Check out this page in {0} translated from {1}translated fromOriginal:Translated:Automatic translation powered by Microsoft® TranslatorStart translatingStop translatingCloseClose and show original pageSelect
Astăzi, în cea de a doua zi de luni din Octombrie, se sărbătoreşte, ca în fiecare an în Statele Unite, Columbus Day, ziua în care a debarcat în anul 1492 Cristofor Columb în America. Pe site-ul Institutului Tehnologic Massachusetts este publicat sub titlul Columb şi începutul genocidului în lumea nouă un extras dintr-o carte apărută în anul 1994 la care se referă şi ziarul britanic The Independent. O părere acceptată azi de mulţi oameni din ambele continente americane este următoarea:
“Columbus Day, celebrated in many parts of the Americas this month, commemorates the most catastrophic population disaster in human history. Scholars estimate that 90 to 95 percent of the native population died during the first century after contact with the Europeans, and more than 500 years later, many of the native groups that survived remain mired in chronic poverty and face new threats in the form of multinational oil and mining companies, soybean farmers, and cattle ranchers”.
Atunci si data inventarii automobilului ar putea fi comemorata ca ziua in care a inceput un genocid - cel al victimelor accidentelor de circulatie. Dar ziua in care s-a descoperit penicilina - nu ? Supravietuitorii s-au adaugat celorlalti oameni, astfel in total populatia a crescut - si au murit de moarte buna; deci si numarul mortilor.
marți, octombrie 14, 2008
Anonim a scris:
Un savant studia purecii in laborator. Pe o foaie de hartie - un purece. Savantul striga la el: sari ! Si puricele sare. Savantul il ia, ii taie un picior si il pune la loc pe foaia de hartie. Apoi stiga la el iar : sari ! Si puricele sare din nou. Savantul ii taie si celalalt picior si cand striga din nou "sari", puricele nu mai sare. Savantul isi noteaza pe un carnetel: atunci cand i se taie picioarele, puricele nu mai aude.
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice,
enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.