Check out this page in {0} translated from {1}translated fromOriginal:Translated:Automatic translation powered by Microsoft® TranslatorStart translatingStop translatingCloseClose and show original pageSelect
Deşi secolul XVIII a fost marcat de progrese remarcabile în diverse domenii ale ştiinţei, inclusiv în chimie, chiar dacă pare ciudat, focul se obţinea şi la începutul seolului XIX prin frecarea dintre cremene şi amnar. Un articol dintr-un ziar local românesc ne povesteşte istoria chibriturilor, de la primele chibrituri deosebit de periculoase create în 1805, la chibriturile sigure de azi care au fost produse la scară industrială pentru prima dată în Suedia. Un clip You Tube filmat cu 2000 de cadre pe secundă şi redat apoi foarte lent arată cum se produce reacţia chimică care duce la aprinderea chibritului.
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice,
enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.