Check out this page in {0} translated from {1}translated fromOriginal:Translated:Automatic translation powered by Microsoft® TranslatorStart translatingStop translatingCloseClose and show original pageSelect
Încă din secolul XII, au existat oameni care s-au străduit să creeze limbi artificiale cu cele mai diverse scopuri, de la un limbaj secret destinat unui ordin călugăresc, până la simplificarea limbii engleze. Cea mai cunoscută dintre limbile artificiale este Esperanto, creată la sfârşiţul secolului XIX de un medic polonez cu intenţia de a atenua conflictele interetnice, permiţând oamenilor de diverse etnii să comunice între ei. Limba esperanto s-a bucurat de popularitate după primul război mondial, dar a căzut în desuetudine după al doilea război mondial, chiar dacă mai are două milioane de adepţi în lume. Un blog în limba engleză specializat în topuri prezintă o selecţie formată din cele mai interesante 10 limbi inventate.
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice,
enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.