Viitorul alimentelor
Cei care suntem ceva ma vârstnici avem nostalgia legumelor şi fructelor dulci, aromate şi foarte diversificate care, e drept, puteau fi găsite doar în sezonul în care se coceau şi care se stricau destul de repede. Astăzi suntem invadaţi de o mare varietate de produse alimentare preambalate, realizate pe cale industrială, cu termene de valabilitate lungi datorită aditivilor chimici de tot felul, dar şi cu produse agricole naturale, pline de pesticide, cel mai adesea lipsite de gust, care însă sunt rezistente la transport şi durează mult mai mult timp ca pe vremuri.
Filmul documentar “The Future of Food, realizat în Statele Unite în anul 2004, dar filmat în Mexic, ne oferă pe parcursul a două părţi care însumează 90 de minute, cu subtitrare în limba română, informaţii valoroase despre degradarea treptată a hranei noastre, tot mai dominată de chimicale dăunătoare, de prelucrări genetice cu consecinţe imprevizibile, de o uniformizare generalizată ascunsă sub o mare varietate de mărci industriale care ne manipulează prin publicitate.
Partea a doua se încarcă din lista de sub film.
Filmul este subtitrat în româneşte.
Etichete: Sanatatea