Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

sâmbătă, august 31, 2013
  Un blog interesant (1)
În hoinărelile mele pe web, am întâlnit bloguri remarcabile, surprinzătoare, captivante. Despre unele v-am povestit. Mă tentează gândul să spun mai des ce mi se pare deosebit în blogosfera românească. Nu mă voi referi la A-bloggeri, dintre care unii încep să duhnească precum politicienii, ci la cei care fac sau propun lucruri neobişnuite, care merită să fie băgate în seamă.
Bloggerul la care mă opresc azi are 19 ani şi e din Timişoara. Postează pe afişe pe care le concepe singur. Postările sunt chestii auzite, văzute sau gândite, condensate ca să încapă pe afişe. Prezentările sunt inspirate şi adesea au haz, chiar dacă vârsta autorului îşi spune cuvântul în conţinutul lor.
Sunt sigur că o să vă facă plăcere o vizită pe blogul „vecinului”.

Etichete:

 
vineri, august 30, 2013
  Noi semne de punctuaţie
Revista umoristică americană Mental Floss sugerează 13 semne noi de punctuaţie expresive şi uşor de memorat.

Etichete:

 
joi, august 29, 2013
  Aţi auzit de John Nash?
Matematicianul american John Nash, laureat al premiului Nobel, este unul din puţinii noştri contemporani recunoscuţi ca genii, în ciuda faptului că la 31 de ani s-a îmbolnăvit de schizofrenie şi că apoi nu s-a ocupat de cercetări ştiinţifice o perioadă îndelungată.
Viaţa lui John Nash a devenit, în 2001, subiectul filmului „O minte sclipitoare” (A beautiful mind), care a cucerit patru premii Oscar.
Vlad Mixich, unul din puţinii noştri ziarişti prin vocaţie, a avut prilejul să se afle în preajma lui Nash şi ne povesteşte cum s-a întâlnit cu o minte sclipitoare.

Etichete:

 
miercuri, august 28, 2013
  Dimineaţa celebrităţilor
Veronique Vial este franţuzoaică şi fotograf. S-a stabilit în California. Acolo a cucerit faima mondială datorită încrederii şi aprecierii celebrităţilor americane care au acceptat să fie fotografiate de ea, în alb-negru, dimineaţa când se trezesc. Nimic trivial, doar dezinhibare, mult mai uşor acceptată în America decât în Europa.
Mai mult pe Metropotam, care vă oferă şi o selecţie remarcabilă de imagini din cele două cărţi în care Veronique Vial a publicat fotografiile cu dimineţile celebrităţilor.
Site-ul fotografei dezvăluie în paginile dedicate căţeilor, copiilor, numeroaselor cărţi pe care le-a publicat, destinaţiilor de călătorie, aspecte surprinzătoare ale personalităţii ei.

Etichete:

 
marți, august 27, 2013
  Muuultă muzică veche
Un tată de familie dintr-un orăşel californian, care se dovedeşte a fi un abil webmaster, a abandonat, la sfârşitul anului 2007, un site surprinzător încă funcţional şi vizitat, care conţine jocuri şi glume, muzică, păreri despre politica americană, date despre copiii autorului, aplicaţii pentru PC (majoritatea depăşite), linkuri pentru amatorii de lecturi gen thriller, linkuri către surse de ştiri şi alte chestii, cam ciudate după părerea mea.
Multe rubrici impresionează prin amploarea informaţiilor oferite. Dintre ele, iese pregnant în evidenţă subsite-ul (scuze pentru termenul inventat) cu muzică veche care permite ascultarea şi - dacă există clipuri video - vizionarea a cca 2000 de piese muzicale, majoritatea hituri din anii 1945-1990, care pot fi selectate după diverse criterii.
Pe site pot fi şi câteva inserări cu succese din deceniul trecut. Printre ele veţi găsi şi un clip video cu piesa românească I love you interpretată la concursul Eurovision din 2007 de formaţia Todomondo.

Etichete:

 
luni, august 26, 2013
  Obsesivul telefon
Este momentul să ne întrebăm dacă telefonul mobil, modernizat continuu şi răspândit exploziv, mai are rolul de a asigura comunicarea sau a devenit un mijloc de ocolire a comunicării, pare să ne zică un clip video, ajuns, în câteva zile, viral pe You Tube.

Etichete:

 
duminică, august 25, 2013
  Partidele politice şi internetul
Vecina noastră Bulgaria este una din ţările lumii în care manifestaţiile de stradă nu contenesc.
Un articol interesant din ziarul Trud, cel mai citit cotidian din Bulgaria, este preluat şi în ediţia în limba română a publicaţiei Presseurop.
Articolul întitulat Partidele sunt moarte, trăiască partidele! se referă la faptul că internetul şi reţelele sociale au devenit instrumente foarte influente de dezbatere politică şi de formare a opiniei publice, la rezultatele obţinute de protestatari, la criza economică, dar şi la faptul că, deocamdată, acţiunile politice concrete presupun existenţa partidelor, oricât de hulite ar fi ele.
Statisticile spun că, în România, internetul are una din cele mai mari viteze din lume. La ce ne-o fi folosind treaba asta?

Etichete:

 
sâmbătă, august 24, 2013
  Istoria pantofului şi a tocului cui
Dedic această postare reprezentantelor sexului frumos pentru care pantofii figurează printre preferinţele dominante. Cerând scuze doamnelor care nu-şi consideră colecţia de pantofi armament de seducţie, îndrăznesc să zic că atributul pantofului de damă nu mai este demult cel cel de a feri tălpile de asperităţile drumului, ci punerea în valoare a piciorului, obiect de atracţie deosebită pentru bărbaţi.
Cunoscând desigur pasiunea femeilor pentru pantofi, un profesor de istorie de la o şcoală din Râmnicu Sărat care ştie, ca puţini alţii, să stimuleze gustul pentru istorie, ne propune în blogul său o istorie a pantofului şi a tocului cui.

Etichete:

 
vineri, august 23, 2013
  Ora pe glob
Foarte puţini sunt oamenii bătrâni care se bucură de aprecierea tinerilor. Ciudat este că şi site-urile au parte de acelaşi tratament dacă au o vârstă înaintată, chiar dacă sunt deosebit de valoroase.
În septembrie 2005, recomandam un site interesant şi folositor. Repet recomandarea, cu precizarea că site-ul nu neglijează noutăţile (Windows 8, Android, iPhone, iPad).

Ora şi data este un site deosebit de util pentru cei care călătoresc pe meleaguri îndepărtate sau au de purtat convorbiri telefonice la mare distanţă, dar poate răspunde şi curiozităţii celor care se mulţumesc să călătorească doar pe pe hartă.
Cu un singur clic, site-ul oferă ora exactă în sute de localităţi de pe glob, dar şi multe alte informaţii.
Dacă ai o ţintă precisă şi te interesează, de exemplu, oraşul Paramaribo, capitala statului Surinam din America de Sud, afli foarte uşor cât este ceasul acolo, că azi soarele a răsărit la ora 6:35 şi apune la 18:51, prognoza meteo pe o săptămână, latitudinea şi longitudinea oraşului, prefixul telefonic dacă suni din România, distanţele până la alte localităţi şi aeroprturile care deservesc oraşul.
Site-ul oferă o grămadă de posibilităţi de personalizare a informaţiilor oferite. Pot fi generate tot felul de calendare, se pot organiza diverse agende care să ţină seama de diferenţele orare şi multe altele.
Aici am ales calendarul românesc pentru anul 2013, cu sărbătorile noastre legale şi cu fazele lunii.

Etichete: ,

 
joi, august 22, 2013
  Diferenţe culturale în publicitate
Mi se pare surprinzător succesul de care se bucură în lumea occidentală clipuri publicitare adresate altor culturi, care devin virale pe You Tube.
Urmărind acest clip, difuzat în Thailanda, nu vă aşteptaţi, probabil, să facă reclamă unui ceai de slăbit produs de o celebră companie thailandeză.
Al doilea clip are ca beneficiar o reţea de televiziune prin satelit care acoperă numeroase ţări africane şi presupun că are ca ţintă tineretul şcolit din Africa.
Poate că globalizarea începe să dărâme nişte ziduri...

Etichete:

 
miercuri, august 21, 2013
  O grădiniţă de copii
Grădiniţa de copii "Die Katze" din Karsruhe, Germania seamănă cu o pisică.
Pisicile sunt mămoase cu puii de orice specie şi copiii le adoră. Grădiniţa-pisică are şi o coadă-tobogan prin care copiii coboară, din sala de la etajul 2, direct în curte.

Etichete:

 
marți, august 20, 2013
  Pentru soţii perfecţi
Răscolind începuturile hoinărelii mele pe web, am găsit ceva simpatic, publicat în octombrie 2005, cu linkul perfect funcţional:
Dacă vă descurcaţi niţel în engleză şi aveţi chef să vă amuzaţi un pic, testul pentru soţii perfecţi vă oferă câteva minute de destindere.
Mişcaţi-vă repede, e contra cronometru!

Etichete: ,

 
luni, august 19, 2013
  Al treilea sex se oficializează
După ce Australia a introdus, ca a treia opţiune, “sex neprecizat” pe paşapoartele eliberate după 1 iulie, Germania este primul stat european care va introduce un al treilea gen, cu denumirea “nedeterminat” pe certificatele de naştere.
Având în vedere amploarea sferelor de influenţă ale celor două state care au lansat această “revoluţie în legislaţie”, cum o numeşte revista Der Spiegel, este probabil că măsura se va extinde în alte ţări, în care nu este nici pe departe prioritară, determinând numeroase controverse.
Este adevărat că sunt ţări, precum India, în care o astfel de lege ar permite unor comunităţi hermafrodite importante, obligate la o viaţă izolată, să trăiască normal.

Etichete:

 
duminică, august 18, 2013
  Olanda şi bicicletele
„Sunt mai multe biciclete decât locuitori în Olanda. În orașe precum Amsterdam sau Haga, 70% din deplasări se fac pe bicicletă, spun cei de la BBC”. Aşa începe un articol care descrie motivele pentru care în Olanda sunt preferate bicicletele.
Mi se pare remarcabil faptul că, într-o perioadă în care obsesia noului în tehnologie domină minţile oamenilor, lumea evoluată alege bătrâna bicicletă.

Etichete:

 
vineri, august 16, 2013
  Controlaţi-vă online câmpul vizual
În septembrie 2005, vă propuneam, pe acest blog, să vă controlaţi online câmpul vizual. De atunci, v-am bombardat cu peste 4000 de postări şi nu cred că mai răscoleşte cineva începuturile blogului. Deoarece controlul mi se pare la fel de util ca în urmă cu 8 ani şi pentru că metoda este simplă, comodă şi perfect valabilă şi astăzi, revin cu propunerea să o folosiţi. Nu pe tabletă sau pe telefonul mobil ci pe un display cât mai mare. Scriam atunci:
De obicei, controlul medical al ochilor acordă o atenţie redusă câmpului vizual, deşi imperfecţiunile acestuia afectează serios siguranţa conducerii automobilului, siguranţa traversării unei străzi şi reduc performanţele în multe alte activităţi.
Testvision oferă o metodă de determinare online a eventualelor anomalii ale câmpului vizual, certificată de doi medici oftalmologi de la Spitalul Universitar din Liverpool.
Dacă vă descurcaţi cât de cât în engleză, veţi putea efectua verificarea cu uşurinţă.
Textul adăugat/modificat faţă de postarea iniţială este scris cu caractere italice.

Etichete: ,

 
miercuri, august 14, 2013
  Test poştal
Vă propun un test simpatic de logică:
aveţi în faţă patru plicuri:
- primul plic este cu faţa în jos şi e sigilat;
- al doilea plic este cu faţa în jos şi nu e sigilat;
- al treilea plic este pe faţă şi are un timbru de 5 lei;
- al patrulea plic este pe faţă şi are un timbru de 4 lei.
Trebuie să verificaţi că plicurile respectă regula următoare: “orice plic sigilat, este timbrat cu 5 lei”.
Ce faceţi pentru a afla cât mai rapid dacă regula e respectată?
sursa testului

Etichete:

 
marți, august 13, 2013
  Desfiinţăm cratima?
Un post de televiziune din Ploieşti difuzează o emisiune numită Vax Populi, foarte apreciată de public.
Realizatorul emisiunii culege punctele de vedere ale unor oameni nu prea şcoliţi, dar cu convingeri ferme, despre diverse subiecte politice, culturale, sociale, economice, religioase.
Recent, emisiunea s-a avântat în domeniul gramaticii şi a solicitat păreri despre utilitatea cratimei.

Etichete:

 
luni, august 12, 2013
  Closetele în Japonia
Probabil, unii dintre Dumneavoastră cunosc descrierea ştiinţifico-fantastică a closetului japonez din Experienţa lui Andrei Pleşu în Japonia.
Toaletele japoneze sunt, de fapt, o expresie a cultului pentru tehnologia avansată şi pentru igienă a naţiunii insulare din Extremul Orient.
M-a surprins faptul că ediţia românească a Wikipediei, care neglijează adeseori subiecte importante, acordă un spaţiu deosebit de amplu toaletelor japoneze, despre care oferă detalii uimitoare.

Etichete:

 
duminică, august 11, 2013
  Vaca sferică
Căutând în blogul meu date despre o chestie a cărei denumire exactă nu mi-o aminteam, m-a tentat ideea să readuc la viaţă postări mai vechi cu informaţii care mi se par interesante azi. Le voi ataşa eticheta “Redivivus” iar pentru părţile actualizate voi folosi caractere italice.
Ca să nu pornesc cu ce am scris prin 2005-2006, voi începe cu o postare care are doar doi ani vechime, dar se referă la începuturile blogărelii mele.

Cu 9 ani în urmă, când a început să mă preocupe bloggingul, cred că numărul blogurilor în limba română era doar de ordinul sutelor.
Printre blogurile care îmi stârneau frecvent interesul era cel al Monicăi Babeş, aka Monicri, pe atunci masterand în informatică în Statele Unite.
La încheierea studiilor, Monica a renunţat să scrie pe blogul care avusese ca rol principal să-i ţină la curent pe cei de acasă cu viaţa ei în State, dar nu l-a închis şi poate fi accesat, deocamdată.
Google zice că în 2011 era doctorand şi cadru didactic la Universitatea Rutgers din New Jersey, iar din faptul că, în ultimele informaţii despre ea, numele i-a devenit Babeş-Vroman deduc că România a mai pierdut un specialist valoros.
Monica avea harul observaţiei inginereşti, transpusă în farmecul unor texte atrăgătoare chiar şi pentru cei care sunt mândri de lipsa lor de atracţie faţă de ştiinţele exacte.
Pentru exemplificare, vă propun să parcurgeţi câteva din postările ei din 2006, şi să observaţi că sunt perfect valabile azi:
Blogurile chinezesti;
Alergie la alergii;
Vaca sferică.
Ceea ce nu ne spune Monica în textul scurt care ne atrage atenţia asupra termenului "Vaca sferică" puţin utilizat în româneşte este că expresia vine de la o glumă despre specialiştii în fizica teoretică: La o fermă de lapte americană cu producţie nesatisfăcătoare, fermierul a cerut sprijinul universităţii locale, fapt uzual în SUA. O echipă multidisciplinară de cercetători a efectuat un studiu la fermă. Reveniţi la universitate cu o mulţime de date, cercetătorii au stabilit că sarcina de a scrie raportul îi revine fizicianului. În scurt timp fizicianul s-a întors la fermă, cu răspunsul: "Am o soluţie, dar aceasta funcţionează doar în cazul vacilor sferice în vid".

Etichete: ,

 
sâmbătă, august 10, 2013
  Aţi ascultat muzak?
Răspunsul este „da”, chiar dacă aflaţi abia acum ce înseamnă muzak.

Etichete:

 
vineri, august 09, 2013
  Ţinuta de stradă
Azi
şi în 1906
Mi se pare mie sau cele două domnişoare seamănă între ele?
Surse foto 1 şi 2

Etichete:

 
joi, august 08, 2013
  Capitalele Europei
Vă propun un test interactiv de verificare a cunoştinţelor despre Uniunea Europeană, care vă cere să identificaţi pe hartă capitalele ţărilor din Uniunea Europeană, marcate succesiv cu un semn de întrebare pâlpâitor şi să le însemnaţi pe lista din dreapta hărţii. Help afişează numele ţărilor, ajutându-vă să identificaţi ţara unde pâlpâie capitala. La sfârşit, veţi primi un raport detaliat despre rezultatul obţinut.
Am crezut că e foarte simplu testul, dar am constatat că obţinerea punctajului maxim nu e floare la ureche.
Celor pe care îi amuză acest gen de teste le propun să târască la locul lor, cu mouse-ul, ţările Asiei şi să accepte nivelul 2 de dificultate, propus de producător.

Etichete:

 
miercuri, august 07, 2013
  Şantaj sentimental cu blondă
Mi-a plăcut mărturisirea unei blonde, întitulată Un escroc sentimental căruia nu pot să îi rezist şi pentru că s-ar putea să le placă şi altora, v-o supun atenţiei.
De atunci sunt peste 3 ani. Or mai fi împreună? Escrocul a mai îmbătrânit. Blonda a mai făcut o cotitură în carieră: acum este acum editor şef la B365.ro.

Etichete:

 
marți, august 06, 2013
  Bogăţie în blogosferă
Am întâlnit blogeri care au două, trei sau chiar patru bloguri, dar o avuţie de 18 bloguri active, cu o diversitate surprinzătoare de teme, precum cea pe care o gospodăreşte singur Cristian Lodroman, cel care semnează Cristian L, n-am mai întâlnit.
Blogul centralizator “Acvila” nu are o tematică prestabilită şi conţine, pe coloana din dreapta, linkuri către toate blogurile lui Cristian.
Un blog este dedicat picturii, altul automobilismului, unul e specializat în gastronomie, altul în politică, în unul Cristian este globtrotter, în altul se preocupă de viitorul planetei, are un blog cu tematică sportivă, unul de umor şi altul cu sfaturi pentru evitarea ţepelor, blogul de curiozităţi nu-l include şi pe cel de superlative, stresul din blogul cu belele româneşti este atenuat de cel care conţine o pipetă de patriotism, iar muzica, filmele şi spiritualitatea sunt şi ele temele unor bloguri ale bogătaşului blogosferei.
Dacă unele postări reproduc informaţii culese de pe web, nu puţine sunt postările cu opinii personale ale blogerului, în diverse domenii.
Nu-l cunosc pe Cristian Lodroman, dar îi admir paleta preocupărilor şi documentarea profundă care îi permite să prezinte informaţii spectaculoase despre subiectele abordate, simţul umorului, gustul pentru frumos (în special, pentru frumuseţea feminină) şi …mustaţa.

Etichete:

 
luni, august 05, 2013
  Primul oraş falimentat
În luna iunie, Primăria Aninoasa din Valea Jiului a reușit să fie prima din țară care a dat faliment cu acte în regulă.
Un blog surprinzător de jurnalism adevărat povesteşte cum s-a ajuns la faliment. Pentru că sunt multe localităţi în situaţii similare, nu e greu de dedus că fenomenul se va extinde.
În imagine: nu demult, fostul primar din Aninoasa era privit cu admiraţie de actualul primar, care îl acuză acum de delapiare.

Etichete:

 
duminică, august 04, 2013
  Misterele frumuseţii feminine
O timişoreancă, ale cărei postări (pe două bloguri) mă surprind mereu prin vastitatea informaţiilor adunate, susţine că trebuie să suferi ca să fii frumoasă.
Tradiţiile determină adesea standarde de frumuseţe foarte diferite în diverse părţi ale lumii, uneori chinuitor de obţinut.
Din fericire, evoluţia lumii civilizate face loc dezvoltării sănătoase a trupului şi chipului. Până şi anorexica păpuşă Barbie tinde să fie adusă la forme normale, iar o cunoscută doctoriţă ProTVistă ne recomandă să uităm fetele scheletice din lumea modei de azi, oferindu-ne în schimb o galerie de modele plinuţe.

Etichete:

 
sâmbătă, august 03, 2013
  Dicţionar bănăţan
Bucureştean fiind, cunoştinţele mele despre graiurile din diversele părţi ale ţării se bazează doar pe ce am citit şi pe ce am auzit în drumurile mele prin ţară.
Dacă în Transilvania şi Moldova, s-a întâmplat destul de frecvent să aud vorbindu-se în dialect local, când am fost la Timişoara sau la Arad, n-am remarcat vreo exprimare diferită de cea cu care eram obişnuit, aşa că am fost surprins când am aflat că există un dicţionar bănăţan, cu vreo 2000 de cuvinte, adaptate probabil din limbile austriecilor, ungurilor şi sârbilor care şi-au lăsat amprenta în Banat, dar şi cu cuvinte româneşti prelucrate.
Numeroşi termeni din dicţionar mi se par interesanţi. Amintesc dintre ei:
- apăcică - farmacie provenit din germană: Apotheke;
- armăşie - război;
- paore, paori - ţărani, agricultori provenit din germană: Bauer;
- a tăbărî - a obosi ;
- tăier - farfurie întinsă.
Am găsit bloguri interesante care militează pentru conservarea graiului bănăţan şi am aflat că, atât în Banatul românesc cât şi în cel sârbesc, există scriitori în grai bănăţan.

Etichete:

 
vineri, august 02, 2013
  Avem un comportament borderline
În ediţia în limba română a publicaţiei Presseurop, a apărut, săptămâna trecută, un articol semnat de o jurnalistă franceză de origine română, întitulat România-Bulgaria: democraţii borderline.
Articolul zice că ceea ce ni se întâmplă se datorează unei boli extinse la scară naţională şi nu doar iresponsabilităţii politicienilor puşi de noi în fruntea bucatelor, cum pretindem mai toţi.
Borderline este, pentru cei ce nu cunosc termenul, o boală psihică manifestată prin tulburări de personalitate.
Caricatura este de la vidu.ro

Etichete:

 
joi, august 01, 2013
  Cum muncesc motorul şi traducătorul Google
Într-un videoclip de 3 minute, un inginer de la Google arată cum reuşeşte cel mai apreciat motor de căutare să găsească paginile web care răspund la o interogare.
Clicând pe Subtitrări, puteţi alege subtitrarea în româneşte.
Un alt videoclip, tot scurt dar animat, povesteşte cum reuşeşte Google Translate să tanspună un text dintr-o limbă în alta (e drept, cu foarte multe aproximaţii, deocamdată). Subtitrarea se obţine prin acelaşi procedeu.

Etichete:

 
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

SCRISE RECENT

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul