Check out this page in {0} translated from {1}translated fromOriginal:Translated:Automatic translation powered by Microsoft® TranslatorStart translatingStop translatingCloseClose and show original pageSelect
Pentru companiile sau brandurile celebre, logo-ul a devenit un simbol care este adesea mai protejat de imitatori decât produsele realizate. Logopedia este o enciclopedie care prezintă evoluţia emblemelor celor mai cunoscute din lume.
Logopedia a depăşit 15.000 de pagini în care puteţi găsi peste 40.000 logo-uri după ordinea alfabetică, după temă, după ţara în care sunt lansate, după anii în care au fost folosite etc.
Printre logo-urile Google din anul 2012 îl veţi găsi şi pe cel dedicat împlinirii, la 30 ianuarie, a 160 de ani de la naşterea lui Ion Luca Caragiale.
În imagine puteţi vedea logo-ul McDonald’s folosit între anii 1953 şi 1962.
Denumirea "Logopedia" pentru aceasta "Enciclopedie a logo-urilor" este foarte nefericit aleasa. Oricine va citi cuvantul logopedie, se va gandi imediat la sensul sau medical, conf. DEX: LOGOPEDÍE s.f. Ramură a medicinii și a pedagogiei care studiază, tratează și corectează defectele de pronunțare și de emisiune vocală (mai ales la copii). – Din fr. logopédie. Dar si dictionarele straine dau o definitie similara: logopedia, logopaedia. Pathology. the science that studies speech defects and their treatment. Mare-i gradina lui Dumnezeu!
Din ce am citit, Logopaedia si Logopedia sunt, pentru vorbitorii de engleza, termeni folositi exclusiv în cercurile de specialisti. Termenul uzual cel mai utilizat pare sa fie Speech Therapy. În consecinta, nu cred ca e atat de mare crima semantica pe care am facut-o preluand denumirea originala a enciclopediei. Cu certitudine, aproape jumatate din populatia României, care are convingerea ca soarele se invarteste in jurul pamantului, nu va fi deranjata. Multumesc pentru efortul facut si pentru ridicarea problemei la nivelul gradinii lui Dumnezeu.
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice,
enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.