Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

vineri, august 31, 2007
  Sfaturi privind comertul electronic
Categoria utile? ~

Bogdan Manolea jurist specializat în Dreptul Internetului ne anunţă, că a publicat o broşură intitulată 10 sfaturi pentru comert electronic, care poate fi accesată online.
Chiar dacă sfaturile sunt gândite pentru comercianţi, ele pot fi de un real folos şi cumpărătorilor.
Pentru exemplificare mă limitez la câteva extrase:

- Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.

- Daca nu puneti pe site (sau intr-un email trimis consumatorului) toate informatiile cerute de lege, inclusiv acea clauza scrisa cu litere ingrosate,atunci oricine va va putea da bunurile inapoi in termen de 90 de zile!!. Si dvs va trebui sa ii dati banii inapoi! Ba si mai grav, pentru ca se considera ca nu v-a facut o comanda s-ar putea sa faceti o livrare si sa va fie foarte greu sa recuperati banii pe acel produs, pentru ca art.14 exonereaza consumatorul de orice contraprestatie in cazul in care nu exista o comanda ferma.

- Comerciantul poate livra consumatorului un produs sau serviciu de o calitate şi la un preţ echivalente cu cele solicitate numai dacă acest lucru a fost prevăzut înainte de încheierea contractului şi/sau în contract, astfel încât consumatorul să fie informat în mod clar despre această posibilitate. În caz contrar furnizarea unor produse sau servicii similare celor solicitate va fi asimilată cu livrarea fără comandă.
- Cheltuielile de returnare a produselor, în situaţia exercitării dreptului dedenunţare unilaterală a contractului, sunt în acest caz în sarcinacomerciantului, element asupra căruia consumatorul trebuie să fie informat.

Evident, parcurgând textul original, veţi găsi mult mai multe informaţii utile şi referinţe la legislaţia în vigoare.

Etichete:

 
  Pasi importanti pentru China
Categoria De pe planetă ~

China se afirmă din nou, în ultimele zile, ca o putere de prim rang în lume.

Pe plan politic:
In recenta sa Vizită în China, cancelarul german Angela Merkel a reiterat promisiunea Germaniei de a nu sprijini politica separatistă a Taiwanului faţă de o Chină unică.

Ieri a început la Tokio o întâlnire a miniştrilor apărării ai Chinei şi Japoniei, după 9 ani de la ultima vizită la acest nivel. Faptul constituie o recunoaştere de către Japonia a importanţei geopolitice a Chinei. (regret erorile datorate incompetenţei celor de la Adevărul, dar interpretarea importanţei întâlnirii aparţine agenţiei de ştiri). Pentru confruntare, iată textele publicate în engleză de un ziar japonez şi de unul chinezesc.

Pe plan economic:
Timp de 36 de ani Japonia a fost principalul partener comercial al Australiei.
Conform ziarului China Daily, Biroul naţional de statistică australian constata în luna iulie ca schimburile comerciale cu China, care s-au dublat în ultimii 3 ani, au întrecut valoarea schimburilor cu Japonia, datorită faptului că importurile australiene din „continentul” chinezesc au atins 27,5 de miliarde de dolari. Japonia rămâne în continuare principala destinaţie a exporturilor australiene.
Dacă alătur această informaţie faptului că în magazinele din Statele Unite abundă mărfurile „made in China”, rămân cu impresia că, dacă nu este încă ţara cu cel mai mare export din lume, nu mai e mult până când China va atinge această performanţă.

Etichete:

 
joi, august 30, 2007
  Un smoc din averea lui Patriciu
Categoria De pe la noi ~

Dacă tot e la ordinea zilei averea lui Patriciu, îngăduiţi-mi să vă prezint o fărâmă din ea. Se cheamă Click şi se consideră ziar. În materie de politică, pe locul 1 al topului slugile magnatului sforăriilor ne prezintă felinarul anticorupţiei.

Etichete:

 
  Internetul in viitor
Categoria internet/IT ~

La începutul acestei luni a avut loc la Palo Alto, în California, o conferinţă organizată de Universitatea Stanford, având ca temă tehnologiile web.
Una din sesiuni a fost dedicată viitorului Internetului. Specialiştii au apreciat că, în următorii 20 de ani, industria telecomunicaţiilor va suferi modificări fundamentale, că securitatea informaţiilor va fi îmbunătăţită radical, că vitezele conexiunilor vor fi de ordinul a 10 Gb/s, că vor apare schimbări importante în sistemele de transmitere a ştirilor şi că Internetul, în ansamblul său, va fi diferit de ceeea ce înţelegem azi prin această noţiune.

Zilele trecute ministrul japonez al Comunicaţiilor declara că în ţara sa se demarează cercetările pentru o nouă tehnologie care va înlocui internetul şi care va intra în uz comercial până în 2020.

Etichete:

 
miercuri, august 29, 2007
  Un dictionar bun RO-EN si EN-RO
Categoria Dicţionare şi enciclopedii ~


Un dicţionar online cu două secţiuni separate (englez-român şi român-englez) mi se pare clar şi bine organizat.
Pe pagina pe care am găsit linkul către dicţionar am găsit şi linkuri către multe alte informaţii utile.

Ca supliment la dicţionarul prezentat mai sus, vă mai propun un dicţionar care traduce cuvintele englezeşti în 30 de limbi, printre care şi româna.

Etichete:

 
marți, august 28, 2007
  Internetul in statistici
Categorii: Internet/IT ~ Suntem in UE ~

Un site impresionant, actualizat frecvent, conţine o cantitate uriaşă de informaţii despre prezenţa şi evoluţia internetului în lume, cu detalii despre situaţia din 233 de ţări şi teritorii.
Pe această pagină constatăm că România este, la 30 iunie 2007, pe ultimul loc în Uniunea Europeană, în privinţa procentului din populaţie care utilizează internetul, la peste 5 procente după Bulgaria.
Faptul că parlamentarii noştri se opun proiectului proiectului "un laptop pentru fiecare copil" va contribui din plin la menţinerea poziţiei noastre de codaşi la conexiunile de internet. Laptopul refuzat are conexiune Wi-Fi la internet. Alte explicaţii despre latopul cu pricina şi despre "dezinteresul" faţă de el găsiţi aici.

Etichete: ,

 
  Fotografiile lui Remi Benali
Categoria Arte ~

Francezul Remi Benali, licenţiat în economie şi în drept, şi-a început cariera de fotograf profesionist la 27 de ani. Are fotografii publicate în Time, Life, Newsweek, the Sunday Times, Paris-Match, Le Figaro Magazine, Stern etc. A străbătut lumea de la Polul Nord până în Sahara. Remi prezintă în imaginile sale o paletă tematică impresionantă, care se întinde de la obiceiurile tribale şi spectacolele naturii la vestigii culturale grandioase şi staţiuni de odihnă luxoase.

Etichete:

 
luni, august 27, 2007
  Haz de necaz
Categoria Despre noi ~

O colecţie de imagini care râde de noi, adesea cu tristeţe. Unele poze le-am văzut în e-mailuri. Parcurgeti-le pe verticală.

Etichete:

 
duminică, august 26, 2007
  Google Maps Mania
Categorii: Blogosfera ~ utile? ~

Am folosit destul de mult Google Maps în străinătate şi mi-a fost foarte util. Pentru România, Google Maps nu oferă foarte multe facilităţi, deşi au apărut unele progrese.
Canadianul Mike Pegg are din aprilie 2005 un blog dedicat programului Google Maps.
În afara informaţiilor actualizate permanent despre facilităţile oferite oferite de producător pentru diverse locuri de pe mapamond, Mike are serie de contribuţii personale care extind aria de folosire a programului şi prezintă materialele apărute în presă şi pe Internet care se referă la Google Maps.

Etichete: ,

 
  Bloggerul de la ora 9.09
Categoria Blogosfera ~

Din septembrie 2002, parizianul Jean-Michel Gobet se fotografiază zilnic la ora 9 şi 9 minute dimineaţa şi apoi îşi afişeaza fotografia pe blog, însoţită de un scurt comentariu în engleză. Cum ora aleasă îl surprinde în situaţii şi în locuri diverse, Le Figaro, de unde am cules informaţia consideră că blogul lui Gobet este un fel de enciclopedie personală a cotidianului.

Etichete:

 
sâmbătă, august 25, 2007
  Microundele distrug partea utila din hrana
Categoria Sănătatea ~

Ştiaţi că multe din componentele alimentare care protejează sănătatea sunt distruse în cuptoarele cu microunde?
Îmi amintesc că am citit că multe componente utile ale alimentelor sunt distruse prin fierbere, prin congelare sau prin simpla expunere la aer şi soare.
Ar trebui să mâncăm doar alimente proaspete şi crude?

Etichete:

 
vineri, august 24, 2007
  Un bec electric functioneaza de 106 ani
Categoria De pe planetă ~

La staţia de pompieri din Livermore, California există un bec electric care funcţionează din anul 1901. Această informaţie datează din anul 2005, dar un site dedicat becului ne demonstrează că becul este încă în funcţiune, cu ajutorul unei camere de televiziune care îl supraveghează permanent. Spre deosebire de bec, camera se înlocuieşte după 3 ani de funcţionare.
Anul acesta becul a fost înscris în Guiness World Records.

Etichete:

 
  100 de site-uri in topul anului 2007
Categoria Internet/IT ~

Publicaţia PC Magazine a selectat 100 de site-uri clasice care se află în topul preferinţelor utilizatorilor, în acest an. Le puteţi alege după domeniul la care se referă, le puteţi accesa sub forma de widgetsuri plasate în aceeaşi pagină sau puteţi descărca un soft care vă permite să introduceti linkuri către toate aceste site-uri în lista de favorite (Bookmarks) a browserului de internet.

Etichete:

 
joi, august 23, 2007
  15 softuri gratuite de securitate
Categoria Internet/IT ~

Recomandările PC World pentru softuri de securitate reprezintă un argument de luat în seamă. Rolul şi particularităţile fiecarui soft sunt descrise în cele 4 pagini ale articolului. Dacă nu dispuneţi de sisteme echivalente de protecţie, puteţi descărca gratuit oricare din cele 15 softuri cu ajutorul linkurilor din articol, dacă vi se pare util.

Etichete:

 
miercuri, august 22, 2007
  Blog de blonda
Categoria Blogosfera ~

La fel ca majoritatea oamenilor de rând din România, am o profundă antipatie pentru îmbogăţiţii tranziţiei şi mai ales pentru politicienii care se încadrează în această categorie.
În timp, mi-am extins antipatia către jurnaliştii mercenari şi către profitorii care umplu rafturile chioşcurilor de presă cu publicaţii care de adresează posesorilor de bani nemunciţi, îndemnându-i spre maşini, haine, ceasuri, iahturi etc. inaccesibile chiar specialiştilor de prim rang, bine plătiţi.
Ca şi Ovidiu Scarlat, am acceptat ideea că oricine are dreptul să fie blogger şi că e normal ca în blogosfera românească să întâlnim politicieni corupţi, jurnalişti mercenari şi făcători de texte pentru oamenii cu minte puţină şi bani mulţi.
În consecinţă, vă cer scuze pentru enervarea pe care o descarc în cele ce urmează pe o persoană care nu e nici pe departe în fruntea relelor care ne macină, dar care e un exemplu tipic pentru acel "merge şi aşa" care ne frânează progresul.

Nu ştiu cine este Silvia Stoicescu autoarea blogului Iulia's Passions, vechi de peste un an şi jumătate.
În fotografie, Silvia pare să fie o prezenţă blondă, agreabilă.
Publicul său ţintă e format probabil din adolescenţii semidocţi de bani gata, care nu realizează că fata care pretinde că tematica pe care o abordează este educativă e cam analfabetă.

Probabil că n-aş fi băgat-o în seamă, dacă domnişoara(?) Stoicescu nu şi-ar fi extins afacerea cumpărând un domeniu şi trăgându-şi de curând un alt blog pe care îl numeşte site, adresat explicit aceleeaşi categorii de cititori, cu rubrici precum Coasta de Azur, Ceasuri, Cluburi, Yahturi (corect ar fi în româneşte - iaht, în franceză şi engleză - yacht).
În proaspătul site, un articol se numeşte Puterea minti. Nu e vorba de puterea de a minţi ci de puterea minţii.

La început am fost surprins de unele agramatisme din blog. Le-am pus pe seama grabei. M-a mirat şi titlul Tunning-ul (cu doi n în loc de unul) al unui post mai vechi care se referea la operaţiile estetice, în care autoarea îşi exprima mai puţine păreri personale ca de obicei şi în schimb cita exemple de piercing-uri genitale, însoţite de ilustraţii.

Din păcate, extinderea activităţii Iuliei îi pune în evidenţă, cu stridenţă, incultura. Am parcurs două posturi recente din blogul ei. Fac abstracţie de structura puerilă şi incoerentă a textelor "educative" şi mă limitez la sublinierea agramatismelor crase care s-au înmulţit teribil şi la lipsa unor cunoştinţe de fizică elementară.

Extrag un fragment din postul The Secret - legea atractiei:
“Pentru a intelege cum sa facem asta trebuie sa discutam un pic de principiul polaritati (un i în loc de doi). Asa cum o baterie are o polaritate negativa si una pozitiva (un pol pozitiv şi unul negativ) la fel si noi. Pentru a ne marii (doi i în loc de unul) cantitatea de energie folosita pentru indeplinirea dorintelor noastre trebuie sa nu ne irosim energia in sentimente si actiuni negative, cum ar fi neincrederea, depresia, invidia, rautatea, etc.”

Din proaspătul post Ridicati-va standardele, vă propun mai multe exemple de agramatisme:

“nu va refugiati intr-o zona comfortabila” (în loc de confortabila);

“Standardele noastre se schimbă pe parcursul vieţii noastre de mai multe ori, si de fiecare dată…” (virgulă înainte de şi);

“dacă dieta ta se bazează pe fast food, pe prăjeli, bauturi carbogazoase, cafea si dulciuri atunci aveti o problemă” (“dieta ta” este la singular iar “aveţi”, la plural);

“Gîndiţi-vă la efectele pe care le are asupra organismului dvs. grăsimile saturate pe care le mîncaţi, zahărul şi tutunul, etc.” (grăsimile are efecte!);

“E nevoie sa iti stabilesti si scopuri saptamanale pentru a-ti da un feedback daca vei realiza ce ti-ai propus.” (ce o fi crezând blonda bloggeriţă că înseamnă feedback? Probabil un semnal pe care ţi-l dai tu însuţi).

Chiar dacă apreciez că marfa pe care o oferă este de calitate proastă, îmi exprim respectuos părerea că Iulia Stoicescu trebuie să asimileze măcar cunoştinţele elementare necesare celor care vor să se înscrie la liceu.

P.S.
În cazul în care agramatismele semnalate mai sus vor fi corectate şi eventual negate, voi fi obligat să înşir altele. Aş prefera să nu fie necesar.

Etichete:

 
marți, august 21, 2007
  Despre telefoanele mobile vechi
Categoria De pe planetă ~

Am găsit o estimare conform căreia în dulapurile şi sertarele populaţiei din Marea Britanie sunt abandonate peste 52 de milioane de telefoane celulare vechi.
Faptul că în România numărul telefoanelor mobile în funcţiune a depăşit 19 milioane mă face să cred că şi la noi zac prin case peste un milion de telefoane vechi. Totuşi, la 4 luni de la lansarea unei campanii de recuperare a telefoanelor mobile vechi, rezultatele obţinute de Vodafone România sunt foarte modeste.
In Statele Unite şi în Anglia există firme specializate în reciclarea telefoanelor mobile care oferă pentru aparatele refolosibile o sumă modică, sau iniţiază acţiuni caritabile recuperând unele piese.
Mi se pare interesant faptul că o firmă englezească reciclează telefoane mobile de trei ani în Bucuresti. Acum se reciclează 60.000 de aparate lunar şi se prevăd creşteri semnificative.

Etichete:

 
luni, august 20, 2007
  Tastaturile Windows in 75 de limbi
Categoria Internet/IT ~

Dacă vreţi să vedeţi cum arată tastaturile Windows şi Wikipedia în diverse limbi, site-ul Gate2Home vă stă la dipoziţie.

De pe acelaşi site puteţi descărca utilitarul Babylon pe care mi-e de folos adesea, traducând dintr-o limbă în alta doar cu un clic pe un cuvânt dintr-un text, indiferent de forma cuvântului (mod, timp, plural, caz, articol) şi oferind în plus pentru engleză explicaţiile din dicţionarul Oxford şi pronunţia.
Atenţie! Mă îndoiesc că oferta de descărcare este freeware, deşi este prezentată aşa. Presupun că e shareware. Mă bazez pe faptul că eu am Babylon într-o variantă mai veche şi pentru upgradare mi se cer 65$. Dacă nu aveţi softul şi credeţi că v-ar fi util, încercaţi.
Aş fi recunoscător celui care mi-ar oferi informaţii în această privinţă, într-un comentariu.

Îţi mulţumesc pentru link Iuli.

Etichete:

 
duminică, august 19, 2007
  Iar statistici instantanee
Categoria De pe planetă ~

Se poartă estimările statistice în timp real.
World Clock e un produs mai nou axat în special pe problemele legate de sănătatea oamenilor, dar oferă şi informaţii despre consumul mondial de petrol, numărul automobilelor, calculatorelor şi bicicletelor fabricate, defrişarea pădurilor, speciile dispărute.
Puteţi alege intervalul pentru care obţineţi date, începând cu o anumită clipă, sau selectând intervale de o zi, o săptămână, o lună sau un an.
Am aflat din site că în fiecare minut se produc cca 160 de calculatoare şi că populaţia lumii creşte cu cca 150 de oameni.

Etichete:

 
sâmbătă, august 18, 2007
  Dispare floppy
Categoria Internet/IT ~

Ieri s-au împlinit 25 de ani de la apariţia primului CD.
Floppy diskul a apărut, cu doar 11 ani mai devreme, în 1971.
Reluând, la începutul acestui an punctul de vedere al publicaţiei PC World, BBC aprecia, pe baza statisticilor privind echiparea calculatoarelor, că floppy diskul va dispărea în curând, datorită capacităţii sale reduse de înmagazinare a datelor. Şi totuşi, remarcă BBC, în noul Microsoft Office 2007, Wordul păstrează floppy ca icoană pentru copierea documentelor. Faţă de numeroasele modificări introduse de Vista şi de noul Office, să presupunem că Microsoft păstrează o icoană doar de dragul tradiţiei?

