Risipa de mancare
Ne plângem frecvent de sărăcia în care ne-a împins recesiunea, căutăm şi găsim vinovaţii, în funcţie de antipatiile politice sau de apetitul pentru diverse teorii ale conspiraţiei, dar nu considerăm că noi, oamenii de rând, avem partea noastră de vină pentru criza extinsă pe mai toată planeta.
Un articol din revista Plafar întitulat
Opreşte risipa de mâncare susţine că românii aruncă la ghenă 350 de tone de mâncare în fiecare an, iar la nivel mondial o treime din producția de alimente ia calea gropilor de gunoi.
Articolul oferă o serie de sfaturi practice care ne ajută să evităm risipa de mâncare fără eforturi deosebite, ci doar cu o mai bună organizare.
Sfaturile indiscutabil bune, mă determină să regret lipsa de grijă cu care autoarea articolului manevrează cifrele de la sfârşitul articolului privind cantitatea de mâncare aruncată.
În schimb, cred că merită atenţie cele câteva rânduri care se referă la insectele care vor constitui în vitorul apropiat o sursa importantă de hrană în toate regiunile lumii.
Etichete: Utile?