Check out this page in {0} translated from {1}translated fromOriginal:Translated:Automatic translation powered by Microsoft® TranslatorStart translatingStop translatingCloseClose and show original pageSelect
Preşedintele Universităţii Yale publică în revista americană Foreign Affairs un articol întitulat Dezvoltarea Universităţilor asiatice. Chiar dacă nefiind abonaţi la revistă, nu veţi putea parcurge decât o parte din articol, veţi constată că un număr semnificativ de ţări asiatice acordă o atenţie deosebită ridicării nivelului învăţământului superior (şi nu numai). Japonia, Coreea de Sud, Taiwanul, Hong Kongul şi Singapore au rezultate remarcabile în învăţământul superior. Guvernul chinez a investit, începând din anul 1998, sute de milioane de dolari în fiecare din universităţile de vârf, fără a neglija celelalte universităţi. Şi guvernul indian apreciază că 14 universităţi indiene vor reuşi să facă parte din topul mondial. La noi domină în continuare fabricile de diplome care scot absolvenţi agramaţi. Nu avem nici o universitate clasată în primele 500 de poziţii în lume. Facultatea de Jurnalism de află pe primul loc în topul facultăţilor căutate în 2010, deşi numărul locurilor de muncă în acest domeniu a scăzut iar numărul absolvenţilor facultăţii a tot crescut. Să fie de vină speranţa naivă de a obţine veniturile de foarte multe mii de Euro oferite de magnaţii presei unora din slugile obediente?
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice,
enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.