Check out this page in {0} translated from {1}translated fromOriginal:Translated:Automatic translation powered by Microsoft® TranslatorStart translatingStop translatingCloseClose and show original pageSelect
Trei sferturi din suprafaţa pământului este acoperită de apă, dar cea mai mare parte din ea este apă sărată. 2,5% din apa dulce nu poate fi utilizată de oameni pentru că se află la adâncimi mari, în gheţari sau în calotele glaciare. Doar 1% din apa de pe planetă îndeplineşte condiţiile necesare pentru a fi băută de oameni şi animale şi pentru culturile agricole. Un articol din Scientific American analizează situaţia apei în lume şi soluţiile posibile pentru a răspunde nevoii de apă dulce a omenirii, care se dublează la fiecare 20 de ani. Accentul se pune pe desalinizarea apei de mare, care este încă foarte scumpă. În prezent, aproape un miliard şi jumătate de oameni nu au acces la apă potabilă necontaminată. În lume, la fiecare 20 de secunde, moare un copil din cauza condiţiilor sanitare necorespunzătoare. În România, doar jumătate din populaţie are apă curentă şi canalizare. În destule zone de la noi, în apa din fântâni există substanţe toxice.
Această postare este prilejuită şi de faptul că astăzi este ziua internaţională a apei, stabilită la 22 martie de ONU, cu 16 ani în urmă.
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice,
enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.