Check out this page in {0} translated from {1}translated fromOriginal:Translated:Automatic translation powered by Microsoft® TranslatorStart translatingStop translatingCloseClose and show original pageSelect
Ideea steganografiei, adică a ascunderii unor mesaje în obiecte inofensive, s-a născut în Grecia antică (steganos înseamnă acoperit iar graphein, scriere). În informatica modernă steganografia se realizează prin înscrierea mesajului ascuns în câte un bit din fiecare octet al unei imagini color. Modificarea nu poate fi detectată de ochiul omenesc. Folosirea steganografiei în e-mail sau pe situri nu e interzisă de nici o lege, deşi se pare ca a fost folosită pentru pregatirea atentatelor din 11 sept 2001.
Aici găsiţi un program gratuit de disimulare a unui text într-un fişier wav sau bmp. Il puteţi folosi, de exemplu, pentru transmiterea unui mesaj confidenţial prin e-mail, atunci când adresa destinatarului este folosită în comun de mai multe persoane. Mesajul trimis nu trebuie să aibă mai mult de 1/8 din numărul de biţi al mesajului vizibil.
Am mai găsit un material despre detectarea mesajelor steganografice pe Internet şi o analiză a 12 softuri de steganografie.
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice,
enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.