Check out this page in {0} translated from {1}translated fromOriginal:Translated:Automatic translation powered by Microsoft® TranslatorStart translatingStop translatingCloseClose and show original pageSelect
Cu peste un an în urmă, pe 29 aprilie 2007, BBC a difuzat în cadrul ciclului Countryfile din programul său de televiziune, un film de 55 de minute centrat pe impactul aderării României la Uniunea Europeană asupra zonelor noastre rurale. Adesea culorile în care sunt zugrăvite realităţile româneşti de John Craven nu sunt mai luminoase decât cele din serialul despre România realizat de Anthony Bourdain, despre care am pomenit în alte posturi, dar tradiţia BBC-ului impune filmului un nivel de abordare mult mai civilizat şi mai echilibrat. Mi se pare că sunt prezentate obiectiv şi valorile noastre. Cred că, în cazul în care aveţi cunoştinţe de engleză suficiente şi timpul disponibil necesar, filmul merită să fie văzut.
Este un exemplu de cum se realizeaza un documentar/reportaj. De remarcat modul respectuos si firesc de adresare acelora pe care producatorii de televiziune de la noi au tendinta sa-i trateze ca pe "oameni simpli". Vedeti:http://merlin.hotnews.ro/esti-prost-vezi-ca-te-cauta-televiziunea.html De asemenea, vedem ca nu este niciun fel de dispret fata de proprietatea individuala. La noi e la mare pret conceptia d-lui Iliescu "agricultura se face pe suprafete mari". Cu cat volumul productiei este mai mare, cu atat exploatarea agricola e mai eficienta. Intrucat suprafata de teren este limitata, ar insemna ca sporirea eficientei sa conduca la o micsorare a numarului producatorilor agricoli. La limita, eficienta devine sublima atunci cand proprietarul este unul singur - statul socialist. Un alt aspect demn de mentionat este grija pe care acesti occidentali "care ne denigreaza" - o poarta chiar si animalelor.
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice,
enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.