Hoinar pe web
    Site-uri care mi-au atras atentia


TRANSLATE MY BLOG IN ENGLISH OR INTO DIFFERENT LANGUAGES

joi, ianuarie 31, 2013
  Ţări de care n-aţi auzit
Poate că unele nume vă sună cunoscut, dar este puţin probabil să ştiţi că ele aparţin unora din cele 12 state suverane, membre ale ONU, care există în Oceania, în afară de Australia şi Noua Zeelandă.
Cele 12 ţări insulare au, în general, un nivel de dezvoltare scăzut şi unele din ele se confruntă cu probleme deosebite, cum ar fi nevoia de a-şi părăsi teritoriul şi de a-şi refugia întreaga populaţie în altă parte, din cauza schimbărilor climatice, pe care o înfruntă Republica Kiribati.

Etichete:

 
miercuri, ianuarie 30, 2013
  Istoria teoriei evoluţiei
Când ne referim la teoria evoluţiei, ne gândim, cu precădere, la ideile expuse de Charles Darwin în cartea „Originea speciilor”, publicată în anul 1859.
Două fragmente dintr-o lecţie ţinută la universitatea americană Yale ne oferă informaţii surprinzătoare despre istoria ideilor privind evoluţia vieţii pe pământ şi despre modul în care a ajuns Darwin la concepţia expusă în celebra sa lucrare, a cărei primă formă a apărut cu doi autori.
Cele două expuneri, prima, de 4 minute, care se referă la ipotezele despre evoluţie enunţate înainte de Darwin şi cea de a doua, de 8 minute, care se referă la faptele care au determinat concluziile lui Darwin, pot fi vizionate pe You Tube, subtitrate în româneşte.

Etichete:

 
marți, ianuarie 29, 2013
  Filme artistice de un minut
Empire, cea mai apreciată revistă britanică de film, a alăturat de anul trecut numeroaselor premii acordate în cadrul festivalului anual “Jameson Empire Awards”, încă unul, întitulat “Done in 60 seconds”, atribuit celui mai reuşit film care comprimă în 60 de secunde o parodie sau viziunea creatorului despre conţinutul unui film artistic celebru.
Pentru finala de la Londra din acest an va fi ales unul din cele 55 de filme româneşti selecţionate.
Dacă aveţi vreo preferinţă, puteţi vota unul din filmele scurte care pot fi vizionate cu ajutorul linkului din anunţ.
Există şi posibilitatea să vedeţi filmele de 60 de secunde realizate în acest an sau anul trecut în alte ţări.

Etichete:

 
luni, ianuarie 28, 2013
  Acceptăm rar că greşim
La o conferinţă TED de acum doi ani, s-a bucurat de un succes deosebit expunerea unei jurnaliste americane care s-a specializat într-un domeniu neobişnuit: studiul comportamentului oamenilor faţă de propriile greşeli.
Pe parcursul prezentării savuroase (cu subtitrare românească) sunt multe enunţuri care vă vor surprinde în prima clipă dar, după un scurt timp de gândire, veţi recunoaşte că sunt adevărate.

Etichete:

 
duminică, ianuarie 27, 2013
  Avem vene albastre?
Probabil aţi observat că venele, vizibile adesea pe antebraţ sau pe dosul palmei, au o culoare albăstruie. Totuşi nici sângele din vene şi nici învelişul venelor nu au culoarea pe care o vedem.
Cum se explică acest fenomen?
Dacă vă amintiţi fizica învăţată în liceu, culoarea este percepția de către ochi a unor unde electromagnetice din spectrul vizibil. Un obiect pe care cade lumina albă are culoarea radiaţiilor pe care le reflectă. Obiectul este alb dacă reflectă toate culorile şi negru, dacă le absoarbe pe toate.
În cazul nostru, o parte din radiaţiile luminii albe este absorbită de pigmenţii din piele şi de pereţii venelor iar culoarea reflectată predominant este din zona albastră a spectrului.

Etichete:

 
sâmbătă, ianuarie 26, 2013
  Femeile, bărbaţii şi culorile
Este cunoscut faptul că pisicile, câinii sau caii disting mult mai puţine culori decât oamenii.
În blogosferă bântuie gluma de mai jos care se referă la diferenţa de percepţie a culorilor dintre bărbaţi şi femei.
Se pare că gluma are acum un suport ştiinţific. Referindu-se la un studiu american, Ziare.com zice că există diferenţe semnificative în ceea ce priveşte vederea între bărbaţi şi femei.

Etichete: ,

 
  Linia de schimbare a datei
Linia internaţională a datei este un semicerc imaginar care uneşte Polul Nord cu Polul Sud, străbătând Oceanul Pacific şi care reprezintă, cu unele strâmbături, fusul orar corespunzător meridianului de 180 de grade.
Fiind în poziţie opusă faţă de semicercul meridianului de zero grade care trece prin localitatea Greenwich din apropierea Londrei, linia internaţională a datei are o particularitate unică printre liniile de demarcaţie ale fuselor orare: pentru cei care o traversează, în zbor sau pe o navă, de la est la vest, adică dinspre Asia spre America, ziua de joi (de exemplu) devine miercuri, iar pentru cei care se deplasează în sens invers, joi devine vineri, cu alte cuvinte la decalajul de o oră se adaugă sau se scade o zi.
Pe un planiglob din remarcabilul şi foarte utilul site Time and Date, pe care este reprezentată linia datei la extremităţile hărţii, puteţi urmări cum se schimbă ziua în insulele aflate în Pacific de o parte şi de alta a liniei. Veţi observa în stânga, de exemplu, că există un decalaj de o zi între Honolulu (Hawai) şi un oraş aflat pe o insulă aflată mai la sud, pe acelaşi meridian, dar dincolo de linie.

Etichete:

 
joi, ianuarie 24, 2013
  Un atlas online şi nu numai
Un site imens, componentă a unui portal educaţional american cuprinde, printre altele, un atlas geografic al planetei cu numeroase posibilităţi suplimentare, pe care vă propun să le descoperiţi.
Selectând România şi apoi biografiile personaltăţilor importante din istoria ţării, am găsit biografia concisă, preluată din Enciclopedia Columbia, a celui care a fost simbolul Unirii pe care o aniversăm astăzi:
“Alexandru Ioan Cuza sau Alexandru Ioan I (1820-1873) primul domn al României (1859-1866). Ofițer find, a participat la revoluția de la 1848 și la lupta politică pentru unirea Principatelor. A fost ales domn al Moldovei și Valahiei în 1859, iar în 1862 a fost recunoscut de Imperiul Otoman ca suveran al statului Principatele Unite, cunoscut de atunci încolo sub numele de România. În 1864 i-a împroprietărit pe iobagi, atrăgându-şi ostilitatea moşierilor. A determinat reforme educaționale și juridice prin înfiinţarea universităților din București și din Iași și prin promulgarea codurilor penale și civile. În 1866, profitând de dificultățile financiare ale țării, conspiratorii nemulțumiţi de politica agrară a domnitorului şi de viața sa personală, l-au forțat să abdice. Cuza a plecat în exil, întâi la Paris, iar mai târziu la Viena, Florența, și Heidelberg”.
Tot din atlas am aflat că numele german al Transilvaniei este Siebenbürgen şi îşi are originea în cele 7 cetăţi fortificate importante, înfiinţate acolo de saşi.

Etichete:

 
miercuri, ianuarie 23, 2013
  Problemă de logică
O familie formată din cinci persoane trebuie să traverseze noaptea un râu pe un pod improvizat. Podul suportă doar două persoane simultan, iar durata drumului este determinată de persoana cea mai înceată.
Lampa necesară la traversarea podului poate lumina maximum 30 de secunde şi trebuie adusă înapoi pentru următoarea traversare.
Cele 5 persoane au nevoie de 1 secundă, 3, 6, 8 şi 12 secunde pentru a parcurge podul.
Pentru a alege persoana care pleacă pe pod, selectaţi-o, în partea de sus, după timpul afişat şi apoi apăsaţi GO.
Ce soluţie alegeţi?

30.01.2012
Soluţia este la Comentarii

Etichete:

 
luni, ianuarie 21, 2013
  Creaţii artistice?
Pe vremuri, avangardismul în artă era rareori apreciat de contemporanii creatorului. Totuşi, tablourilor pictorilor impresionişti, de exemplu, li se contesta valoarea, nu calitatea de opere de artă.
Secolul XX pare să fi produs o ruptură în această privinţă.
Mulţi artişti talentaţi care au recurs la forme inedite de exprimare sunt apreciaţi de criticii de artă şi de public. Totuşi, nu sunt puţine lucrările care se bucură de succes doar pentru că sunt şocante.
Un site cultural românesc interesant prezintă, cu un respect care nu mi se pare prea meritat, Cinci creaţii artistice cu totul neobişnuite, dintre care două sunt socluri goale, considerate sculpturi, două sunt foi albe, considerate picturi, iar ultima este foarte apreciată creaţie muzicală interpretată de orchestra BBC şi aplaudată furtunos, care constă în 4’33” de linişte. E drept că cei care le-au realizat au atins culmi de celebritate.
Văzând soclurile goale, mi-am adus aminte de o altă “creaţie” realizată cu vreo şase decenii mai devreme de un sculptor dadaist francez, care a avut ideea de a pune pe soclu un pisoar (vezi imaginea).

Etichete:

 
duminică, ianuarie 20, 2013
  Recviem pentru Sergiu Nicolaescu
Aflu de pe site-ul arhidiacezei romano-catolice de Bucureşti că, la solicitarea unui grup de credincioși, luni, 21 ianuarie 2013, la ora 17.00, în Catedrala Sf. Iosif din București se va oficia Sfânta Liturghie cu requiem pentru odihna sufletului răposatului Sergiu Nicolaescu.
După sinistrul circ mediatic şi religios care a însoţit moartea regizorului, deşi nu sunt credincios, mă simt obligat să zic: Cinste Moseniorului Ioan Robu!
Slujbele religioase de la Catedrala Sf. Iosif pot fi urmărite online, în timp real. Dacă veţi dori să vedeţi slujba, selectaţi „VIDEO” pe pagina cu imagini din catedrală, în partea stângă, sus.

Etichete:

 
sâmbătă, ianuarie 19, 2013
  Internetul anului 2012
Ca în fiecare din ultimii 5 ani, o prestigioasă companie suedeză specializată în monitorizarea serviciilor online a centralizat informaţiile culese de numeroase surse de încredere, obţinând un tablou fascinant al evoluţiei internetului în anul care s-a încheiat recent.
Iată câteva din mult mai numeroasele date pe care le veţi găsi în prezentare:
- numărul utilizatorilor de internet din lume a atins 2,4 miliarde; 45% dintre aceştia sunt în Asia (cam cât în Europa, America de Nord şi de Sud la un loc);
- zilnic se transmit în lume 144 de miliarde de e-mailuri; aproape 70% din ele sunt spam;
- numărul căutărilor pe Google a fost, în 2012, 3,3 miliarde pe zi;
- browserul de internet Google Chrome acoperea, la sfârşitul anului, 36% din piaţă, urmat de Internet Explorer cu 31% şi Firefox cu 22% (primul an în care Internet Explorer a fost detronat);
- numărul de like-uri date zilnic pe Facebook a fost de 2,7 miliarde.

Etichete:

 
vineri, ianuarie 18, 2013
  Biliard logic
Am dat de un joc întitulat Hit Logic care vă cere să alegeţi unghiul şi forţa cu care loviţi o piesă albă, astfel încât să eliminaţi de pe tabla de şah, cu cât mai puţine lovituri de biliard, piesele roşii dar nu şi piesele albastre. Vi se mai cere să ocoliţi piesele negre.
Dacă vi se pare simplu, urmăriţi tutorialul video care arată soluţiile optime.

Etichete:

 
joi, ianuarie 17, 2013
  E corect să zicem Marea Britanie?
În România folosim incorect denumirea Marea Britanie când ne referim la statul al cărui nume oficial este, din anul 1927, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, căci Marea Britanie (sau Britania) este doar insula în care se află Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor, nu şi Irlanda de Nord.
Organizarea statului care, la apogeul său, în secolul XIX, deţinea un imperiu care se întindea pe o treime din suprafaţa pământului, prezintă şi astăzi numeroase particularităţi care nu se regăsesc la nici o altă ţară din lume.
Ciudăţeniilor politico-geografice ale statului britanic le sunt dedicate multe pagini în limba engleză, dar şi o postare captivantă a unui blogger român întitulată Regatul Unit - Anglia - Marea Britanie.

Etichete:

 
miercuri, ianuarie 16, 2013
  Istoria denumirilor geografice
Un test cu 10 întrebări care se referă, aproape toate, la evoluţia denumirilor unor ţări şi oraşe, vă cere să alegeţi, dintre cele 3 răspunsuri oferite pentru fiecare întrebare, soluţia corectă.
Textul este formulat într-o engleză accesibilă chiar şi pentru începători.
Parcă nu strică să vedem, din când în când, cum stăm cu cultura generală.

Etichete:

 
marți, ianuarie 15, 2013
  100 de creaţii chopiniene
O listă de redare vă oferă posibilitatea de a asculta, pe aceeaşi pagină You Tube, 100 de compoziţii ale lui Frederic Chopin.
Numeroasele nocturne, sonate, mazurci, studii, poloneze, părţi din concerte etc. pot fi ascultate succesiv, într-o ordine aleatorie, sau pot fi selecţionate şi după preferinţe.
În majoritatea cazurilor interpreţii nu sunt precizaţi, dar sunt şi multe piese cu interpreţi celebri, printre care se detaşează, cu cele mai multe interpretări, marele pianist Arthur Rubinstein.

Etichete:

 
luni, ianuarie 14, 2013
  Ştiţi ce este un eponim?
Pentru că suntem în ianuarie, voiam să vă amintesc că numele lunii ianuarie, lună de graniţă dintre ani, vine de la zeul Ianus din mitologia romană, cel cu două fețe. Numele zeului are în latină sensuri legate de mişcare, schimbare, trecere.
Wikipedia în româneşte zice că substantivele comune care își au sursa în nume proprii fac parte din categoria eponimelor.
Veţi găsi printre exemplele de eponime cuvintele: atlas, algoritm, boicot, cadran, hermafrodit, huligan, joben, mansardă, nicotină, saxofon, siluetă, şovin şi luna iulie ca şi majoritatea denumirilor atribuite unităţilor de măsură din fizică, dar nu şi ianuarie.
Tot eponime sunt numele proprii devenite nume comune.
DEX-ul oferă cu totul altă definiţie pentru eponim iar Wikipedia engleză limitează eponimele la denumirile derivate din numele autorului, inventatorului, titularului (epoca victoriană, motorul Diesel, boala Alzheimer).
Se pare că nici această soluţie nu este prea fericită deoarece se pare că numeroase nume ale unor creaţii sau descoperiri nu sunt atribuite corect.
Până la urmă, ce-or fi eponimele?

Etichete:

 
duminică, ianuarie 13, 2013
  Asemănări între creier şi internet
Un film de 10 minute, întitulat Puterea creierului: de la neuroni la reţele, oferă informaţii surprinzătoare despre evoluţia creierului uman de la naştere la maturitate.
Filmul, pentru care obţineţi subtitrarea în româneşte selectând “CC”, este realizat cu concursul unor specialişti americani de prim rang şi conţine, printre altele, informaţii deosebit de utile despre influenţa mediului familial asupra formării conexiunilor din creierul copiilor.
Este posibil ca unora să li se pară începutul cam monoton, dar e urmat, cu certitudine, de secvenţe captivante.

Etichete:

 
sâmbătă, ianuarie 12, 2013
  Ultimul film al lui Sergiu Nicolaescu
Media imundă care ne inundă a transformat decesul lui Sergiu Nicolaescu, incontestabil, unul din cei mai importanţi regizori români de film, într-un subiect de scandal, penibil ca şi comportamentul haitei stupide care a stânjenit ceremonia de la Crematoriu.
Pentru că, probabil, puţini sunt cei care au văzut ultimul film realizat de remarcabilul regizor, vă propun să urmăriţi online filmul “Ultimul corupt din România”, împărţit în două episoade.

Etichete:

 
vineri, ianuarie 11, 2013
  Pasărea Kiwi
Puţini dintre noi au auzit de această pasăre.
Specia de păsări fără aripi cunoscută sub numele de Kiwi este pe cale de dispariţie. Localizată numai în Noua Zeelandă, a devenit simbolul naţional al acestei ţări.
Un site din Republica Moldova dedicat animalelor oferă o prezentare bogat ilustrată a păsării Kiwi.
Probabil, veţi remarca unele expresii proprii dialectului de peste Prut.

Etichete:

 
joi, ianuarie 10, 2013
  Test de raţionament
Aţi observat, poate, că v-am supus atenţiei, în ultima vreme, câteva postări axate pe tema gândirii raţionale. Azi vă propun să alegeţi soluţia pentru un test cules de pe un blog:
Nelu se uită la Ana, dar Ana se uită la Gheorghe. Nelu este căsătorit, dar Gheorghe nu. Se uită o persoană căsătorită la o persoană necăsătorită?
Alegeţi unul din cele 3 răspunsuri:
A) Da;
B) Nu;
C) Nu putem ști.
Răspunsul corect şi sursa, peste câteva zile.

Răspuns
Răspunsul raţional şi corect “Da” a fost dat şi explicat, la puţin timp după postare, de o vizitatoare a blogului care recunoaşte că “adoră matematica, logica şi tot ce aparţine ştiinţelor exacte”. Cel de al doilea răspuns (identic) aparţine unui vizitator din altă generaţie, care are aceleaşi preferinţe.
Mărturisesc că aş fi preferat să primesc şi răspunsul intuitiv care, aşa cum am aflat de la bloggerul sursă, este dat de 80% din cei întrebaţi.
Sursa este o postare pe un blog din care am ales primul test.
Dacă vă interesează subiectul, parcurgeţi şi celelalte teste.

Etichete:

 
miercuri, ianuarie 09, 2013
  29 de ţări noi în 23 de ani
Un site cu foarte multe informaţii de tot felul ne spune că, din 1990 până astăzi, au luat fiinţă 29 de ţări noi pe planeta noastră şi care sunt acestea.
14 din ele s-au format prin dezmembrarea Uniunii Sovietice (chiar dacă multe rămân fidele subordonării faţă de Moscova), 7 provin din fosta Iugoslavie, două s-au separat prin bună înţelegere, 3 sunt în zona Asia - Pacific, 4 se află în Africa.
Nu sunt incluse printre ţările nou apărute cele care s-au format prin unirea unor state, precum Germania şi Yemenul, sau cele care şi-au schimbat numele.

Etichete:

 
marți, ianuarie 08, 2013
  Cea mai scumpă cafea din lume
Am primit cadou de la o cunoştinţă care a călătorit în Indonezia un plic cu cafea Kopi Luwak.
Pentru că nu-mi spunea nimic marca sau denumirea, dăruitorul m-a lămurit că este cea mai rară şi mai scumpă cafea din lume.
Nefiind un fan al cafelei, am apreciat doar că licoarea primită are o aromă foarte plăcută.
Vă propun să aflaţi povestea ei, care mi se pare interesantă şi să vedeţi un filmuleţ pe You Tube.

Etichete:

 
luni, ianuarie 07, 2013
  Internet sau sex?
De pe site-ul Hotnews din Republica Moldova am aflat că unul din cinci americani ar renunţa la sex timp de un an mai degrabă decât la internet.
Urmărind informaţia pe alte surse, am aflat că un sfert dintre britanici ar renunța la sex în favoarea păstrării conexiunii lor la internet şi că în urma unui studiu efectuat pe 2119 adulţi din SUA, a rezultat că 46 la suta dintre femeile intervievate au fost dispuse să fie abstinente timp de două săptămâni decât să renunţe pentru aceeaşi perioadă la internet, dar numai 30 la sută dintre barbati au fost dispuși să facă același lucru. Rezultatele diferă pe grupe de vârstă şi pentru alte perioade de abstinenţă.
S-ar zice că internetul contrazice ierarhia nevoilor umane din celebra piramidă a lui Maslow.

Etichete:

 
duminică, ianuarie 06, 2013
  De ce luăm decizii proaste
Bazându-se pe studiile unui celebru psiholog răsplătit cu Premiul Nobel pentru lucrările sale, un articol de pe site-ul Descoperă.ro explică de ce luăm adesea decizii greşite, determinate de intuiţie, impresii, credinţe, fără a le supune filtrului raţiunii care presupune un efort, uneori îndelungat.
Numeroase exemple vin în sprijinul afirmaţiei că soluţiile intuitive sunt predominante în acţiunile noastre.
Cred că vi se va părea interesantă şi expunerea plină de savoare a şefului departamentului de psihologie de la Universitatea Harvard la o conferinţă TED, al cărei titlu în limba engleză este “Why we make bad decisions” tradus prin “Despre așteptări eronate” şi pe care o puteţi urmări subtitrată în româneşte.

Etichete: ,

 
sâmbătă, ianuarie 05, 2013
  O voce de neuitat
În prima zi a acestui an, am descoperit, în clipul ce însoţea articolul despre obiceiurile şi tradiţiile de Anul Nou către care vă propuneam un link pe blog, o voce care mi-a lăsat o impresie deosebită.
Nu auzisem nimic până atunci despre soprana norvegiană Sissel Kyrkjebø şi am început să caut informaţii. Am aflat că s-a născut în 1969, că s-a format într-un cor de copii în care a cântat de la 9 la 16 ani. "Aceasta a fost educația mea muzicală Am cântat tot: clasică, jazz, folk și chiar cântece Maori” declara ea. De altfel şi după ce a devenit celebră în lume ca Sissel (pe limba noastră Cecilia), cântăreaţa care interpreta piese de muzică clasică, acompaniată de London Symphony Orchestra sau în duet cu Placido Domingo, nu ezita să cânte rock, jazz şi în special muzică tradiţională norvegiană.
Sissel a înregistrat numeroase albume de succes, a fost invitată de multe ori în Statele Unite sau Marea Britanie, dar şi în China, la Tokio sau la Moscova.
În Norvegia, ţară cu doar 4 milioane şi jumătate de locuitori, unde este considerată vedetă de prim rang (cu totul altceva decât vedetele de pe la noi), unul din albumele ei a fost achiziţinat în 900.000 de exemplare, un album în aproape fiecare familie.
Vă propun să o urmăriţi interpretând:
- Ave Maria;
- o melodie modernă norvegiană;
- o piesă muzicală în duet cu Jose Carreras;
- celebrul cântec napolitan “O sole mio” într-un duet amuzant.
Dacă doriţi să o ascultaţi mai mult pe Sissel, You Tube vă oferă o succesiune de 98 de piese muzicale în interpretarea ei.

Etichete:

 
joi, ianuarie 03, 2013
  Ce înseamnă carioca?
Dacă veţi căuta cuvântul carioca în Wikipedia în limba română veţi afla că este vorba de un instrument de scris care conține cerneală şi are mina fabricată din pâslă sau din fibre sintetice, inventat de un japonez în anul 1962.
Internetul nu m-a ajutat să aflu de unde o fi răsărit denumirea în limba română (pe care n-am regăsit-o în alte limbi) a obiectului în chestiune. Ştiţi cumva?
E drept, că în ultimele două decenii, englezirea limbii române a impus termenul marker în detrimentul cariocăi.
DEX-ul mai oferă o şi a doua semnificaţie pentru carioca: dans popular din America Latină, devenit dans modern, asemănător rumbei.
Dacă vă veţi adresa Wikipediei în engleză, veţi afla - poate cu surprindere - că termenul carioca se referă la locuitorii nativi ai orașului brazilian Rio de Janeiro şi îşi are originea în limba unui popor indigen din Brazilia, în care înseamnă "casa omului alb".
Tot carioca este denumit şi dialectul brazilenilor din zona Rio de Janeiro.
Mărturisesc că ideea acestei postări mi-a fost inspirată de o poveste curioasă auzită la Rio, cu aproape 50 de ani în urmă, de un strănepot al lui Ion Creangă, naturalizat în Statele Unite, conform căreia denumirea carioca se trage din faptul că, pe vremuri, localnicii strigau către navigatorii care se apropiau de ţărm şi nu ştiau unde au ajuns: „ca Rio ca”, adică „aici e Rio, aici” în portugheză.

Etichete:

 
miercuri, ianuarie 02, 2013
  De ce iubim Rusia
Aflăm de pe un site interesant că vineri 28 decembrie a fost inaugurată la Sankt Petersburg staţia de metrou “Bucureşti”.
Numele staţiei a fost contestat de Ministerul de Externe rus, pentru că ”România este un stat care nu poate fi calificat drept prietenos, iar relaţiile cu Bucureştiul stagnează”. Scrisoarea se referă şi la sprijinul pe care România l-a oferit NATO.
Municipalitatea nu a schimbat numele staţiei, care se află pe strada care poartă acelaşi nume de multă vreme.
E drept că pe acea stradă s-au petrecut şi fapte care ne amintesc întâmplări din Bucureşti.
Deducând că relaţiile noastre cu oficialităţile ruse (inclusiv cu Gazpromul) nu au, în viitorul apropiat, şanse de ameliorare, să ne amuzăm cu videoclipul Iubim Rusia, viral pe You Tube.

Etichete:

 
marți, ianuarie 01, 2013
  Tradiţii de Anul Nou în lume
Un site românesc prezintă numeroase obiceiuri şi tradiţii de Anul Nou din diverse colţuri ale lumii.
În Spania, de exemplu, se mănâncă o boabă de strugure la fiecare din cele 12 bătăi ale ceasului la trecerea dintre ani, iar în templele japoneze Anul Nou este marcat prin 108 lovituri de gong.
Clipul video care însoţeşte articolul vă oferă un cântec scoţian adoptat de majoritatea ţărilor în care se vorbeşte limba engleză pentru a marca sosirea Anului Nou. Interpreta este soprana norvegiană Sissel Kyrkjebø, una din cele mai apreciate voci din lume.

Etichete:

 
Pentru că atunci când scormonesc, de voie, de nevoie, universul webului, dau peste multe chestii simpatice, enervante, interesante, uimitoare sau utile, parcă ar fi bine să spun câte ceva despre cele care mi se par ieşite din comun.

Blog abandonat (poate temporar):
Bolile televiziunii

Mă puteţi contacta prin e-mail prin intermediul adresei web:
http://scr.im/hoinarpeweb
care evită spamurile automatizate.
Mă puteţi găsi şi pe TWITTER
Ca să primiţi prin e-mail actualizările la blog

prin FeedBlitz


ABONEAZĂ-TE LA RSS

CAUTĂ UN SUBIECT ÎN BLOG


în Hoinar pe web pe Web
PageRankGoogle PageRank
DESPRE VIZITATORI

SCRISE RECENT

ARHIVA
august 2005 / septembrie 2005 / octombrie 2005 / noiembrie 2005 / decembrie 2005 / ianuarie 2006 / februarie 2006 / martie 2006 / aprilie 2006 / mai 2006 / iunie 2006 / iulie 2006 / august 2006 / septembrie 2006 / octombrie 2006 / noiembrie 2006 / decembrie 2006 / ianuarie 2007 / februarie 2007 / martie 2007 / aprilie 2007 / mai 2007 / iunie 2007 / iulie 2007 / august 2007 / septembrie 2007 / octombrie 2007 / noiembrie 2007 / decembrie 2007 / ianuarie 2008 / februarie 2008 / martie 2008 / aprilie 2008 / mai 2008 / iunie 2008 / iulie 2008 / august 2008 / septembrie 2008 / octombrie 2008 / noiembrie 2008 / decembrie 2008 / ianuarie 2009 / februarie 2009 / martie 2009 / aprilie 2009 / mai 2009 / iunie 2009 / iulie 2009 / august 2009 / septembrie 2009 / octombrie 2009 / noiembrie 2009 / decembrie 2009 / ianuarie 2010 / februarie 2010 / martie 2010 / aprilie 2010 / mai 2010 / iunie 2010 / iulie 2010 / august 2010 / septembrie 2010 / octombrie 2010 / noiembrie 2010 / decembrie 2010 / ianuarie 2011 / februarie 2011 / martie 2011 / aprilie 2011 / mai 2011 / iunie 2011 / iulie 2011 / august 2011 / septembrie 2011 / octombrie 2011 / noiembrie 2011 / decembrie 2011 / ianuarie 2012 / februarie 2012 / martie 2012 / aprilie 2012 / mai 2012 / iunie 2012 / iulie 2012 / august 2012 / septembrie 2012 / octombrie 2012 / noiembrie 2012 / decembrie 2012 / ianuarie 2013 / februarie 2013 / martie 2013 / aprilie 2013 / mai 2013 / iunie 2013 / iulie 2013 / august 2013 / septembrie 2013 / octombrie 2013 / noiembrie 2013 / decembrie 2013 / ianuarie 2014 / februarie 2014 / martie 2014 / aprilie 2014 / mai 2014 / iunie 2014 / iulie 2014 / august 2014 / septembrie 2014 / octombrie 2014 / noiembrie 2014 / decembrie 2014 / ianuarie 2015 / februarie 2015 / martie 2015 / aprilie 2015 / mai 2015 / iunie 2015 / iulie 2015 / august 2015 / septembrie 2015 / octombrie 2015 / noiembrie 2015 / decembrie 2015 / ianuarie 2016 / februarie 2016 / martie 2016 / aprilie 2016 / mai 2016 / iunie 2016 / iulie 2016 /


Creative Commons License
Hoinar pe web de Sorin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 România.
Who links to my website?

ŞTIRI-INFORMAŢII



Ziarul