Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

joi, iulie 10, 2008
  Doina Berchina l-a depasit pe Nastase

Nu ştiţi care Năstase? Bloggerul cu mulţi lingăi, cunoscut sub numele de Năstase 4 case. Nu-l citesc pentru că, după primele posturi pe care le-am parcurs, am renunţat să mă intoxic cu aroganţa şi cu mizeria pe care o neagă, prezumată ca nevinovăţie de complicii lui parlamentari.

Dar Doina Berchină ştiţi cine este? E o doamnă care are 5 CASE, toate în blogosfera românească. Cunoscută publicului, la începutul anilor 90, în special pentru că a organizat primele concursuri Miss România, şi-a pierdut notorietatea nepricepîndu-se probabil să facă avere. Nu cred că are motive să se prevaleze de prezumţia de nevinovăţie pentru ce a făcut înainte sau după ’89.
Moda, subiect predilect în preocupările ei, este pentru Doina Berchină o componentă a civilizaţiei, nu o înşirare de manechine, de toalete pentru un sezon sau un subiect de bârfă. Într-un domeniu în care predomină superficialitatea, jurnalista preferă analiza inteligentă. O remarcă: nu am găsit cuvântul Fashion în posturile ei.
I-am vizitat cele 5 case deschise oricui. Toate au fost construite în acest an şi deşi unele nu sunt botezate, am încercat să deduc numele (probabil provizorii) ale blogurilor fără titluri din linkurile găsite în celelalte bloguri:

FEM_FEST este un blog care pune accentul pe stilul, personalitatea, atitudinea unor femei remarcabile. Ziceam că în bloguri nu sunt prezentări de manechine. Iată o excepţie şocantă, tipică pentru felul în care vede autoarea femeia de succes;

În Opinii, Doina Berchină îşi prezintă propriile păreri, reacţii, sentimente despre subiecte din cele mai diverse;

Atitudini este într-o măsură un fotoblog care ne aduce gânduri concise şi câte o imagine din diverse colţuri ale lumii;

Moda şi fronda e un blog axat preponderent pe modă, cu multe incursiuni în tendinţele din deceniul trecut, dar şi cu prezentări în fotografii şi cuvinte ale unor celebrităţi precum Demi Moore şi Madonna. Blogul este ciuntit în Internet Explorer şi am reuşit să-l văd bine doar în Firefox. S-ar putea ca gazda (hosterul) blogului să fie axat doar pe Mozilla;

Încep să mă îndoiesc că am nimerit tilurile pe care le preferă autoarea, pentru că Mode şi modele, cel mai nou dintre bloguri are un post despre un pictor şi 3 posturi cu nuanţe politice.

Deşi este evident că publicul ţintă (pardon, targetul) blogurilor îl reprezintă femeile, mărturisesc că am parcurs cu interes multe posturi, deşi trecerea de la o adresă la alta e cam incomodă.
Nu ştiu cum să interpretez această explozie de bloguri, mai ales că mi-o amintesc pe Doina Berchină ca o persoană care preferă să asculte decât să vorbească. Ca blogger de rând, dar cu experienţă dobândită în timp şi ca vechi simpatizant, aş sfătui-o să-şi concentreze mesajele în cel mult două bloguri.

Etichete:

 
Comentarii:

Blogger doinaberchina a scris:
Iata cum blogosfera deschide porti intre oameni, care poate, altfel nu s-ar fi intalnit niciodata.
Totusi gazda acestui blog, care se declara din titlu "hoinar pe web" pare sa stie ca cea la care se refera a fost intotdeauna un bun ascultator. Poate de pe vremea cand el insusi, "Hoinarul" urmarea "Trecem pe receptie" sau "Vorbeste-mi despre tine", emisiuni de dialog cu ascultatorii, realizate de Doina Berchina la Programul III- Romania Tineret - Postul National Public de Radio.
Multumindu-i pentru sugestii si aprecieri, aduc autorului acestei pertinente analize si cateva lamuriri.
Am descoperit ceva mai tarziu decat altii, deliciile blogaritului. Am sesizat destul de repede ca exista diferente de expunere grafica si comunitati, care au sentimentul unei familii, cum ar fi cei de pe weblog.ro. Initial am fost tentata de un blog tematic si atat. Primul a fost intitulat Mode si Modele, dupa titlul unei rubrici, pe care am sustinut-o multa vreme la Matinal - RRA.
A fost pe MY BLOG.RO, disparut din peisaj, intre timp. L-am mutat acum pe Weblog.com si de aceea nu are decat cateva "modele " puse in discutie. Celelalte au aparut din tentatia de a incerca diferite formule. Au toate titluri si sunt chiar cele enumerate mai sus, in comentariul Hoinarului. Apreciez rabdarea de a fi parcurs cate ceva din fiecare.
Pana la urma, blogul nu e alceva decat un jurnal public si in mare parte un joc. Nu ma intereseaza ideea de blog suport pentru publicitate sau notorietate. Mi se pare captivant ca vehicol de opinie. Pentru unii, observ e si un bun substitut pentru intalnirile cu prietenii. Probabil mai sunt si alte motive de a tine un blog, pe care nu le-am descoperit inca. Hoinareala in blogosfera te introduce uneori in universul fascinant al unor existente, pe care nu le-i fi putut banui ca sunt atat de complexe. E unul din lucrurile pentru care ma bucur ca aceasta posibilitate exista. Si asta in plina instrainare consumatorista .
Filozofia "vietii la blog " cunoaste insa si ea, transformari. De la mai multe existente paralele, sub diferite pseudonime, pe diferite platforme, la tematici diferite, abordate sub aceeasi semnatura, de ce nu ? Cum nu sunt inca in cautare de voturi voi urma probabil sfatul dat, de a restrange aria.
Deocamdata, in pregatirea unei rubrici despre blog si bloggeri, la Radio am incercat experienta. Interesul starnit Hoinarului si simpatica lui convingere ca printre noi nu pot exista si semeni pentru care facutul de avere sa nu fie o prioritate :))
ma indeamna ca pe viitor sa-l citesc in mod cosecvent si la randul meu sa-l recomand ascultatoorilor ca pe cineva, care chiar se pricepe la ce se intampla pe web.
 
Blogger Sorin a scris:
Multumesc pentru aprecieri si pentru ca mi-ai amintit de atmosfera de altădată a etajului 5.
Dincolo de aspectul ludic, blogul nu devine vehicul de opinie fara cititori fideli. Din pacate, in epoca noastra dominata de tehnologie si fidelizarea celor care viziteaza un blog presupune un suport tehnic.
Bloggerii pe care ii inviti la emisiuni te pot ajuta.
Desi ca blogger sunt un singuratic, s-a intamplat sa mai acord, in limitele priceperii mele, sprijin unor bloggeri ale caror competente erau mai reduse in informatica decat in domeniile pe care le tratau in scris.
Dupa parerea mea, faptul ca esti jurnalist care semnează cu numele real si nisa pe care o acoperi prin tematica abordata pot atrage multi cititori.
Exista bloguri care asigura azi unui numar deloc neglijabil de jurnalisti o legatura mult mai directa cu segmentul de public cat de cat cultivat, cu varsta sub 35 de ani, decât presa scrisă sau radiodifuzată (nu ma refer la televiziune).
 
Anonymous Anonim a scris:
Sorin !?! Nu-mi lua in nume de rau nestiinta. De acord cu tot ce spui.
Pot avea la doinab@srr.ro, o adresa de E-mail, a ta ? As lua niste meditatii...
 
Anonymous viorela codreanu tiron a scris:
Stimata Doamna Doina Berchna,

va trimit aceasta invitatie cu speranta ca ma veti onora cu prezenta.

INVITAŢIE

UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA
împreună cu Editura Anamarol şi Editura Biodova

au deosebita plăcere de a vă invita la

UN DUBLU EVENIMENT CULTURAL
prilejuit de lansarea volumelor:

Vraj-b-a clipei – poeme
Darul iubirii – vol. bilingv (romano – albanez)

a poetei Viorela Codreanu Tiron

Participă E.S. Dl. Ambasador Dashnor DERVISHI
Dr. Luan Topçiu, ministru consilier al Ambasadei Republicii Albania în Romania,
Dr. Gelcu Maksutovici, Preşedinte de Onoare a Uniunii Culturale a Albanezilor din România

şi următorii invitaţi de onoare
din partea Uniunii Scriitorilor şi Uniunii Artiştilor din România

Prof. Univ. Dr. Albert Kovács – Preşedintele Fundaţiei Culturale Est-Vest;
Prof. Univ. Elena Loghinovskaia – Preşedinte al Fundaţiei Dostoievski;
Dna Rodica Elena Lupu – Directorul Editurii Anamarol, poet, scriitor;
Prof. Vasile Căpătână – Directorul Editurii Biodova, poet, scriitor, regizor;
Dl. Baki Ymeri – traducator, poet, jurnalist;
Dl. Rodian Drăgoi – poet, jurnalist/membru titular al USR, Bucureşti

Vor recita: Actriţa Doina Ghitescu
Maestrul Valentin Uritescu
Trupa de teatru – InDart


Evenimentul are loc în data de 17 SEPTEMBRIE - ORA 17
la sediul UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMANIA,
SALA OGLINZILOR,
din Calea Victoriei nr. 115, Bucureşti.


Cu aleasa pretuire, Viorela Codreanu Tiron
 
Trimiteți un comentariu

<< Înapoi la Blog
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul