Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

vineri, aprilie 28, 2006
  Inceputurile TVR
Categoria păreri-informaţii-glume

Bazându-mă doar pe o sursă de amintiri, încerc să suplinesc, în câteva posturi, la scara microscopică a blogului Bolile televiziunii, lipsa de interes cu care sunt tratate începuturile Televiziunii Române, în manifestările reunite sub denumirea TVR 50.
 
  Vedeti bine?
Categoria teste

Care din cele două segmente verticale e mai lung?



Este doar modificare a poziţiei figurilor geometrice sau o greşeală?

Sunt drepte sau curbe linile din figura de mai jos?



Via optical illusions
 
miercuri, aprilie 26, 2006
  Googlemania
Categoria internet/IT

Probabil că dacă nu ar purta marca Google, unele din produsele companiei multimiliardare ar fi băgate în seamă de foarte puţini oameni.
Practic, Google Moon, Google Mars sau Google Reader nu oferă nimic deosebit, deşi sunt probabil mai cunoscute decât Answers sau Atlapedia, care conţin o mulţime de informaţii deosebit de utile pentru foarte mulţi internauţi.

Pentru ca să fiu şi eu în pas cu moda, vă prezint câteva produse pentru googlemaniaci:
- Google Cheat Sheets prezintă, în două pagini pdf, informaţii ample despre companie, lista tuturor uneltelor şi serviciilor Google, cu adresele de accesare, domeniile Google, blogurile oficiale şi o mulţime de indicaţii pentru optimizarea metodelor de căutare. Fiind un document pdf, este mai puţin comod, dar mai complet decât Simply Google pe care vi l-am prezentat cu o sătămână în urmă;
- Googlism oferă cele mai răspândite propoziţiuni care răspund la întrebările cine este, ce este, unde este , când este, cu referire la o persoană, un obiect, un fapt, un loc etc.
- Google Fight este un joc care compară numărul de rezultate ale unei căutări cu Google pentru doi termeni. Astfel, de exemplu, Traian Băsescu este învingător în bătălia googlistică cu Călin Popescu Tăriceanu cu 1.550.000 de rezultate faţă de 712.000 de rezultate.
Probabil că, în cazul femeilor, Google ţine seamă şi de aspectul exterior, pentru că Elena Udrea o surclasează net, cu 158.000 de rezultate, pe Mona Muscă – 98.900 de rezultate şi pe Norica Nicolai – 81.600 de rezultate.
Interesant este că într-un clasament googlistic al unor mari companii de soft, Microsoft este urmat de Yahoo, Google adjudecându-şi doar locul 3.
 
luni, aprilie 24, 2006
  Ce stiti despre monoxidul de dihidrogen?
Categoria păreri-informaţii-glume

Un prieten mi-a semnalat faptul că un organism american, din Newark, statul Delaware, atrage atenţia asupra pericolului care planează asupra omenirii datorită utilizării pe scară largă a monoxidului de dihidrogen, dar neglijează să amintească faptul că a avut un precursor în Dl. Adrian Severin, unul din politicienii noştri cu îngrijorări de tot felul, care remarca, pe la începutul anilor ’90, faptul că, la noi, în compusul respectiv, concentraţia de hidrogen este de două ori mai mare decât cea de oxigen şi că autorităţile nu iau măsuri pentru remedierea acestei situaţii.
Chiar şi eu, semnalam, cu câteva luni în urmă, unele aspecte nefaste legate de monoxidul de dihidrogen.
 
vineri, aprilie 21, 2006
  Despre blogging in "aLtitudini"
Categoria cărţi-publicaţii

aLtitudini, cea mai recenta revista despre cultura si societate, se alătură modei comentariilor despre bloggingul românesc. Articolul cu titlul pretenţios “Aproape tot ce-ai vrut să ştii despre blogging în RO”, semnat de Cristi Neagoe, cuprinde multe informaţii copy/paste, câteva vorbe care se vor mirodenii despre Pruteanu, Vadim, Băsescu şi Cărtărescu, mult, dar dezordonat, despre Roblogfestul iniţiat de Dragoş Novac, o doză de preţiozitate şi una de ironie. Ca şi în alte cazuri, prin superficialitatea cunoştinţelor în domeniu, autorul articolului ne trimite la un citat din Oscar Wilde:
“Multe se pot spune in favoarea jurnalismului modern. Oferindu-ne opiniile unor oameni needucaţi, jurnalismul ne ţine în contact cu ignoranta comunităţii”.
 
miercuri, aprilie 19, 2006
  Din Franta, despre ortodoxie
Categoria păreri-informaţii-glume

În mass media românească, avidă de scandaluri, n-am remarcat ştirea preluată, pe 17 aprilie, de la Agentia France Presse, de cotidianul francez 'La croix', conform căreia, în baza unui recent sondaj Insomar, 80% din români vor participa, sigur sau probabil, la slujba de Înviere. Rezultatele sondajului efectuat asupra unui eşantion reprezentativ de 1083 de persoane (creştini ortodocşi din România) arată că peste 50% din participanţii la sondaj merg la biserică de câteva ori pe lună, 12% odată pe an şi 3% nu merg la biserică.
16% din cei întrebaţi respectă integral cele 40 de zile de post, iar 27% nu postesc deloc.
Răsfoind un site franţuzesc dedicat ortodoxiei, am aflat că preotul Iulian Nistea de la Biserica Sfinţii arhangheli Mihail, Gavril şi Rafail din Paris a creat un blog în limba franceză intitulat Echo orhodoxe. Merită să parcurgeţi articolul inaugural al blogului, scris la 1 sept 2005.
Părintele Iulian care a urmat facultatea de matematică, înainte de a se dedica teologiei, este animatorul a numeroase site-uri, oferă găzduire pentru bloguri ortodoxe, iar pe site-ul bisericii la care slujeşte prezintă multe informaţii de tot felul, în română şi franceză, inclusiv unele cu utililitate practică pentru studenţii români sosiţi la Paris.
Linkurile site-ului trimit la publicaţiile care se referă la cele 3 biserici româneşti din Paris. Unele articole, ne reamintesc subordonările distincte, valabile şi astăzi, ale celor trei biserici, unul din elementele care evidenţiază dezbinarea emigraţiei româneşti din Franţa.
 
luni, aprilie 17, 2006
  Integrator googlistic
Categoria internet/IT

Simply Google, un produs realizat în urmă cu o săptămână de un fan Google, Chris McEvoy, permite accesarea printr-un singur clic a majorităţii produselor Google online sau care pot fi instalate pe propriul harddisc, inclusiv a celor mai noi, cum ar fi Google Calendar sau amuzante, dar mai puţin cunoscute, cum ar fi Mentalplex.
Există în listă şi posibilitatea accesării altor motoare de căutare (Yahoo, MSN, Ask), a unor baze de date (IMDB, Del.icio.us), a Wikipediei în engleză şi a unor bloguri dedicate googlismului.
Simply Google mi se pare un produs util şi comod.
N-am găsit linkuri către: Google Sitemaps, Google Page Creator, Google Related Links. Poate mai lipsesc şi altele, dar, oricum, numărul de programe accesibile este foarte mare.
 
sâmbătă, aprilie 15, 2006
  Completare la 'Micul print'
Categoria cărţi-publicaţii

Am primit prin e-mail, de la un prieten foarte tânăr, un mesaj în care îmi scria că se simte jenat că a citit "Micul prinţ", care tratează teme "teribil de actuale", abia după sugestia mea din postul precedent. Prietenul meu mai zicea că îndemnul meu nu e prea convingător şi fiind încredinţat că majoritatea colegilor lui de generaţie nu ştiu nimic despre această cărticică, mi-a sugerat să revin cu un citat din carte.
Mă execut, transcriind primul capitol. Cum textul online în limba română nu reproduce si ilustraţiile, am extras pozele din textul francez (adresele pentru textele în română, franceză şi engleză le gasiti in postul precedent).

MICUL PRINŢ cap. I
Pe cînd aveam şase ani am văzut odată o imagine nemaipomenită, într-o carte despre pădurile virgine şi care se numea “Întîmplări trăite”. Imaginea reprezenta un şarpe boa care înghiţea o fiară. Iată copia desenului:
În carte se spunea: “Şerpii boa îşi înghit prada întreagă, fără să o mestece. Apoi nu se mai pot mişca şi dorm timp de şase luni cît durează digestia.”

M-am gîndit mult atunci la aventurile junglei şi, la rîndul meu, am reuşit, cu un creion colorat, să fac primul meu desen, care arăta cam aşa:


Am arătat capodopera mea oamenilor mari şi i-am întrebat dacă desenul meu îi înfricoşa.
Ei mi-au răspuns: “De ce te-ar înfricoşa o pălărie?”
Desenul meu nu reprezenta o pălărie. El reprezenta un şarpe boa care digeră un elefant. Am desenat atunci interiorul şarpelui boa, aşa încît oamenii mari să poată înţelege. Ei au nevoie totdeauna de explicaţii. Desenul meu numărul doi era cam aşa:

Oamenii mari m-au sfătuit să las la o parte desenele cu şerpi boa închişi sau deschişi şi să mă ocup mai degrabă de geografie, istorie, aritmetică şi gramatică. În felul acesta am abandonat, la vîrsta de şase ani, o carieră nemaipomenită în pictură. Fusesem descurajat de insuccesul primelor mele două desene. Oamenii mari nu înţeleg niciodată nimic singuri şi este obositor pentru copii să le tot explice.
A trebuit deci să îmi aleg o altă meserie şi am învăţat să pilotez avioanele. Am zburat cam prin toată lumea. Iar geografia, e adevărat, mi-a fost de mare folos. Ştiam să recunosc şi să deosebesc, de la prima vedere, China de Arizona. O astfel de abilitate e folositoare dacă te rătăceşti noaptea.
Cînd întîlneam pe cineva care îmi părea ceva mai lucid, îi arătam desenul meu numărul unu; făceam un experiment, vrînd să ştiu dacă într-adevăr înţelegea lucrurile. Dar întotdeauna omul mare îmi răspundea: “E o pălărie”. Atunci nu îi mai vorbeam nici de şerpi boa, nici de păduri virgine, nici de stele. Mă puneam la mintea lui. Îi vorbeam de bridge, de golf, de politică şi de modă. Iar omul mare era foarte mulţumit pentru că făcuse cunoştinţă cu cineva atît de interesant.
 
vineri, aprilie 14, 2006
  Micul print
Categoria cărţi-publicaţii

Antoine de Saint Exupery, pilot deschizător de drumuri în aviaţie şi scriitor francez de renume mondial, a dispărut în timpul unui zbor de recunoaştere deasupra Mării Mediterane, la 31 iulie 1944. Avea 44 de ani.
În octombrie 2003, au fost scoase la suprafaţă, din largul mării, în apropierea Marsiliei fragmente ale avionului, care au fost identificate ca aparţinând aparatului cu care zburase Saint-Exupéry.
Ultima sa carte – scrisă, aparent, pentru copii – publicată la New York, cu 63 de ani în urmă, în aprilie 1943, a fost tradusă în 110 limbi.
Este o carte care m-a fermecat, de fiecare dată când am recitit-o.
Micul prinţ poate fi citit online în româneşte (din păcate fără ilustraţiile de o expresivitate unică ale autorului), în franceză sau în engleză.
 
miercuri, aprilie 12, 2006
  Animal, vegetal sau mineral?
Categoria teste


Priviţi 16 imagini şi alegeţi regnul căruia îi aparţine ceea ce vedeţi în fiecare fotografie.
Eu am identificat corect doar 9 figuri. Succes!
 
marți, aprilie 11, 2006
  Filmele romanesti in IMDB
Categoria arte

The Internet Movie Database, cel mai mare site din lume dedicat filmului, este vizitat, în fiecare lună, de 35 de milioane de oameni.
IMDB face referire la 1635 de filme româneşti. Fiecare film are o pagina proprie în care sunt prezentate informaţii despre genul filmului, date despre regizor, scenarist, interpreţi, subiectul, durata, premiile obţinute, dar şi comentarii despre film.
Aici vedeţi cum arată pagina filmului „Moartea domnului Lăzărescu”.
IMDB ne oferă o adevărată istorie a filmului românesc.
Se pare că, în urmă cu aproape un secol, între 1911 şi 1913, a fost o perioadă de efervescenţă pentru cinematografia românească.
Cel mai vechi film românesc, înscris în baza de date, este Amor fatal realizat în 1911 de Grigore Brezeanu. Printre interpreţi au fost Tony Bulandra şi Lucia Sturza Bulandra.
Altă informaţie interesantă despre începuturile cinematografiei româneşti este că marea actriţă Marioara Voiculescu a jucat în perioada 1912-1913 în 8 filme, dintre care 6 au fost regizate chiar de ea.
Şi Aristide Demetriade, cel mai apreciat interpret al lui Hamlet în epocă, a regizat câteva filme artistice.
După primul război mondial, Jean Georgescu, Jean Mihail, Ion Şahighian erau cei mai cunoscuţi regizori de film. Printre interpreţi, am remarcat pe Elvira Popescu, George Timică, Costache Antoniu, Marieta Sadova, Ion Finteşteanu.
Arhiva americană reţine şi un film românesc de animaţie, realizat în 1927, Femeia, de la Eva pîna în zilele noastre.
Prima ecranizare a Năpastei caragialiene datează din 1928.
Din perioada 1930-1940, s-au păstrat, în special, filme documentare.
Nu mă voi referi la filmele realizate după 1946 care figurează în baza de date, deşi multe sunt remarcabile, chiar dacă au fost create sub cenzura comunistă şi nici la filmele de după 1990.
Am remarcat, înscrise în baza de date, două filme româneşti realizate în 2006: După ea regizat de Cristina Ionescu, cu Victor Rebengiuc printre interpreţi şi – surpriză - Funny money cu Chevy Chase în rolul principal şi fără nici un român printre realizatori şi interpreţi.
 
sâmbătă, aprilie 08, 2006
  Mesaj despre febra aviara
Categoria păreri-informaţii-glume

Un mare număr de specialişti consideră că pericolul unei mutaţii a virusului gripei aviare, care să determine o pandemie nu este deloc neglijabil.
Citez din Softpedia:
"In 1918, pandemia spaniola de gripa, cauzata de virusul H1N1, s-a soldat cu 20 milioane pana la 50 milioane decese in intreaga lume.
Virusul H2N2 a provocat urmatoarea pandemie in 1957, omorand 100 000 oameni, dupa care, in 1968, gripa ce avea la baza virusul H3N2 a cauzat moartea a 700 000 de persoane. H2N2 si H3N2 au aparut, dupa toate probabilitatile, in urma schimbului de gene dintre gripa aviara si cea umana".

Am primit de la Peter Gluck, redactorul şef al Info Kappa, mesajul de mai jos, pe care il redau, plecând de la ipoteza că o parte din cei care accesează acest blog nu sunt cititori ai info.kappa. Poate că printre bloggerii care il vor citi, vor fi unii dispuşi să-l difuzeze la rândul lor. Este un punct de vedere pe care românii - în general - şi bucureştenii - în special - ar trebui să-l cunoască.

Draga Sorin,
Atunci cand apare o amenintare grava, trebuiesc luate masuri operative si radicale.
Febra aviara este o amenintare cat se poate de grava; din fericire virusul ei nu este inca in stare sa "sara" de la om la om- e un link pe tema asta in Info Kappa 192. Dar nici mult nu ii lipseste si - daca este ajutat va deveni foarte virulent, un criminal in serie si in paralel perfect.
Si se pare ca noi ii vom acorda acest ajutor- din nota de mai jos vei afla cum.

Ceva cat se poate de nelinistitor- animalele carnivore ca pisicile si cainii pot transmite gripa aviara la om ca specie intermediara si pot ajuta virusul sa efectueze mutatia necesara pentru a deveni capabil sa declanseze o pandemie:

articol în New York Times
articol în Times
Cu orasele noastre atat de primitoase si tolerante fata de imensele populatii de caini vagabonzi de pe strazi - suntem vizati direct. Pentru a realiza un eveniment de probabilitate scazuta cum e mutatia fatala a virusului, este nevoie de un laborator cu mii de animale de experienta.

Acest laborator exista si poarta numele de Bucuresti.

ROG ATENTIONATI, INFORMATI, PUNETI IN MISCARE AUTORITATILE LOCALE!

Aceasta nota va apare in
Info Kappa de luni, 10 aprilie 2006. Nu cred ca va avea impactul, ecoul si efectul necesar. Situatia cainilor din Bucuresti si din alte orase din Romania este un exemplu al lipsei de umanism, al discriminarii omului fata de animale, o dovada vie si muscatoare a faptului ca impotriva prostiei si zeii ar lupta degeaba. Dar zeii nu intervin. Optiunea a fost simpla si a ramas simpla- intre doua alternative-cainii sau oamenii. Am ales prima si vom plati un pret mare pentru ea. Il si platim zilnic. Dar acum pretul devine exagerat de mare.

Te rog sa ma ajuti, difuzand aceasta informatie cui trebuie.

Sunt realist si sunt convins ca nu se va intampla nimic si ca vom ramane complicii pandemiei. Asa cum s-a gasit solutia contraproductiva, elucubranta si infinit de ineficienta a castrarii cainilor vagabonzi care asigura perenitatea problemei si bunastarea celor care traiesc din problema per se, si acum vor domina vocile care vor promite ca vom avea grija mereu ca cainii sa nu manance pasarile moarte s.a.m.d.
Si totul va ramane asa cum a fost, H5N1 va avea sansa vietii sale.

Dar, in numele iubirii de oameni, nu pot sa tac.
Cu prietenie,
Peter
 
joi, aprilie 06, 2006
  Bloguri despre carti
Categorii cărţi-publicaţii, păreri-informaţii-glume

Printre blogurile româneşti sunt câteva care acordă atenţie cărţilor.
Am preferat să reţin dintre ele, unele mai puţin cunoscute în blogosfera românească:

În blogul Catastif găsiţi impresiile lui Catalin Tenita despre o parte din cărţile citite (literatură scrisă de Amin Maalouf, Salman Rushdie, Alexandr Soljenitsin, Ernesto Sabato, bestsellerul politic „The World Is Flat” de Thomas Friedman, o carte interesantă de popularizare ştiinţifică scrisă de Simon Singh şi altele.
În ultima vreme, blogul trece pe planul doi această preocupare, nu prea răspândită la bloggerii români.
Am reţinut şi unele remarci din călătoria în Japonia, dar şi punctul de vedere despre bombardarea Hiroshimei.

Nici Tia’s Musings nu sunt dedicate cu prioritate cărţilor. Comentariile pe marginea Jurnalelor scrise de Mihail Sebastian, Mircea Eliade şi Monica Lovinescu m-au determinat să menţionez aici acest blog.
Mi s-au părut demne de atenţie şi cronicile despre musicalul Chicago şi despre piesa “Unchiul Vania” de Cehov, dar şi povestea lagărului de prizonieri, în care i-a internat Irlanda (ştiaţi că Irlanda a fost neutră în cel de al doilea război mondial?) pe aviatorii germani, englezi, americani, canadieni care ajungeau pe teritoriul Irlandei datorită unor erori sau scăpau cu viaţă după o prăbuşire acolo.
Un număr semnficativ de posturi depre cărţi publică şi blogul mult mai cunoscut al soţului Tiei.

Aflat la început de drum, un blog intitulat Book Blog îşi propune să prezinte recenzii despre cărţi. Recenzorii anunţaţi sunt Andrei Roşca, Mihai Bărbulescu şi Raluca (doar atât). Printre semnatarii recenziilor mai figurează Anca şi Elis.
Sunt prezentate cărţi precum arhicunoscutele “1984” de George Orwell, “La răscruce de vânturi“ de Emily Bronte, cartea “De la idee la bani” scrisă de Napoleon Hill, consilier în deceniul 3 al secolului trecut al preşedintelui american Franklin Delano Roosevelt, cărţi interesante ale unor autori japonezi şi o carte despre administrarea afacerilor.
 
luni, aprilie 03, 2006
  Un ghid montan
Categoria utile?

Pentru iubitorii munţilor, situl Alpinet.org oferă o grămadă de informaţii folositoare, multe fotografii frumoase, harţi cu diverse nivele de detaliere, imagini din satelit, trasee, cabane, refugii şi locuri de campare, numerele de telefon ale Salvamontului pentru fiecare zonă, comunicări despre competiţii şi despre expediţii internaţionale, ştiri pentru alpinişti şi pentru cei care doresc să viziteze peşterile.
Site-ul oferă diverse mecanisme interactive. Se pot cere şi oferi informaţii despre starea unor trasee, se pot transmite oferte sau cereri pentru achiziţionarea de echipament montan, se pot publica fotografii, ştiri, articole, comentarii.
 
duminică, aprilie 02, 2006
  Materialele viitorului
Categoria păreri-informaţii-glume

La adresa materialele viitorului de pe o publicaţie online franţuzească sunt prezentate 15 soluţii, din cele mai diverse domenii, bazate pe materialele care le vor înlocui în curând pe cele folosite uzual azi.
Pe site vedeţi o piesă dintr-un motor pentru rachetă şi o clădire de 40 de etaje, realizate din fibre de carbon, ţesături textile care nu se pătează şi proteze de vase sanguine care reglează tensiunea arterială.
Imaginea alăturată prezintă “airbagul” folosit la aşezarea pe Marte a sondelor spaţiale americane. Materialul folosit rezistă la abraziune, la şocuri şi la temperaturi extreme.
 
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

SCRISE RECENT

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul