Puteţi asculta mii de ore de muzică nouă şi veche, nenumăraţi compozitori şi interpreţi străini şi români, din mai toate genurile muzicale (fără manele şi cu puţină muzică populară) pe blogul
De la lume adunate şi-napoi la lume date.
Am folosit termenul munţi de muzică pentru că numărul imens de piese care vi se propun spre ascultare este grupat în albume şi uneori în colaje care îmi sugerează trasee montane, printre care veţi găsi multe cărări ascunse, piscuri şi văi unde puteţi avea surpriza unei întâlniri cu Ceaicovski sau cu Lady Gaga.
Ca în orice blog, postările succesive nu au legătură între ele, dar subiectele sunt grupate în ordine alfabetică în stânga, unde numele unor interpreţi sau compozitori alternează cu selecţii tematice al căror titlu ascunde uneori surprize destul de greu de intuit.
De exemplu, la tema “Concerte online” veţi găsi, printre altele, Concertul de la Viena din 1 ianuarie 2009, un concert al lui Elvis Presley şi unul al lui Richard Clayderman.
La “Diverşi români” veţi găsi zeci de albume, de la cântece de altă dată (Cristian Vasile, Jean Moscopol, Zavaidoc) la Angela Similea şi Tudor Gheorghe, de la muzica compusă de Marius Ţeicu la Anna Lesko, de la Cornel Fugaru la basarabeanul Ian Raiburg.
După părerea mea, nu sunt de neglijat dramatizările care pot fi ascultate la “Teatrul radiofonic”.
Autorul blogului semnează Rory, iar linkul numelui său trimite la
un scriitor, care şi-a descoperit vocaţia la vârsta părului alb şi care nu revendică blogul muzical, deşi face uneori trimiteri la el şi foloseşte uneori aceeaşi semnătură.