Check out this page in {0} translated from {1}translated fromOriginal:Translated:Automatic translation powered by Microsoft® TranslatorStart translatingStop translatingCloseClose and show original pageSelect
Livemocha este un sistem social iniţiat în acest an, bazat pe tutoriale, pe sprijinul vorbitorilor nativi ai limbii pe care doriţi să o învăţaţi, pe chat şi pe conversaţii audio. Aveţi acces în prezent la 27 de limbi, pornind de la cunoştinţe în oricare alta din aceste limbi. Româna nu figurează printre ele. Nu am informaţii privind eficienţa metodei, dar cred că e de încercat folosirea ei.
CNet recomandă Mango, un sistem online gratuit de limbi străine bazat pe planşe în Flash dar şi cu componente audio. Numărul de limbi accesibile e mai mic, dar programul (în beta) pare bine structurat.
Mi-a plăcut mult un site amplu pentru învăţarea limbii engleze, care cere o înregistrare gratuită simplă şi este destinat atât elevilor cât şi profesorilor, dar poate fi accesat cu plăcere de oricine vrea să-şi verifice propriile cunoştinţe (eventual cu teste şi jocuri simpatice) sau este curios să vadă multitudinea de soluţii, interesante şi adesea amuzante, care pot fi folosite pentru învăţarea sau perfecţionarea cunoştinţelor într-o limbă străină.
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice,
enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.