Site-ul Vimeo conţine un film superb despre legătura dintre matematică şi frumuseţile naturii.
Cristobal Vila, un designer spaniol deosebit de apreciat pentru creaţia sa 3D pe calculator, a realizat un film care durează mai puţin de 4 minute, întitulat
Natura prin numere, în care prezintă o succesiune de imagini superbe din natură corelate cu şirul lui Fibonnacci, proporţia de aur şi alte structuri matematice.
Matematicinul italian Leonardo Bonacci, cunoscut sub numele de Fibonacci, care a trăit între anii 1170 şi 1250 este creatorul șirului în care fiecare număr reprezintă suma a două numere anterioare, începând cu 0 și 1. Astfel, șirul incepe cu 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610… Cu cât cresc numerele din şir, raportul a două numere succesive se apropie de 0,618, proporţia de aur care se regăseşte în multe din creaţiile lui Leonardo da Vinci, dar şi în multe realizări arhitectonice importante printre care se numără faţada bazilicii Sf. Petru din Roma şi celebra Trafalgar Square din Londra.
Cochilia melcului, floarea soarelui, inelele de pe trunchiurile palmierilor, conurile de brad respectă o dispunere corelată cu şirul lui Fibonacci. Multe plante au aranjamentul frunzelor dispus într-o secvenţă Fibonacci în jurul tulpinei, fapt care le permite să fie cât mai mult luminate de soare, ocupând un spaţiu minim.