Carmen Holotescu ne atrăgea atenţia la începutul acestui an asupra unei
comunităţi de bloggeri români interesaţi de politică, dar neimplicaţi în partizanate politice.
O completare a postului ne atrage atenţia că, în septembrie, a fost lansat
portalul Inpolitics, cu linkuri către dezbateri, informaţii din media, bloguri, grupuri, who’s who, evenimente şi – nu în ultimul rând – către
un proiect wiki, care oferă informaţii despre sistemele politice, mecanismele politice şi personalităţile politice ale României. Inpolitics include şi puncte de vedere ale partidelor, ale unor politicieni sau ale unor consultanţi pentru imagine ai unor partide sau personalităţi politice. Project Managerul portalului este
Diana Dragomir.
Cred că nu greşesc apreciind că în România sunt puţin cunoscute pricipiile şi mecanismele politice, fapt generat, în bună măsură, de mass-media care îşi concentrează atenţia doar asupra declaraţiilor şi comportamentelor, adesea reprobabile, ale unor politicieni.
Incultura politică românească este completată de o incultură economică care determină frecvent aceptarea unor soluţii dezavantajoase pentru marele public, insinuate prin marketing înşelător.
Suntem în preajma unor alegeri şi a unui referendum referitor la care omului de rând nu i se oferă informaţii care să-i uşureze opţiunea, datorită unor interese politice demne de dispreţ şi cu sprijinul neprecupeţit al unei mari părţi din mass-media.
În acest context, doresc mult succes iniţiatorilor proiectului, cu speranţa că vor reuşi să contribuie la culturalizarea politică a românilor şi că nu vor fi infiltraţi de lichelele specializate în denigrare, care fac mercenariat politic pentru grupuri ale căror interese sunt cu totul altele decât interesul public.