Dictionarul scepticului
Străbatem o perioadă în care dreptul la libertatea de exprimare, de care am fost lipsiţi o jumătate de secol, permite unui mare număr de escroci sau doar ignoranţi care simt nevoia să-şi dea cu părerea despre diverse chestiuni la care nu se pricep să prostească oamenii neşcoliţi care reprezintă majoritatea populaţiei româneşti.
Un exemplu tipic în această privinţă îl oferă „clarvăzătoarea” Carmen Hara, stabilită în Statele Unite cu aproape 3 decenii în urmă, după ce a fost o cântăreaţă mediocră de muzică uşoară în România, unde a revenit frecvent în ultima vreme, zbătându-se să devină o celebritate în rândul prostimii încrezătoare.
Cum la noi, teoria evoluţiei nu figurează în programa şcolară spre deosebire de religie, care este predată frecvent de profesori dogmatici, nevoia unor informaţii oferite de sceptici bine informaţi devine tot mai pregnantă.
Vă propun să aflaţi câteva informaţii despre scepticii din lume şi din România dintr-o postare destul de veche pe un blog românesc, întitulată
The Romanian Skeptic.
În 1994 a fost creat un site cu denumirea
The Skeptic’s Dicţionary care, deşi are ediţii în 18 limbi, româna nu figurează printre ele.
Site-ul conţine numeroase eseuri referitoare la fenomenele oculte şi paranormale, la pseudoştinţe, la unele forme de medicină alternativă etc. Dicţionarul, în permanentă dezvoltare, conţinea în 2011 cca 700 de articole şi are 500 de mii de vizitatori lunar.
Etichete: Zise de sceptici