Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

luni, februarie 29, 2016
  Ce nu ştiţi despre premiile Oscar
De-a lungul timpului, acordarea premiilor Oscar a fost însoţită de numeroase surprize bizare. Ziarul România Liberă prezintă 10 astfel de întâmplări ciudate.

Etichete:

 
duminică, februarie 28, 2016
  Zise de Max Rosetti
Dimitrie R. Rosetti, cunoscut și sub pseudonimul Max, (1850 – 1934) a fost un apreciat publicist și dramaturg român. „Cafeneaua anului 1900” descrie începutul de secol XX în Bucureşti, privit de pe terasa cafenelei Fialcovschi. Schiţa a fost dramatizată radiofonic în 1977.
Şi atunci când a fost scrisă schiţa, parlamentarul era un personaj demn de dispreţ.

Etichete:

 
sâmbătă, februarie 27, 2016
  Cele mai prietenoase oraşe din lume
Un foarte preţuit ghid turistic a cules aprecierile cititorilor pentru cele mai prietenoase oraşe din lume, în care un zâmbet călduros din partea unui localnic sau un salut voios din partea altuia te fac să te simţi mai aproape de casă atunci când te afli printre străini.

Etichete:

 
vineri, februarie 26, 2016
  O pisică, primar în Alaska
Cu mai mulţi ani în urmă, un motan portocaliu a fost ales primar onorific într-un orăşel din statul american Alaska. Motivul bizarei alegeri a fost faptul că locuitorii localităţii erau nemulțumiți că edilii nu făceau nimic pentru comunitate.
Un avantaj al alegerii motanului este faptul că micuțul orășel din Alaska a devenit atracție turistică.

Etichete:

 
joi, februarie 25, 2016
  Are rost să fii soţie?
Trăim într-o perioadă în care una din două căsătorii se sfârşeşte cu un divorţ, iar statisticile arată că în 2003, între 25 şi 30 de procente dintre copii proveneau din relaţii extramaritale.
Istoria europeană descrie evoluţia căsniciei din antichitate până în zilele noastre.

Etichete:

 
miercuri, februarie 24, 2016
  Robinson Crusoe a existat în realitate
În creaţia personajului din romanul său "Robinson Crusoe", scriitorul englez Daniel Defoe s-a inspirat din întâmplările trăite de Alexander Selkirk, un marinar scoţian abandonat în anul 1704 într-o insulă din Pacificul de Sud.

Etichete:

 
marți, februarie 23, 2016
  Cel mai ieftin automobil din lume
Bajaj Qute – cel mai ieftin automobil din lume, este produs în India la doar 2.000 de dolari.

Etichete:

 
luni, februarie 22, 2016
  Dicţionar teatral
Cu 55 de ani în urmă, apărea în revista „Teatrul” un amuzant dicţionar teatral scris cu savoare de umorişti şi actori inspiraţi, foarte apreciaţi în acea perioadă. Definiţiile îşi păstrează valabilitatea şi în zilele noastre.

Etichete:

 
duminică, februarie 21, 2016
  Atmosfera Bucureştiului interbelic
În Bucureştiul interbelic vesel şi prosper puteau fi întâlniţi flaşnetari, bragagii, lampagii, coşari, vânzători de castane coapte, halva şi halviţă, alături de cofetării, cabarete, grădini de vară, teatre, cinematografe.

Etichete:

 
sâmbătă, februarie 20, 2016
  Tăierea moţului
Printre tradiţiile româneşti figurează şi tăierea moţului. Copilului i se taie o mică zonă din păr şi i se pune în faţă o tavă cu diverse obiecte din care cel mic alege unul care simbolizează viitoarele preocupări dominante ale pruncului: carte, bani, maşini etc.

Etichete:

 
vineri, februarie 19, 2016
  De ce nu zboară pinguinii?
Există mai multe ipoteze care încearcă să explice de ce anumite păsări, printre care şi pinguinii, nu zboară. Cercetătorii au confirmat că nicio pasăre nu poate fi la fel de performantă în aer ca şi în apă: o aripă care este potrivită pentru zbor nu poate fi la fel de eficientă pentru scufundare şi înot. În evoluţia lor, pinguinii au pierdut capacitatea de a zbura, dar în schimb înoată şi se scufundă excelent.

Etichete:

 
joi, februarie 18, 2016
  Semnificaţiile codului „PLU”
Fructele și legumele de import, pe care le găsim de obicei în supermarketuri, au uneori etichete ce conţin nişte coduri. Se numesc coduri „PLU” şi arată dacă fructul a fost crescut bio, cu îngrăşăminte chimice sau dacă a fost modificat genetic.

Etichete:

 
miercuri, februarie 17, 2016
  Istoria îngheţatei
Cele mai vechi însemnări pe care le avem despre strămoşul îngheţatei provin din China şi au o vechime de trei milenii. În Europa, îngheţata era, până la sfârşitul secolului XVII, un privilegiu al regilor şi nobililor.
Prima realizare a îngheţatei la scară industrială, apare la jumătatea secolului XIX, în Statele Unite. În secolul XX, răcitorul şi apoi frigiderul electric influenţează fundamental tehnologia de producere a îngheţatei.

Etichete:

 
marți, februarie 16, 2016
  Stagnare tehnologică
Chiar dacă este evident progresul unor dispozitive precum smartphone-ul, tabletele, GPS-ul, sunt numeroase domeniile importante în care nu au mai apărut noutăţi fundamentale în ultimele decenii.
Avionul supersonic de pasageri Concorde, retras din activitate în 2003, nu a avut succesor; nici batiscaful care a atins, în 1960, o adâncime de peste 10.000 de metri în ocean nu a fost urmat de o altă navă subacvatică care să exploreze fundul oceanelor; apar din ce în ce mai puţine antibiotice, deşi cele existente fac faţă într-o măsură mai mică epidemiilor; racheta Saturn V, care a propulsat primii oameni pe lună şi a lansat laboratorul Skylab, a zburat pentru ultima oară în 1973 şi nu a fost urmată de o instalaţie de acest gen cu posibilităţi de amploare.
Un infografic ne prezintă diverse domenii tehnologice fundamentale în care, nu există de multă vreme progrese.

Etichete:

 
luni, februarie 15, 2016
  Dansul albinelor
Animalele au inteligenţe specializate în funcţie de principalele lor nevoi. Porumbeii pot face recunoaşteri vizuale sofisticate ca urmare a faptului că, atunci când zboară, trebuie să identifice ce întâlesc în peisaj, pentru a supravieţui. Şoarecii, în schimb, depind mai puţin de vizibilitate, la ei sunt predominante gustul, atingerea, mirosul.
Albinele comunică semenilor lor informaţii prin celebrul dans legănat care se traduce în hărţi despre amplasamentul florilor pe care le-au întâlnit.

Etichete:

 
duminică, februarie 14, 2016
  Sculpturi ingenioase
În diverse oraşe din lume există sculpturi ieşite din comun. Puteţi vedea astfel de sculpturi în Franţa, la Marsilia, în Statele Unite, la Philadelphia şi New York, în Ungaria, la Budapesta, la Singapore, în Polonia, la Wroclaw şi în alte locuri.

Etichete:

 
sâmbătă, februarie 13, 2016
  Nu aruncaţi plicurile de ceai folosite
Plicurile de ceai folosite pot rezolva o grămadă de probleme.

Etichete:

 
vineri, februarie 12, 2016
  Rasele umane
În diverse zone geografice trăsăturile oamenilor sunt diferite. Referitor la rasele umane există mai multe păreri. Una din variante consideră că există cinci rase umane: rasa mongoloida, rasa ecuatorială, rasa australoidă, rasa amerindiană, rasa europeoidă.

Etichete:

 
joi, februarie 11, 2016
  Palparea medicului
Un medic care este şi scriitor arată, într-o prezentare TED, cât de important este, ca alături de metodele moderne de diagnosticare, să se folosească examenul medical tradiţional, care include atingerea medicului.
Expunerea este subtitrată în româneşte.

Etichete:

 
miercuri, februarie 10, 2016
  Locul cel mai depărtat de centrul pământului
Locul de pe pământ cel mai depărtat de centrul pământului nu e vârful Everest. Aflaţi care este şi de ce.

Etichete:

 
marți, februarie 09, 2016
  Completaţi tabelul
Introduceţi în tabel numărul care lipseşte.
După părerea mea, nu e complicat să aflaţi numărul.
Soluţia şi sursa peste câteva zile.

Etichete:

 
luni, februarie 08, 2016
  Germanii dobrogeni
În intervalul de 100 de ani dintre 1840 şi 1940, se stabiliseră în Dobrogea aproape 20.000 de etnici germani, care au migrat din Rusia şi – în special – din Basarabia aflată sub ocupaţie rusească. În 1940, cca 15.000 dintre ei au părăsit Dobrogea, strămutându-se în Germania.
Aproape toţi etnicii germani din Dobrogea locuiau în zonele rurale. Localitatea Schitu a fost întemeiată în 1897 de germani.
În imagine, biserica catolică din Mihail Kogălniceanu.

Etichete:

 
duminică, februarie 07, 2016
  Cea mai veche maşină din lume
Cel mai vechi automobil din lume, aflat în stare de funcţionare, a fost construit în anul 1884, are motor cu abur şi poate atinge viteza de 61 km. pe oră.

Etichete:

 
sâmbătă, februarie 06, 2016
  Singurul mamifer zburător
Liliecii de la noi sunt animale de dimensiunea unui şoarece, sunt insectivore, au vederea slabă dar mirosul, pipăitul şi auzul sunt foarte bine dezvoltate. Liliecii se orienteaza si se hrănesc cu ajutorul ecolocaţiei.
În lume există 1100 de specii de lilieci.

Etichete:

 
vineri, februarie 05, 2016
  Big Ben, emblema Londrei
Big Ben, cel mai popular obiectiv turistic londonez, împlineşte un secol şi jumătate.

Etichete:

 
joi, februarie 04, 2016
  Sângele albastru
În mod uzual termenul „sânge albastru” are semnificaţia unei origini nobile. În viaţa reală au sânge albastru caracatiţele, melcii şi unele şopârle.

Etichete:

 
miercuri, februarie 03, 2016
  Din amintirile lui Radu Beligan
Apărut în 2001, volumul „Note de insomniac” al lui Radu Beligan cuprinde amintiri despre oamenii deosebiţi pe care i-a cunoscut marele actor. Vă supun atenţiei întâlnirea cu Salvador Dali şi impresionanta evocare a excepţionalului actor şi regizor Ion Iancovescu.

Etichete:

 
marți, februarie 02, 2016
  Miere falsă sau autentică?
Mierea este unul din cele mai falsificate alimente. Numeroase mituri se referă la deosebirile dintre mierea naturală şi cea contrafăcută.
Postarea sugerează un test pentru verificarea autenticităţii mierii.

Etichete:

 
luni, februarie 01, 2016
  Trubadurul interbelic
Ionel Fernic a fost cel mai important compozitor român de muzică uşoară din perioada interbelică. "Iubesc femeia", "Iţi mai aduci aminte, doamnă", "La umbra nucului bătrân", "Pe boltă când apare luna" sunt melodii care şi-au păstrat celebritatea până în zilele noastre.
Cea de a doua mare pasiune a lui Fernic a fost aviaţia. S-a remarcat ca pilot şi paraşutist în aviaţia civilă. La doar 37 de ani, a pierit într-un accident aviatic, fiind pasager într-o cursă care venea de la Varşovia la Bucureşti.

Etichete:

 
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

SCRISE RECENT

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul