Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

marți, iulie 31, 2007
  Selectie de site-uri de la PC World
Categoria internet/IT ~

Publicaţia PC World prezintă 25 de site-uri care asigură diverse servicii utile pentru internauţi.

Etichete:

 
luni, iulie 30, 2007
  Obezitatea e molipsitoare
Categorii: De pe planetă ~ Categoria Sănătatea ~

Te poţi molipsi de obezitate de la prieteni susţine un articol din International Herald Tribune, în baza unui studiu apărut într-o publicaţie medicală englezească. Studiul s-a defăşurat pe parcursul a 32 de ani şi eşantionul analizat a fost de 12.067 de persoane.

Etichete:

 
duminică, iulie 29, 2007
  Opulenta ostentativa
Categoria De pe planetă ~

Un prieten din Copenhaga constata cu uimire că la Bucureşti există o reprezentanţă Maserati, în situaţia în care în capitala Danemarcei, ţară cu nivel de trai mult mai ridicat, nu există aşa ceva. De fapt, îmi explica prietenul meu, pe şoselele daneze nu prea întâlneşti maşini foarte scumpe, pentru că statul percepe un impozit foarte mare deţinătorilor de obiecte de lux. Cu alte cuvinte, Irinel Columbeanu ar plăti mult mai scump în Danemarca opulenţa ostentativă pe care o afişează, decât în România.
Deşi luxul strident este întâlnit mult mai frecvent în ţările bogate, există şi încercări de epatare în ţări ca amărâta Sri Lanka, unde se oferă, de câteva luni, într-o staţiune turistică, un tort de îngheţată în valoare de 14.500 de dolari, cu o piatră preţioasă care îi rămâne cumpărătorului. Se pare că până acum nu s-au găsit clienţi.
Informaţia este preluată dintr-un articol cu multe detalii surprinzătoare despre cele mai scumpe deserturi din lume publicat de Wall Street.ro unde veţi afla, printre altele, unde puteţi mânca o îngheţată de 1000 de dolari sau trufe de 250 de dolari bucata.

Etichete:

 
sâmbătă, iulie 28, 2007
  Istoria scrisului
Categoria cărţi-publicaţii ~

Am găsit în aceeaşi bibliotecă de documente cu acces liber unde figurau reproducerile lucrărilor erotice ale lui Picasso, partea a I-a dintr-o carte interesantă scrisă în româneşte, intitulată Istoria scrisului. Nu apare numele autorului, iar de cel care a inclus cartea în biblioteca de fişiere nu dă informaţii despre sine.
Cartea nu este o traducere pentru că în bibliografie apar numeroşi autori români. Google nu identifică informaţii despre această carte.

Parcurgând repede cartea am reţinut că nu există date în baza cărora să se poată reconstitui începuturile scrisului, dar este cert că primele semne precursoare ale scrisului au fost desenele. Pe pereţii grotelor de la Altamira, Spania, există desene rupestre vechi de aproximativ 20.000 de ani. Trecerea de la desene la pictograme şi apoi la ideograme şi alte forme de scriere nu este reconstituită ştiinţific. S-au păstrat în schimb informaţii foarte interesante despre varietatea foarte mare a suporturilor folosite de-a-lungul timpului pentru scriere şi despre diversitatea scrierilor în diverse zone ale lumii.
Dintre exemplele de longevitate ale sistemelor de scriere, am remarcat că scrierea cuneiformă sumeriană s-a utilizat între anii 3500 şi 100 î.Hr iar scrierea chineză a zilelor noastre păstrează stilizate pictogramele redactate cu 3500 ani în urmă.
Evident, în cele 45 de pagini ale cărţii există mult mai multe informaţii interesante decât cele pe care le-am extras eu. Dacă aveţi timp, cred că merită să citiţi textul.

Majoritatea celor peste 3600 de documente introduse de persoana care a inclus în bibliotecă "Istoria scrisului" sunt scrise în engleză şi se referă la medicină şi biologie. Printre ele există articole, cursuri şi cărţi întregi. Unele lucrări şi cursuri care se referă la diverse teme medicale sunt scrise în româneşte şi nu poartă nici o semnătură.
Tot în româneşte există o carte despre care ni se spune că înmănunchiază o serie de lucrări semnificative, referitoare la viaţa şi opera lui Constantin Brâncuşi, două romane traduse ale lui Herman Hesse şi alte cărţi, dintre care unele au ca temă istoria civilizaţiei.
Spectaculos este că acest volum uriaş de documente a fost publicat în ultimele 6 săptămâni.

Etichete:

 
vineri, iulie 27, 2007
  Daca te lasi de fumat...
Categoria utile? ~

Despre efectele nocive ale fumatului aflăm la tot pasul. Pe un blog simaptic cu tematică medicală, am găsit o listă de consecinţe ale renunţării la fumat. Primele efecte benefice se produc după 20 de minute, dar e nevoie de 15 ani pentru ca să dispară ultimele urmări nefaste ale fumatului.

Etichete:

 
joi, iulie 26, 2007
  Descarcati muzica veche
Categoria Muzică ~

Puteţi descărca de aici în format wav înregistrări cu Nat King Cole, Elvis Presley, Julio Iglesias, Joan Baez, Ella Fitzgerald şi mulţi alţi interpreţi din generaţiile de aur ale secolului XX sau, în format midi, muzică instrumentală din aceeaşi perioadă şi muzică clasică.
Pentru descărcare, clic dreapta şi Save target as.
Ascultarea este garantată dacă aveţi Windows XP şi Windows Media Player 10 sau 11.
Deţinătorul colecţiei vă oferă şi o serie de sfaturi şi informaţii cu privire la diverse softuri, scrise în 2006.

Etichete:

 
miercuri, iulie 25, 2007
  Reclama pentru iPhone
Categoria De pe planetă ~

You Tube conţine un clip publicitar haios pentru iPhone.

Etichete:

 
  Cine a fost primul blogger?
Categoria Blogosfera ~

Blogul franţuzesc Pointblog, de fapt o publicaţie electronică dedicată blogurilor, încearcă să descopere cine a fost primul blogger. Deşi termenul weblog a fost folosit pentru prima dată în 1997, iar termenul blog a apărut în 1999, există diverşi oameni care susţin că primul blog a fost creat de ei într-o perioadă cuprinsă între anii 1982 şi 1997. Interesant este că şi Wikipedia se referă la un precursor al blogurilor care datează din 1983.

Etichete:

 
marți, iulie 24, 2007
  Care ti-e varsta reala?
Categoria teste ~


Într-un blog de curiozităţi care nu permite extragerea unui anumit post, vei găsi la data de 21 iulie 2007, sub titlul Real Age, un test care îţi permite să-ţi calculezi vârsta reală şi speranţa de viaţă în funcţie de starea sănătăţii şi de obiceiurile pe care le ai.

Etichete:

 
luni, iulie 23, 2007
  Picasso erotic si altele
Categorii: arte ~ Trecut - viitor ~ cărţi-publicaţii ~

Lucrările de grafică şi pictură cu subiect erotic ale lui Pablo Picasso au fost prezentate ocazional în expoziţii organizate în Europa şi în Canada. O culegere de reproduceri ale acestor lucrări, mai puţin cunoscute publicului, a fost depusă de Julio César Mendoza, care oferă despre sine doar informaţiile că are 58 de ani, că lucrează la Organizaţia Internaţională a Muncii şi că este peruan, într-o imensă bibliotecă de documente cu acces liber.
Succesiunea imaginilor poate fi urmărită prin derularea pe verticală.
Mendoza are peste 200 de documente incluse în acea bibliotecă. Am reţinut dintre ele:
- un număr mare de fotografii făcute anul acesta la Machu Pichu, celebrul obiectiv turistic din Peru, cu o prezentare impresionantă a vestigiilor culturii milenare incaşe;
- Stelele altor timpuri, o colecţie de fotografii a celor mai strălucitoare actriţe de film ale secolului XX;
- cartea Imagini şi simboluri a lui Mircea Eliade, tradusă în limba spaniolă.

Etichete: ,

 
duminică, iulie 22, 2007
  Bicicletele
Categoria De pe planetă ~

În lume există un miliard de biciclete, de două ori mai multe decât autombilele. 400 de milioane de biciclete se află în China.
Aici găsiţi câteva informaţii despre istoria şi actualitatea acestor vehicule.

Etichete:

 
sâmbătă, iulie 21, 2007
  Despre litera A
Categoria dicţionare şi enciclopedii ~

Răscolind un dicţionar care culege informaţii din diverse alte dicţionare şi enciclopedii, am început prin a apăsa pe litera A şi am constatat cu uimire că informaţiile oferite despre această literă au un volum neaşteptat de mare. Evoluţia, de-a-lungul mileniilor, a semnului care a devenit A din alfabetul latin de azi este spectaculoasă.
Simbolul A are, în diverse limbi şi domenii ale ştiinţei şi artei, o grămadă de semnificaţii, iar felul în care se pronunţă este diferit în funcţie de limbă şi chiar de dialect.
Am cules câteva informaţii mai puţin cunoscute despre A:
- A este titlul unui film italian, realizat în 1969;
- în India A este un simbol de clasificare a fimelor cu sensul „numai pentru adulţi”;
- în spaniolă litera A se regăseşte în 62,2% din cuvinte, iar în engleză doar în 36,8% din cuvinte;
Dicţionarul mai oferă tot felul de alte lămuriri despre A.

Etichete:

 
vineri, iulie 20, 2007
  Inventatorii netului
Categoria internet/IT ~

Într-un articol publicat la începutul acestei luni, publicaţia Computerworld prezintă principalele invenţii care stau la baza reţelelor locale şi a reţelei mondiale de transmisii de date. Interesant este că, dintre invenţiile prezentate, cea mai veche datează din 1929 şi cea mai nouă din 1988. Cu alte cuvinte, nici o descoperire majoră în ultimele două decenii în domeniul netului.

Etichete:

 
joi, iulie 19, 2007
  Ai simtul umorului?
Categoria teste ~

Un test simplu îţi dă posibilitatea să vezi cum stai cu simţul umorului.

Etichete:

 
miercuri, iulie 18, 2007
  Oricine poate truca fotografii
Categoria internet/IT ~

Trucajul fotografic era până de curând doar la îndemâna profesioniştilor. Două softuri realizate de cercetătorii de la universitatea Carnegie-Mellon permit acum oricui să modifice, în câteva secunde, o fotografie eliminând elemente nedorite din imagine sau introducând porţiuni din alte fotografii.
- Fotografiile de pe web au credibilitate nulă titrează o publicaţie ştiinţifică online.
- Cercetătorii de la Carnegie Mellon folosesc imaginile Web pentru a adăuga realism fotografiilor editate susţine altă publicaţie.
Evident, ambele aserţiuni sunt adevărate. Totul depinde de scopul trucajului, care a devenit o operaţie mult mai simplă şi cu o gamă mai largă de posibilităţi decât cea oferită de Photoshop.
Poate sunt pesimist, dar cred că trucajele făcute cu intenţii rele vor fi mai frecvente.

Etichete:

 
marți, iulie 17, 2007
  Canalizarea in Romania
Categoria De pe la noi ~

Într-un articol publicat cu un an în urmă în Ziarul Finaciar, am găsit următorul text:
“România trebuie sa investeasca 14 miliarde de euro pentru a extinde reţeaua de canalizare şi la sate, scrie Adevărul .
Publicaţia citeaza un studiu WaterAid in care se arată că, în Romania, 10 milioane de oameni nu au acces la toalete igienice. Situaţia este, de fapt, mai gravă. Pe lânga faptul ca jumătate din populaţie nu are acces la serviciile publice de canalizare, în multe oraşe nu există staţii de epurare sau tratare a apei"(atunci Adevărul nu fusese cumpărat încă de Dinu Patriciu).

Am extras şi un pasaj dintr-un articol recent din Hotnews.ro:
“România ridică probleme şi la capitolul retelelor de canalizare, unde doar 9,07 milioane locuitori, reprezentând aproape 42 la sută din populaţia României, aveau locuinţele conectate la sistemele de canalizare la finele anului 2006. Potrivit INS, valoarea înregistrată a fost în creştere cu 281.107 persoane faţă de anul precedent.”

Mărturisesc că am căutat şi eu pe site-ul Institutului Naţional de Statistică date de acest gen. N-am reuşit să găsesc decât centralizatoare de informaţii care se încheie în 2004. Presupun că informaţia apare în vreuna din publicaţiile care se obţin contra cost.
În schimb, site-ul e plin de communicate de presă ale INS care seamănă cu scrisoarea Guvernului către Preşedinţie în care se explică de unde vor veni banii pentru creşterea pensiilor şi în care România e înfloritoare.

Etichete:

 
luni, iulie 16, 2007
  Neagu Djuvara modifică istoria
Categoria Trecut - viitor ~

La cei 91 de ani ai săi, Neagu Djuvara, un om a cărui viaţă a fost plină de situaţii uimitoare, reuşeşte să fie o prezenţă plină de vervă şi farmec pe micul ecran şi izbuteşte să genereze scandaluri precum cele proliferate de revistele mondene, atacând teme vechi de 7-800 de ani din istoria românilor.
Cartea sa "Thocomerius - Negru Voda. Un voivod de origine cumană la începuturile Ţării Româneşti", publicată în acest an la Editura Humanitas, a generat valuri de nemulţumiri şi polemici.
Pentru că am dat abia acum de interviul sclipitor publicat în Cotidianul cu o lună în urmă, am scris acest post pentru cei interesaţi de controversa iscată de bătrânul istoric în ultima sa carte publicată, dar şi de diverse întâmplări din viaţa cu totul neobişnuită a profesorului Djuvara.
Celor cărora interviul din Cotidianul le stârneşte curiozitatea de a afla alte întâmplări fascinante din viaţa profesorului Djuvara şi n-au avut prilejul să-i citeasă volumul „Amintiri din pribegie” le propun un interviu mai vechi din Formula As în care sunt descrise câteva fapte uimitoare din viaţa sa.

Etichete:

 
duminică, iulie 15, 2007
  Chioscuri de Internet
Categoria internet/IT ~

Lansate întâi în Statele Unite, consolele cu acces la Internet instalate pe stradă sau în locuri foarte frecventate au început să apară în numeroase ţări europene. Designul unora dintre ele este spectaculos.

Etichete:

 
sâmbătă, iulie 14, 2007
  Lady Di
Categoria De pe planetă ~

Recentul spectacol de pe stadionul Wembley, retransmis de televiziunile din întreaga lume, a dovedit încă o dată că Lady Di rămâne, după zece ani de la tragicul accident care i-a curmat viaţa, una din cele mai charismatice personalităţi ale omenirii. Pentru cei care vor să o revadă pe îndrăgita prinţesă Diana, iată una din selecţiile remarcabile de imagini oferite de You Tube.

Etichete:

 
vineri, iulie 13, 2007
  Călătoriile parlamentarilor noştri
Categoria Politica-politici ~

Instititutul pentru politici publice, o organizaţie neguvernamentală care militează, printre altele pentru reforma clasei politice, a publicat ieri un document intitulat “Studiul deplasărilor externe ale parlamentarilor români în perioada ianuarie 2005 - octombrie 2006: cheltuieli şi eficienţă”.
Studiul poate fi accesat aici în format .pdf şi se referă la călătoriile făcute din bani publici.

Am extras rezumatul studiului:

- Deplasările în străinătate în interes de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor din Parlamentul României au ocazionat, pentru perioada de 20 de luni monitorizată, cheltuieli totale în valoare de aproximativ 2 milioane de euro;
- În unele deplasări s-a cheltuit într-o singură zi de delegaţie aproape cât 3 salarii minime lunare pe economie;
- Raportat la numărul de mandate din Parlament, membrii Partidului România Mare par a fi cei mai cheltuitori atunci când se află pe tărâmuri străine;
- Cele mai frecventate ţări sunt Franţa şi Belgia, în special datorită faptului că majoritatea instituţiilor europene se află în aceste două state;
- Există însă şi destinaţii dintre cele mai exotice precum Tanzania, Egipt, Oman, Guyana Franceză sau Qatar;
- Aproximativ 20.000 de euro au fost cheltuiţi cu ocazia participărilor la evenimente sportive, iar campioni la acest capitol sunt membrii Partidul Democrat;
- În jur de 52.000 de euro au fost cheltuiţi cu ocazia deplasărilor grupurilor de prietenie, unele în ţări care prezintă interes foarte scăzut pentru ţara noastră, precum Maroc sau Pakistan;
- În anumite delegaţii, specializarea deputatului are mai puţin de-a face cu reuniunea la care participă;
- În cazul unora dintre vizitele de documentare se recurge la deplasări în grupuri destul de mari.

Am mai reţinut din prezentarea agenţiei RADOR:

Cei mai plimbăreti par a fi senatorii UDMR, 90% dintre aceştia efectuând vizite in străinatate, în timp ce cei mai cheltuitori sunt senatorii PRM, cu o medie de 42.732 RON-senator. O alta concluzie a cercetarii realizate de IPP relevă ca în unele situatii specializările parlamentarilor nu corespund cu temele reuniunilor la care participă. Astfel, deputata PRM, Ruxandra Jipa, de profesie jurist, a participat in SUA la reuniunea de tehnologie aero-spatiala a Adunarii Uniunii Europene Occidentale. Domnia sa a fost insoţită de colegul sau de la UDMR, Levente Csaba Szekely, de profesie medic veterinar, membru al Comisiei pentru agricultură. In Guiana Franceza, deputatul PRM, Valeriu Buzea, a asistat la lansarea rachetei Arianne.

Pe site-ul I.P.P. mai puteţi găsi şi alte performanţe "democratice" ale aleşilor noştri

Etichete:

 
joi, iulie 12, 2007
  10 aparate care ne-au schimbat viata
Categoria Ştiinţă-tehnologie ~

Evenimentul Zilei a preluat din publicaţia electronică Wired.com prezentarea a 10 aparate care ne-au schimbat modul de viaţă, în ultimul secol. Evident selecţia este subiectivă, dar dacă ţinem seamă de faptul că ea se limitează la domeniile electronicii şi comunicaţiilor, cred că o mare parte din aparate ar întruni multe voturi.

Etichete:

 
miercuri, iulie 11, 2007
  Pretul carburantilor
Categoria utile? ~

Site-ul Automobil Clubului din Luxemburg oferă o listă a preţurilor orientative ale carburanţilor în ţările europene. Informaţiile mi se pare utile atunci când ajungeţi aproape de o graniţă cu rezervorul destul de gol. De exemplu, e de preferat să alimentaţi maşina în Elveţia decât în Germania, Italia sau Franţa sau în Spania decât în Franţa sau Portugalia.

Etichete:

 
marți, iulie 10, 2007
  Oameni si locuri
Categoria De pe planetă ~


Galen R. Frysinger este un chimist american pasionat de calătorii, care şi-a dedicat anii de după pensionare etnografiei comparate. Pe parcursul a 40 de ani, a vizitat 170 de ţări şi 91 de teritorii care nu sunt independente.
Colecţia lui de fotografii însoţite de explicaţii este imensă.
Fotografiile reuşesc să surprindă, după părerea mea, multe imagini de neuitat.
În România, Dr. Frysinger a fost în 1986. Merită să selectaţi „More photo”, unde veţi vedea printre alte imagini interesante şi o coadă la benzină din acei ani. Dacă veţi privi mai atent veţi constata că aşteptau să le vină rândul sute de maşini.
Iată pozele din Antarctica, cele de la Auschwitz şi de la Angkor Thom din Cambodgia, capitala imperiului khmer cu 1000 de ani în urmă.
Dintre colecţiile tematice cred că merită atenţie siturile arheologice romane răspândite în diverse ţări ale imperiului antic.
Printre locurile pe care ar trebui să le vadă un om înainte de a muri figurează printre sute de recomandări, Petra din Iordania, mai puţin celebră decât altele, printre cele 7 minuni ale lumii recent votate, cu mai multe poze şi explicaţii şi Machu-Picchu cu imaginile monumentelor incaşe alternate cu imagini din zilele noastre.

Etichete:

 
luni, iulie 09, 2007
  Windows scade, Linux creste
Categoria internet/IT ~

Rezultatele unui studiu realizat recent arată că, în America de Nord, numărul dezvoltatorilor de soft care folosesc sistemului de operare Windows a scăzut cu peste 9% faţă de anul trecut.
Dacă ţinem seamă de faptul că America de Nord este principala sursă de soft pe plan mondial şi că migraţia, începută acum doi ani, se desfăşoară în principal către Linux, fenomenul este important pentru evoluţia viitoare a informaticii. Deocamdată, în America, Windows mai deţine 65% din piaţă.
Poate că era elegant ca semnatara articolului să fi precizat şi de unde a preluat informaţiile publicate.

Etichete:

 
duminică, iulie 08, 2007
  Cele 7 minuni votate
Categoria De pe planetă ~

Cu două săptămâni în urmă povestem despre un sondaj cu tema „Care sunt cele 7 minuni ale lumii de azi”. Rezultatul sondajului a fost anunţat ieri la Lisabona.
Ceremonia desfăşurată pe stadionul Benfica s-a bucurat de participarea unor celebrităţi de prim rang (Jose Carerras, Jenifer Lopez, Neil Armstrong, etc.)
Deşi din cei cca. 100 de milioane de participanţi la sondaj, majoritatea au folosit calculatorul pentru a răspunde şi e de presupus că aparţin generaţiilor tinere, singurul simbol mai nou de 100 de ani, din cele 7 minuni votate, este statuia Lui Cristos din Rio de Janeiro, terminată în 1931.

Etichete:

 
  Blog cu pisici
Categoria Blogosfera ~

Dacă vă plac pisicile, vizitaţi acest blog. Veţi găsi multe poze nostime.
via Vivi

Etichete:

 
sâmbătă, iulie 07, 2007
  Capitala sperietorilor
Categoria De pe planetă ~


Satul Denens din cantonul francofon Vaud din Elveţia este considerat capitala mondială a sperietorilor. Acolo se organizează, de două ori pe an, un festival-concurs al sperietorilor.
Am vizitat satul cu 600 de locuitori într-o seară, după o zi cu multe escale prin localităţi elveţiene pline de farmec. Lipsa mea de pricepere întru ale fotografiei m-a împiedicat să fac nişte poze care să merite să fie prezentate pe blog, aşa că vă propun să vedeţi câteva poze făcute de alţii aici şi aici.
Aşa aflăm şi noi cum se poate stimula turismul.

Etichete:

 
vineri, iulie 06, 2007
  Constitutia detergent pentru coruptie
Categoria Politica-politici ~

O metodă de spălare de păcate a demnitarilor acuzaţi de fraude sau de alte ticăloşii, folosită din ce în ce mai frecvent în ultima vreme, este găsirea unei chichiţe care să constate un element de neconstituţionalitate în legile în baza cărora sunt învinuiţi diverşi politicieni, acceptate cu candoare de grămezi de judecători „incoruptibili” care suspendă procesul până la pronunţarea Curţii Constituţionale.
Cel mai recent beneficiar al şmecheriei este Adrian Năstase pe care Curtea Constituţională l-a spălat de păcate, lăsând Camerei Deputaţilor dreptul de a accepta începerea urmăririi penale (încheiate) în cazul lui. Practic, această hotărâre anulează dosarele întocmite de procurori în cazurile Năstase, Şerban Mihăilescu (Miki Şpagă) şi Codruţ Şereş.
E drept că în martie CC a respins excepţia invocată de Dan Ioan Popescu, dar stocul de chichiţe pentru procesul lui e probabil imens.
Recent Curtea de Apel Bucureşti a trimis la spălătoria constituţională şi procesul iniţiat de Dan Voiculescu, împotriva concluziei CNSAS că individul a fost turnător la securitate. Motivul invocat: înfiinţarea CNSASului încalcă Constituţia! Nici învinuitul senator, nici deputatul care îi este avocat nu s-au îndoit de constituţionalitatea legii CNSAS până când instituţia care cercetează arhivele securităţii nu l-a acuzat pe stăpânul Partidului Conservator şi al televiziunilor aferente că a făcut poliţie politică.
Penibil este faptul că parlamentarii care contestă în justiţie anumite legi, le-au susţinut când au fost adoptate.

Etichete:

 
joi, iulie 05, 2007
  Nu e scamatorie!
Categoria Ştiinţă-tehnologie ~

Aţi auzit de magneţii supraconductori? You Tube va oferă o demonstraţie nostimă a unui fenomen care va oferi poate, în viitor, soluţii tehnologice nebănuite.
Să ne amintim că în 1952, când a fost acordat premiul Nobel pentru primele aplicaţii în domeniul rezonanţei magnetice nucleare, nimeni nu bănuia că pe acest fenomen se va baza una din cele mai apreciate metode moderne de investigare medicală neinvazivă.
Tot pe You Tube puteţi vedea trenul Maglev din Japonia care rulează fără contact cu şina, folosind forţele electromagnetice create între magneţii supraconductori de la bordul vehiculului şi bobinele de la sol şi care a atins, în anul 2003 pe o linie experimentală, 581 km/oră (record nedepăşit încă).

Etichete:

 
miercuri, iulie 04, 2007
  O noutate la Google Maps
Categoria internet/IT ~

Nu e exclus sa nu fie chiar o noutate de ultimă oră, dar eu am descoperit-o abia acum. Vechea facilitate oferita de Google Maps de a optimiza traseul parcurs cu automobilul între două locaţii, a fost completată cu posibiltatea de a modifica ruta prin simpla tragere a traseului cu mouse-ul. Pentru România, stabilirea traseelor nu funcţionează încă, dar noua facilitate nu este limitată numai la Statele Unite. Am experimentat o modificare a itinerarului optim între Paris şi Lausanne, introducând o deviaţie prin Dijon şi a funcţionat perfect.
Via Reddit

Etichete:

 
marți, iulie 03, 2007
  Iluzionistul Chris Angel
Categoria arte ~

Iluzionist şi actor american, Chris Angel (Christopher Nicholas Sarantakos), considerat în ultimii ani ca fiind mai spectaculos decât celebrul David Copperfield, face frecvent demonstraţii de magie în locuri publice, în afara sălilor de spectacole. Iată o colecţie imensă de tururi de magie ale lui Chris, disponibile pe You Tube. Mă îndoiesc că veţi avea răbdare să le urmăriţi pe toate, dar foarte multe sunt uluitoare.
Evident că, datorită diversităţii surselor, veţi găsi unele trucuri repetate.

Etichete:

 
luni, iulie 02, 2007
  Din istoria WCului
Categoria Trecut - viitor ~

Closetul amplasat în casă care se spală cu apă (flushing toilet sau water closet) a fost inventat cu peste 400 de ani în urmă, iar hârtia igienică a apărut în China cu peste 1000 de ani în urmă.
În România de azi, aproape jumătate din populaţie şi numeroase şcoli au latrine neigienice în curte.

Etichete:

 
duminică, iulie 01, 2007
  Unii fac un pod peste Marea Baltica
Categoria De pe planetă ~

La 7 ani de la inaugurarea spectaculosului pod care leagă Danemarca de Suedia, Germania şi Danemarca au convenit, vineri, să construiască un pod cu o lungime de 20 de kilometri peste Marea Baltică care să asigure o legătură terestră între cele două ţări, anunţă BBC.
E uşor de dedus că aceste ţări şi-au cam terminat construcţia autostrăzilor necesare şi că bugetele lor sunt capabile să suporte o cheltuială de mare amploare. Noi n-avem nici măcar o autostradă întreagă, la podul Calafat-Vidin bulgarii suportă grosul cheltuielilor iar podul de la Brăila e de 10 ani în faza de poveste de adormit copiii. După cum se vede, pentru guvernele noastre infrastructura a fost şi este prioritară doar în vorbe, iar găurile din bugetul ce va fi dictat PNLului de PSD vor contribui din plin la perpetuarea situaţiei existente.

Etichete:

 
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

SCRISE RECENT

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul