Mesaj despre febra aviara
Categoria
păreri-informaţii-glumeUn mare număr de specialişti consideră că pericolul unei mutaţii a virusului gripei aviare, care să determine o pandemie nu este deloc neglijabil.
Citez din
Softpedia:
"In 1918, pandemia spaniola de gripa, cauzata de virusul H1N1, s-a soldat cu 20 milioane pana la 50 milioane decese in intreaga lume.
Virusul H2N2 a provocat urmatoarea pandemie in 1957, omorand 100 000 oameni, dupa care, in 1968, gripa ce avea la baza virusul H3N2 a cauzat moartea a 700 000 de persoane. H2N2 si H3N2 au aparut, dupa toate probabilitatile, in urma schimbului de gene dintre gripa aviara si cea umana".
Am primit de la
Peter Gluck, redactorul şef al
Info Kappa, mesajul de mai jos, pe care il redau, plecând de la ipoteza că o parte din cei care accesează acest blog nu sunt cititori ai info.kappa. Poate că printre bloggerii care il vor citi, vor fi unii dispuşi să-l difuzeze la rândul lor. Este un punct de vedere pe care românii - în general - şi bucureştenii - în special - ar trebui să-l cunoască.
Draga Sorin, Atunci cand apare o amenintare grava, trebuiesc luate masuri operative si radicale.
Febra aviara este o amenintare cat se poate de grava; din fericire virusul ei nu este inca in stare sa "sara" de la om la om- e un link pe tema asta in Info Kappa 192. Dar nici mult nu ii lipseste si - daca este ajutat va deveni foarte virulent, un criminal in serie si in paralel perfect.
Si se pare ca noi ii vom acorda acest ajutor- din nota de mai jos vei afla cum.
Ceva cat se poate de nelinistitor- animalele carnivore ca pisicile si cainii pot transmite gripa aviara la om ca specie intermediara si pot ajuta virusul sa efectueze mutatia necesara pentru a deveni capabil sa declanseze o pandemie:
articol în New York Times
articol în Times
Cu orasele noastre atat de primitoase si tolerante fata de imensele populatii de caini vagabonzi de pe strazi - suntem vizati direct. Pentru a realiza un eveniment de probabilitate scazuta cum e mutatia fatala a virusului, este nevoie de un laborator cu mii de animale de experienta.
Acest laborator exista si poarta numele de Bucuresti.
ROG ATENTIONATI, INFORMATI, PUNETI IN MISCARE AUTORITATILE LOCALE!
Aceasta nota va apare in Info Kappa de luni, 10 aprilie 2006. Nu cred ca va avea impactul, ecoul si efectul necesar. Situatia cainilor din Bucuresti si din alte orase din Romania este un exemplu al lipsei de umanism, al discriminarii omului fata de animale, o dovada vie si muscatoare a faptului ca impotriva prostiei si zeii ar lupta degeaba. Dar zeii nu intervin. Optiunea a fost simpla si a ramas simpla- intre doua alternative-cainii sau oamenii. Am ales prima si vom plati un pret mare pentru ea. Il si platim zilnic. Dar acum pretul devine exagerat de mare.
Te rog sa ma ajuti, difuzand aceasta informatie cui trebuie.
Sunt realist si sunt convins ca nu se va intampla nimic si ca vom ramane complicii pandemiei. Asa cum s-a gasit solutia contraproductiva, elucubranta si infinit de ineficienta a castrarii cainilor vagabonzi care asigura perenitatea problemei si bunastarea celor care traiesc din problema per se, si acum vor domina vocile care vor promite ca vom avea grija mereu ca cainii sa nu manance pasarile moarte s.a.m.d.
Si totul va ramane asa cum a fost, H5N1 va avea sansa vietii sale.
Dar, in numele iubirii de oameni, nu pot sa tac.
Cu prietenie,
Peter