Check out this page in {0} translated from {1}translated fromOriginal:Translated:Automatic translation powered by Microsoft® TranslatorStart translatingStop translatingCloseClose and show original pageSelect
Ştiţi de unde vine numele sărbătorii Paştelui, de ce cade Paştele la date atât de diferite, cum s-au născut tradiţiile tăierii mielului şi a ciocnirii ouălor, care sunt tradiţiile de Paşte în alte părţi ale lumii?
Un articol interesant ne dezvăluie răspunsurile la numeroase întrebări despre sărbătoarea de Paşte.
Cel mai oribil moment al sărbătorii ăsteia era, în urmă cu câţiva ani, primirea unui miel. Tăiat, evident. Odată, ca să-mi fie chinul şi mai mare, am câştigat la o tombolă organizată de un magazin, ce să vezi?, un mieeel! Arăta bucătăria precum un abator. Mă mir, zău, că nu m-a lovit icterul atunci. IQ-ul meu cedează la genul ăsta de simboluri. Amărâtul de animal nu SE LASĂ SACRIFICAT. Este sacrificat, iar din burţile nostre, şanse subţiri să mai ia legătura cu vreo Divinitate. Soare-n cale, Hoinarule! :)
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice,
enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.