Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

marți, iunie 30, 2015
  Costul vieţii în lume
Patru din cele cinci ţări din lume cu cel mai ridicat cost al vieţii sunt Elveţia, Norvegia Islanda şi Danemarca, toate din Europa. India, Nepal, Pakistan, Tunisia şi Algeria sunt primele clasate la cel mai scăzut cost al vieţii.
Indicele costurilor ia în calcul preţul alimentelor, al transportului, al mesei la restaurant şi al utilităţilor. România figurează printre ţările cu costuri foarte mici printre cele 119 ţări analizate.

Etichete:

 
luni, iunie 29, 2015
  Secretele şcolii finlandeze
Deşi învăţământul finlandez este considerat cel mai performant din lume, astăzi se pune problema perfecţionării şcolii finlandeze, prin introducerea unui sistem interactiv de educaţie.
Iată cum decurge acum o zi din viaţa unui elev din Finlanda.

Etichete:

 
duminică, iunie 28, 2015
  Ce sunt celulele stem
TED educativ prezintă într-o lecţie de patru minute, preluată pe You Tube, particularităţile celulelor stem şi rolul lor în videcarea unor boli.
Dacă prezentarea nu apare subtitrată în româneşte, alegeţi „română” în setări.

Etichete:

 
sâmbătă, iunie 27, 2015
  Cuvântul „mujdei” vine din franceză
Aflăm dintr-o postare originile surprinzătore ale unor cuvinte.

Etichete:

 
vineri, iunie 26, 2015
  Speranţa de viaţă azi
Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne informează că, în ultimele decenii, speranţa de viaţă a crescut simţitor, mai ales în ţările dezvoltate, dar şi în ţări sărace ca Etiopia şi Liberia.
Femeile trăiesc, în general mai mult decât bărbaţii. Interesant este faptul că în statisticile longevităţii medii, durata de viaţă pentru bărbaţi şi femei oferă ordini foarte diferite în ierarhia primelor ţări clasate.

Etichete:

 
joi, iunie 25, 2015
  Când sărăcia e o boală mintală
Şcolile pentru copii cu dizabilităţi psihice sunt pline de copii sărăci. Pentru copiii săraci e ușor să primească un certificat de handicap. Din păcate, copiii din şcolile speciale sunt condamnați să rămână toată viața la marginea societății.

Etichete:

 
miercuri, iunie 24, 2015
  Formarea raselor de câini
De când au fost domesticiţi, cu aproximativ 12.000 de ani în urmă, câinii au fost selectaţi de oameni în funcţie de mărime, aspect, temperament, abilităti şi performanţe.
Selecţiile insistente au dus la apariţia raselor canine. Din păcate, formarea raselor la câini a fost însoţită adesea de apariţia unor boli genetice.

Etichete:

 
marți, iunie 23, 2015
  Efectul trecătorului
Una dintre scenele relativ frecvente în marile oraşe din România ori de aiurea este cea în care o persoană atacată ori în nevoie, în plină stradă, este ignorată de trecători, care îşi văd drumul lor.
Acest comportament a fost numit de psihologi efectul trecătorului.

Etichete:

 
luni, iunie 22, 2015
  Mari creaţii de muzică clasică
Un site vă permite să urmăriţi pe You Tube lucrări reprezentative a peste 100 de compozitori celebri de muzică clasică care au compus între secolele XVII şi XX şi ale căror creaţii au avut un impact deosebit asupra dezvoltării muzicii universale.

Etichete:

 
duminică, iunie 21, 2015
  Dacă ai trăi în altă ţară...
Mulţi români ar vrea să aibă o viaţă „ca afară”.
Un infografic cu date statistice vă prezintă informaţii despre salarii, consumul de electricitate, consumul de benzină, numărul de copii al unei familii, costul şi starea sănătăţii în diverse ţări din lume, printre care ies în evidenţă Coreea de Nord, Statele Unite, Grecia, China, Botswana, Danemarca, Slovenia.

Etichete:

 
sâmbătă, iunie 20, 2015
  Mesaj din mormânt
Cu 40 de ani în urmă, Toma Caragiu interpreta, într-un film, rolul marelui Constantin Tănase. Deşi a trecut, surprinzător, de filtrele cenzurii de atunci, parcă astăzi mesajul adresat poporului român este mai actual decât oricând.

Etichete:

 
vineri, iunie 19, 2015
  Judeţele României interbelice
În perioada interbelică, România includea judeţe basarabene şi bucovinene care fac parte azi din Republica Moldova şi Ucraina şi cele două judeţe din cadrilaterul dobrogean. În interiorul ţarii, numărul judeţelor era mai mare: judeţul Putna avea capitala la Focşani, Dej era capitala judeţului Someş, Vlaşca avea capitala la Giurgiu, Romanaţi, la Caracal, Tutova la Bârlad, Ciuc la Miercurea Ciuc şi altele.
Un site prezintă portretul României interbelice cu numeroase date geografice, istorice, sociale, economice, culturale despre fiecare judeţ şi cu multe imagini.

Etichete:

 
joi, iunie 18, 2015
  Farmecul puilor de animale
O colecţie de imagini dovedeşte că puii animalelor sunt deosebi de simpatici, chiar şi atunci când, la maturitate, devin urâţi şi antipatici precum hipopotamul sau crocodilul.

Etichete:

 
miercuri, iunie 17, 2015
  China nu tolerează islamul
Recent, autorităţile chineze au lansat o serie de campanii dure împotriva răspândirii Islamului. Măsurile luate de statul chinez au rolul de a împiedica dezvoltarea terorismului islamic.
Printre alte măsuri, angajații guvernamentali musulmani din China și copiii nu au voie să intre în moschei, iar musulmanii sunt obligaţi să vândă alcool şi ţigări în magazinele lor.

Etichete:

 
marți, iunie 16, 2015
  Scroafa longevivă
Într-un sat din Maramureş, o scroafă de peste 25 de ani a adus pe lume 500 de purcei. Stăpânii ei nu au intenţia să o sacrifice, ci să o lase să moară de bătrâneţe.

Etichete:

 
luni, iunie 15, 2015
  Invenţii din chimie care au modernizat lumea
Cinci invenţii din domeniul chimiei ne-au schimbat viaţa în ultimul secol.
Cred că recunoaştem cu toţii că dacă n-ar fi existat antibioticele, masele plastice şi celelalte produse enumerate în articol, sănătatea oamenilor, alimentele de origine agricolă, progresul noilor tehnologii şi altele n-ar fi avut condiţiile necesare pentru evoluţia pe care o cunosc astăzi.

Etichete:

 
duminică, iunie 14, 2015
  România în statistici
O culegere de date din statistici internaţionale prezintă informaţii deloc îmbucurătoare despre România.

Etichete:

 
sâmbătă, iunie 13, 2015
  Câteva expresii româneşti
Folosim adesea expresii cu formulări surprinzătoare, cărora nu le cunoaştem originea şi care, uneori, şi-au schimbat semnificaţia în timp.
Ştiţi, de exemplu, de unde vin expresiile: a trage la aghioase, a-ţi face de cap, a da bir cu fugiţii, a se da în stambă, a face capul calendar?

Etichete:

 
vineri, iunie 12, 2015
  Bordelurile de altădată
În Bucureştiul interbelic erau numeroase bordeluri faimoase. Şi bordelurile din Brăila erau celebre.
Dintr-un film documentar, rezultă că nici Braşovul nu era mai prejos.

Etichete:

 
joi, iunie 11, 2015
  Cărţi pe internet
Pe internet, pot fi accesate gratuit multe mii de cărţi.
Numeroase site-uri conţin linkuri către cărţi de diverse genuri în limba engleză. Există şi surprinzător de multe site-uri cu cărţi în româneşte, cu cărţi în format audio, cu prezentări video, cu reproduceri de picturi, etc.

Etichete:

 
miercuri, iunie 10, 2015
  Animale apărute recent în România
În ultimul secol, au apărut în fauna noastră numeroase vieţuitoare care nu existau înainte pe teritoriul României. Printre ele figurează şacalul, despre care mai toţi ştiam că trăieşte în Africa şi Asia, simpaticul enot (în imagine), supranumit şi „bursuc cu barbă”, crapul chinezesc şi păianjenul Văduva Neagra.

Etichete:

 
marți, iunie 09, 2015
  Din declaraţiile lui Victor Ponta
În 2012 Victor Ponta îşi făcea publică intenţia de a-şi subordona DNA-ul. Se pare că încă nu a reuşit, dar se străduieşte.
Primul Ministru, plagiator şi mitoman, a făcut, de-a lungul timpului, numeroase declaraţii care îi pun în evidenţă lipsa de inteligenţă.

Etichete:

 
luni, iunie 08, 2015
  De ce este albă zăpada?
Ştiţi de ce devine albă apa incoloră când îngheaţă, transformându-se în zăpadă?

Etichete:

 
duminică, iunie 07, 2015
  Ţara cu cei mai mulţi maidanezi
Ţara cu cei mai mulţi câini maidanezi din lume este India. Într-un singur oraş din India trăiesc mai mulţi maidanezi decât în toate oraşele din România, la un loc.
Se estimează că în India ar fi câteva sute de milioane de câini fără stăpân.

Etichete:

 
sâmbătă, iunie 06, 2015
  Inteligenţa românilor are probleme
Un profesor univesitar clujean, specializat în psihologie, ne spune într-un articol publicat pe blogul său în 2010 şi actualizat recent că românii sunt pe ultimul loc în Europa la testele de inteligenţă, că doar aproximativ 15% din populaţia României este „alfabetizată ştiinţific”, că majoritatea românilor sunt superstiţioşi sau adepţi ai pseudoştiinţelor.

Etichete:

 
vineri, iunie 05, 2015
  Există o anticafenea în Bucureşti
Conceptul de anticafenea care a cucerit, în ultimii ani, mai multe ţări occidentale, a apărut şi în Bucureşti.
La anticafenea plăteşti timpul petrecut şi nu consumaţia.
La anticafenea ai acces wifi, poţi folosi calculatorul, imprimanta sau scannerul, poţi citi cărţi sau reviste, poţi discuta cu prietenii, poţi organiza prezentări. Alcoolul şi fumatul sunt interzise.

Etichete:

 
joi, iunie 04, 2015
  Sfaturi ecologice de la străbunica
La rubrica “Sfaturi casnice” a revistei “Moda Nouă Ilustrată” apăreau, în anul 1907, numeroase sfaturi practice, utile în gospodărie, care ar fi considerate azi ecologice.

Etichete:

 
miercuri, iunie 03, 2015
  Banii trimişi acasă
Un economist american de origine indiană a prezentat, la o conferinţă TED, date din care rezultă că sumele trimise acasă de cei 232 de milioane de oameni plecaţi din ţara lor în alte ţări atingeau în 2013 suma de 413 miliarde de dolari, de 3 ori mai mult decât ajutorul extern global.
Expunerea este subtitrată în româneşte.
Aflăm dintr-un articol din Adevărul că Sumele transferate în ţară de românii de peste hotare s-au ridicat în primele opt luni ale anului 2014 la 2,46 miliarde de euro, o valoare deloc neglijabilă. Conform unui studiu mai vechi al Fundaţiei Soros România, românii care lucrează în afara ţării ar fi strâns 100 de miliarde de euro din 2000 până în 2010.

Etichete: ,

 
marți, iunie 02, 2015
  Smartphone-ul schimbă mentalităţi
Smartphone-ul a devenit omniprezent în viaţa oamenilor, dă dependenţă şi schimbă comportamente uzuale. Utilizarea telefoanelor inteligente are un imens impact social, dar generează şi probleme în domeniul sănătăţii. Cercetătorii au dat nume ca nomofobia şi selfita unor boli specifice utilizării acestor dispozitive.
Majoritatea utilizatorilor de telefoane inteligente consideră însă că beneficiile oferite de aparate pun în umbră dezavantajele.

Etichete:

 
luni, iunie 01, 2015
  Topârceanu despre aforisme
Destul de mulţi critici literari l-au considerat pe George Topârceanu un scriitor minor. Este frapantă discrepanța dintre entuziasmul unanim cu care era primită opera lui Topîrceanu și poziția rece și denigrantă a criticilor vremii. Abia spre sfârşitul vieţii, poetul a devenit membru corespondent al Academiei Române.
Vă supun atenţiei un articol sclipitor al lui Topârceanu despre aforisme.

Etichete:

 
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

SCRISE RECENT

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul