Legile lui Murphy
Categoria
păreri-informaţii-glumeCred ca din toate textele din lume care poartă numele de legi, cele mai cunoscute sunt legile lui Murphy. Ele acoperă toate domeniile existenţei, sunt acceptate cu simpatie chiar dacă nu sunt strălucite, sunt totdeauna concise şi constituie produse folclorice realizate în mai toate colţurile lumii.
Pentru majoritatea dintre noi, Murphy e un fel de Bulă intelectual.
Am aflat cu surprindere, cu mai mulţi ani în urmă, că miile (sau poate zecile sau chiar sutele de mii) de aserţiuni care bântuie prin lume şi pe care le numim legile lui Murphy au ca origine o exclamaţie a lui Edward A. Murphy, căpitan inginer în armata Americană, aflat în anul 1949 la baza aeriană Edwards din California, care a spus, într-un moment de enervare, despre un tehnician care executase prost o piesă: “Dacă există vreo posibilitate ca să facă prost piesa, el o va găsi”. Aceasta este de fapt singura formulare din tot ce numim azi murphologie care ii aparţine lui Edward Murphy. Expresia a avut mare succes printre specialiştii americani în aeronautică, a fost preluată cu entuziasm de presă, a stârnit o emulaţie incredibilă printre specialiştii din diverse domenii şi azi s-a ajuns în situaţia în care nu există om care să fi urmat un pic de şcoală şi care să nu fi auzit de legile lui Murphy.
Dintre siturile dedicate legilor lui Murphy pe care le-am parcurs, (nu prea multe, căci sunt mii) cel mai bine organizat mi s-a părut
Murphy's Laws Site.
Veţi fi surprinşi de succesul legilor lui Murphy în România căutînd cu Google
Legile lui Murphy.
Iată cum poate deveni un om oarecare, celebritate mondială de prim rang, descărcându-şi nervii pe cineva.
Se pare ca Edward Murphy a murit, ucis de un automobolist englez care conducea, în Statele Unite, pe partea stângă a drumului.