Ne plângem cu toţii că, în Europa, imaginea României este frecvent asociată cu cetăţenii români răufăcători şi cerşetori, adesea - dar nu întotdeauna - de etnie romă.
Promovarea în străinătate, de către conducerea statului, a unei imagini favorabile României s-a soldat fie cu scandalul generat de cheltuirea a cca 6 milioane de dolari pentru albumul “Eterna şi fascinanta Românie” realizat de omul de afaceri franco-român Adrian Costea, consilier personal al fostului preşedinte Iliescu, condamnat la 3 ani închisoare de către un tribunal din Paris pentru deturnări de fonduri din afaceri cu statul român, fie cu ridiculizarea iniţiativelor ministresei blonde din guvernul Boc.
În schimb, clipul de 5 minute descărcat pe You Tube
The World whithout Romania, care a fost vizionat de doar 20.000 de ori în doi ani şi jumătate şi despre a cărui apreciere în lume n-am prea auzit, a fost lăudat la noi ca o realizare nemaipomenită.
Zilele trecute, un prieten mi-a atras atenţia asupra unui blog întitulat
True Romania, realizat în limba engleză de elevii şi profesorii de la Liceul nr.1 din Luduş şi care mi se pare net superior mult lăudatului clip de pe You Tube.
Veţi găsi în blog informaţii amănunţite însoţite de imagini selectate cu pricepere despre artiştii noştri plastici valoroşi, despre inventatorii români, despre monumente şi locuri remarcabile.
Veţi afla cu surprindere că au fost românce prima femeie neurochirurg din lume, prima femeie care a obţinut licenţa şi doctoratul în Drept din Europa ca şi prima femeie inginer din Europa.
Blogrollul vă oferă linkuri către mulţi alţi oameni preocupaţi de punerea în evidenţă a valorilor (şi uneori a nonvalorilor) noastre.
M-aş bucura dacă un webdesigner priceput ar ajuta ecipa din Luduş în privinţa SEO.
În imagine, am preluat din blog reproducerea unui tablou a tinerei Alexandrei Nechita, celebră pictoriţă cubistă încă de când era copil, când era cunoscută în SUA ca "micuţa Picasso".