Povestea Cărţii Recordurilor
Guinness World Records, cunoscută până în anul 2000 ca The Guinness Book of Records, este numele organizaţiei care validează performanţele de tot felul ce deţin supremaţia mondială la un moment dat, dar şi una din cele mai cunoscute surse de informaţii din lume.
În fiecare toamnă, Organizaţia Guinness publică o nouă ediţie al Cărţii Recordurilor, care rămâne una din cele mai vândute cărţi din lume, în ciuda faptului că majoritatea oamenilor află acum recordurile, de multe ori bizare, amuzante sau ridicole, de pe internet.
Prima ediţie a Cărţii Recordurilor a fost creată în anul 1955 ca un instrument de marketing al fabricii din Dublin unde a fost concepută, cu peste două secole în urmă, celebra bere neagră irlandeză Guinness şi, spre surprinderea celor care au iniţiat-o, a ajuns în câteva luni să ocupe prima poziţie în clasamentul vânzărilor din Marea Britanie.
Puteţi afla de pe un blog
cum a apărut Cartea Recordurilor, cum se omologhează recordurile şi câteva din superlativele spectaculoase publicate în ediţia 2013.
S-ar putea să vă intereseze şi date despre
România în Cartea Recordurilor, chiar dacă informaţia are 9 ani vechime.
Etichete: Performanţe