Etichete:

 
  Cum trebuie sa ne tratam ingrijorarile
Categoria De-ale mele ~
O idee preluată din cartea „Eficienţa în 7 trepte” de Stephen R. Cooney, Editura ALL, 1995

Viitorul te îngrijorează.
Sa ne imaginăm că am introdus toate îngrijorările tale în cercul cenuşiu.
O parte din îngrijorări se datorează unor situaţii care nu pot fi controlate de oameni.
O altă parte din ingrijorări au cauze asupra cărora poţi exercita tu o influenţă în sensul dorit de tine.
Pentru o a treia categorie de îngrijorări, influenţa altor persoane îţi poate fi de ajutor.

Această categorisire a îngrijorărilor te ajută să faci un plan de acţiune:
1) Vei accepta inevitabilul, străduindu-te să-l suporţi cu efecte nocive minime;
2) Vei influenţa, cât este posibil în bine, ceea ce depinde de tine;
3) Vei incerca să-i determini pe alţii să acţioneze în sensul dorit de tine.

Să înscriem acum în cercul îngrijorărilor, un cerc verde care reprezintă influenţele favorabile.
Influenţele din cercul verde au redus suprafaţa ocupată de îngrijorări.
Pe măsură ce trece timpul, conţinutul cercului cenuşiu se modifică, iar tu trebuie să cauţi mereu alte soluţii pentru a mări cercul verde.
Nu te lăsa copleşit de îngrijorări!
Cu cât vei activa mai multe influenţe benefice posibile cu atât vor dispărea mai multe îngrijorări.

Etichete:

 
vineri, august 17, 2007
  Wikipedia manipulata
Categorii: De pe planetă ~ Internet/IT ~

Wikipedia este de multă vreme clasată pe unul din primele 10 locuri în clasamentul celor mai accesate site-uri în Statele Unite.
Azi la ora 11 am accesat un site creat de un student american care permite identificarea adreselor de IP ale companiilor şi instituţiilor care introduc modificări în Wikipedia. Printre ele figurează CIA, Vaticanul, Partidele Republican şi Democrat din SUA, companiile gigant WalMart şi Exxon Mobile. Softul permite identificarea modificărilor prin care cei amintiţi îşi apără interesele. Pe site figurează şi cele mai reprezentative relatări din presă privind falsificatorii Wikipediei.
Chiar şi în România s-au făcut astfel de manevre. E drept că modificările româneşti prezentate nu sunt semnificative. Dar s-ar putea să fie şi altele.
Cu doi ani în urmă, semnalam pe acest blog existenţa în Wikipedia românescă a unui articol elogios despre Gregorian Bivolaru, întocmit cu certitudine de adepţii lui.

În jurul orei 12.30 am constatat că site-ul nu mai poate fi accesat. Am găsit în presă semnalări despre atacuri la adresa site-ului care conţine softul. Site-ul a redevenit accesibil în jurul orei 16.40.
Dacă blocajul revine, găsiţi referinţe despre el pe site-ul BBC, în Le Figaro, în Times, în Wired, în Jurnalul Naţional, etc şi îl puteţi accesa in cache pe Google, căutând "wikiscanner.virgil.gr/" (List anonymous wikipedia edits from interesting organizations).

Etichete: ,

 
joi, august 16, 2007
  Obezitatea copiilor
Categoria Sănătatea ~

În ultimii 20 de ani, procentul de obezitate la copii s-a dublat iar la adolescenţi s-a triplat. Informaţia se referă la Statele Unite, dar unele cauze se regăsesc şi într-o grămadă de dulciuri ieftine similare (dar de calitate mai proastă) pe care le primesc cu entuziasm şi copiii din România.
Marketingul agresiv pentru aceste produse este o manipulare dăunătoare.
E un semnal de alarmă!

Etichete:

 
miercuri, august 15, 2007
  Siglele automobilelor
Categoria De pe planetă ~

Siglele care reprezintă mărcile celor mai cunoscute automobile au adesea semnificaţii şi istorii interesante.

Etichete:

 
  Deficitul de cont curent
Categoria Despre noi ~


„Deficitul de cont curent s-a adâncit în primele şase luni ale acestui an cu 108,6% faţă de acelaşi interval din 2006, până la 7,81 miliarde euro, pe fondul deteriorării puternice a balanţei comerciale, a anunţat, marţi, Banca Naţională a României, într-un comunicat” ne anunţa ieri The Money Channel.
N-am auzit nici un conducător al vreunei autorităţi a Statului sau vreun parlamentar preocupat de această problemă.
Dar dintre noi, oamenii de rând, câţi ştiu care sunt riscurile pe care le implică acest fapt?

Etichete:

 
marți, august 14, 2007
  O tastatura romaneasca practica
Categoria utile? ~

Tastatura românească oferită de Windows mută o grămadă de semne în alte poziţii decât cele din tastatura englezescă şi te obligă să revii pe tastatura englezească atunci când vrei să foloseşti semnele @, ^, \, , {, },<, > inexistente pe tastatura românească.
Am găsit o ofertă gratuită de tastatură românescă intuitivă şi comodă care presupune instalarea unui soft de deloc voluminos şi o activare a noii tastaturi ER1 în Settings, prin clicarea indicatorului de limbă. Puteţi să alegeţi între RO în varianta Windows şi noul ER1 care utilizează destul de puţin folositele q,w,y,k pentru literele româneşti cu diacritice şi păstrează aproape toate celelalte semne din tastatura englezească. Literele înlocuite pot fi accesate apăsând ALT dreapta+litera de pe tastatură. Aceeaşi manevră este folosită pentru introducerea lui â în loc de a.

P.S. 16.08.2007
După 3 zile de utilizare a noii tastaturi pot confirma că mi se pare mult mai comodă decât soluţia oferită de Windows. Singurele inconveniente apar la scrierea foarte rară a majusculelor literelor înlocuite şi la semnul ~, care presupun apăsarea tastelor ALT dreapta+SHIFT+caracterul respectiv. În schimb, am scăpat de inversiunea literelor y şi z, de mutarea cratimei, a semnului întrebării etc.

Etichete:

 
luni, august 13, 2007
  Un expat despre televiziunile din RO
Categoria Despre noi ~

Alin Alexandru locuieşte în Canada. Ştiu despre el doar că e unul din cei 50 de mii de români din Montreal şi că scrie frecvent articole în publicaţia “Pagini româneşti” care apare în cel mai mare oraş din provincia canadiană Quebec.
Probabil a vizitat de curând România. Articolul său La televizor in tara fiţelor apărut în numărul din 14 iulie mi se pare o analiză a programelor de televiziune româneşti, scrisă cu har şi cu haz (de necaz).
Alin şi alţi colegi ai lui descriu adesea în publicaţia românească din Montreal prezentări ale particularităţilor economiei româneşti din unghiuri pe care nu le-am întâlnit în presa noastră. Un exemplu şocant în acest sens este Integrare în America Latină.

Etichete:

 
duminică, august 12, 2007
  Mobila sexy
Categoria De pe planetă ~

Pentru că Olanda e probabil cea mai dezinhibată ţară din Europa, pasiunea unui sculptor olandez pentru expresivitatea corpului feminin, s-a tradus în mobilă senzuală de birou care se bucură de succes.

Etichete:

 
  Internetul chinezesc
Categorii: De pe planetă ~ internet/IT ~


Surse oficiale chineze apreciază că, în cursul anului 2008, numărul internauţilor chinezi va depăşi numărul internauţilor americani.
Explozia internetului chinezesc creează probleme conducătorilor chinezi, adepţi ai comunismului, care se văd ameninţaţi de comunitatea online care expune cazuri de corupţie, nelinişti şi frământări sociale şi ideologice sau discută pe blog-uri politică şi alte subiecte considerate tabu. Se pune problema în ce măsură va limita guvernul chinez accesul la Internet acolo unde va considera că este necesar. Am găsit unele date în această privinţă în Wikipedia şi pe site-ul BBC.
Nu trebuie să neglijăm nici aspectele legate de limba, mentalitatea şi obiceiurile chinezilor, dar şi de dificultăţile de comunicare ale celor care folosesc alfabetul chinezesc cu restul lumii, în situaţia în care anul vitor o cincime din internauţii lumii vor fi chinezi, iar potenţialul de creştere al numărului lor rămâne imens.

Pentru amuzament, mi-au rămas în minte câteva informaţii simpatice pe această temă de pe un blog neglijat căruia îi simt adesea lipsa.

Etichete: ,

 
sâmbătă, august 11, 2007
  Cele 7 minuni naturale ale lumii
Categoria De pe planetă ~

Pentru că de curând a stârnit vâlvă selecţia celor mai reprezentative 7 minuni ale lumii construite de oameni, mi se pare interesant să amintesc cele 7 minuni naturale ale lumii prezentate de CNN cu 10 ani în urmă.
Aflu de la Carmen că a fost lansat un proiect de noi nominalizări ale celor 7 minuni naturale lumii.

Etichete:

 
vineri, august 10, 2007
  Jucati Golf pe calculator
Categoria Jocuri ~

Apăsând Open puteţi juca Golf pe calculator, singur sau cu mai mulţi parteneri, iar cu Save puteţi păstra jocul într-un folder pentru a reveni şi altă dată. Dificultăţile cresc după fiecare tur. Jocul mi se pare simpatic.
Mărturisesc că nu mi-am imaginat că un mecanism atât de complex poate fi realizat în format Excel.

Etichete:

 
  Iranul sprijina vanzarea de organe
Categoria De pe planetă ~

Aflu din cotidianul francez Le Figaro că statul iranian încurajează, prin 137 de agenţii guvernamentale, vânzarea propriilor organe de către cei aflaţi în dificultăţi financiare. Preţul mediu care se obţine pentru un rinchi este 240 de Euro (salariul mediu pe 6 luni al unui muncitor).

Etichete:

 
joi, august 09, 2007
  Imprimante laser nocive pentru sanatate
Categorii: Sănătatea ~ Internet/IT ~

Un studiu efectuat de un grup de specialişti australieni a constatat că, din 62 de tipuri de imprimante laser testate, 13 emit o cantitate importantă de particule ultrafine care pun în pericol plămânii utilizatorilor. Articolul publicat în "Le monde Informatique" conţine lista imprimantelor nocive, iar studiul poate fi consultat, în limba engleză, aici.
Hewlett-Pacckard (majoritar pe lista imprimantelor incriminate) susţine că particulele emise nu prezintă pericol pentru sănătate.

Etichete:

 
  Incalzirea globala, fenomen natural?
Categoria Trecut - viitor ~

Un articol din Adevărul de azi preia datele furnizate de mai mulţi savanţi de prestigiu care susţin că oamenii influenţează doar în mică măsură încălzirea globală şi că în ultimii 500 de mii de ani s-au produs în repetate rânduri modificări climatice importante. Articolul prezintă şi reacţiile la aceste puncte de vedere ale celor care susţin că schimbarea climei se datorează poluării generate de oameni.

Etichete:

 
  Iar statistici instantanee
Categoria De pe planetă ~

Se poartă estimările statistice în timp real.
World Clock e un produs mai nou axat în special pe problemele legate de sănătatea oamenilor, de accidente şi acte de violenţă, dar oferă şi informaţii despre consumul mondial de petrol, numărul automobilelor şi bicicletelor fabricate, defrişarea pădurilor, speciile dispărute etc.
Puteţi alege intervalul pentru care solicitaţi date, începând cu o anumită clipă, sau selectând intervale de o zi, o săptămână, o lună sau un an.
Urmărind un interval de 5 minute, am constatat că, în fiecare minut, populaţia lumii creşte cu cca 150 de oameni şi că se produc cca 160 de calculatoare.

Etichete:

 
miercuri, august 08, 2007
  “Dragostea din tei” la opera
Categoria De pe planetă ~

După ce americanul Gary Brolsma a devenit celebru datorită clipului intitulat Numa Numa în care face play back la melodia „Dragostea din tei” lansată de formaţia moldovenească O-Zone, internetul a fost invadat, din multe colţuri ale lumii, de numeroase alte imitaţii şi parodii, unele simpatice, altele penibile, ale şlagărului.
O parodie spectaculoasă a devenit reprezentaţie de operă.
via Hotnews.ro

Etichete:

 
  Calculatorul si jocul de dame
Categoria Internet/IT ~

Jocul de dame, ale cărui începuturi se regăsesc în Egiptul antic, a constituit ca şi jocul de şah o provocare pentru programatori.
De curând, un colectiv de informaticieni de la universitatea canadiană Alberta a reuşit, după 18 ani de muncă şi analiza a peste 500 de miliarde de miliarde (500 urmat de 20 de zerouri) de poziţii, să realizeze un program care învinge în orice partidă de dame.
Realizarea este apreciată de specialişti ca un pas important în progresul inteligenţei artificiale.
O altă publicaţie ştiinţifică prezintă rezultatul obţinut cu detalii mai spectaculoase şi oferă posibilitatea de testare a softului într-o formă mai veche, în care putea fi învins foarte rar.

Etichete:

 
marți, august 07, 2007
  10.000 de fotografii de la Alfred Molon
Categori: arte ~ De pe planetă ~

Pe site-ul său, fotograful german Alfred Molon prezintă 600 de colecţii conţinând 10.000 de fotografii în care înfăţişează oameni, animale, peisaje, monumente, scene neobişnuite, făcute în perioada 1999-2007, într-o grămadă de ţări din lume.
2025 de fotografii, împărţite în 14 colecţii, sunt făcute în China şi 1600 în Indonezia. În numeroase colecţii găsim imagini din Nepal, Germania, Dubai, Portugalia, Ungaria, Maroc şi multe alte ţări.
Organizarea site-ului permite alegerea fotografiilor ce corespund unui subiect care vă interesează, în coloana Galleries: la Roma puteţi selecta Fontana di Trevi, la Singapore – templele hinduse, la Muzeul Naţional Egiptean – numeroase fotografii ale mormântului lui Tutankamon, în regiunea Sichuan din China – Centrul de reproducere al urşilor panda uriaşi, etc.

Etichete: ,

 
luni, august 06, 2007
  Tastatura antimicrobiana
Categoria Ştiinţă-tehnologie ~

Am citit sfaturi medicale care atrăgeau atenţia asupra faptului că pe tastatură şi pe mouse se depune praf care include microbi şi că, în consecinţă, dacă vrei să mănânci după ce lucrezi la calculator este recomandabil să te speli pe mâini.
Compania Iogear a realizat pentru cei care sunt interesaţi ca perifericele pe care le mânuiesc să fie ferite de microbi o tastatură şi un mouse acoperite cu substanţe care nu permit bacteriilor să supravieţuiască pe suprafaţa lor. Compania oferă lămuriri despre sistemul de protecţie în oferta pentru un mouse wireless.

Etichete:

 
duminică, august 05, 2007
  De ce au barbatii mameloane?
Categoria păreri-informaţii-glume ~

Răspunsul la acestă întrebare, oferit de un blog afiliat la o publicaţie dedicată problemelor de sănătate, este completat cu informaţia că există situaţii în care bărbaţii alăptează copiii în locul mamelor.

Etichete:

 
sâmbătă, august 04, 2007
  Lista eurotarifelor la roaming
Categoria utile? ~

Pe site-ul Comisiei Europene a apărut lista noilor tarife de roaming aplicate de operatorii de telefonie mobilă din ţările membre ale Uniunii Europene.
Conform tabelului, în România, Cosmote şi Orange taxează convorbirile iniţiate din exterior cu 49 Eurocenţi+TVA pe minut iar răspunsul la apelurile din ţară cu 24 Eurocenţi+TVA pe minut. La Vodafone tarifele sunt 48,10 Eurocenţi şi respectiv 23,70 Eurocenţi. În tabel scrie că Zapp n-a răspuns.
Tarifele intră în vigoare la 29 august.

Din nota pe care am primit-o de la Vodafone, rezultă că „noile tarife se aplică automat de la 29 septembrie 2007 sau pot fi solicitate în avans... cu activare în termen de 30 de zile de la data solicitării”. Pentru că am făcut solicitarea azi, noile tarife vor fi valabile pentru mine din 4 septembrie şi nu din 29 august. În plus tarifele Vodafone se calculează în dolari şi valoarea transmisă Comisiei Europene corespundea cursului Euro/dolar din ziua comunicării.
Probabil că şi celelalte companii folosesc manevre similare. Asta e. Trăim în România.

Etichete:

 
vineri, august 03, 2007
  Vorbiti ieftin pe mobil cu strainatatea
Categoria utile? ~

O companie constituită de un grup de experţi din Suedia şi Luxemburg asigură deţinătorilor de telefoane mobile din 37 de ţări, printre care se află şi România, convorbiri de pe telefonul mobil cu deţinătorul unui telefon mobil din străinătate, la preţul unei convorbiri locale.
Pentru testare vi se oferă 10 minute gratuite. Am încercat o convorbire cu Franţa. Am primit un număr românesc care începe cu 031, totul a funcţionat impecabil şi am fost taxat de Vodafone pentru o convorbire naţională în alte reţele.
După expirarea celor 10 minute gratuite, deschideţi prin internet un cont de 5 sau 10 dolari şi puteţi primi numere locale pentru 5 corespondenţi din străinătate.
Cei 5 dolari plătiţi vă asigură, de exemplu, 4 ore şi 37 minute de convorbire cu telefoane mobile din Statele Unite, la care se adaugă costul convorbirilor locale.
Pentru alţi 5 corespondenţi, trebuie sa deschideţi alt cont de 5 dolari.

Etichete:

 
joi, august 02, 2007
  Colectie de software gratuit
Categoria internet/IT ~

O colecţie poloneză de software gratuit oferă multe utilitare mai puţin cunoscute, dar şi programe din domeniile multimedia, educativ, informativ, jocuri etc.

Etichete:

 
miercuri, august 01, 2007
  Test de protecţia mediului
Categoria teste ~

Un test prin care puteţi verifica dacă aveţi o percepţie corectă despre efectele unor măsuri de protecţia mediului şi asupra efectelor poluării. Testul fiind american, multe se referă la soluţii pentru omul de rând din Statele Unite, dar sunt şi destul de multe informaţii utile pentru noi.

Iată, de exemplu, unul din răspunsurile corecte pe care ar trebui să le daţi privind carenţa de apă a planetei, accentuată în ultimii ani: cu un consum mediu de cca 500.000 de galoane (cca 1.900.000 litri) de apă pentru fiecare american, un locuitor din Statele Unite consumă, în medie, de două ori mai multă apă decât un om din celelalte ţări dezvoltate.
Poate merită să amintim, pentru că răspunsul de mai sus se referă doar la ţările dezvoltate, că în alte ţări mor zilnic 10.000 de oameni din cauza lipsei de apă sau din cauza apei contaminate.

Etichete:

 
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

SCRISE RECENT

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul