Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

luni, noiembrie 30, 2015
  Cea mai mare fabrică de clone din lume
În China ia fiinţă cea mai mare fabrică de clone din lume, în care vor fi obţinuţi, la scară comercială, câini dresaţi, animale de companie, cai de curse şi vite mari cornute.
Câinii au rolul de a împiedica transportul drogurilor în aeroporturi iar cornutele vor permite satisfacerea necesarului de carne de vită.
Construcţia clădirii principale a început, iar oamenii de ştiinţă vor începe să lucreze în prima jumătate a anului 2016.

Etichete:

 
duminică, noiembrie 29, 2015
  Chiria oricărui apartament:1 Euro pe an
Într-un cartier din oraşul german Augsburg, chiria impusă pentru orice apartament este neschimbată din anul 1520 şi valorează mai puţin de un Euro pe an.

Etichete:

 
sâmbătă, noiembrie 28, 2015
  De ce plutesc cuburile de gheaţă?
Ne-am obişnuit să acceptăm ca atare numeroase fenomene neobişnuite pe care le întâlnim frecvent, fără să ne întrebăm care e explicaţia lor. Printre ele, este şi faptul că gheaţa pluteşte în apă.
În general, când trec de la starea lichidă la starea solidă, substanţele devin mai dense şi ajung la fundul lichidului. Apa constituie o excepţie, fapt care permite cuburilor de gheaţă să plutească în apă.

Etichete:

 
vineri, noiembrie 27, 2015
  Premii Nobel inedite
Acodarea premiilor Nobel, cele mai prestigioase premii științifice din lume, respectă anumite reguli stabilite de Fundaţia Nobel. Au existat totuşi şi destule cazuri în care regulile nu au fost respectate. Veţi constata că inexistenţa premiului Nobel pentru matematică, fapt care intrigă pe mulţi oameni, are o explicaţie surprinzătoare.

Etichete:

 
joi, noiembrie 26, 2015
  Coduri de tot felul
Un site românesc vă prezintă liste cu numeroase coduri cum ar fi codurile poştale româneşti şi internaţionale, codurile CAEN, clasificarea ocupaţiilor din România, codurile cadastrale, prefixele telefonice Telekom şi RCS-RDS şi altele.

Etichete:

 
miercuri, noiembrie 25, 2015
  Clasa politică postdecembristă
In 2009, anul în care se împlineau 20 de ani de la evenimentele din 1989, apărea sub titlul Clasa politică postdecembristă este cea mai incompetentă, cea mai lacomă şi cea mai arogantă din istoria României un interviu al regretatului istoric Florin Constantiniu.
Mi-au atras atenţia, în special, două pasaje din interviu pe care le reproduc mai jos:
„Lipsită de expertiză, avidă de căpătuială și sigură de impunitate, clasa politică s-a aruncat asupra României cu un singur gând: să se îmbogățească. A jefuit cum nici huliţii fanarioți n-au făcut-o. Responsabilitatea ei față de situația catastrofală a României este imensă”.
„Cred că principalul vinovat de această situație este însuși poporul român! El ilustrează perfect observația că "un popor de oi naște un guvern de lupi". Spiritul de demisie, pasivitatea, resemnarea românilor, au permis clasei politice să-și bată joc, nepedepsită, de țara. Lipsit de spirit civic, poporul român nu a fost capabil, în acești 20 de ani, să tragă la răspundere clasa politică sau să "tempereze" setea ei de înavuțire. Pe român nu-l interesează situația generală. Dacă prin fin, naș, cumnat, amic etc., și-a rezolvat păsul lui, restul ducă-se știm noi unde! Moștenirea multiseculară a lui hatâr și bacșiș a rămas atotputernică”.

Etichete:

 
marți, noiembrie 24, 2015
  Dispar albinele?
Albinele mor în ritm alarmant în lume şi ameninţă să agraveze criza alimentară, ţinând cont de faptul ca o treime din producţia agricolă globală se bazează pe polenizarea realizată, în special, de albine.

Etichete:

 
luni, noiembrie 23, 2015
  Originea unor superstiţii
Numeroase superstiţii cum ar fi cele legate de pisicile negre, de 666 - numărul fiarei, de ziua de vineri 13, de potcoavele care poartă noroc şi altele au origini pe care nu le bănuiţi. Un blog care explică amuzant diverse fenomene ştiinţifice vă prezintă sursele unor superstiţii.

