Ati auzit de grasimile trans?
Categoria
Sănătatea ~
Dintr-o publicaţie americană cu o ediţie în limba română, am aflat că în luna martie a acestui an, Departamentul pentru Sănătate si Igienă Mentala din New York a solicitat să nu mai fie furnizate alimente cu continut de acizi graşi cu structura „trans” produşi pe cale industrială. În articol se explică motivele pentru care a fost luată această măsură.
Cum nu auzisem de acest tip de grăsimi, am încercat să aflu. Am găsit explicaţii vaste, în româneşte,
într-un articol amplu de pe site-ul unui magazin virtual de produse naturiste, din care am aflat şi care sunt măsurile luate în diverse ţări din lume pentru descurajarea folosirii acestui tip de grăsimi, incriminat de peste 30 de ani de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Am reţinut că, în SUA, Mc Donalds si KFC au inceput sa experimenteze folosirea uleiurilor pentru prăjit ce nu produc prin încalzire grăsimi trans, iar Wendy, un alt mare lanţ de restaurante a anunţat eliminarea uleiului vegetal hidrogenat din produsele sale.
La noi, populaţia consumă o cantitate mare de grăsimi trans în uleiurile rafinate şi dublurafinate folosite la gătit, în margarină şi în produsele de tip fast food, snacks, chips, prăjituri, produse de patiserie.
O fi având
Bogdan sfaturi utile în această privinţă pentru noi, locuitorii unei ţări în care protecţia consumatorului este o ficţiune?
Etichete: Sanatatea