultate al jocului.
Până când începe jocul va trebui să suporţi reclame.

Etichete:

 
  Doua cladiri

In ultima vreme am poposit ceva mai mult pe blogurile românilor care călătoresc prin lume şi descriu interesant în imagini şi cuvinte ce li se pare demn de reţinut.
Mihai Pintilie ne prezintă, printre altele, imaginile a două clădiri impresionante: castelul din prima imagine este un mall din Amsterdam, iar al doilea palat este sediul pompierilor din Glasgow.
Cum la noi castelele se numără pe degete, principala lor destinaţie rămâne cea de muzeu. Ar fi chiar păcat ca încântătorului castel Peleş să i se schimbe destinaţia.

Etichete: ,

 
vineri, august 06, 2010
  Romania nestiuta

Există în România multe locuri spectaculoase foarte puţin cunoscute.
Zeci de destinaţii arhaice de la Rezervaţia Morilor de Apă din zona Clisurii Dunării la Valea Dinozaurilor din Retezat (am ales doar numele cele mai neobişnuite) oferă amintiri de neuitat puţinilor români care le vizitează.
În imagine, mănăstirea Cocoş din judeţul Tulcea.

Etichete:

 
  Ce obtii cu 5 dolari in USA

Sătul de dezinformarea de care avem parte zilnic în presa noastră, am acordat în ultima vreme mai multă atenţie segmentului din blogosfera românească dedicat altor meleaguri şi am descoperit numeroase informaţii interesante.
Deocamdată încerc să pun accentul pe cele ce conţin o componentă amuzantă, aşa că vă propun să aflaţi de la un tânăr român stabilit la New York ce oferte găsiţi pe un site care oferă tot felul de servicii şi produse pentru 5 dolari, sumă deloc importantă chiar şi pentru americanul de rând.

Etichete: ,

 
joi, august 05, 2010
  Un dictionar offline

Prefer, atunci când am nevoie de un dicţionar sau de traducerea unui text ori a unei pagini web, să recurg la una din multele soluţii online.
M-am lăsat totuşi sedus de o aplicaţie minusculă (cca 200 kB) care nici măcar nu se instalează în Program Files şi care permite traducerea la alegere din şi în 65 de limbi, permiţând redarea audio a cuvântului în limba originală şi în cea tradusă precum şi o grămadă de alte facilităţi asigurate de Google Translate.
Un blog vă oferă informaţii despre Dictionary.net.

Etichete:

 
  Autobuzul tunel

Prosperitatea Chinei a adus cu sine şi traficul supraaglomerat în marile oraşe, inexistent pe vremea când bicicletele şi căruţele erau mijloacele de transport dominante.
Blocajul circulaţiei este accentuat, ca şi la noi, de autobuzele destinate transportului în comun.
Autobuzul tunel care nu blochează nici o bandă de circulaţie când se opreşte în staţii şi permite trecerea autovehiculelor mai rapide pe sub el, în trafic, va rula pe un traseu de 186 km într-o zonă aglomerată din Beijing.

Etichete:

 
miercuri, august 04, 2010
  Care e trucul?

După ce veţi alege în gând un număr şi veţi executa 4 manevre, aparent fără vreo legătură între ele, veţi găsi numărul ales deschizând uşa pe care o preferaţi, dintre cele 3 uşi care apar pe ecran.
Ştiţi să explicaţi trucul?
Răspunsul îl veţi găsi poimâine la comentarii.

Etichete:

 
  Problematica formularilor

Am găsit pe un blog o anecdotă care explică, într-o măsură, modul în care manipulează, de pe sticla televizoarelor, “analiştii atotştiutori”, bine plătiţi sau direct interesaţi, percepţia multora dintre noi despre ceea ce se petrece în România:

Un tânăr preot l-a întrebat pe episcopul care îl instruia dacă îi este permis să fumeze în timp ce se roagă. Răspunsul episcopului a fost categoric: nu.
După câtva timp, tânărul a văzut un preot bătrân şi respectat care fuma în timpul unei rugăciuni. “Episcopul mi-a spus că nu e îngăduit ceeea ce faci”, i-a spus tânărul preot colegului său mai vârstnic.
Ciudat, a răspuns bătrânul preot, pentru că şi eu l-am întrebat pe episcop dacă mă pot ruga lui Dumnezeu în timp ce fumez, iar răspunsul său a fost: “rugăciunea este binevenită oricând”.

Povestea este culeasă de pe blogul în limba engleză al unui tânăr brazilian preocupat de felul în care se comportă mintea omului în diverse situaţii.
De altfel, aşa cum precizează şi bloggerul, anecdota de mai sus e încadrează în mecanismul unor experimente sociologice celebre.

Etichete:

 
marți, august 03, 2010
  Noi si elvetienii

Un articol concis dintr-un ziar central românesc este întitulat Cum ne văd elveţienii....
Extrag câteva fragmente din articol:
- în România trăiesc aproximativ 400 de elveţieni, majoritatea lucrând pentru una din marile companii elveţiene care activează şi aici;
-„Acum 100 de ani România era o ţară bogată al cărei venit pe cap de locuitor îl depăşea cu mult pe cel al Elveţiei. Pe atunci, elveţienii veneau să caute de lucru în România" povesteşte ambasadorul Elveţiei la Bucureşti;
- Elveţienii sunt ce au ales ei să fie: nişte oameni disciplinaţi şi metodici care trăiesc în condiţii naturale destul de aprige, într-o ţară muntoasă, lipsită de resurse naturale majore şi care trebuie să muncească constant şi disciplinat pentru tot ceea ce au;
- „Cea mai importantă resursă naturală a Elveţiei este educaţia." scrie într-un pliant informativ primit de la ambasadă.

Etichete:

 
  Emigranti in Tenerife

O pereche de tineri români, jurnalişti din Sibiu la trustul Adevărul, şi-au dat demisiile şi au emigrat în luna martie a acestui an în Tenerife, cea mai mare din insulele Canare, teritoriu spaniol cu climă tropicală.
S-au căsătorit, au obţinut rezidenţa, trăiesc din te miri ce dar sunt fericiţi. Cred că blogul lor are farmec şi merită o vizită, chiar dacă uneori se încarcă mai greu.
Iată o mostră.
Blogul conţine şi postări mai vechi, printre care am remarcat într-un text al Jeaninei, scris în aprilie 2009, cu un an înainte de emigrare, un exemplu mărunt dar elocvent (3000 de Euro, evident neimpozabili, pentru acces în direct pe OTVul poporului) cum adună Dan Diaconescu banii de avion, elicopter, etc.

Etichete:

 
luni, august 02, 2010
  Stergerea definitiva a fisierelor

Sunt situaţii în care preferaţi ca unele fişiere pe care le ştergeţi să nu fie trimise în coşul de gunoi ci să fie suprascrise şi înlăturate iremediabil.
Un blog vă propune 9 aplicaţii gratuite care execută această operaţie.

Etichete:

 
  Surprize de la Google Earth

Am mai dat de o colecţie de imagini surprinzătoare culese de Google Earth din diverse colţuri ale lumii.
Printre ele, acest bazorelief imens făcut din blocuri albe de piatră pe un deal din Anglia m-a determinat să răscolesc Wikipedia şi să aflu că în sudul Angliei există o veche tradiţie a sculptării cailor albi pe dealuri.

Etichete:

 
duminică, august 01, 2010
  Muzica chinezeasca

Am deschis acest link Trilulilu într-o doară, cu convingerea că muzica chinezească nu e pe gustul meu.
În mod surprinzător, cele 8 minute de piese instrumentale m-au încântat - şi nu doar pe mine - ci şi pe cei aproape 80 de ascultători care s-au obosit să scrie un comentariu.

Etichete:

 
  O parere de peste Prut

Sub titlul Cine complotează împotriva României?, ziarul Timpul din Republica Moldova publică un articol în care sunt formulate mai multe ipoteze referitoare la recentul val de critici la adresa României apărute în presa din Europa occidentală.

Etichete:

 
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

SCRISE RECENT

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul