Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

vineri, mai 31, 2013
  Popor magnific
Am găsit pe un blog o postare întitulată Magnificent, care descrie un exemplu cam tipic de comportament românesc şi ar putea constitui o anexă amuzantă (din păcate şi tristă) la bestsellerul lui Lucian Boia “De ce e România altfel”.

Etichete:

 
joi, mai 30, 2013
  Soluţii practice ruseşti
Circula pe internet un text care zicea că, la începutul explorării spaţiului cosmic, americanii au cheltuit o sumă exorbitantă pentru ca pixurile cosmonauţilor să funcţioneze în lipsa forţei gravitaţiei, în timp ce ruşii au folosit vechile creioane.
Vă propun să urmăriţi un filmuleţ You Tube, cu multe soluţii practice, uneori amuzante, pentru oamenii care nu-şi permit dotări pretenţioase în casă.

Etichete: ,

 
miercuri, mai 29, 2013
  Capre şi verze
Dacă aţi luat notă de trecere la matematică în clasa a V-a, veţi găsi câteva soluţii pentru problema pe care v-o propun. Cu un pic de logică elementară, veţi rămâne cu o singură soluţie.
Iată problema:
Într-o zi, o capră mănâncă c verze întregi, iar un ied mănâncă i verze întregi. Tot într-o zi, 7 capre şi 4 iezi mănâncă împreună 100 de verze.
Câte verze mănâncă o capră şi câte mănâncă un ied, într-o zi?
Sursa şi răspunsul peste câteva zile.
P.S.
N-a fost corectă încercarea mea de a vă sugera că rezolvarea problemei e foarte uşoară. E adevărat că partea de calcul e simplă, dar e nevoie de deducţii, de comparaţii, adică de bătaie de cap.

Etichete:

 
marți, mai 28, 2013
  România pe Google Earth Engine
Google a lansat de curând un nou instrument spectaculos. Google Earth Engine permite parcurgerea imaginii din satelit a oricărei zone de pe pământ, din 1984 până acum, printr-o succesiune de fotografii, care se înşiră la intervale de un an.
Un blog în care se face jurnalism independent vă prezintă, cu ajutorul noii unelte Google, imaginea schimbărilor petrecute în România, începând cu anul 1984, în zona Casei Poporului şi în noile zone rezidenţiale din Bucureşti, în Sibiu, în pădurile din Covasna, în deltă, în Roşia Montană.

Etichete:

 
luni, mai 27, 2013
  Informaţii despre ţările lumii
Pe portalul unei instituţii guvernamentale braziliene, puteţi obţine informaţii sistematizate despre 194 de ţări din lume.
Informaţiile demografice, economice, sociale, despre mijloacele de comunicaţii şi despre mediu, pentru fiecare ţară în parte, pot fi accesate şi în engleză.
Semnul întrebării din bara de comenzi vă oferă numeroase soluţii interesante pentru accesarea şi sistematizarea datelor.
Răscolind superficial informaţiile, am constatat cu stupoare că Ungaria este vizitată de mult mai mulţi turişti decât România, în ciuda faptului că noi avem, spre deosebire de vecinii noştri, munţi şi mare.

Etichete:

 
duminică, mai 26, 2013
  Performanţe matrimoniale
Un blogger român a adunat o colecţie de recorduri matrimoniale.
O americancă şi un malaezian deţin recordurile pentru numărul de căsnicii la femei şi bărbaţi, iar în ce priveşte partenerii din ceremoniile de cununie, cei mai bizari par să fie o pernă, un personaj de desen animat şi ...Turnul Eiffel.

Etichete:

 
sâmbătă, mai 25, 2013
  Căţeii şi scările
Sper să vă amuze clipul Lupta căţeilor cu scările.
Remarcaţi, în a doua jumătate a clipului, că mamele căţeilor au grijă să-şi educe puii.

Etichete:

 
vineri, mai 24, 2013
  Cuba azi
Pe vremea împuşcatului, Cuba ne era ţară “pretină” şi asemănătoare. Azi nu mai ştim mai nimic despre ce se întâmplă acolo.
Cândva, reporterii noştri erau celebri şi apreciaţi. Azi, reporterii sunt tinerii aspiranţi la jurnalism, plasaţi în zonele unde se presupune că va avea loc un eveniment pentru a relata, de cele mai multe ori, o banalitate.
Într-un site deloc celebru, am dat de reportaje şi interviuri surprinzătoare ca tematică şi adesea interesante. Printre ele, un reportaj recent despre Cuba. Textul ilustrat, care nu se consideră reportaj, nu descrie evenimente ci se axează pe atmosferă şi pe oamenii de rând.
Chiar dacă păstrăm destule sechele comuniste, vom constata, comparând viaţa noastră cu a cubanezilor, că trăim în altă lume.

Etichete:

 
miercuri, mai 22, 2013
  Competenţele bebeluşilor
Întâlnim frecvent incompetenţă în rândul meseriaşilor la care apelăm, la profesorii care ne formează copiii, printre medicii care sperăm să ne redea sănătatea şi - cel mai pregnant - la mai toţi politicienii, în frunte cu cei pe care i-am ales, încredinţându-le funcţii de conducere în Stat.
În schimb, nu ştim mai nimic despre competenţele uluitoare ale bebeluşilor şi ale copiilor mici.
Profesorul de lingvistică Patricia Kuhl de la Universitatea din Washington prezintă rezultatele surprinzătoare ale unor experienţe care dovedesc că bebeluşii de un an construiesc statistici ale sunetelor din limbile în care li se vorbeşte şi că însuşirea mai multor limbi este uşoară până la vârsta de 7 ani, după care capacitatea de a învăţa limbi străine scade din ce în ce mai accentuat.
Prezentarea sa la o conferinţă TED este întitulată Geniul lingvistic al bebelușilor.
Alison Gopnik, profesor de psihologie la Universitatea Berkeley din California, demonstrează într-o prezentare TED întitulată Cum gândesc bebeluşii că, la copii, procesul de strângere de informaţii şi de luare a deciziilor este mult mai sofisticat decât ne imaginăm şi adesea bazat pe statistici.
Oricât de incredibil vi se va părea, veţi constata, din experimentele prezentate în cele două expuneri, că minţile copiilor cu vârste cuprinse între un an şi 4 ani elaborează statistici ale informaţiilor pe care le primesc, în baza cărora copiii îşi formează obiceiuri.
Ambele expuneri sunt subtitrate în româneşte.

Etichete:

 
marți, mai 21, 2013
  Cum ajungi oriunde
Doi ingineri, foşti angajaţi ai Microsoft, au înfiinţat o companie la Melbourne în Australia, au cules o cantitate uriaşă de informaţii despre rutele posibile între diferite localităţi de pe glob şi au pus la dispoziţia internauţilor o aplicaţie gratuită online care permite alegerea traseului optim între peste două milioane de localităţi de pe glob cu avionul, autobuzul, feribotul sau cu automobilul ori cu trenul, în funcţie de preferinţele utilizatorului. Pentru fiecare traseu vi se arată o hartă, iar pentru mijloacele de transport se prezintă durate şi costuri estimative.
O altă aplicaţie, creaţie britanică, cu interfaţă în limba română, oferă comparații online de preţuri, orare de zbor, escale pentru milioane de zboruri și mai mult de o mie de companii aeriene, precum și pentru hoteluri și închirieri auto la destinaţie.

Etichete:

 
luni, mai 20, 2013
  Celebrităţi în concerte
Un site muzical brazilian oferă linkuri către 200 de concerte live înregistrate în diverse oraşe din lume de interpreţi celebri de blues, rock, country, jazz etc. de-a lungul a patru decenii.
Cele 11 pagini de selecţii, vă permit să-i vedeţi în concerte live pe Engelbert Humperdinck, Kenny Rogers, Eros Ramazotti, The Beatles, Aretha Franklin, Ray Charles, Andrea Bocelli, Whitney Houston, Michael Jackson, Lionel Richie, Phil Collins, Joe Cocker, Roberto Carlos, Queen, Celine Dion, ABBA, Tina Turner, Elton John, Donna Summer, Mariah Carey, Charles Aznavour, Shakira, Jennifer Lopez şi pe mulţi, mulţi alţii, dar cuprind şi concerte festive, cum ar fi cel prilejuit de jubileul de diamant din 2012 al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Etichete:

 
duminică, mai 19, 2013
  Mit şi credinţă în Okinawa
Încercând să pricep ce este cu noua dispută teritorială lansată de China către Japonia, am dat o căutare cu tema Okinawa. Printre multe alte răspunsuri, mi-a atras atenţia un articol care nu are nicio legătură cu diferendul. Deşi este pe site-ul din care am cules linkul de ieri (despre picioarele unor vedete), se înscrie în cu totul alt registru.
Articolul întitulat Şi dacă „bau-bau” există? O lecţie despre credinţă este scris de o româncă care face studii de antropologie şi folclor în Japonia şi care se stabilise, în urmă cu doi ani, în insula Okinawa.
Concluzia articolului: „Să ai credinţă înseamnă, în primul rând, să laşi un pic de loc pentru magie în viaţa ta, nu să crezi că eşti adeptul unui sistem de adevăruri absolute”.

Etichete:

 
sâmbătă, mai 18, 2013
  Pe picior mare
Pe un site interesant adresat femeilor, un articol întitulat Mărimea nu contează ne spune că piciorul multor femei admirate de mai toţi bărbaţii are măsura 42, 43 sau chiar 44. Printre ele figurează Elle Macpherson, Cindy Crawford, Meg Ryan dar şi Audrey Hepburn sau Jacqueline Kennedy, în ciuda tradiţionalului picior mic al femeilor frumoase.
Sper că nu vă displac picioarele lui Cindy Crawford.
Parcurgeţi fotografiile spre stânga, clicaţi pe imaginile pe care doriţi să le vedeţi integral şi nu vă speriaţi de imensele încălţări bărbăteşti ale lui Meg Ryan.

Etichete:

 
vineri, mai 17, 2013
  Prin ploaie, fără să te uzi
La Muzeul de Artă Modernă din New York este găzduită, până la sfârşitul lunii iulie, o încăpere de 100 de metri pătraţi în care plouă torenţial, dar numai acolo unde nu sunt vizitatori.
Camera ploii a fost descrisă în presa noastră la prezentarea sa iniţială, în Galeria de Artă londoneză Barbican.

Etichete:

 
joi, mai 16, 2013
  Numărul din triunghi
Problema pe care v-o propun este culeasă de pe un site de antrenament cerebral şi presupune un efort mintal ceva mai mare decât plasarea unui Like sau a unui emoticon.
E dispus cineva să-şi bată capul cu aflarea numărului ce trebuie plasat în triunghiul complet negru din figura de mai jos?
Sursa şi soluţia peste câteva zile.

Etichete:

 
miercuri, mai 15, 2013
  Paranormalul Mălăele
După părerea lui Radu Beligan „tot ce face Horaţiu Mălăele, atunci când nu e pur şi simplu excepţional, e de-a dreptul genial".
În vara trecută, la apariţia volumului „Rătăciri” al lui Mălăele, ziarul Adevărul remarca mai multe vorbe de duh ale actorului, graficianului, regizorului şi scriitorului:
- Prieteniile trec, duşmanii rămân;
- Copilăria este cadoul pe care ni-l face viaţa pentru ce vom avea de îndurat;
- Nu refuza ajutorul imbecililor. Pentru a rămâne sus îţi trebuie unanimitate;
- A te chinui să faci un lucru aşa cum vrei numai tu este ca şi cum ţi-ai dori să ai un copil cu o femeie gonflabilă;
- Nu căuta prietenia oamenilor cinstiţi! Vei suferi de singurătate.
De curând sexagenar, Horaţiu Mălăele va apărea luna viitoare pe ecrane în noul film „Funeralii fericite” în care interpretează rolul principal şi semnează regia.
Unul din numeroasele clipuri You Tube în care apare actorul Mălăele, întitulat Talent paranormal este surprinzător, sclipitor şi... vedeţi-l neapărat.

Etichete:

 
marți, mai 14, 2013
  Pilule dilematice
Cu ceva timp în urmă, ediţia online a revistei Dilema Veche a devenit ilizibilă fără abonament. Se poartă această soluţie şi la case mai mari. Asta este.
Rămân totuşi accesibile pentru toţi câteva articole şi o rubrică permanentă savuroasă, cu o alăturare de ştiri, păreri, întâmplări, nostimade, descrise de diverşi redactori, în texte scurte şi formate personalizate.
Vă propun să faceţi o escală la rubrica nesecretizată Cu ochii-n 3,14 din ediţia recentă.

Etichete:

 
luni, mai 13, 2013
  Flashmoburi muzicale
Anul acesta se împlinesc 10 ani de la iniţierea primului flashmob (adunare scurtă, aparent spontană, a unui grup de oameni care desfăşoară o acţiune surprinzătoare într-un loc public).
În ultimii ani, orchestre importante se implică în astfel de acţiuni, atrăgând atenţia asupra frumuseţii muzicii clasice.
Vă propun să vizionaţi câteva flashmoburi muzicale remarcabile, organizate cu farmec şi primite cu căldură de cei din jur:
- Traviata într-un magazin universal celebru din Amsterdam;
- Peer Gynt de Edvard Grieg în metroul din Copenhaga;
- Carmina Burana în Gara de Vest din Viena;
- Suite de Şostacovici şi Bizet în Aeroportul Otopeni.

Etichete:

 
duminică, mai 12, 2013
  O poveste cu tâlc
Am găsit pe Forumul românilor din Elveţia o poveste care sper să vă placă:
„A fost odată un bărbat căruia i-a murit soția, astfel încât el locuia împreună cu cele două fete ale sale, care erau foarte curioase și inteligente. Fetele îi puneau mereu multe întrebări. La unele știa să răspundă, la altele nu.
Dorind să le ofere cea mai bună educație, tatăl lor le-a trimis să petreacă o perioadă de timp în casa unui înțelept. Acesta știa întotdeauna să răspundă la întebările pe care le puneau fetele. Într-o zi, una dintre ele a a adus un fluture albastru pe care plănuia să îl folosească pentru a-l înșela pe înțelept.
- Ce vrei să faci cu el? o întrebă sora ei.
- O să ascund fluturele în mâinile mele și o să-l întreb pe înțelept dacă fluturele e viu sau mort. Dacă va zice că e mort, îmi voi deschide mâinile și îl voi lasă să zboare. Dacă va zice că e viu, îl voi strânge și îl voi strivi. Și astfel, orice răspuns va da, se va înșela! Cele două fete s-au dus înțelept.
- Am aici un fluture albastru. Spune-mi, înțeleptule, e viu sau mort? Foarte calm, înțeleptul surâse și îi zise:
- Depinde de tine fiindcă e în mâinile tale!

Așa este și în viața noastră. Nu trebuie să învinovățim pe nimeni când ceva nu merge: noi suntem responsabili pentru ceea ce dobândim sau nu. Viața noastră e în mâinile noastre, ca și fluturele albastru. De noi depinde să alegem ce vom face cu ea”.

Etichete:

 
sâmbătă, mai 11, 2013
  Curiozităţi pe You Tube
Puteţi afla o mulţime de ciudăţenii despre animale, despre organismul uman, despre viaţa pe planeta Pământ dintr-un clip You Tube. Textul este în limba română iar imaginile sunt simpatice.

Etichete:

 
vineri, mai 10, 2013
  Ce ştiţi despre ceceni?
Originea etnică a celor care au înfăptuit recentul atentat de la Boston a atras din nou atenţia asupra naţiunii din munţii Caucaz care, în anii 90, apărea frecvent în ştirile televizate şi pe primele pagini ale ziarelor de pretutindeni, impresionând prin dârzenia cu care lupta pentru independenţă.
Înfrângerea a transformat ţara în ruine şi sute de mii de ceceni supravieţuiesc în tabere de corturi, în special în Inguşeţia, iar militanţii străini ai jihadului islamic găsesc adepţi pentru terorism printre copiii şi tinerii crescuţi în război şi mizerie.
În 2005, National Geographic sintetiza într-un articol istoria recentă a cecenilor, iar pe site-ul Descoperă.ro apărea în 2009 un articol remarcabil despre originea şi obiceiurile cecenilor.

Etichete:

 
joi, mai 09, 2013
  Colecţie de aplicaţii portabile
Probabil, mulţi utilizatori ai Windowsului preferă, ca şi mine, aplicaţiile portabile, care se instalează fie pe stickuri USB fie pe partiţia de date, fără a mai aglomera partiţia de sistem.
Site-ul The Portable Freeware Collection vă pune la dispoziţie peste 2000 de aplicaţii portabile gratuite, organizate pe categorii.
Pentru fiecare aplicaţie, veţi găsi data ultimei updatări, comentariile utilizatorilor, noutăţi, linkuri către site-ul producătorului şi pentru descărcare.
Iată, de exemplu, site-ul către care am fost trimis pentru Sumatra PDF, un vizualizator de mici dimensiuni pentru fişiere PDF (şi nu numai) care mi se pare excelent.

Etichete:

 
miercuri, mai 08, 2013
  Drepturile cumpărătorului
Respectarea legii nu este o prioritate în România. Nici în circulaţia rutieră, nici în comerţ, nici în plata obligaţiilor către Stat sau în respectarea clauzelor din contracte.
În România, este acceptat ca fapt normal să fii înşelat când cumperi ceva sau când soliciţi executarea unei lucrări noi ori a unei reparaţii.
Foarte puţini sunt cei care cunosc drepturile pe care le au şi măsurile de siguranţă pe care trebuie să le ia atunci când cumpără un produs.
Un infografic de pe Hotnews oferă informaţii deosebit de utile despre drepturile cumpărătorului, despre garanţii, înlocuiri, remedieri, reclamaţii dar şi despre regulile de respectat pentru a evita pierderea drepturilor.

Etichete:

 
marți, mai 07, 2013
  Un ayatollah altfel
Marele ayatollah Mohammed Hussein Fadlallah (1935-2010), a fost liderul spiritual al comunităţii şiite din Liban şi mentorul religios al Hezbollah când aceasta grupare militara s-a lansat în 1982. Ulterior s-a distanţat de Hezbollah.
Cred că vă va surprinde argumentaţia din pledoaria ayatollahului pentru dreptul oamenilor de a avea păreri diferite, subtitrată în româneşte pe You Tube, total deosebită de ceea ce ne spun propovăduitorii fundamentalişti ai islamului şi chiar clericii altor culte.
Ayatollahul Fadlallah a fost militant activ pentru drepturile femeii în lumea islamică, negând superioritatea tradiţională a bărbaţilor, s-a opus fanatismului religios şi acţiunilor teroriste sinucigaşe.

Etichete:

 
luni, mai 06, 2013
  Bucureşteanul Richard Fox
La intersecția Bulevardului Dacia cu strada Aurel Vlaicu este vinoteca Fox Wines, o prăvălie cât o garsonieră, cu sute de sticle de vin.
Patron şi vânzător este englezul Richard Fox, un om care şi-a petrecut o bună parte din viaţă în locuri fascinante şi pe care un contract al soţiei sale l-a adus pentru 5 ani în Bucureşti.
Nu am intenţia să fac reclamă magazinului, pe care nu l-am vizitat, dar prostul meu obicei de a căuta şi alte informaţii despre subiectul către care vă propun un link m-a făcut să ajung la pagina de pe Facebook a vinotecii, unde am găsit poza alăturată şi am constatat că englezul vinde vinuri surprinzătoare.

Etichete:

 
duminică, mai 05, 2013
  Ouăle, iepuraşul şi Paştele
Ouăle roşii, ca simbol al Paştelui, nu figurează în evanghelii sau în alte scrieri ale marilor propovăduitori ai creştinismului, ci doar în legende.
Un site al Bisericii Ortodoxe Române se referă la semnificaţia vopsirii şi ciocnirii ouălor şi ne povesteşte că obiceiul colorării ouălor exista la chinezi cu două mii de ani înainte de Hristos.
Simbolul iepurelui pascal nu figurează nici în scrierile şi nici în legendele religioase creştine.
Acelaşi site ne vorbeşte despre originea tradiţiei iepuraşului în sărbătoarea Paştelui. În mod surprinzător, animalul urechiat este o creatură căruia i s-au atribuit roluri mitologice majore în numeroase culturi străvechi.

Etichete:

 
sâmbătă, mai 04, 2013
  Lumea hranei industrializate
Există în colecţia Vimeo un film de 6 minute întitulat Supraconsumul care cred că poate fi înscris în categoria horror. Filmul prezintă aspecte ale producerii şi obţinerii hranei industrializate care domină azi alimentaţia oamenilor din partea mai evoluată a lumii, în care ne înscriem şi noi.
Secvenţele sunt extrase dintr-un film documentar ieşit din comun, despre care vreau să mai adun informaţii înainte de a vi-l prezenta.

Etichete:

 
vineri, mai 03, 2013
  De ce se sărută oamenii?
Un articol din Adevărul, întitulat De ce se sărută oamenii?, se referă la argumentele specialiştilor care susţin că sărutul este un comportament instinctiv, cu conotaţii preponderent sexuale, fără a neglija opiniile celor care cred că sărutul este mai degrabă un obicei învăţat.

Etichete:

 
joi, mai 02, 2013
  Doar o scădere
Două numere şi o scădere nu par o chestie prea complicată pentru cineva care a absolvit şcoala primară.
Îndrăznesc, prin urmare, să vă rog să căutaţi, în mulţimea numerelor naturale, o pereche de numere diferite care să îndeplinească următorele condiţii:
- suma cifrelor fiecăruia din cele două numere, formate din aceleaşi cifre, să fie egală cu 45;
- rezultatul scăderii numărului mai mic din cel mai mai mare să fie şi el alcătuit din aceleaşi cifre şi - în consecinţă - să aibă suma cifrelor tot 45.
Chiar dacă nu prea iubiţi matematica, sper să vă amuze ghicitoarea şi să încercaţi să găsiţi una din soluţiile posibile.
Răspunsul şi sursa peste câteva zile.

Etichete:

 
miercuri, mai 01, 2013
  Povestea unui decreţel abandonat
Termenul decreţel defineşte copiii nedoriţi, născuţi ca urmare a unui decret din 1966 al lui Ceauşescu, prin care se interziceau avorturile şi contracepţia.
„Decât o revistă” prezintă povestea unui decreţel abandonat după naştere şi cu viaţa înlănţuită în încurcături birocratice. Supărător este că, deşi a reuşit să aibă studii superioare, azi nu reuşeşte să se angajeze ca vânzător doar pentru că a crescut la orfelinat.

Etichete:

 
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

SCRISE RECENT

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul