Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

luni, ianuarie 30, 2006
  Test simpatic in franceza
Categoria teste

Pentru cei care preferă temele amuzante, vă mai propun un test, în limba franceză, care poate fi preluat de la adresa mea cu teste unde figurează sub numele "Test rigolo".
Testul are ca scop să descrie felul în care sunteţi perceput(ă) de cei cu care interacţionaţi.
E scurt, simplu şi rezultatele mi s-au părut de băgat în seamă.
După ce l-am extras de pe situl franţuzesc Cpourgolri şi l-am decompresat, mi s-a părut mai simplu să vă ofer testul dintr-un depozit de fişiere.
Situl franţuzesc are grămezi de subiecte nostime, dar presupune extragerea fiecărui test sau joc dintr-un fişier zip, decompresarea şi apoi descărcarea fişierului.
O precizare: depozitul pe care l-am folosit şterge fişierele neaccesate timp de 14 zile, aşa că există posibilitatea să nu mai găsiţi testul, peste câtva timp.
 
duminică, ianuarie 29, 2006
  Test de comportament sexual
Categoria teste

Un amic mi-a atras atentia că tematica blogului meu e pretenţioasă şi nu prea are haz.
Contez, în consecinţă, pe faptul că blogul meu nu atrage minorii sub 16 ani şi că întrebările din Testul Purescore nu mai ascund azi vreun mister pentru cei care au atins această vârstă. Din diverse forumuri am dedus că pentru cei de 18 ani, întrebările sunt de-a dreptul naive
Testul e destul de scurt, e nostim şi are o variantă în limba română, pe care o alegeti clicând pe tricolorul românesc.
 
vineri, ianuarie 27, 2006
  Artcyclopedia
Categoria arte

Cred ca Artcyclopedia constituie una din cele mai spectaculoase prezentări online ale operelor importante din toate domeniile artelor vizuale.
Enciclopedia prezintă 8200 de artişti, indexează 2100 de situri de artă şi permite vizionarea a 175.000 de reproduceri ale unor opere de artă.
Picturi, sculpturi, gravuri, ilustraţii, fotografii, bijuterii, vase, miniaturi, ţesături, lucrări de arhitectură, artă cinetică, artă murală din diverse epoci pot fi accesate cu un sistem comod de mecanisme de regăsire.
Imaginea alăturată este un fragment dintr-un portret, pictat în secolul al XV-lea, de Sandro Botticelli.

Situl are şi o parte – să zicem - hazlie. Dacă selectaţi la “Artists by Name” pe Constantin Brancusi şi încercaţi să folosiţi traducerea automată în româneşte a prezentării (pe coloana din stânga), veţi afla că pe sculptor îl cheamă Constantin Ramură, că Washington DC înseamnă Spălare DC şi veţi mai găsi multe alte nostimade penibile în numele atribuite sculpturilor. Imperfecţiunile obişnuite ale traducerilor automate în limbile de largă circulaţie, sunt amplificate paroxistic atunci cand e vorba de limbi cu circulaţie restrânsă cum e româna.
 
marți, ianuarie 24, 2006
  Flybookul şi prosperitatea Romaniei
Categoria păreri-informaţii-glume

Fără a avea pretenţia că sunt specialist în domeniul IT, constat ca simplu utilizator de calculator, interesat de posibilităţile uneltei pe care o foloseşte, obsesia americană de a oferi telefonului mobil, printre tot felul de alte anexe agreate de adolescenţi, posibilitatea de a prelua cât mai multe din prerogativele de azi ale calculatorului.
Un exemplu tipic, cert departe de a fi un caz izolat, este Gmail mobile.
Am citit de curând (nu-mi amintesc sursa) un punct de vedere care susţinea că ideea de laptop obişnuit e deja perimată.
Printre uneltele care se bucură azi de succes în USA este un notebook taiwanez de poşetă intitulat Flybook, care se vinde În Statele Unite la un preţ de peste 2000 de dolari, adică mult peste preţul notebookurilor cu dimensiuni si performanţe echivalente pentru calculatorul propriu zis.
Ceeea ce face Flybookul diferit de un notebook mic şi modern este legat de posibilităţile sale de conectare la reţelele de telefonie mobilă (800, 900, 1900 MHz, GSM, GPRS).
Cu alte cuvinte, pretind producătorii, ai oriunde o posibilitate de conectare cu oricine are măcar un telefon banal. Designul şi posibilităţile de funcţionare ca Tablet PC îi sporesc atractivitatea pentru VIPurile de sex feminin.
Produsul este oferit şi în România la cca 2200 de dolari.

Interesant este ca un laptop similar, Fujitsu-Siemens, care include varianta Tablet PC, dar nu şi conectarea la reţelele de telefonie mobilă, costă în Statele Unite 1500-1600 USD , iar la noi peste 2800 de dolari .

De aici de pe meleagurile dâmboviţene e greu de explicat aceste diferenţe de preţ, mai ales că asocierea dintre Fujitsu si Siemens elimină, la noi, taxele vamale, lucru care nu se intâmplă la Flybook.

Una din explicaţii ar putea fi distribuitorii au convingerea că unealta taiwaneză va fi achiziţionată de toţi parlamentarii, miniştrii, de ceilalţi demnitari, de membrii consililior judeţene şi locale, de primari, etc.
Acum vă cer permisiunea să vă explic de ce, cred eu, că datorită Flybookului România poate fi condusă mai bine .
Un dispozitiv de cuplare la sistemul de votare ataşat la un Flybook ar oferi parlamentarilor noştri posibilitatea ideală de a-şi exercita cu maximă eficienţă atribuţiile, de oriunde i-ar mâna interesele personale, în lumea largă. Miniştri nu vor mai trebui să se adune în şedinţe de guvern, putând să aibă la îndemână noile notebookuri mici, oriunde s-ar afla. Evident, cu ajutorul Flybookului, aleşii noştri vor găsi şi alte modalităţi de a se degreva de alte multe activităţi care îi împiedică să se ocupe destul de propriile lor interese. Iată, în concluzie, o propunere de investiţie care va face România să prospere (cel puţin prin cei care ne reprezintă).
 
duminică, ianuarie 22, 2006
  Informatii interesante de la UNESCO
Categoria păreri-informaţii-glume

Drepturile omului, democraţia, Uniunea Europeană, globalizarea sunt concepte pe care le întâlnim zilnic în presă, în documente oficiale, în studii, în comentarii şi sinteze de tot felul.
Folosim aceşti termeni cu nonşalanţa cu care vorbim despre apă, hârtie, pisici sau dulapuri. Şi totuşi, aproape fiecare din noi are goluri uriaşe în cunoaşterea unor amănunte esenţiale referitoare la fiecare aceşti termeni.

Cât de puţin ştim despre aceste domenii, aflăm, în limba română, pe Portalul Dadalos al UNESCO.

Câţi dintre noi au auzit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului în Islam, de Carta africană a drepturilor omului şi ale popoarelor (ambele datează din 1981) sau de Declaraţia Universală a Obligaţiilor Omului semnată de 25 de şefi ai marilor state ale lumii, cam in aceeaşi perioadă?

Câţi ne-am întrebat de ce nu e interesată Norvegia să facă parte din Uniunea Europeană?

"Democraţia este un sistem politic prost, cel mai bun, însă, dintre cele pe care omenirea le-a inventat până acum" - spunea fostul prim-ministru britanic Winston Churchill.
Portalul nu include încă elementele specifice democraţiei româneşti, aşa că, după ce veţi afla că scandalurile politico-economice sunt o componenta a democratiei, veţi observa că scandalurile descrise în portal sunt urmate întotdeauna de demisia celor implicaţi în astfel de scandaluri.

Consecinţele globalizării pe care noi, românii, le privim ca pe o manifestare a progresului omenirii sunt, de fapt, nefaste pentru cei mai mulţi oameni (nu e vorba de Domnii Ţiriac, Patriciu şi alţii).
Cum principala componentă a globalizării este cea economică, dacă ţinem seamă de fluxurile internaţionale de capital, globalizarea e de fapt o triadizare . Cu alte cuvinte procesele de integrare tehnologică, economică şi socio-culturală se manifestă în special între cele mai bine dezvoltate trei regiuni ale lumii (Japonia şi ţările nou-industrializate din sudul şi sud-estul Asiei, Europa Occidentală şi Nordul Americii).

Nu am atins aici decât o parte infimă din problemele la care se referă numeroasele materiale, sistematizate sub formă de cursuri şi prezentări grafice, ce pot fi preluate prin copiere de pe cele 1400 de pagini ale portalului. Nu sunt neglijate problemele resurselor de apă, ale evoluţiei climei, ale calităţii vieţii şi multe altele.

Nu ştiu de ce, problemele de pe acest portal mi se par mai importante decât aspectul Doamnei Udrea, povestea mătuşii Tamara, sau înmulţirea mitropoliţilor în România.
În acelaşi timp, cred cu tristeţe că pe luminaţii noştri analişti preatelevizaţi C.T. Popescu, Cristoiu, Roşca, Nistorescu, Tatulici etc, etc. nu-i interesează (probabil nici nu-i duce capul) să prezinte analize de acest gen. Este şi ăsta un aspect al subdezvoltării noastre de azi.
 
vineri, ianuarie 20, 2006
  Dicţionar online de proverbe englez-roman
Categoria dicţionare şi enciclopedii

Dicţionarul de proverbe englez-român este unul din cele 7 dicţionare româneşti care figurează pe situl Your Dictionary.com. Situl pretinde că există 6800 de limbi vorbite în 200 de ţări. Din aceste limbi numai 2261 pot fi şi scrise.
Revenind la proverbe, autorul dicţionarului, Tudor Flonda a ales soluţia de a oferi adesea mai multe proverbe româneşti pentru acelaşi proverb englezesc.
Cum nu sunt destul de competent pentru a aprecia acurateţea formulărilor în engleză, apreciez doar că multe din traducerile româneşti nu sună grozav.
Totuşi, dacă textele englezeşti sunt corecte şi expresive, dicţionarul poate fi util celor care vor să să traducă mai colorat, în engleză, o formulare românească.
Cele aproape 1500 de proverbe sunt ordonate alfabetic, după cuvântul englezesc cheie pentru proverb.
 
sâmbătă, ianuarie 14, 2006
  Legile lui Murphy
Categoria păreri-informaţii-glume

Cred ca din toate textele din lume care poartă numele de legi, cele mai cunoscute sunt legile lui Murphy. Ele acoperă toate domeniile existenţei, sunt acceptate cu simpatie chiar dacă nu sunt strălucite, sunt totdeauna concise şi constituie produse folclorice realizate în mai toate colţurile lumii.
Pentru majoritatea dintre noi, Murphy e un fel de Bulă intelectual.
Am aflat cu surprindere, cu mai mulţi ani în urmă, că miile (sau poate zecile sau chiar sutele de mii) de aserţiuni care bântuie prin lume şi pe care le numim legile lui Murphy au ca origine o exclamaţie a lui Edward A. Murphy, căpitan inginer în armata Americană, aflat în anul 1949 la baza aeriană Edwards din California, care a spus, într-un moment de enervare, despre un tehnician care executase prost o piesă: “Dacă există vreo posibilitate ca să facă prost piesa, el o va găsi”. Aceasta este de fapt singura formulare din tot ce numim azi murphologie care ii aparţine lui Edward Murphy. Expresia a avut mare succes printre specialiştii americani în aeronautică, a fost preluată cu entuziasm de presă, a stârnit o emulaţie incredibilă printre specialiştii din diverse domenii şi azi s-a ajuns în situaţia în care nu există om care să fi urmat un pic de şcoală şi care să nu fi auzit de legile lui Murphy.
Dintre siturile dedicate legilor lui Murphy pe care le-am parcurs, (nu prea multe, căci sunt mii) cel mai bine organizat mi s-a părut Murphy's Laws Site.
Veţi fi surprinşi de succesul legilor lui Murphy în România căutînd cu Google Legile lui Murphy.
Iată cum poate deveni un om oarecare, celebritate mondială de prim rang, descărcându-şi nervii pe cineva.
Se pare ca Edward Murphy a murit, ucis de un automobolist englez care conducea, în Statele Unite, pe partea stângă a drumului.
 
marți, ianuarie 10, 2006
  Carti de telefon din toata lumea
Categoria utile?

Un prieten din Canada mi-a recomandat Infobel.com, o însumare de cărţi de telefon din mai toate ţările lumii.
Am mai găsit Infobel Belgia, Infobel Franţa dar şi alte variante pe care le puteţi accesa căutând Infobel cu Google.
Numerele din România le găsiţi, pornind de la situl Infobel.com, la alte ţări. Veţi găsi variantele româneşti ale Paginilor albe şi ale Paginilor aurii.
In majoritatea ţărilor, gasiţi indicaţii în engleză. Din ce am testat, China şi insulele Feroe nu oferă date în engleză decât pentru persoane juridice.
 
duminică, ianuarie 08, 2006
  Genium cauta orice in romaneste
Categoria păreri-informaţii-glume

Tendinţa noilor motoare de căutare este să permită, alături de cautarea pe web, găsirea de informaţii extrase din dicţionare şi enciclopedii, din presă din cărţi şi – evident – să adune publicitate.
Genium.ro se bazează pe Google, face toate operatiile pe care le-am descris mai sus şi – în plus – oferă informaţii din mai toată presa românească, numere de telefon, coduri poştale, diverse soluţii de corespondenţă electronică, informaţii despre bănci, teatre şi cinematografe, informaţii turistice din ţară şi din străinătate, felicitări, selecţii de situri româneşti şi multe altele.
Cu scopul de a proteja copiii, Compania Positive Media Ro care a construit situl a introdus filtre pentru un mare număr de termeni cu conţinut obscen in limba română.
După părerea mea, Genium e o unealtă comodă şi utilă.
 
sâmbătă, ianuarie 07, 2006
  Stiinta si religia
Categoria păreri-informaţii-glume

Până azi am încercat să vă atrag atenţia asupra siturilor care cred eu că merită atenţie, şi nu asupra părerilor din blogosfera românească. Azi încalc această regulă. Voi încerca să nu mai repet excepţia.
Provocat de Ovidiu cu doi nuci , Un om simpatic din susu' ţării se ocupă în posturile din 6 şi 7 ianuarie de lumea în care trăim şi crede că o soluţie bună e ca ştiinţa să-şi dea mâna cu religia. Problema e că, pe pământ, conceptele abstracte religie şi ştiinţă sunt reprezentate de indivizi cu comportamente, preocupări şi tendinţe diferite, adesea antagonice. E adevărat că unele secte au mâinile îngemănate cu "ştiinţa" astrologico-zodiacală.
Poate că stăteam în banca mea, dacă prietenul de care vorbeam n-ar fi citat, în prim plan, (fără vreo rea intenţie, probabil) escala făcută în locul unde se întâlneşte ştiinţa cu religia, un ghiveci cu pretenţii holistico-esoterice, cu vorbe preţioase şi goale precum “energia divina primordiala pe o alta frecventa de vibratie”, dar şi cu oferte prozelitiste şi cursuri despre Kabbala şi ştiinţa banilor, aparţinând unui individ neidentificabil. O şmecherie care va găsi nişte oameni necăjiţi care să piardă ceva din puţinul pe care îl au. Providerul de Internet al sitului este in Toronto- Canada şi nu in România cum ar sugera extensia .ro.

Simt nevoia să fac o mărturisire: nu mai sunt de mult tânăr. Am avut prilejul să văd adesea comportamente urâte şi mai rar purtări admirabile. Am întâlnit mulţi ticăloşi care profesau religia şi mulţi escroci care se pretindeau oameni de ştiinţă.
Am respectat şi am admirat oameni cărora credinţa în divinitate le dădea forţa să le fie de mare folos semenilor lor dar şi atei care au găsit soluţii ştiinţifice valoroase pentru progresul omenirii. Între ateul declarat Albert Einstein şi Papa Ioan Paul al II-lea există, cred eu, mult mai multe puncte comune decât între religioşii Bin Laden şi Dalai Lama sau între vindecătorii cu laptop de pe DDTV şi doctorul Raed Arafat de la SMURD.

Până să-şi dea mâna cu ştiinţa, religiile se duşmănesc între ele.
Işi dă mâna iudaismul cu islamismul sau măcar Biserica ortodoxă cu cea greco-catolică? Se iubesc Mitroplitul Sibiului cu cel al Clujului?

Şi acum cu toată simpatia pe care mi-o inspiră cel care semnează Bidigania, cedez tentaţiei de a vă prezenta *pagina românească despre ateism scrisă de oameni care nu cred în întâlnirea ştiinţei cu religia. Nimic ezoteric, nimic holistic, analize juridice, argumente, citate, glume dar şi forumuri în care credincioşii combat părerile ateiste. Un sit care merită şi atenţia celor care cred în Dumnezeu.

Zicea omul de excepţie care a fost Indira Gandhi: "Nu poţi strânge mâna cuiva, dacă ţii pumnul strâns."
Indira Gandhi a fost asasinată de doi membri ai gărzilor ei de corp, adepţi ai religiei sikh, care combină elemente din religia hinduista si cea islamica. Cauza: tendinţele separatiste din regiunea Punjab, templele transformate în redute militare, mii de morţi. Una din regiunile prospere ale Indiei transformată într-o zonă de dezordine şi violenţă. Motive religioase? Aparent.
Practic, diversitatea religiilor a devenit, în multe locuri de pe glob, pretext pentru asasinate individuale sau în masă, dar şi o sursă importantă de bani.

Din păcate şi ştiinţa asigură, prin legislaţia modernă a patentelor, îmbogăţirea marilor companii internaţionale şi este inaccesibilă oamenilor din ţările subdezvoltate. 25 de milioane de oameni din Africa subsahariană mor de SIDA, din cauza preţurilor prohibitive ale medicamentelor brevetate care le-ar putea lungi viaţa.

Întreb şi eu ca prostul: cine cu cine să-şi dea mâna în lumea în care trăim? Bush cu Bill Gates? Iliescu cu Geoană? Sebastian Vlădescu cu Peter Imre? Cred că soluţia optimă rămâne Nicolăescu cu Sorin Oprescu, după ce se vor înţelege să vândă terenul de lângă Spitalul Municipal.

*25.01.2005 Dupa ce a disparut vreo 10 zile, situl pagina românească despre ateism funcţionează din nou.
 
joi, ianuarie 05, 2006
  Alte teste de la BBC
Categoria teste

In august v-am propus două teste de pe portalul BBC.
De atunci numărul testelor oferite de BBC a crescut simtitor. Cum fiecare din noi este interesat de anumite laturi ale personalităţii sale, vă propun să alegeţi singuri testul care vi se pare mai apropiat de preocupările Dumneavoastră. Veţi găsi teste referitoare la memorie, preferinţe, morală, adulter, autocontrol, perfecţionism, carieră, dezgust, simpatii etc.
 
marți, ianuarie 03, 2006
  Pamantul privit din cer
Categoria păreri-informaţii-glume

Yann ARTHUS-BERTRAND s-a născut acum 60 de ani, în Franţa. În 1995 a iniţiat, sub patronajul UNESCO, o bancă de imagini ale pământului văzut de sus. Imaginile sunt însoţite de comentarii scrise de oameni de ştiinţă. In fotografiile, grupate pe ţări, veţi găsi multe imagini interesante, Iată, de exemplu, un câmp cu lalele de lângă Amsterdam, pe care l-am reprodus micşorat.
Am ales din cele 1000 de fotografii care arată pământul văzut de sus, cu comentarii în engleză, franceză şi spaniolă, doar câteva, axate pe diferenţa uriaşă dintre dezvoltare şi subdezvoltare. Fotografiile alese se referă la mentalitate, la educaţie şi la construirea viitorului, mai mult decât la sărăcie sau la bogăţie.

Iată un cimitir de tancuri Irakiene, rămas pe teritoriul bogatului Kuweit, după războiul din Golf, din 1991.

Republica Dominicană a cunoscut o dezvoltare economică spectaculoasă în ultimii 10 ani. Lipsa unor investiţii în reciclarea gunoaielor pune în pericol sănătatea populaţiei.

O mină de aur din Mato Grosso – Brazilia. Îmbogăţirea aurului se face cu mercur. După unele estimări, cantitatea de deşeuri toxice de mercur este egală cu cantitatea de aur extras.

Să ne îndreptăm către altă mentalitate:

85% din populaţia Islandei se încălzeşte azi folosind sursele geotermale ieftine. În 1960 numai un sfert din populaţie beneficia de această resursă.

In insula Bali din Indonezia cultivarea algelor roşii, mult căutate de industriile alimentară, farmaceutică şi cosmetică, a devenit o sursă importantă de profit pentru populaţia de pe coasta oceanului.

In Finlanda, cea mai nordică ţară a Europei, lumina artificială asigură fotosinteza fără de care plantele nu se pot dezvolta. 70 % din suprafaţa Finlandei e acoperită de păduri. Din utilizarea deşeurilor lemnoase se asigură 20% din necesarul de energie al ţării. Iată cum arată o seră la peste 60 de grade latitudine nordică. Finlanda produce 35500 de tone de tomate pe an.

La 2 km de portul Copenhaga, in strâmtoarea care separă Danemarca de Suedia, un parc cu generatoare electrice eoliene produce 90 de milioane Kwh pe an. In 2001, 13 la sută din energia electrică utilizată de danezi era produsă de centralele eoliene. In 2030, energia eoliană va acoperi 40% din necesarul ţării.

Regret că n-am găsit imagini din România. Chiar urâte, dar importante. Poate vedeam şi noi ceva mai semnificativ decât revelionul lui Tăriceanu, confuziile din codul fiscal, ghionturile dintre Geoană şi Năstase, rânjetul lui CTP, corupţia (uite-o, nu e) şi manelele.

Cel care mi-a atras atenţia asupra acestui sit a semnat justanotherINTJ, într-un comentariu recent la postul meu mai vechi Lumea unui fotograf călător. Există în comentariu şi alte recomandări.
 
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

SCRISE RECENT

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul