Ziarul New York Times şi revista Reader’s Digest au publicat recent articole elogioase despre site-ul
Snopes iniţiat în 1995 de o pereche de folclorişti amatori din Calfornia, care atrage în prezent 6-8 milioane de vizitatori unici pe lună. Snopes ne spune care din diversele zvonuri de largă circulaţie, distribuite prin diverse mijloace sunt adevărate sau false.
Articolele din
New York Times şi din
Reader's Digest se referă atât la verificarea de către Snopes a zvonurilor referitoare la personalităţile politice americane de prim rang, la analizarea legendelor urbane din numeroase domenii, la hoaxuri care au circulat şi mai circulă pe internet, inclusiv la noi.
Iată câteva sfaturi utile de la snopes.com
- De câte ori primiţi un email care spune: "trimite acest mesaj la 10 (sau mai multe) persoane", sau "vei avea ... ani de noroc / nu vei avea ... ani de noroc in viitor", sau "va apărea ceva deosebit pe monitorul tău dacă trimiţi la ...persoane" este probabil că mesajele au ataşat un program de spam, care noteaza lista de nume.
Chiar daca primiţi o rugăciune, care trebuie trimisă mai departe, nu o faceti. Are, de asemenea, un ataşament nefast.
Şi mesajele de caritate, care apeleaza la mila pentru un copil bolnav, de exemplu, sunt tot periculoase.
Cel mai bine ignoraţi-le si nu le trimiteţi mai departe!
- Majoritatea mailurilor care vă cer să vă ataşaţi numele la o listă (exercitii de perspicacitate, etc) sunt tot o sursă de spam, care furnizează numele şi lista corespondenţilor d-voastră pentru tot soiul de oferte şi anunţuri.