Check out this page in {0} translated from {1}translated fromOriginal:Translated:Automatic translation powered by Microsoft® TranslatorStart translatingStop translatingCloseClose and show original pageSelect
Semnalat pentru prima dată de un psihiatru francez în anul 1950, reluat după 1990 în studiile unor cerctători americani şi englezi, Efectul Mozart reprezintă o modalitate de tratament a unor afecţiuni psihiatrice, dar şi de îmbunătăţire a stării de spirit, de atenuare a stresului şi chiar de creştere a coeficientului de inteligenţă prin ascultarea anumitor creaţii ale genialului compozitor. Efectul Mozart a fost testat cu rezultate apreciabile pe copii dar şi pe oameni maturi. Un experiment brianic, semnalat de un site medical românesc, a constatat că muzica lui Mozart contribuie la îmbunătăţirea vederii în cazul bolnavilor de glaucom. Aici veţi găsi o sinteză a unor informaţii despre efectul Mozart, iar dincoace site-ul dedicat efectului. Există şi puncte de vedere care privesc cu scepticism aceste rezultate, considerându-le amplificate de mass media.
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice,
enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.