Etichete:

 
duminică, noiembrie 22, 2015
  Comerţ şi servicii în vechiul Bucureşti
O succesiune de imagini pe You Tube vă prezintă numeroase chipuri şi locuri implicate în serviciile şi comerţul Bucureştiului interbelic.

Etichete:

 
sâmbătă, noiembrie 21, 2015
  Cele mai prospere ţări din lume
Un studiu care analizează situaţia din 142 de ţări face un clasament al prosperităţii în anul 2015 în funcţie de economia, oportunităţile de afaceri, educaţia, sănătatea, siguranţa, libertatea personală, guvernarea, venitul pe cap de locuitor.

Etichete:

 
vineri, noiembrie 20, 2015
  Etimologii surprinzătoare
Originea unor cuvinte româneşti este, uneori, surprinzătoare. De exemplu, cuvântul „meserie” se trage de la latinescul „miser” care înseamnă om sărac, iar „panica” vine de la zeul Pan din mitologia greacă.

Etichete:

 
joi, noiembrie 19, 2015
  Berze răsfăţate
În comuna Biled din judeţul Timiş oamenii au costruit suporturi pentru cuiburile berzelor pe majoritatea stâlpilor. Numărul berzelor care vin în fiecare primăvară în Biled creşte continuu, iar oamenii le primesc cu drag şi au grijă de ele.

Etichete:

 
miercuri, noiembrie 18, 2015
  Stat feudal în Europa secolului XXI
În insula Sark, situată între coastele Franţei şi ale Angliei, legislaţia a rămas neschimbată din anul 1565 până în 2008. Teritoriul era condus de un senior cu numeroase privilegii bizare, circulaţia automobilelor este interzisă, nu există iluminat public, cele două bănci nu dispun de bancomate.

Etichete:

 
marți, noiembrie 17, 2015
  Schimbarea rapidă a ţinutei
În general, schimbarea hainelor unei femei este o operaţie de durată. Un cuplu de acrobaţi ruşi, reuşeşte performanţa incredibilă de a-şi schimba îmbrăcămintea instantaneu. De fapt, succesul aparţine unei echipe ample de specialişti care folosesc tehnologia modernă.

Etichete:

 
luni, noiembrie 16, 2015
  Pericolul pâinii mucegăite
Când vezi o pată de mucegai mică, ai face bine sa arunci toată pâinea, spun experţii în nutriţie.
Există soluţii care permit păstrarea pâinii proaspete cât mai mult timp.

Etichete:

 
duminică, noiembrie 15, 2015
  Problemă de geometrie
Suprafaţa unei ferestre se poate dubla fără să se schimbe lăţimea şi înălţimea ei.
Cum ?
Sursa şi răspunsul

Etichete:

 
sâmbătă, noiembrie 14, 2015
  Autostrăzi în România şi Europa
Un infografic din anul 2012 prezintă realizări şi costuri întristătoare în costrucţia de autostrăzi în România. Ineficienţa construcţiei autostrăzilor s-a menţinut şi în ultimii ani.

Etichete:

 
vineri, noiembrie 13, 2015
  Chipuri de pe copertele discurilor
În fotografiile unor persoane oarecare, feţele sunt acoperite de copertele unor discuri de vinil pe care apar chipurile unor celebrităţi. Printre chipurile ataşate veţi găsi pe John Lennon, Sophie Marceau, Jacques Brel, Elvis Presley, Nana Mouskouri.

Etichete:

 
joi, noiembrie 12, 2015
  Palate dispărute din Bucureşti
În a doua jumătate a secolului XIX şi la începutul secolului XX s-au construit în Bucureşti numeroase clădiri impresionante, multe din ele palate aflate în proprietate publică sau privată. Modernizările interbelice şi demolările comuniste le-au înlocuit cu construcţii, de cele mai multe ori, banale.

Etichete:

 
miercuri, noiembrie 11, 2015
  Manevra Heimlich
Peste 100.000 de oameni mor sufocaţi în fiecare an în lume din cauza alimentelor sau a altor corpuri străine inghiţite accidental şi ajunse în trahee. Daca respiraţia nu este reluată după două minute, se produc procese ireversibile de distrugere a creierului şi moartea este iminentă.
În 1974, medicul american Henry Heimlich a publicat un articol în care a descris o manevră care, fără a presupune vreo specializare sau dotări speciale, forţeaza plămânii să elimine aerul rezidual din ei prin compresie asupra diafragmei şi în acest fel să deblocheze căile respiratorii.
Un blog românesc descrie şi prezintă în imagini Manevra Heimlich care a salvat vieţile a mii de oameni înecaţi, sufocaţi cu mâncare sau cu alte corpuri străine. Manevra este descrisă pentru adulţii conştienţi, pentru adulţii care nu pot apela la ajutorul altor persoane, pentru copii şi pentru sugari.

Etichete:

 
marți, noiembrie 10, 2015
  Primul zgârie-nori din lume
Primul zgârie-nori din lume a fost dat în funcţiune în anul 1885 la Chicago. Avea zece etaje şi înălţimea de 42 de metri. Zidurile nu susţineau masa clădirii, aceasta fiind integral suportată de structura scheletului metalic.

Etichete:

 
luni, noiembrie 09, 2015
  Varietăţi surprinzătoare de bere
În afară de berile apreciate pentru amestecul iscusit al apei cu hamei, drojdie şi malţ, există, în diverse zone ale lumii, sortimente de bere care surprind prin gust, ingrediente, prezentare. Remarcăm dintre ele berea belgiană cu drojdie sălbatică, berea africană de manioc, berea scoţiană cu 65% alcool, berea cu apă extrasă dintr-un gheţar antarctic, berea pentru câini.

Etichete:

 
duminică, noiembrie 08, 2015
  Dicţionar de popoare şi obiceiuri
Un site adresat în special elevilor include numeroase dicţionare care nu sunt vaste, dar oferă informaţii interesante despre subiectele pe care le abordează.
Dicţionarul de popoare şi obiceiuri se referă la câteva zeci de ţări, grupuri de ţări şi popoare, cuprinzând particularităţi, date istorice, uzanţe.

Etichete:

 
sâmbătă, noiembrie 07, 2015
  Testul culorilor
Se afişează sucesiv numele a opt cuvinte care reprezintă numele unor culori scrise cu diverse nuanţe. Aveţi la dispoziţie 2,8 secunde pentru a alege culoarea cu care e scris fiecare cuvânt din cele două variante afişate dedesubt (nu textul ci culoarea cu care e scris).
Testul este mai complicat decât pare la prima vedere, aşa că va trebui, probabil, să-l repetaţi de câteva ori pentru a obţine un rezultat acceptabil.
Enunţul şi numele culorilor sunt afişate în limba engleză.

Etichete:

 
vineri, noiembrie 06, 2015
  Farmecul animalelor
Tandreţea animalelor este recepţionată cu empatie de oameni.
Surprinsă de fotografi, drăgălăşenia momentelor de tandreţe ale animalelor faţă de puii lor exercită un farmec deosebit asupra oamenilor.

Etichete:

 
joi, noiembrie 05, 2015
  Oraşe celebre cu nume amuzante
Când sunt traduse, numele cu sonorităţi exotice ale unor oraşe celebre de pe glob oferă surpriza unor sensuri banale, uneori amuzante, dacă sunt corelate cu motivul celebrităţii lor. De exemplu, numele Las Vegas al capitalei mondiale a jocurilor de noroc înseamnă păşune.

Etichete:

 
miercuri, noiembrie 04, 2015
  10 invenţii nascute din greşeală
De-a lungul timpului, numeroşi oameni de ştiinţă au constatat că încercările lor de a face o anumită descoperire le ofereau rezultate interesante în cu totul alt domeniu. Printre invenţiile apărute din greşeală figurează praful de puşcă, celofanul, sticla securizată, teflonul.

Etichete:

 
marți, noiembrie 03, 2015
  Mari actori după patru decenii
Anii 70 au reprezentat o epocă de aur pentru Hollywood. S-au creat filme excepţionale, au fost lansaţi actori de mare valoare. Cred că este interesant să vedeţi cum arătau numeroşi mari actori în anii 70 şi cum arată azi.

Etichete:

 
luni, noiembrie 02, 2015
  Mama şi fiul timp de 24 de ani
Un fotograf newyorkez prezintă fotografii realizate cu acelaş fundal, o dată pe an, timp de 24 de ani, ale fiului său împreună cu soţia.
În una din imagini, apare, în mod discret şi fotograful. L-aţi găsit?

Etichete:

 
duminică, noiembrie 01, 2015
  Nu prezentăm încredere
Românii sunt naţiunea în care ceilalţi europeni au cea mai puţină încredere, potrivit unui sondaj Reader's Digest. Studiul s-a referit la 24 de ţări şi s-a desfăşurat concomitent în 10 ţări europene, printre care şi România, la sfârşitul anului 2013.

Etichete:

 
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

SCRISE RECENT

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul