Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

duminică, septembrie 30, 2007
  Testarea online a vitezei de tastare
Categoria utile? ~

Tastarea cu viteză mare la calculator este o prioritate doar pentru o mică parte dintre noi. Există totuşi destule situaţii în care o viteză de tastare mai mare este utilă oricui. În consecinţă, vă propun să urmăriţi testele şi indicaţiile de pe acest site.

Etichete:

 
  Un blog cu trucurile magicienilor
Categoria Blogosfera ~

Blogul Mighty Magic Tricks prezintă o mulţime de trucuri ale magicienilor. Multe trucuri, care nu sunt protejate de drepturi legale, sunt explicate. Din păcate printre acestea nu se află numere celebre precum incredibila decupare a unei femei a lui Chris Angel, care sunt doar prezentate.

Etichete:

 
sâmbătă, septembrie 29, 2007
  Turnul din Hanoi
Categoria Jocuri ~

Turnul din Hanoi este o problemă-joc propusă de matematicianul francez Edouard Lucas în 1883.
Un numar de discuri sunt suprapuse în ordinea descrescătoare a dimensiunii lor pe un ţăruş. Dispunând de încă doi ţăruşi, problema îţi cere să muţi discurile, unul câte unul pe alt ţăruş, până când vei aşeza turnul cu discurile în aceeeaşi ordine pe unul din ceilalţi doi ţăruşi.
Pentru deplasarea unui disc, clicaţi discul şi apoi ţăruşul pe care vreţi să-l mutaţi.
Algoritmul de rezolvare matematică este tradus azi în multe limbaje de programare. De fapt, exista mai multe modalităţi de rezolvare a problemei.
Pentru un număr mic de discuri, problema poate fi rezolvată destul de uşor doar cu logică şi răbdare. Iată dovada.

Etichete:

 
  Biografia lui Vladimir Putin
Categoria De pe planetă ~

Biografia lui Vladimir Putin, pe care am găsit-o pe un site american de biografii ale celebrităţilor, este culeasă de pe site-ul oficial al Preşedintelui Federaţiei Ruse, aşa că oferă doar informaţiile oficiale ruseşti.
Accesând informaţiile de pe site-ul american s-ar putea să vă vină cheful să aflaţi câte ceva despre viaţa altor celebrităţi cum ar fi, de exemplu, Sharon Stone, sex-simbol la aproape 50 de ani, cu un IQ de 154 sau George Orwell, scriitorul vizionar care a murit la doar 47 de ani, în 1950.
Biografiile sunt clasate alfabetic, după numele de botez.

P.S. 7 apr. 2008
Date mult mai amănunţite despre biografia lui Vladimir Putin găsiţi în Wikipedia, la linkul pe care îl aflaţi în postul meu din 4.04.2008

Etichete:

 
vineri, septembrie 28, 2007
  Google cauta in magazinele virtuale romanesti
Categoria utile? ~

Am găsit un serviciu online care află în care magazine virtuale din România găsiţi un anumit produs, filtrând rezultatele generate de Google.

Etichete:

 
  Cele mai puternice calculatoare din lume
Categoria Internet/IT ~

Cel mai puternic computer din lume Blue Gene/P, realizat de IBM, poate efectua trei mii de trilioane de operatii pe secundă, putere de neimaginat cu câţiva ani în urmă.
Sistemul are şi alte calităţi care sunt descrise şi într-un articol din publicaţia electronică românească Go4it!ro. Articolul se referă şi la locurile unde sunt utilizate cele mai puternice calculatoare existente azi în lume.

Etichete:

 
joi, septembrie 27, 2007
  Ai simţul umorului?
Categoria teste ~

Un test în limba română încearcă să stabilească cum stai cu simţul umorului. Rezultatul ţi se comunică chiar dacă nu răspunzi la cererea de date personale.
Ar fi utilă o corectură a textului.

Etichete:

 
  Despre ce tară europeană e vorba?
Categoria De pe planetă ~

Iată câteva elemente care o caracterizează:
- are ca steag tricolorul românesc cu o stemă pe porţiunea galbenă;
- deşi are ca formă de stat monarhia constituţională, are doi şefi de stat cu titlu de pricipi, dintre care unul este preşedintele Franţei, iar al doilea episcopul unui oraş catalan. Aşa e că nu ştiaţi că, devenind preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy a primit titlul de principe al altui stat?
- nu face parte din Uniunea Europeană, dar foloseşte Euro ca monedă;
- are una din cele mai mari speranţe de viaţă din lume (peste 80 de ani pentru bărbaţi şi peste 86 de ani pentru femei).
- numărul turiştilor care o vizitează anual este aproape de 100 de ori mai mare decât numărul localnicilor;
- ţara a devenit independentă în 1278. În cele peste 7 secole care au trecut de atunci ţara a fost anexată de câteva ori de alte state, pentru intervale scurte.

Am extras aceste informaţii, dintre multe alte date spectaculoase din Wikipedia, iar statul despre care este vorba e Andorra.
Din altă sursă am aflat că Andorra nu are armată, nici căi ferate sau aeroporturi. În schimb, deşi aproape întreg teritoriul ţării e muntos, reţeaua de şosele este excelentă.

Etichete:

 
miercuri, septembrie 26, 2007
  Testează-ţi mulţumirea
Categoria teste ~

BBC preia un test întocmit de un profesor de la Universitatea din Illinois, care stabileşte, cu ajutorul a 5 întrebări, fiecare cu 7 variante de răspuns, în ce măsură eşti fericit(ă).

Etichete:

 
  Ziar romanesc in Spania
Categoria Presa noastră ~

Numărul românilor care plătesc impozite în Spania, cu alte cuvinte numărul rezidenţilor cu forme legale, este de aproape 200 de mii, din care peste 25 de mii lucrează pe cont propriu. Există estimări conform cărora numărul real al cetăţenilor români din Spania este mult mai mare.
Român in lume este un ziar al diasporei româneşti axat cu precădere pe românii din Spania şi Portugalia, dar care se ocupă şi de problematica românescă din întreaga lume.
Cu aproape 100 de colaboratori, Grupul "Român în Lume" are ca scop principal menţinerea culturii, tradiţiilor si a limbii române printre românii imigranţi.
Am găsit în ziar texte din care avem de învăţat şi noi, cei care nu ne-am părăsit meleagurile, cum ar fi editorialul Cetăţenii invizibili.
Există şi un post de radio online Român în lume, precum şi o emisiune duminicală de 3 ore pe un post FM în zona Madridului.

Etichete:

 
marți, septembrie 25, 2007
  Muzica italiana din sursa araba
Categoria Muzică ~

De pe acest site se pot descărca multe şlagăre vechi italiene, în format mp3.
Interesant mi se pare că sursa este o companie de consultanţă din Dubai specializată în domeniul televiziunii. Pe o alte pagini a site-ului veţi găsi muzică arabă sau linkuri către posturi arabe de televiziune dar şi către CNN, BBC, MTV etc.

Etichete:

 
luni, septembrie 24, 2007
  Do you speak English or Globish?
Categoria De pe planetă ~

Un articol apărut la sfârşitul anului trecut în publicaţia britanică The Economist constata că aproximativ un miliard şi jumătăte de oameni cunosc engleza, deşi doar 400 de milioane de oameni au ca limbă maternă una din variantele acestei limbi. Unele prognoze susţin că în următorii 10 ani numărul cunoscătorilor de engleză va reprezenta o treime din populaţia globului.
Articolul la care mă refer aminteşte şi faptul că statisticile Uniunii Europene constată că o treime din populaţia britanică vorbeşte doar propria limbă şi că, din acest punct de vedere, doar ungurii stau mai rău.
În aceste condiţii, constată articolul, vorbitorii nativi de engleză vor trebui să înveţe să se exprime cât mai simplificat atunci când discută cu străinii vorbitori de engleză, care au devenit majoritari, dar dintre care cei mai mulţi folosesc un număr limitat de cuvinte englezeşti.
În consecinţă, variantele simplificate de engleză cum ar fi Basic English creată în 1930 cu un vocabular de 850 de cuvinte, Special English folosită după 1959 de postul de radio Vocea Americii, care cuprinde 1500 de cuvinte şi în special limbajele propuse mai recent, cunoscute sub denumirea Globish câştigă teren, odată cu globalizarea.
Varianta cea mai răspândită de Globish se bazează pe cartea scrisă de francezul Jean-Paul Nerrière, fost vicepreşedinte al IBM în Statele Unite, care limitează engleza pentru străini la cca 1500 de cuvinte. Site-ul coordonat de Nerrière demonstrează impactul pe care îl are Globishul în lumea francofonă, hispanofonă, în Turcia, Coreea, Italia etc. dar şi faptul că publicaţii prestigioase din media anglofonă cum ar fi The Times, Financial Times, International Herald Tribune şi Guardian (cel mai elogios) conştientizează necesitatea englezei simplificate.

Etichete:

 
duminică, septembrie 23, 2007
  Top 100 de motoare de cautare alternative
Categoria Internet/IT ~

Deşi Google rămâne principalul motor de căutare al internautului de rând, urmat de Yahoo şi Live Search de la Microsoft, căutările specializate dar şi alte cauze determină destul de mulţi oameni să caute soluţii alternative la motoarele devenite clasice.
În consecinţă, găsim în diverse publicaţii cu o simplă căutare pe Top 100 Alternative Search Engines cu Google, o selecţie actualizată frecvent a motoarelor de căutare recomandate în diverse scopuri. Cea mai nouă listă (nu ştiu dacă e şi cea mai bine întocmită) pe care am găsit-o cu această metodă datează din iulie. În articolul de prezentare găsiţi unele observaţii şi recomandări iar în dreptul fiecărui motor figurează informaţii despre specializarea lui.

Etichete:

 
sâmbătă, septembrie 22, 2007
  Test de memorie
Categoria teste ~

Un test de memorie destul de simplu vă cere să reţineţi figura care apare timp de câteva clipe într-un pătrăţel pe care aţi clicat, pentru a o alătura uneia identice pe care o găsiţi în alt pătrăţel. Creşteţi gradul de dificultate mărind dimensiunea patrulaterului care conţine pătrăţelele.

Etichete:

 
  Tehnologia inkjet aplicata in medicina
Categoria Ştiinţă-tehnologie ~

Bazat pe sistemul inkjet folosit în cartuşele de imprimantă Hewlett-Packard, un plasture alimentat de o baterie de mici dimensiuni permite administrarea unui medicament prin piele, la anumite intervale, în cantităţile necesare.

Etichete:

 
vineri, septembrie 21, 2007
  Americanii nu sunt grozavi în broadband
Categoria Internet/IT ~

Aflăm din Washington Post că internetul broadband japonez este, în medie, de 30 de ori mai rapid decât cel american. În mod surprinzător pentru noi există numeroase ţări care se situează înaintea Statelor Unite din acest punct de vedere.
Şi în ceea ce priveşte rata de pentrare a broadbandului, Statele Unite se află într-un clasament recent abia pe locul 7 în lume.

Etichete:

 
  Bogatasii Indiei
Categoria De pe planetă ~

Pentru că şi România contribuie prin uzinele siderurgice de la Galaţi şi Hunedoara (şi nu numai) la averea celui mai bogat indian din lume, poate ar fi interesant să facem cunoştinţă cu bogătaşii Indiei, prezentaţi de Forbes.
Din cei 40 de indieni care deţin cele mai mari averi, 13 sunt miliardari în dolari.
11 din cei 40 au averile concentrate în domeniul noilor tehnologii, în care sunt incluşi 6 implicaţi în software.
6 din cele mai mari averi indiene se bazează pe industria farmaceutică. Activitatea singurei femei din listă se axează pe biotehnologii.
Am mai remarcat că:
- majoritatea averilor se bazează pe producţia de bunuri şi servicii nu pe comerţ şi activităţi bancare;
- că 15 din cei 40 de bogătaşi au reşedinţa în Mumbai (mai cunoscut sub vechea denumire Bombay) şi 8 în Bangalore, supranumit Silicon Valey al Indiei.

Etichete:

 
joi, septembrie 20, 2007
  O unealta Google
Categoria Internet/IT ~

Google SketchUp este o unealtă mai puţin răspândită oferită de Google, care permite crearea de modele tridimensionale pentru clădiri, mobilă sau diverse obiecte. Executabilul gratuit de instalare pe care trebuie să-l descărcaţi are 32 MB.
Există şi o variantă profesională care costă 500 de dolari.
Aici aflaţi amănunţit care sunt posibilităţile de utilizare ale fiecăreia din cele două variante.

Etichete:

 
  Un pericol: amplasarea antenelor GSM
Categoria De pe la noi ~

Extrag două fragmente dintr-un articol publicat de un periodic online al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti care oferă informaţii despre neglijenţa cu care tratăm la nivel instituţional dar şi individual un pericol deloc neglijabil:

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor aminteşte ca normele europene referitoare la amplasarea antenelor GSM prevăd o distanţă de 200 de metri faţă de locuinţe si de 500 de metri fata de spitale, unităţi de geriatrie şi unităţi de invăţământ.

Referindu-se la ţara noastră, Asociaţia a declarat NewsIn că „antenele GSM se amplasează în cele mai frecvente situaţii pe terasele blocurilor de locuinţe, terasele spitalelor si în apropierea unităţilor de învăţământ, iar aceste amplasamente nu sunt marcate cu plăcuţe de identificare pentru a se cunoaşte beneficiarul acestora, aşa cum prevede legea privind autorizarea lucrărilor de construcţii“.

Etichete:

 
miercuri, septembrie 19, 2007
  De la simplu la complicat
Categoria Jocuri ~

Pointer este un joc de atenţie şi îndemânare care se complică pe măsură ce depăşiţi fiecare nivel. La început trebuie doar să parcurgeţi cu mouse-ul apăsat drumul de la S(tart) la E(nd) fără să atingeţi pereţii. În fazele superioare trebuie să evitaţi să atingeţi şi tot felul de obstacole din ce în ce mai dificile.

Etichete:

 
  Victorie asupra resturilor de “ciunga”
Categoria Ştiinţă-tehnologie ~

Aproape fiecare din noi s-a enervat, dezlipind cu greutate un rest de gumă lăsat din neglijenţă (nesimţire) pe un obiect.
Guma de mestecat nelipicioasă este considerată o realizare importantă a specialiştilor Universităţii din Bristol. În Marea Britanie se cheltuiesc anual 150 de milioane de lire sterline pentru eliminarea resturilor de gumă aruncate neglijent pe străzi.
Guma, care îşi va păstra toate calităţile actuale dar va putea fi desprinsă cu uşurinţă cu ajutorul apei, va fi lansată pe piaţă de o companie englezească în anul 2008.

Etichete:

 
marți, septembrie 18, 2007
  Clip Google Docs cu Presentation
Categoria Internet/IT ~

Pentru că în Google Docs a apărut şi opţiunea Presentation (similară cu Powerpoint) Google a lansat pe You Tube un clip simpatic de prezentare. Ofensiva lansată de Google împotriva MS Office continuă.

Etichete:

 
  Animale si plante in pericol
Categoria De pe planetă ~

The World Conservation Union, (Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii şi Resurselor Naturale) care grupează peste 10.000 de oameni de ştiinţă şi specialişti din 181 de ţări a anunţat pe 12 septembrie că, faţă de anul trecut, încă 200 de specii de animale şi plante sunt în pericol să dispară. Numărul speciilor aflate în pericol de extincţie ajuns la 16306.

Etichete:

 
luni, septembrie 17, 2007
  Un pas spre pace in Irak?
Categoria Politica-politici ~

În ediţia engleză a publicaţiei germane Spiegel, un articol se referă la o întâlnire secretă, în Finlanda, între reprezentanţii facţiunilor sunite şi şiite aflate în conflict în Irak. Principalii mediatori au fost politicienii nord-irlandezi şi sud-africani implicaţi în stingerea conflictelor în care ţările lor au pierdut multe vieţi.

Etichete:

 
  Muzica clasica de la Wikipedia
Categoria Arte ~

Wikipedia ne face surpriza să conţină, într-o zonă mai ferită, o colecţie impresionantă de muzică clasică care poate fi descărcată (evident gratuit) în format ogg. Cum Windows Media Player 11 nu mi-a acceptat acest format, mi-am actualizat varianta gratuită de Winamp, la care aveam o versiune mai veche. Audiţia este de bună calitate.
Ciudat este că Wikipedia susţine că formatul ogg e suportat de tot felul de aplicaţii media cu Windows Media Player în frunte.

P.S.
Pentru că, după actualizarea Winamp, am avut unele probleme cu DVD Playerul, am instalat un DVD Player gratuit VLC Media Player, care redă şi formatul ogg.

Etichete:

 
duminică, septembrie 16, 2007
  Ordinea cifrelor
Categoria teste ~

Cifrele de mai jos sunt aşezate într-o ordine determinată de o anumită condiţie:
5298476310.
Puteti deduce de ce sunt aşezate în această ordine?

Ideeea nu-mi aparţine, dar nu mai ştiu de unde am preluat-o. Poate dintr-un test de IQ.
Răspunsul la comentarii.

Etichete:

 
  Alan Greenspan: blog cu un post
Categoria Blogosfera ~

Alan Greenspan, a fost timp de 18 ani, până în anul 2006, preşedintele Rezervei Federale a SUA (FED). Multe din deciziile lui au avut influenţe hotărâtoare asupra economiei americane şi mondiale. Acum, la 81 de ani, conduce propria sa companie de consultanţă economică, iar luna trecută a acceptat poziţia de consilier al Deutche Bank.
Recent a publicat o carte de memorii intitulată „The Age of Turbulence” pentru care Amazon.com i-a pus la dispoziţie un blog în care Greenspan a scris doar un singur post.

Din secţiunea care prezintă profilul bloggerului, am aflat că prima sa profesiune, exercitată timp de doi ani, după absolvirea faimoasei Academii de Muzică, Balet şi Artă Dramatică Juilliard, a fost cea de clarinetist.

Din The Wall Street Journal, am mai aflat, printre multe alte informaţii, că în cartea sa pentru care editura Penguin Books i-a plătit în avans 8 milioane de dolari, Greenspan îl critică pe preşedintele George W. Bush pentru politica sa de abandonare a disciplinei financiare.

Etichete:

 
sâmbătă, septembrie 15, 2007
  Ochelari cu cameră video
Categoria De pe planetă ~

Vă vine să credeţi că aceşti ochelari cu aspect banal au ocameră video încorporată şi permit să se înregistreze pe un videorecorder miniatural, ataşat discret, imagini color şi sunet foarte clar, când discutaţi cu cineva? Preţul ochelarilor? 1200 de Euro.

Pentru că se poartă discuţii despre reclama mascată din bloguri, precizez că am ales explicaţiile de pe site-ul firmei producătoare, pentru că sunt mai clare decât cele din articolul în care am găsit informaţia şi care avea link către acest site. Cu alte cuvinte, fac publicitate gratis, fără să vreau.

Etichete:

 
  Un convertor gratuit pentru imagini si video
Categoria Internet/IT ~

Zamzar este un convertor gratuit care vă permite să transferaţi imagini şi clipuri video (până la 100 MB) de pe un site, în formatul dorit, pentru a le păstra offline sau pentru a le include într-un alt website.
Se pare că majoritatea preferinţelor se îndreaptă către conversia clipurilor You Tube.

Etichete:

 
vineri, septembrie 14, 2007
  Despre Florenta
Categoria De pe planetă ~

Un clip de un minut şi jumătate vă prezintă foarte pe scurt informaţii despre istoria, clima, monumentele, muzeele, shoppingul care constituie puncte de atracţie pentru superbul oraş italian Florenţa.

Etichete:

 
  Mandria ungurilor într-un blog
Categoria Blogosfera ~

În iarna lui 1995, eram la Paris, într-o delegaţie. Şeful meu îmi ceruse să-l aştept într-o după amiază la hotel şi întârzia. Cum nu aveam ceva mai bun de făcut, mă uitam la televizor. Pe France 2 era un film despre revoluţia maghiară din 1956. Mă uitam cu invidie la ungurii care îşi lăudau ţara, realizările, lupta anticomunistă. Aprecierile comentatorilor francezi nu erau nici ele mai prejos. Au fost 30 de minute de elogii la adresa unui stat şi unui popor vecin cu noi.
Atunci am realizat că oamenii de rând de origine maghiară sunt mândri de naţia lor, spre deosebire de noi care ne ruşinăm adesea, în străinătate, că suntem români.
Mi-a amintit de această diferenţă un blog unguresc în limba engleză înfiinţat luna trecută de o pereche de tineri din Pecs. Scopul blogului este prezentarea Ungariei şi a ceea ce se întâmplă în această ţară, pentru cei aflaţi în alte colţuri ale lumii, care nu cunosc limba maghiară. Sunt prezentate evenimentele politice, artistice, sportive şi chiar pornografia maghiară. Faptele care produc nemulţumiri în ţară sau în străinătate nu sunt deloc ocolite, dar sunt prezentate fără bălăcăreli. Lumea maghiară este prezentată relaxat dar cu mândrie.
Cunoaşteţi vreun blog similar despre România?

Etichete:

 
joi, septembrie 13, 2007
  Furt la bancomat
Categoria utile? ~

Iată o demonstraţie în imagini a unui mod de a i se goli cuiva, insuficient de prudent, cardul la bancomat.
Derulaţi pe verticală.

Etichete:

 
  Riscuri în VOIP
Categoria Internet/IT ~

În ultima vreme am tot auzit de diverse pericole care ţintesc comunicatiile de tip Voice over IP. Un articol enumeră diverse necazuri care pot fi produse de persoane rău intenţionate care atacă acest tip de serviciu.
via Info Kappa

P.S 14.09.2007
Via Cnet am aflat de un virus propagat săptămâna asta prin Skype şi despre posibilităţile de a-l elimina.

Etichete:

 
miercuri, septembrie 12, 2007
  Dosarul de securitate al lui…Marilyn Monroe
Categoria De pe planetă ~

După împlinirea termenului legal de secretizare, FBI a declasificat, printre altele, dosarele unor personalităţi celebre precum Frank Sinatra, Elvis Presley, pilotul Charles Lindbergh, Marilyn Monroe, John Steinbeck, Henry Ford şi chiar pe cel al lui J. Edgar Hoover, controversatul şef al FBI timp de mai multe decenii (nu prea cred că s-a spus tot în ce-l priveşte).
Iată cum arată prima din cele două părţi ale dosarului FBI al actriţei Marilyn Monroe.

Deci şi în ţările cu democraţii evoluate, diverse persoane şi în special persoanele publice au dosare în care figurează informaţii din "surse" şi din presă, la organismele îndrituite. De ce oare, grosul politicienilor noştri se zbat să nu existe asemenea dosare în România?

Etichete:

 
marți, septembrie 11, 2007
  Un generator eolian original
Categoria De pe planetă ~



Un Student de la Universitatea Arizona a conceput un generator eolian de energie electrică care foloseşte curenţii de aer creaţi de automobilele care circulă pe autostrăzi. Sistemul arată simpatic. Când vom avea şi noi autostrăzi pe care să se circule cu viteze mari...

Etichete:

 
  Cursuri gratuite de limbi straine online
Categorii: Dicţionare şi enciclopedii ~ utile? ~

Diverse cursuri pentru peste 100 de limbi, având ca bază de pornire limba engeză, pot fi accesate de pe acest site. Site-ul conţine şi linkuri către diverse dicţionare, translatoare de texte şi site-uri, toate online.
via Info Kappa

Etichete: ,

 
luni, septembrie 10, 2007
  Aţi vizitat Roma?
Categoria teste ~

Testul pe care vi-l propun se adresează celor care au fost în Cetatea eternă, oferindu-le posibilitatea să-şi verifice amintirile şi cunoştinţele acumulate acolo.

Etichete:

 
  Prelucrarea fizionomiei omului pe calculator
Categoria Ştiinţă-tehnologie ~

Acest clip spectaculos realizat cu un an şi jumătate în urmă de specialiştii de la Institutul Max Planck pentru Cibernetică Biologică din Tubingen, Germania, unul din cele mai importante centre de cercetare din lume din domeniul proceselor cognitive ale omului, prezintă diverse modalităţi de a reconstitui chipuri omeneşti în 3 dimensiuni, din imagini animate.
În Departamentul de Informatică al Institutului Planck circulă o vorbă: o imagine poate înlocui 1000 de cuvinte.
Există păreri conform cărora sinteza percepţiei automate a imaginilor va oferi neurofiziologiei un suport foarte important.

În timpul care a trecut de la prezentarea clipului, preocupările pentru three- dimensional morphing s-au amplificat mult.
O parte din procedeele folosite în clip, dar şi altele se utilizează astăzi în diverse activităţi, de la divertisment până la chirurgia estetică.
E uşor de dedus că există multe domenii care aşteaptă cu nerăbdare sistematizarea acestor tehnici şi perfecţionarea lor.
Dacă vă interesează tema, puteţi privi prezentarea video a unei aplicaţii de reprezentare a chipurilor umane.

Etichete:

 
duminică, septembrie 09, 2007
  Controlati-va enervarea
Categoria teste ~

Un test format din doar două întrebări cu câte 3 răspunsuri posibile este urmat de o descriere a metodelor care vă permit să vă păstraţi calmul dacă vă înfuriaţi frecvent. Textul este în limba franceză.

Etichete:

 
  Sculpturi microscopice
Categoria Arte ~

Willard Wigan este sculptor. S-a născut în urmă cu 50 de ani la Birmingham, iar în vara acestui an a primit una din cele mai importante decoraţii ale Marii Britanii.
Sculpturile lui Wigan sunt cele mai mici din lume şi sunt realizate sub microscop. Multe din ele, cum ar fi Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici sunt amplasate în gămălia unui ac.
Devenit colecţionar de artă, David Lloyd, fostul antrenor al echipei de Cupă Davis a Angliei, a achiziţionat un număr de lucrări ale sculptorului şi le-a asigurat pentru 11,2 milioane de lire sterline.

Etichete:

 
sâmbătă, septembrie 08, 2007
  Produse chinezeşti si americane periculoase
Categoria Sănătatea ~

Recentul scandal generat de iaurtul Danone care conţinea substanţe toxice mi-a atras atenţia asupra unui articol dintr-o publicaţie electronică americană. Articolul care se referă la faptul că oficialităţile din Statele Unite fac mare caz de pericolul pe care îl reprezintă se importul din China a unor paste de dinţi, alimente pentru câini şi jucării, atrage atenţia că numeroase produse din carne şi alte produse alimentare dar şi cosmetice distribuite şi exportate de companiile americane conţin substanţe toxice.

Etichete:

 
vineri, septembrie 07, 2007
  Cautare in magazinele virtuale romanesti
Categorii De pe la noi ~ Internet/IT ~

Am găsit un serviciu online care selectează produsele pe care le găsiţi în magazinele virtuale din România, filtrând rezultatele generate de Google.

Etichete: ,

 
  Un motor de cautare haios
Categoria Internet/IT ~

O cunoaşteţi pe Ms. Dewey? Probabil că nu.
Este un motor de căutare în Flash Player, prezentat anul trecut de Microsoft în cadrul unei campanii de marketing viral, Wikipedia dixit.
Chiar dacă este o bagatelă incomparabilă cu motorul Live Search al Microsoft, Ms. Dewey îţi asigură, pe parcursul căutării, prezenţa agreabilă şi comentariile interactive culese din 600 de videoclipuri înregistrate de o tânără actriţă.

Etichete:

 
joi, septembrie 06, 2007
  Un test pentru incapatanati
Categoria teste ~

Acest test are unele cerinţe banale, altele care vă solicită atenţia sau memoria, unele care par stupide. Partea enervantă este că orice greşeală te obligă să reiei totul de la început, deci e nevoie de încăpăţânare ca să parcurgi multe etape.

Etichete:

 
  Inca 100 de site-uri de la PC Magazine
Categoria Internet/IT ~

După selecţia a 100 de site-uri clasice, PC Magazine ne propune o altă selecţie de 100 de site-uri utile, dar nu prea cunoscute. Mărturisesc că am avut unele surprize plăcute. Dar cum fiecare om are preferinţele lui...

Etichete:

 
miercuri, septembrie 05, 2007
  Romania se imprumuta
Categoria Politica-politici ~

Aflu din Evenimentul Zilei de azi că Guvernul României a împrumutat de la Banca Mondială 349 de milioane de dolari.
De ce? Din declaraţiile guvernamentale ştiam că, din impozitele colectate, Statul are destui bani pentru sănătate, învăţământ, autostrăzi şi pentru mărirea pensiilor.

Etichete:

 
  Adrese temporare de e-mail
Categoria Internet/IT ~

Pentru a ne feri de inundarea cu spam, e util uneori să nu ne logăm la diverse site-uri cu adresele de e-mail permanente. O colecţie de 20 de adrese cu timp de valabilitate limitat (între 10 minute şi o lună) vă stă la dispoziţie în acest scop.
De aici puteţi obţine adresa care îşi păstrează valabilitatea doar 10 minute şi care are textul de prezentare în limba română. De foarte multe ori cele 10 minute sunt suficiente pentru logare şi confirmare.
via Info Kappa

Etichete:

 
  Open XML al Microsoft respins de ISO
Categoria Internet/IT ~

Ieri 4 septembrie, ISO (Organizaţia Internaţională pentru Standardizare) a anunţat respingerea adoptării formatului Office Open XML in care sunt salvate documentele din Office 2007 creat de Microsoft.
Guvernele Belgiei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Braziliei, precum şi statul american Massachusetts şi-au exprimat public dezacordul pentru adoptarea acestui standard.

Am găsit două surse (1) şi (2) care dau amănunte în legătură cu votul la ISO.
Printre cele 33 de ţări care s-au declarat pentru adoptarea formatului fără observaţii se numără şi România, alături de Rusia, Serbia, Kazahstan, Belarus, Congo, Nigeria, Bangladesh etc.
Au fost împotrivă, printre alte ţări, Brazilia, Cehia, China, Danemarca, Franţa, India, Japonia, Norvegia, Marea Britanie.

Etichete:

 
marți, septembrie 04, 2007
  Un test cu cifre
Categoria teste ~

Un test de logică şi răbdare, nu prea complicat, are un nume pueril. Cheia testului pare să fie alegerea cifrei din mijlocul pătratului.

Etichete:

 
  Cele mai puternice femei din lume
Categoria De pe planetă ~

Pe 30 august revista Forbes a publicat un clasament cu 100 de femei considerate cele mai puternice din lume. Ediţia online a publicaţiei permite vizualizarea succesivă a imaginilor celor 100 de învingătoare, însoţite de informaţii actualizate
După cancelarul Germaniei Angela Merkel, clasată pe primul loc urmează vicepremierul chinez Wu Yi. Oprah Winfrey, aflată pe locul 21, le surclasează pe regina Angliei şi pe Hillary Clinton.
Un număr semnificativ de femei sunt şefi de state, prim miniştri, miniştri.
Clasamentul ne demonstrează că multe din cele mai mari companii din lume sunt conduse de femei. Printre ele figurează PepsiCo, eBay, Oracle, Kraft Foods, Xerox, MTV, Avon, Alcatel, New York Times, Western Union, Chanel, Playboy şi multe altele.
Spectaculos este că şi în ţările musulmane încep să apară femei în poziţii cheie. Chiar şi în Arabia Saudită unde femeile nu au drept de vot, nici dreptul de a conduce o maşină sau dreptul de a ocupa o funcţie importantă într-un serviciu guvernamental, există o femeie preşedinte al unei bănci importante. În Emiratele Arabe Unite, o femeie este ministru al Economiei. În Egipt, în Turcia şi în Emiratele Arabe Unite există femei cu funcţii executive care apar în clasamentul Forbes.

Etichete:

 
luni, septembrie 03, 2007
  Manual de spaga
Categoria De pe la noi ~

Au existat cândva site-uri cu articole despre corupţia de care se izbeşte zilnic omul de rând. Anchete.ro a decedat, Nu da şpagă e în comă. Nu cunosc un site sau un blog activ dedicat acestei teme.

Am găsit depozitat pe un site străin Manualul de şpagă care exista cândva pe site-ul „Nu da şpagă”.
După prefaţa cam lungă, găsiţi îndrumările practice. Credeţi că şi-au pierdut actualitatea?
Pentru comoditate, puteţi mări dimensiunea caracterelor la 150%.

Etichete:

 
duminică, septembrie 02, 2007
  Delicatese chinezeşti
Categoria De pe planetă ~

Admiraţi oferta unui mare magazin alimentar din Beijing, deschis toată noaptea. Parcurgeti imaginile pe verticală.
Poftă bună, dacă vă încumetaţi!

Etichete:

 
sâmbătă, septembrie 01, 2007
  TVR e împotriva lecturii
Categoria De ce? ~

Răspund fără ezitare tăguirii lui Eduard Koller privind CITITORIADA!
Îi invit, la rândul meu, pe Andrei Roşca, Cătălin Teniţă, Bogdan Pătru, Irene, ofsummer să se alăture celor amintiţi de Eduard care au scris despre această temă şi – dacă pot – să răspundă invitaţiei făcute de Luciat.

Etichete:

 
  Batranetea
Categoria Trecut - viitor ~

Eram ieri într-un vagon de metrou. Nu departe de mine, o bătrână scundă şi cam obeză era atârnată cu vârful degetelor de un mâner. Când s-a eliberat locul din dreptul ei, s-a întors alene şi s-a aşezat, dar nu pe scaun, ci peste un puşti la vârsta pubertăţii care se strecurase pe locul liber, în timp ce se rotea bătrâna.
Urlet, înjurături, scandal. Tocmai coboram. Sper că puberul a scăpat cu oasele întregi.

Întâmplarea cu puştiul din metrou şi o însemnare de azi a unei celebrităţi a blogosferei româneşti mi-au adus aminte de o descărcare de agresivitate mai veche a aceleiaşi celebrităţi, la adresa "boşorogilor". Nu mi se pare un text inteligent. În plus, informaţia că pensionarii merg gratis cu metroul e falsă. Referitor la postul de azi, îi propun să-şi cheme bunicii să-i spele geamurile.

S-a întâmplat să primesc azi, prin e-mail, nişte panseuri despre bătrâneţe.
Dintre ele, mi-a atras atenţia unul scris de Jonathan Swift, cunoscut în special ca autor al Călătoriilor lui Gulliver:
"Toata lumea vrea sa trăiasca mult, dar nimeni nu vrea sa fie bătrân".

Chiar dacă mai toţi cititorii de bloguri sunt tineri, cugetările din e-mail au farmecul lor:

In fond, nu e chiar atat de neplăcut să îmbătrâneşti, dacă te gândeşti la cealată posibilitate.
~Maurice Chevalier~

Longevitatea este o prelungire neconfortabilă a fricii de moarte.
~Ambroise Bierce~

Sănătatea este unitatea care pune în valoare toate cifrele vârstei.
~Bernard de Fontenelle~

Exista trei lucruri care nu se obţin niciodată cu ajutorul altor trei: bogăţia cu ajutorul dorinţei, tinereţea cu ajutorul fardurilor, sănătatea cu ajutorul medicamentelor.
~Proverb persan~

La bătraneţe, nu moartea constituie marea problemă ci sănătatea, căci moartea e o certitudine.
~Francois Mitterand~

La 70 de ani, e mai sanatos să ai femeile în amintiri decât în pat.
~Maurice Chevalier~

Cand te vezi mai mult în amintiri decat în oglindă, înseamnă că ai îmbătrânit.
~Jerome Touzalin~

Tinerii merg în grupuri, adulţii in cupluri, iar bătrânii singuri.
~ Proverb suedez~

Etichete:

 
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

SCRISE RECENT

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul