Surprizele cuptorului cu microunde
În anii 70, numele lui Andrei Bacalu, prezentatorul unor emisiuni ştiinţifice la Televiziune şi în special a celor dedicate cercetărilor din spaţiul cosmic era unul din cele mai cunoscute din România.
Emisiunea din 20 iulie 1969 cu aselenizarea navei spaţiale Apolo 1 a fost urmărită de peste 500 de milioane de oameni în lume. Singura televiziune din lagărul comunist care a retransmis-o a fost Televiziunea Română. Probabil emisiunea prezentată atunci de tânărul medic, foarte bun cunoscător al limbii engleze Andrei Bacalu, (selectat de excepţionalul om de televiziune Tudor Vornicu) a avut şi în România cea mai mare audienţă din acei ani.
La fel ca mulţi alţii, Bacalu a părăsit la începutul anilor 80 România.
Legătura cu ţara natală o păstrează publicând articole interesante în ziare şi alte publicaţii româneşti şi oferind adesea surprize precum cele deosebit de gustate de public în emisiunea sa, celebră cu 40 de ani în urmă „Mai aveţi o întrebare?”.
Articolul „Ciocolată topită” apărut în Jurnalul Naţional oferă, după o scurtă istorie a cuptoarelor cu microunde, informaţii pe care e puţin probabil să le ştiţi:
-mierea zaharisită revine la starea iniţială dacă este ţinută 30-60 de secunde în cuptorul cu microunde;
- o lămâie scoasă din frigider, stoarsă după ce este încălzită vreo 20-30 de secunde în cuptor produce mai multă zeamă decât aţi fi sperat;
- aluaturile cu drojdie cresc cu o viteză de necrezut dacă le aplicăm doar 10% din puterea aparatului timp de trei minute şi le lăsăm să se „odihnescă”, tot în cuptor, alte trei minute.
Articolul conţine numeroase alte informaţii interesante.
Etichete: Utile?